VIDEO EXCLUSIV | România, la un pas să se facă din nou de râs cu un alt mare eveniment sportiv. "Suntem cretini!". Pe Arena Centrală "Progresul" nu se mai poate juca tenis. Unde se va disputa turneul BRD Open

4 mar 2016 11749 afişări Comentează şi tu Tenis
VIDEO EXCLUSIV | România, la un pas să se facă din nou de râs cu un alt mare eveniment sportiv. "Suntem cretini!". Pe Arena Centrală "Progresul" nu se mai poate juca tenis. Unde se va disputa turneul BRD Open

Într-o intervenţie telefonică la ProSport LIVE, Ilie Năstase a dezvăluit faptul că Arena Centrală „Progesul” (BNR) nu va putea găzdui un eventual meci România – Spania în Cupa Davis (15-17 iulie), cu Rafael Nadal în echipă. Şi mai grav, nici turneul BRD Năstase-Ţiriac Trophy, programat în 18-24 aprilie nu mai poate fi găzduită pe arena numărul 1, cu o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri.

„Avem aceeaşi problemă ca şi în cazul Arenei Naţionale. La Arena Progresul nu se poate juca tenis! Am tot jucat cu Ţiriac din 1972 şi acum nu se mai poate. E acelaşi lucru, n-au avizul de la pompieri, de la ISU”, a declarat Ilie Năstase.

Pentru ca turneul BRD Năstase Ţiriac-Trophy care bate deja la uşă să rămână totuşi în Bucureşti, organizatorii sunt nevoiţi să facă o improvizaţie. „Ce am auzit de la domnul Enoiu (n.r. organizatorul), meciurile se vor desfăşura pe terenurile celelalte, pe terenurile 2 şi 3. Dacă am înţeles bine, vor pune o tribună din metal. Ca la noi!”, a mai detaliat Ilie Năstase.

Primul lider mondial ATP s-a dezlănţuit de furie, cauzată de faptul că Arena Naţională a fost închisă şi absolut nimeni – cu referire directă la Primăria Capitalei, dar şi la Preşedenţia României – nu ia nicio măsură pentru ca lucrurile să se îndrepte: „Mai trec 2-3 ani şi trebuie să-l dărâm. Asta vom face noi cu stadionul, pentru că suntem cretini. Peste 5-6 ani o să fie fluide acolo, dacă nu-l îngrijesc”.

Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy are deja o istorie încărcată, ediţia inaugurală având loc în 1993! 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.