Cristina Neagu, după primele trei săptămâni la CSM Bucureşti petrecute sub comanda antrenoarei Helle Thomsen: ”Lucrăm inteligent!”. Cum răspunde la întrebarea dacă va deveni antrenoare şi femei vs bărbaţi pe banca tehnică

8 aug 2017 3258 afişări Comentează şi tu Handbal
Cristina Neagu, după primele trei săptămâni la CSM Bucureşti petrecute sub comanda antrenoarei Helle Thomsen: ”Lucrăm inteligent!”. Cum răspunde la întrebarea dacă va deveni antrenoare şi femei vs bărbaţi pe banca tehnică

Cristina Neagu s-a reîntors în România la CSM Bucureşti, după 4 ani petrecuţi la Buducnost Podgorica, iar primele trei săptămâni petrecute sub comanda antrenoarei daneze Helle Thomsen i s-au părut perfecte.

Invitată la ProSport LIVE alături de coechipiera Bianca Bazaliu, cea mai bună handbalistă din lume în ultimii 2 ani a vorbit despre stilul de lucru al antrenorului Helle Thomsen şi despre şedinţele de pregătire la CSM Bucureşti: ”Lucrează pe stilul nordic, avem multă alergare, multă sală de forţă, îmi place foarte mult modul în care lucram. Până acum mă simt foarte bine, mi se pare că lucrăm la modul foarte inteligent, nu la modul acela, foarte multe antrenamente doar ca să fim în sala. Avem şi destul de mult timp liber. Lucrăm foarte intens, dacă avem un singur antrenament, într-adevăr acesta este foarte intens, dar ai apoi restul zilei avem liber, deci mi se pare foarte bine până în acest moment. Nu pot să găsesc nici măcar un lucru din care să nu-mi placă, este şi Adi (n.r. Vasile) şi toţi care sunt în momentul ăsta la echipa, fetele sunt foarte profesioniste”.

La aproape 29 de ani, pe care îi va împlini în 26 august, Cristina Neagu nu ştie în acest moment dacă şi-ar dori să urmeze pe viitor o carieră de antrenor: ”În momentul ăsta nu prea mi-aş dori să devin antrenoare, dar nu ştiu cum o să gândesc peste câţiva ani când am să mă las de handbal”. De ce femeile antrenor se impun într-un număr redus la cel mai înalt nivel? ”Cu toate antrenoarele cu care am lucrat (n.r. Maruia Covaci, Mariana Tîrcă, Anja Andersen, Helle Thomsen) m-am înţeles foarte bine, nu cred că un bărbat antrenor s-ar impune mai bine sau ceva de genul, nu văd diferenţe din punctul ăsta de vedere. Antrenorul trebuie respectat chiar dacă este bărbat sau femeie, toţi au metodele lor de lucru mai bune sau mai puţin bune, eu n-aş putea să fac o diferenţă din acest punct de vedere”, a răspuns noua achiziţie a CSM Bucureşti.

  • În acest moment, la nivelul Ligii Naţionale, pe băncile tehnice ale celor 14 echipe stau doar două femei-antrenor, Helle Thomsen (CSM Bucureşti) şi Victorina Bora (CSM Slatina).
  • ”Eu cred că depinde de conducători, cum percep o femeie ca şi antrenor şi cum se înţeleg cu ea. Nu e absolut nici un fel de diferenţă, respectul e acelaşi”, Cristina Neagu, CSM Bucureşti

CSM Bucureşti se pregăteşte în aceste zile în Bucureşti, iar în 17 august, Cristina Neagu şi celelalte vedete ale echipei vor putea fi urmărite pe viu în cadrul ”Handball Fest”. Atunci, cele două echipe ale clubului vor fi prezente la un show handbalistic, fetele vor înfrunta Rostov-Don (ora 18:00), iar băieţii, FC Barcelona. Partidele vor avea loc la Sala Polivalentă din Capitală.

Articol scris de Alexandra Serafim

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.