VIDEO Moment emoţionant cu nişte copii de 7 ani care plătesc să facă handbal, deveniţi campioni la Praga. Cum a ajuns Steaua să joace împotriva lui Gyor şi handbalista care a ajuns în Top 15 într-o ierarhie cu 7.154 de jucători

20 apr 2017 4405 afişări Comentează şi tu Handbal
VIDEO Moment emoţionant cu nişte copii de 7 ani care plătesc să facă handbal, deveniţi campioni la Praga. Cum a ajuns Steaua să joace împotriva lui Gyor şi handbalista care a ajuns în Top 15 într-o ierarhie cu 7.154 de jucători

În perioada 13-17 aprilie, trei echipe din România (două de minihandbal şi două de junioare II), toate sub denumirea de CSA Steaua, au participat la un turneu de copii şi juniori la Praga, unul dintre cele mai renumite din lume la acest nivel, din moment ce au fost prezente 591 de echipe din 23 de naţiuni, cu 7.154 de handbalişti în joc. Rezultatele sportivilor din România au fost impresionante: sferturi de finală cu echipa de junioare II pregătită de Ileana Morari din 68 de participante şi titlul la minihandbal cu fetele (24 de echipe participante).

De asemenea, Marina Ilie, o jucătoare de 16 ani s-a clasat pe locul 12 într-un clasament al golgheterilor făcut pe toată competiţia (fete şi băieţi). Locul 12 din 7.154 de handbalişti care au jucat la Praga Handball Cup în acest an.

  • Turneul de la Praga, devenit o tradiţie din moment ce a debutat încă din 1993, s-a transformat într-un adevărat Campion Mondial pentru copii şi juniori. Desfăşurarea de forţe este impresionantă, din moment ce organizatorii au pregătit pentru turneu nu mai puţin de 40 de săli din Praga şi din împrejurimi.

CSA Steaua a ajuns la acest turneu prin intermediul lui Viorel Mazilu, cel care a şi făcut înscrierea în noiembrie 2016, pe când era manager la club. Contribuţia CSA, care s-a trezit cu primele succese în handbalul feminin, a constat doar prin faptul că a pus un autocar la dispoziţia celor 36 de copii. În rest, toate cheltuielile au fost făcute cu ajutorul unui sponsor şi din banii părinţilor.

Rezultatele finale au întrecut toate aşteptările. La junioare II, echipa crescută şi pregătită de Ileana Morari, a ajuns până în sferturi, unde a fost eliminată de ... Gyor, cu 19-16. Echipa maghiară avea să şi câştige turneul după ce a învins Zlin în semifinale cu 24-12 şi Skandenborg (Danemarca) cu 17-10. ”Fetele au făcut un turneu impresionant, iar în sferturile de finală cu Gyor au condus la un moment dat şi cu 4 goluri. Adversara s-a impus însă în cele din urmă, având la dispoziţie un lot de 24 de handbaliste, pe când noi am jucat tot turneul doar cu 12 fete. Plus că la condiţii nici nu ne-am putut compara cu Gyor, fiind net superioară din toate punctele de vedere, staff, echipament exact ca la senioare. Este impresionant ce investiţii fac încă de la copii şi juniori. Şi totuşi, din punct de vedere al jocului, le-am făcut faţă. Mai mult, prin evoluţiile ei, Marina Ilie a fost una din remarcatele turneului. Ea a terminat pe locul 12 într-un clasament în care nu a jucat finală şi semifinală. Marina este extremă stângă, dar joacă oriunde, inter stânga, centru”, ne-a relatat Viorel Mazilu.

Şi mai mare a fost surpriza la minihandbal fete, categorie la care Steaua a câştigat competiţia, după o finală în faţa echipei maghiare Szigetszentmiklós Női Kézilabda, scor 14-7. Pentru nişte copile de 7-10 ani, care plătesc bani pentru a face handbal, experienţa a fost unică după cum ne-a povestit fostul jucător al Stelei: ”Au jucat finala în faţa a peste 4.000 de spectatori. Eu am evoluat pentru prima dată în faţa unei arene pline la 26 ani, în finala Challenge Cup din 2006, aceşti copii au avut această şansă încă de la 7 ani, iar acest rezultat cu siguranţă va fi un imbold pentru ei pe viitor. Ce m-a impresionat însă a fost atunci când toţi aceşti copii au intonat imnul, cu mâna la piept, după ce au fost premiaţi. A fost emoţionant”.

Cele două grupe de minihandbal al CSA Steaua care au fost prezente la Praga provin din cadrul Proiectului ”Talentul este Cheia”, demarat în urmă cu un an şi jumătate, iar echipa de junioare II, cu multe fete de la junioare III în componenţă, este ”opera” antrenoarei Ileana Morari, care a crescut-o în cadrul CSS 6 Bucureşti. Gheorghe Drăgan a fost al trelea membru al staff-ului tehnic care a contribuit la rezultatele de la Praga.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.