„ProSport Cu Bicicleta La Mare” s-a încheiat! FOTO – Doar 15 participanți au pedalat până în Vama Veche, destinația finală

  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 19:25 Cea de-a opta ediție a evenimentului „ProSport cu bicicleta la mare” s-a închiat. 15 participanți au reușit să ajungă la destinația finală a traseului, Vama Veche


UPDATE 18:00 Mai sunt 20 de km până în Vama Veche. Doar 16 participanți pedalează către destinația finala a evenimentului. Plouă în continuare, sunt 12 grade Celsius.


UPDATE 14:43 Au mai renunțat încă doi participanți. 28 de oameni vor pedala până în Vamă până la urmă. Autocarul se va întoarce să îi ia, apoi pleacă spre mare.

Bătrânul de 74 de ani e primul, la o distanță de zece minute de restul participanților.


UPDATE 14:22 30 de participanți au decis să continue pe bicicletă drum către Vama Veche. Plouă din ce în ce mai tare, s-a acumulat și oboseala. Au fost parcurși 226 de kilometri în cele două zile. Autocarul cu restul participanților va merge direct în Vamă, acolo unde era programat un foc de tabără, care va fi anulat având în vedere precipitațiile. Cel mai vârstnic participant, 74 de ani, se află printre aceia care vor pedala până la mare.


UPDATE 13:52 După lupte seculare care au durat câteva ore, am ajuns și la al doilea punct de alimentare. Mai sunt două. Nu se mai ține cont de programul inițial. Plouă din ce în ce mai tare, dar un grup format din 50 de participanți rezistă cu stoicism.


UPDATE 13:28 Cei doi participanți care au greșit traseul au fost găsiți la 40 de kilometri de punctul de alimentare. Plouă din ce în ce mai tare, sunt aproximativ 20 de abandonuri. În ciuda acestor factori, sunt mulți care refuză să renunțe. Întârzierea față de program este de o oră sau chiar mai mult.


UPDATE 12:00 Doi participanți au greșit traseul. Localnicii din comuna Băneasa au fost aceia care au informat echipa de organizare în legătură cu asta. S-a pornit în căutarea lor.


UPDATE 11:42 O parte dintre participanți au plecat către al doilea punct de hidratare, din comuna Negureni. Mai sunt de parcurs 140 de kilometri, a început ploaia din nou, temperatura e în scădere, iar pantele sunt din ce în ce mai dificile. Avem o întârziere de 40 de minute față de programul inițial, iar mulți dintre participanți încă nu au ajuns la primul punct de alimentare. Abandonurile s-au înmulțit. Printre cei care au găsit dificil traseul se numără și Lucian Lipovan.


UPDATE 10:17 Pornim către primul punct de alimentare. S-au format două grupuri: unul pentru aceia care pedalează mai repede, altul pentru cei care nu sunt siguri că vor mai continua după oprirea din comuna Băneasa. Numărul abandonurilor s-a dublat: zece. Nu mai plouă, dar temperatura este una destul de scăzută, iar drumul este unul dificil.


UPDATE 09:57 Cinci abandonuri până acum. Cârcei, frig sau probleme cu bicicleta. Acestea sunt motivele invocate de participanți.


UPDATE 09:53 Participanții sunt regrupați. Din fericire, nu plouă tare, doar picură, astfel că nimeni nu se gândește, momentan, sa abandoneze din cauza ei. Totuși, este resimțită oboseala. Urcarea pe pantă își spune cuvântul.


UPDATE 09:41 A început să plouă. Este preconizată e regrupare a participanților, pentru o mai bună echipare a acestora. Mai mult, urmează să fie luată o decizie, individuală, privind continuarea traseului de către unii dintre aceștia.


UPDATE 09:36 Avem deja primul abandon, după o jumătate de oră de la plecare. Participanta așteaptă autocarul pus la dispoziția acelora care nu mai pot să continue drumul. Drumul s-a dovedit a fi prea greu pentru acesta, iar cârceii și-au făcut repede apariția după o pantă de mulți kilometri care pare să-i fi obosit pe participanți. Ne așteptăm la mai multe abandonuri astăzi. Nici vremea, nici drumul, nici distanța mare până în Vamă nu este de partea participanților.


UPDATE 09:06 După ce am învățat cum se produce vinul în Ostrov, am pornit către primul dintre cele patru puncte de alimentare de astăzi: comuna Lipnița.


UPDATE 08:58 E devreme pentru o degustare de vin la Crama Ostrov, dar nu și pentru o poză de grup. Participanții vor începe în 20 de minute să pedaleze către Vama Veche. Momentan, doar apă plată pentru aceștia.


UPDATE 08:41 Participanții s-au îmbarcat pe bac.

Explicație foto: România (stânga), Bulgaria (dreapta)


UPDATE 08:00 Participanții s-au trezit, au mâncat micul dejun și așteaptă îmbarcarea pe bac. Astăzi vor fi parcurși 170 de kilometri, destinația finală fiind Vama Veche. Sosirea este preconizată în jurul orei 20:00. Din păcate, prognoza meteo arată faptul că o mare parte din drum va ploua. Ieri am fost privilegiați, astăzi rămâne de văzut daca o să fim ori nu plouați. Participanții sunt entuziasmați însă, Lucian Lipovan, redactorul șef al ziarului, va merge și astăzi pe bicicletă. Sunt preconizate multe abandonuri astăzi din cauza distanței mari pe care participanții o au de parcurs. Nici prognoza nu este de partea noastră. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Indiferent cum, în autocar sau pe bicicletă, cu ploaie sau fără, astăzi ajungem la mare.


UPDATE 16:41 Primii 130 de kilometri au fost parcurși. Am ajuns la finalul primei zile, participanții se cazează. UrmeazĂ‚ cina și petrecerea pentru aceștia. Plus multe alte surprize.



UPDATE 15:24 Am ajuns la penultimul punct de alimentare de astăzi. Printre primii sosiți se numără și cel mai vârstnic participant, 75 de ani


UPDATE 14:34 Primul abandon. După 80 de kilometri, o participantă a decis să ia o pauză de 20 de kilometri, urmând ca după aceea să reia traseul până la Călărași pe bicicletă.


UPDATE 14:20 Redactorul.șef ProSport, Lucian Lipovan, va parcurge cu bicicleta ultimii kilometri rămași până la Călărași. Deși sosirea era preconizată la ora 19:00, cel mai probabil participanții vor ajunge la hotel la ora 17:00. Vremea a ținut cu aceștia. S-a încălzit din nou, nici urmă de vreun nor, asta spre încântarea celor care poartă pantaloni scurți.


UPDATE 13:55 Participanții au ajuns la al treilea punct de alimentare. Avem un avans de o ora față de programul stabilit, iar ploaia pare să ne evite pentru moment.


UPDATE 13:36 Popas forțat de câteva minute pentru participanți. Nu degeaba e Lehliu gară

sursa foto: Lucian Lipovan


UPDATE 12:43 Participanții au ajuns la al doilea punct de hidratare, la Popas Hali. De menționat faptul că temperatura a scăzut din nou, soare nu mai e, dar în schimb pare că o să pedalăm și prin ploaie până la Călarași


UPDATE 11:56 S-a plecat către al doilea punct de alimentare, din comuna Radu Voda, programat la ora 15:00. Până acum, niciun abandon.


UPDATE 11:23 S-a ajuns la primul punct de alimentare, lângă comuna Tămădaul Mare. S-a mai și încălzit, spre bucuria participanților care până acum au avut și vântul în față, și puține grade pe care pedalau. La punctul de alimentare avem de toate: fructe, suc și fete drăguțe. Plus soare, văzut rar de participanți în primele 3 ore de pedalat.


UPDATE 10: 24 S-a ajuns la primul punct de hidratare, în comuna Brănești. În jur de 30 de participanți mai sunt așteptați să sosească. Din cauza frigului, se merge ceva mai repede

sursa foto: Lucian Lipovan


UPDATE 09.00 – S-a dat startul evenimentului „Cu bicicleta la mare”. Aproape 100 de participanți au pornit către Călărași. Vor fi parcurși 130 de kilometri în prima zi.


*Azi, de la ora 9:00, se va da startul din fața magazinului Lidl, din Str. Liviu Rebreanu nr. 19. În prima zi, participanții vor avea de străbătut 140 de kilometri, pe traseul București – Călărași. În a doua zi, caravana va urma traseul Călărași – Vama Veche, sosirea fiind pe plaja „Sunset Beach” din Vama Veche.

*Mai mulți cicliști vor rula azi pe traseul București-Călărași-Vama Veche.

ProSport continuă seria evenimentelor sportive dedicate pasionaților de sport și de mișcare, care doresc să evadeze din rutina zilnică și să aibă un stil de viață activ și sănătos, organizând, sâmbătă și duminică, a opta ediție a evenimentului „ProSport Cu Bicicleta La Mare”.

Fiecare participant la evenimentul „ProSport Cu Bicicleta La Mare” va primi un pachet de participare, format din: noapte cazare în Călărași pentru odihna necesară continuării traseului; cina de sâmbătă seara și micul dejun de duminică; asistență în caz de renunțare pe traseu – autocar însoțitor; echipaj poliție și echipaj medical pe toată durata evenimentului; puncte de alimentare pe traseu (apă și alimente energizante); transportul bagajelor suplimentare (un bagaj/pers) la punctele de destinație (Calarași, Vama Veche); transportul retur la București cu autocar și camion pentru biciclete (duminică seara); seara festivă și socializare sâmbătă seara la Hotel Baden Calarași; seara festivă și socializare duminică seara la „Sunset Beach” din Vama Veche; tricou de participant.

Participanții vor fi cazați în Călărași la jumătatea drumului, apoi vor traversa Dunărea cu bacul. Cicliștii vor avea parte de o petrecere pe plajă la sosire, așa cum s-a întâmplat deja în primăvară.

Evenimentul ProSport „Cu Bicicleta La Mare” îmbină ideea de mișcare cu ineditul unui eveniment de două zile care atrage din ce în ce mai mulți temerari.

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria locului din România este fabuloasă
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria locului din România este fabuloasă
Galacticii nici nu vor să audă! Motivul pentru care întârzie anunțul transferului lui Kylian Mbappe
Galacticii nici nu vor să audă! Motivul pentru care întârzie anunțul transferului lui Kylian Mbappe
Cristina Spătar, implicată într-un accident: „Au venit cei de la SMURD, m-au scos de acolo”
Cristina Spătar, implicată într-un accident: „Au venit cei de la SMURD, m-au scos de acolo”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Final de drum pentru Halep? Lovitură grea anunţată direct de CIO
Final de drum pentru Halep? Lovitură grea anunţată direct de CIO
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl…
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20…
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă. Părinții ei au o avere de 3 miliarde €, dar ea…
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă. Părinții ei au o avere…
S-a stabilit deja că VA FI INTERZIS definitiv. Ordinul a venit direct la UE
S-a stabilit deja că VA FI INTERZIS definitiv. Ordinul a venit direct la UE
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Generația Smartphone. A explodat numărul elevilor cu probleme de învățare. Creierul copiilor, otrăvit de timpul petrecut în fața ecranelor
Generația Smartphone. A explodat numărul elevilor cu probleme de învățare. Creierul copiilor, otrăvit de timpul petrecut în fața ecranelor
Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, al 82-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice
Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, al 82-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”