Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity, a decedat pe aeroportul din Paris. Fiul marii campioane Ana Pascu fusese transferat în Franța pentru tratament

Redactor:
Andru Nenciu
Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity, a decedat pe aeroportul din Paris. Fiul marii campioane Ana Pascu fusese transferat în Franța pentru tratament
  • Publicat:
  • Actualizat:

 

UPDATE MIERCURI, 11 noiembrie / 21:39 Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit, miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franța de la Spitalul Floreasca din Capitală, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

În urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), fiul Anei Pascu, vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă și președinte de onoare al Federației Române de Scrimă, a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgență Floreasca.

Miercuri, el a fost transportat cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi transferat într-un spital din Franța.

Alex Pascu a murit însă pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19.30.

Familia lui Alexandru Pascu a vrut și săptămâna trecută să îl transfere într-un spital din Germania, însă starea acestuia s-a înrăutățit și exista riscul să apară complicații în timpul transportului.

Chitariștii trupei Googbye to Gravity, Vlad Țelea și Mihai Alexandru, au murit în 30 octombrie, la scurt timp după incendiul din clubul Colectiv.

Bateristul trupei, Bogdan Enache, a decedat în 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveția și care a fost întoarsă din drum.

Andrei Galuț, solistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din orașul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Galuț a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp și arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susțină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 24 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri, la 51.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite și internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unități sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveția și Alex Pascu în Franța.

MEDIAFAX


UPDATE MIERCURI, 11 noiembrie / 15:00 Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat în această după-amiază la o clinică din Paris. Se pare că decizia a fost luată după discuțiile pe care mama liderului formației, fosta mare scrimeră Ana Pascu, le-ar fi avut cu un fost personaj important din Ministerul Sănătății din Franța, care în trecut a ocupat un loc în Consiliul Federației Internaționale de Scrimă (FIE). Ana Pascu este în prezent vicepreședinte al FIE. Ea va pleca, cel mai probabil, în cursul zilei de joi spre Franța.

UPDATE MIERCURI, 11 noiembrie / 14:00 Chiar în aceste momente se fac ultimele formalități pentru ca Alex Pascu, basistul și liderul trupei Goodbye to Gravity, să fie transferat de la Spitalul de Urgență Floreasca, din București, la o clinică din Paris. Plecarea ar urma să aibă loc azi. Nu este încă sigur dacă părinții lui Alex vor merge cu el în Franța.

UPDATE DUMINICĂ‚, 8 noiembrie / 22:00 România nu a activat Mecanismul UE de protecție civilă, dar Guvernul a trimis joi Comisiei Europene (CE) o solicitare pentru transferul în alte state membre a aproximativ 80 de pacienți care nu pot fi tratați în România, potrivit purtătorului de cuvânt al CE, Jakub Adamowicz.

„Nu am primit nicio notificare de la autoritățile din România că ar fi fost activat vreun mecanism, răspunsul este clar nu. Nu am primit nicio notificare de la Guvernul român sau de la autoritățile române că Mecanismul UE de protecție civilă ar fi fost activat”, a declarat duminică seara, pentru MEDIAFAX, Jakub Adamowicz, purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru politică regională.

Comisia Europeană a primit joi o cerere din partea Guvernului de la București pentru ajutor, care include căutarea la nivel european a unor opțiuni în ceea ce privește transferul a aproximativ 80 de persoane rănite în alte țări membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European, care nu pot fi tratate în România, a precizat Adamowicz.


UPDATE DUMINICĂ‚, 8 noiembrie / 18:25 Toboșarul trupei, Bogdan Enache, a intrat în stop cardiac în timp ce era transportat în Elveția, anunță Digi24. Avionul care-l ducea la o clinică în străinătate s-a întors în România.


UPDATE DUMINICĂ‚, 8 noiembrie / 11:30 Alexandru Pascu, basistul și liderul trupei Goodbye to Gravity, se află în continuare internat la Spitalul Floreasca din București, iar starea fiului marii campioane Ana Pascu pare a nu se îmbunătăți deocamdată. În încercarea de a-l ajuta pe muzician, prietenii acestuia și apropiații grupului care concerta în Colectiv în seara tragediei au postat sâmbătă seara, pe pagina oficială a trupei rock, un anunț de suflet. „Alex Pascu are nevoie de ajutor. Trebuie mutat la o clinică din afară și, din păcate, avem nevoie de bani pentru asta”, se arată în mesaj. ProSport a scris vineri seară că tânărul în vârstă de 34 de ani ar putea fi mutat la un spital din Belgia sau Marea Britanie, dar medicii încă nu-și dau acordul. Pe pagina de facebook a trupei Goodbye to Gravity prietenii lui Alex au specificat și conturile în care se pot face donațiile.

Conturile in care puteti dona (pe numele mamei lui):
Lei: RO07RZBR0000060005979832
Euro: RO04RZBR0000060012067703
Titular: Ana Pascu

Inițiativa de mai sus aparține prietenilor, nu familiei Pascu. Tatăl basistului formației, Alexandru Pascu (73 de ani), este în prezent medic consultant la clinica Sanador. De-a lungul carierei, soțul Anei Pascu a fost unul dintre cei mai respectați medici de la Centrul Medical de Fono-Audiologie din București.

Până acum, din formație au murit doi componenți, chitariștii Mihai Alexandru și Vlad Țelea, iar toboșarul trupei rock, Bogdan Enache, ar putea fi tansferat în Franța. Bogdan Enache însă nu are asigurare medicală, iar familia nu-și poate concretiza demersul. Potrivit Adevărul, solistul trupei Goodbye To Gravity, arădeanul Andrei Găluț, a supraviețuit transportului cu avionul și a intrat direct în sala de operație a spitalului din Beverwijk din Olanda

Numărul victimelor de la Colectiv a ajuns duminică dimineața la 44.

Alex Pascu are nevoie de ajutor. Trebuie mutat la o clinica din afara si, din pacate, avem nevoie de bani pentru…

Posted by Goodbye To Gravity on Saturday, November 7, 2015


UPDATE VINERI, 6 octombrie / 16:45 ProSport a stat de vorbă azi cu apropiați ai Anei Pascu (71 de ani), fosta mare scrimeră a României, pentru a afla vești despre fiul ei, Alexandru Pascu (34 de ani), internat la Spitalul Floreasca din București în urma incendiului de la Colectiv. Ars pe o suprafață a corpului în proporție de 40 la sută și intubat într-o rezervă a clinicii de pe ‘Ștefan cel Mare”, basistul și fondatorul trupei Goodbye to Gravity a trecut noaptea trecută prin momente de cumpănă.

„Starea lui Alex s-a înrăutățit și a făcut două crize. A fost chemată astă-noapte, de acasă, șefa de la Terapie Intensivă. Starea lui ar fi fost stabilizată în cursul acestei zile, după ce dimineața nici Ana Pascu nu a fost lăsată să meargă să-l viziteze. Deja se ia în calcul varianta de a-l transfera în Marea Britanie sau în Belgia, pentru că în România spitalele nu beneficiază de aparatura necesară cu ajutorul căreia starea unor astfel de pacienți s-ar putea îmbunătăți. Noi avem echipamente doar pentru ca pacienții să fie menținuți pe linia de plutire. Toți ne rugăm ca Alex și ceilalți tineri din Colectiv să se facă bine”, a declarat pentru ProSport un apropiat al vicepreședintei Federației Internaționale de Scrimă (FIE), Ana Pascu.

Unicul fiu al familiei Pascu este de meserie IT-ist și nu a practicat niciodată scrima. Este însă un mare susținător al sportului de pe planșă și un tip care a fost prezent din anii ’90 până în prezent la marile competiții în cadrul cărora sportivii români au urcat pe podium. Ana Pascu a condus 31 de ani FR de Scrimă (1982-2013), iar în prezent a devenit președinte de onoare al forului de pe Calea Dorobanți.


UPDATE LUNI 17:30 Starea lui Alexandru Pascu este stabilă, dar medicii de la Spitalul Floreasca sunt rezervați în privința unui prognostic. O sursă medicală de la Spitalul de Urgență din Capitală a vorbit în această după-amiază cu ProSport. „Doamna Ana Pascu și soțul său nu au putut să intre azi la Alex. Au venit în România mai mulți medici francezi și se aflau în vizită în salonul lui. Starea lui esta stabilă și marele avantaj este că are plămânii curați. Chiar dacă este ars pe o mare suprafață a corpului, Alex este genul de persoană care are carnea tare și acesta e un alt avantaj”, a spus, sub protecția anonimatului, un cadru medical de la Urgență. Alex Pascu rămâne în continuare în centrul medical de pe Bulevardul Ștefan cel Mare, deși în cursul zilei de duminică s-a avansat ipoteza potrivit căreia ar putea fi mutat la un alt spital din București sau chiar transportat în străinătate.


UPDATE DUMINICĂ‚ 12:45 ProSport a luat legătura duminică, la prânz, cu surse medicale de la Spitalul Floreasca, pentru a afla noutăți despre starea lui Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, formația care concerta vineri seara pe scena din Colectiv. Deși medicii sunt rezervați în privința unui pronostic în privința fiului Anei Pascu, o sursă medicală de la „Urgență” a dezvăluit pentru ProSport că Alex, IT-ist de meserie, a reacționat în această dimineață în timpul vizitei familiei sale. „Alex a deschis ochii în timp ce la el se aflau părinții săi, împreună cu profesorul Lascăr (n.r. – șeful Clinicii de Chirurgie Plastică). Pare un semn bun, dar nu se pot trage concluzii în privința stării sale”, ne-a declarat o sursă medicală de la Floreasca. Prin intubație s-a menținut la cote normale respirația și azi Alex Pascu a răspuns la stimulii exteriori (prezența celor apropiați) prin deschiderea ochilor. Citiți mai jos materialul prezentat de ProSport sâmbătă seara.

Ana Pascu (71 de ani), personalitate marcantă a sportului românesc, a simțit că cineva îi înfige un burghiu în stomac în momentul în care vineri seara posturile TV au început să furnizeze primele informații despre incendiul de la clubul Colectiv din București. Fosta mare scrimeră îi ținea pumnii de acasă fiului ei, Alex Pascu, membru fondator și basist al trupei Goodbye to Gravity, formația pentru care cei peste 400 de tineri sosiseră în fosta fabrică „Pionierul”.

Aflat pe scena de la Colectiv, alături de colegii săi de trupă, Alex, IT-ist de meserie, a ajuns aseară la Spitalul Floreasca în stare gravă, iar vestea a căzut ca o lovitură în moalele capului pentru Ana Pascu și pentru soțul său, medicul Alexandru Pascu. Prins pe scenă ca într-o menghină în momentul în care buretele fonic de pe un stâlp al clădirii s-a aprins, iar focul s-a răspândit pe tavan, Alex nu a mai avut timp pentru a reacționa. Fanii s-au îmbulzit spre unica ușă a clubului, iar bucăți din plafonul capitonat și el cu burete fonic s-au desprins și s-au prăvălit peste spectatorii din sala cu o singură intrare. Ajuns la Floreasca, fiul fostei șefe a FR de scrimă a fost operat de urgență noaptea trecută, iar apropiații săi și oameni importanți din sportul pe planșă au făcut noapte albă pe holurile de la Urgență.

  • Mediafax a scris în această după-amiază că Mihai Alexandru și Vlad Țelea, colegii lui Alex, chitariști ai formației Goodbye to Gravity, au decedat

ProSport a stat de vorbă în această seară cu un apropiat al familiei Pascu. „Alex a fost operat în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în această după-amiază a fost supus unui examen endoscopic. În urma endoscopiei s-a descoperit faptul că fiul doamnei Pascu nu are plămânii afectați și acesta e un semn bun. În continuare însă rămâne intubat. Pentru că este ars pe o mare suprafață a corpului și pentru că aceste arsuri se pot suprainfecta, anumite părți din piele au fost incizate. Alex este puternic…„, a declarat cu o voce înceată un prieten de familie.

Basistul trupei Goodbye to Gravity nu a practicat vreodată scrima, dar urmărea din anii ’90 performanțele tricolorilor la JO și la CM, scrima reprezentând în ultimii 25 de ani unul dintre vârfurile de sabie ale sportului românesc. Cu o voce îndurerată, o fostă scrimeră de performanță a dezvăluit pentru ProSport că Alex Pascu a trăit în copilărie un alt episod dramatic, fără a dezvolta subiectul: „A fost un accident, dar Alex e puternic și a supraviețuit. Doamne ajută! Ne rugăm pentru el”, s-a mărginit să spună, pe un ton grav, o sportivă de top a României.

Pentru a înțelege mai exact starea fiului Anei Pascu, ProSport a vorbit și cu un medic specialist care a dorit să-și păstreze anonimatul. „Endoscopia e o procedură de examinare cu ajutorul unui aparat numit endoscop. Cu acest instrument se examinează organele cavitare sau tubulare pe interiorul lor. Examinarea endoscopică la nivelul căilor respiratorii se numește laringo-traheoscopie și vizualizează aspectul mucoasei, de la laringe până la cele două bronhii în care se bifurcă traheea. Înseamnă că aspectul mucoasei traheo-bronșice este de aspect normal și nu prezintă nici ganglioni măriți la nivelul bifurcației traheei, dacă informațiile care parvin spun că plămânii nu sunt afectați. Din cauza pierderii structurii elastice, pielea se contractă și tinde să-și micșoreze suprafața de acoperire a organismului și din această cauză i-a fost tăiată. Când un pacient se află în această stare, nu poate fi nimic anticipat”.

Siteul FR de scrimă a devenit azi, puțin după prânz, prima pagină web care a publicat un mesaj de susținere pentru familia Anei Pascu, președinte de onoare la forul din Floreasca și vice la forul mondial. „Federația Română de Scrimă își exprimă sprijinul și compasiunea față de victimele tragediei de vineri seara, din Clubul Colectiv. Din păcate, printre răniți se află și Alexandru Pascu, fiul doameni Ana Pascu. Conducerea Federației Române de Scrimă, angajații, antrenorii și sportivii sunt alături de doamna Ana Pascu în aceste clipe deosebit de dificile și speră ca Alexandru și ceilalți oameni răniți vineri seara să își revină cât mai curând”, se arată într-un comunicat al FR de Scrimă”. Ana Pascu, fostă floretistă, a cucerit două medalii de bronz la Jocurile Olimpice, în 1968 și 1972, și a condus forul român de profil din 1982 până în 2013, an în care a decis să nu mai candideze la funcția de președinte al FRS. Din 2004 este vicepreședinte FIS.

Mediafax a scris în această după-amiază că Mihai Alexandru și Vlad Țelea, chitariștii formației Goodbye to Gravity, au decedat, potrivit unor surse apropiate familiilor acestora. Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul bucureștean Colectiv, soldat cu 27 de morți și 146 de răniți, a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat, sâmbătă, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care „pedeapsa este foarte mare”. Clubul Colectiv se află pe strada Tăbăcarilor nr. 7 din Sectorul 4 al Capitalei și funcționează într-o hală din fosta fabrică „Pionierul”.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup