Dezvăluire SENZAŢIONALĂ! Testul pe care orice jucător trebuie să-l treacă pentru a putea semna cu Viitorul! "E dureros să-i spui în faţă asta, dar Hagi nu greşeşte!" VIDEO EXCLUSIV

11 apr 2017 52999 afişări Comentează şi tu Liga 1
Dezvăluire SENZAŢIONALĂ! Testul pe care orice jucător trebuie să-l treacă pentru a putea semna cu Viitorul! "E dureros să-i spui în faţă asta, dar Hagi nu greşeşte!" VIDEO EXCLUSIV

Narcis Răducan a dezvăluit la ProSport LIVE că procesul de selecţie impus de Gheorghe Hagi la Academia sa de fotbal este atât de riguros încăt "Regele" le cere jucătorilor aflaţi în vizorul său să treacă inclusiv un test de inteligenţă. Doar dacă fotbaliştii demonstrează că au un IQ care să depăşească un anumit prag pot intra în calcule pentru un transfer la Viitorul, spune Răducan, care a dezvăluit că există chiar un caz concret de fotbalist din Liga 1, care în ciuda calităţilor foarte bune, nu a ajuns la trupa lui Hagi pentru că a picat acest test.

Fost angajat al Viitorului ca director general, în 2014, Narcis Răducan consideră că decizia lui Hagi e una bună, în condiţiile în care pentru a juca la nivel cu adevărat înalt ai nevoie şi de o inteligenţă peste medie.

"Îmi aduc aminte de Ranieri, la o discuţie amicală spunea despre fotbalistul român că există o problemă. În momentul în care ajung la un nivel superior s-au oprit. Se bucură că au ajuns la 3 milioane (n.r. de euro), dar fotbaliştii brazilieni sau argentinieni vor să ajungă la 10 milioane de euro şi vor să ia Balonul de Aur. Adică îşi pun în contract ce prime iau dacă iau Balonul de Aur. Românul nu-şi mai pune în contract asta.

Asta pleacă probabil şi de la coeficientul de inteligenţă pentru că nu întâmplător Hagi, la Academie, nu primeşte jucători care sunt sub un coeficient de inteligenţă.

Au un băiat foarte deştept cu care lucrează şi Dinamo, iar la procesul de selecţie el nu ia jucători dacă nu trec acest test.

Eram chiar intrigat că aveam un jucător foarte bun, şi nu vreau să-i dau numele, pentru că el este încă pe piaţă, care a căzut testul şi Hagi nu l-a luat. Acum, jucătorul e atractiv, e dorit de unii, de alţii, dar Hagi nu a vrut să-l ia pentru treaba asta, că nu s-a ridicat la acel nivel (n.r. la testul de IQ).

Şi nu cred că Hagi a greşit  pentru că, până la urmă, în străinătate cam aici se ajunge. Fotbalul de înaltă performanţă presupune să fii puternic mental, să ai un coeficient ridicat de inteligenţă pentru a putea depăşi situaţii extreme.  În Liga 1 să spunem că poţi să joci, poate şi într-o competiţie europeană, dar la ceea ce se cere afară... [...]

Uneori poate e dureros să-i spui unui copil că nu a obţinut 100, sau cum se calculează, la testul de inteligenţă şi nu e potrivit pentru echipă. E dureros, dar e mai dureros mai târziu când un jucător ajunge la nivel mare şi îl vezi că joacă jocuri de noroc şi se lasă de fotbal... Asta este
", a declarat Narcis Răducan la ProSport LIVE.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.