Trecutul lui Reghe: varianta maghiară!** Ungurii știu despre existența unui alt meci trucat în care ar fi fost implicat fostul fundaș de la Energie Cottbus

Trecutul lui Reghe: varianta maghiară!** Ungurii știu despre existența unui alt meci trucat în care ar fi fost implicat fostul fundaș de la Energie Cottbus
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE Cornel Dinu a anunțat în această dimineață că nu mai continuă războiul declarațiilor cu familia Reghecampf.

„Ar mai fi lucruri de spus dar mi-e silă. Și așa am întins peleteaua foarte mult”, a spus Cornel Dinu.


La suprafață este o poveste despre răzbunări și polițe neplătite la timpul lor. În plin conflict mediatic între familia Reghecampf și „bătrânii” din fotbalul românesc, Gazeta Sporturilor a publicat ieri declarațiile lui Cornel Dinu care susține că l-a salvat pe antrenorul Stelei de mâna vigilentă a mafiei pariurilor din Serbia.

Dinu spune că, de față cu jurnalistul Răzvan Boanchiș și cu omul de afaceri Vali Sălăgean, a fost sunat de Iulian Chiriță, nașul lui Reghecampf din prima căsătorie, care i-a cerut ajutorul într-o poveste legată de un meci Bayern – Cottbus: „Cu o zi înaintea partidei, Reghe primise 200.000 de euro ca să trântească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferență. Erau el și încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieții că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi! El credea că-i pârlește pe sârbi. Am vorbit la Belgrad și i-am rugat pe oameni să-l păsuiască o zi cu banii. Tipii voiau să primească suma în acea seară, i-am obținut lui Reghecampf o păsuire până dimineața. Așa i-am salvat viața, credeți-mă, sârbii îl rezolvau repede, cu gloanțele! I-am spus și lui Chiriță să-i transmită să nu se joace cu treburile astea, că sârbii te lasă la rigolă pentru cinci dolari! Și poate că lui Reghecampf îi spune ceva numele Mile!”

O poveste veche

Deși Cornel Dinu nu i-a atașat nicio dată, povestea circulă în fotbalul românesc de câțiva ani. Jurnaliștii ProSport au aflat-o de la Dinu în urmă cu un an, însă nu a fost publicată din cauza unor amănunte care nu se verificau și a refuzului celui atacat acum de soții Reghecampf. „A fost un meci cu Bayern care trebuia să fie pierdut de Cottbus la trei goluri diferență. Reghecampf, Miriuță și încă un ungur luaseră banii, însă Cottbus a dat gol din penalty în ultimele minute, iar meciul s-a terminat 3-1”, a dezvăluit Dinu. ProSport a verificat toate meciurile directe dintre Bayern și Energie și a găsit un singur meci asemănător: un 3-1 la Munchen în septembrie 2002, dar fără niciun penalty pe final.

Reapare Zonja

În povestea de la începutul lui 2012, Dinu a oferit și alte nume. Cel căruia trebuia să-i înapoieze banii Reghecampf era un anume Mile Jerkovic, un colaborator al lui „Zonja”, Zoran Petrovic, la rândul său apropiat de Zelijko Raznatovic, poreclit și Arkan. Toți trei fuseseră sau sunt în continuare asociați cu lumea interlopă. Mai țineți minte mesajul lui Martinovic pentru Reghecampf, atunci când a plecat de la Steaua? „Îl aștept cu mare drag la Belgrad, să ne întâlnim cu amicul nostru comun Zonja!”.

Copia de la Budapesta

În urmă cu 10 zile, după meciul amical Steaua – Ferencvaros 1-2, ProSport a intrat în dialog cu unul dintre cei mai importanți jurnaliști maghiari de investigație, căruia însă nu-i va divulga numele, ci doar inițialele, A.G.. Surprinzător, ungurul a venit cu o poveste incredibilă, asemănătoare celei spuse de Dinu. „În 2004, am intrat în contact cu un cetățean sârb care a fost implicat în trucări de meciuri. Acest sârb mi-a povestit că meciul Hertha – Cottbus din 19 august 2001 a fost aranjat. Cei care au aranjat meciul pentru pariuri au plătit cinci fotbaliști de la Cottbus pentru a face egal. Cei cinci erau Reghecampf, Miriuță, Vilmos Sebok, Piplica și Moussa Latoundji. Sebok n-a vrut să dea banii înapoi, așa că aranjorii l-au abordat și l-au bătut”. Partida Hertha – Energie s-a terminat 2-3, iar presa maghiară a insinuat la vremea respectivă că a fost una necurată. Ca și în meciul cu Bayern din 2002, Miriuță nu a jucat, și nici Latoundji.

Contactat de ProSport ieri, Cornel Dinu a exclus varianta de a fi încurcat partidele. „Chiriță m-a sunat să-mi spună despre meciul cu Bayern, nici o treabă cu Hertha. Sunt convins însă că băieții ăștia au mai făcut astfel de lucruri. Era o rețea bine pusă la punct”.

Chiriță recunoaște public, dar neagă în privat?

Lovitura a venit de la Iulian Chiriță, nașul la cununia dintre Laurențiu Reghecampf și Mariana Pfeiffer. Cel de la care toți așteptau mai degrabă o negare, a confirmat spusele lui Cornel Dinu în intervenții telefonice la Sport Total FM, Digi Sport și Sport.ro. Ezitant, temător la început, Chiriță a sfârșit prin a declara: „Laurențiu m-a sunat și mi-a spus să-l sun pe Cornel Dinu, că are niște probleme, să-l ajute să scape din scandalul ăsta. Eu i-am pus în contact și ei au vorbit ce au vorbit. Eu nu am pronunțat nicio sumă, știu doar că erau niște probleme cu niște sârbi și niște meciuri”. Interesant, fostul internațional spune „niște meciuri”, nu meciul Bayern – Cottbus.

Familia Reghecampf a făcut ieri eforturi uriașe pentru a contracara acuzele. Contactat de ziariștii germani, antrenorul Stelei a spus: „Cornel Dinu are dungă roșie pe buletin, e un bețiv și un drogat”. Ana Maria Prodan a venit la redacția ProSport pentru a aduce personal o înregistrare, despre care spune că e dialogul telefonic dintre ea și Iulian Chiriță, dialog purtat ieri dimineață. Pe înregistrare, un bărbat cu o voce groasă spune că nu vrea să se bage „în căcaturi de-astea”.

În întreaga tevatură și-a făcut apariția și unul dintre managerii de la Steaua care, fără a fi implicat, a simțit nevoia să sară în apărarea lui Reghecampf, cu un atac la persoană: „Dinu e un agramat, care nu știe nicio limbă străină. Pe la Geneva, alerga după mine să-i traduc!”.

Piplica, amicul lui Reghe

Reghecampf și Miriuță au negat ieri acuzele. Al treilea nume, Tomislav Piplica, fostul lor coleg bosniac, este portarul care și-a băgat singur mingea în poartă la un meci (3-3) cu Monchengladbach, un autogol nemaivăzut despre care fanii lui Cottbus au scris pe forumuri că a fost dovadă că „esticul e implicat în mafia pariurilor”. Piplica și Reghecampf au fost anchetați în scandalul meciurilor trucate din Germania, în 2005, însă investigatorii germani nu au descoperit dovezi împotriva lor. Ieri, bosniacul n-a putut fi contactat de ProSport. Fosta soție a lui Reghecampf, Mariana Pfeiffer, și-a amintit: „Am făcut un concediu împreună cu familia Piplica”. Acum câțiva ani, Reghecampf vorbea despre prietenia dintre el și ciudatul portar. „Pe vremea cînd jucam la Cottbus, am fost împreună cu Piplica la Berlin, în cafeneaua King, despre care se spune că era sediul mafioților. Piplica trebuia să se întâlnească acolo cu Simunici, de la Hertha, care-i tot croat, ca și el. Am băut o cafea împreună și atât”. Cafeneaua King din Berlin aparține fraților Ante și Milan Sapina, doi croați condamnați în Germania pentru implicare în mafia pariurilor. Simunic a fost și el reținut pentru scurtă vreme, în 2005.

„A adus mașini furate!”

Dincolo de povestea meciului Bayern – Cottbus, Cornel Dinu a făcut o altă dezvăluire din trecutul lui Laurențiu Reghecampf. „A adus și mașini furate în țară”. Pe 2 iunie 2012, ProSport a publicat un material cu titlul „Cine ești tu, Reghe?”, în care un fost coleg de la Steaua declara sub protecția anonimatului: „Știu că le-a vândut mai multor băieți din vestiar mașini nu tocmai curate. Despre el se vorbea că are legături cu Ghenosu, un personaj controversat din Târgoviște. Am înțeles că vreo 10 dintre acele mașini au intrat în atenția autorităților”. Un apropiat al lui Mutu a vorbit și despre alte relații avute de Reghecampf: „Când s-a transferat la Chelsea, Adrian (n.red. – Mutu) voia să iasă mereu în evidență cu ceva. Îl luase flama. L-a sunat pe Reghecampf și l-a rugat să-i facă rost de un telefon Vertu. Erau mare fiță atunci și foarte scumpe. Reghe i-a făcut rost de unul mult mai ieftin, avea relațiile lui”.

Reacția Ana Mariei Prodan: cere daune de 1 milion de euro
Reporter: Cornel Dinu spune că Laurențiu Reghecampf aducea mașini furate din Germania…
AMP: Dinu și-a pierdut credibilitatea după ce l-a pus pe Chiriță să zică de Reghecampf că a trântit meciul. E jalnic, patetic…Nu știu cum clubul Dinamo îl mai suportă. El de mâine are de dat un milion de euro. Avocatul nostru din Germania îl va căuta să îi pună niște întrebări. Energie Cottbus și Bayern München îl vor da în judecată. Dacă avea așa putere mare, el ce căuta în mafie? De unde era atât de puternic astfel încât să rezolve probleme de genul acesta?

Eu rețin că era vorba despre Reghecampf, Miriuță, Sebok și un al patrulea, pe care nu mi-l amintesc, era tot de pe aici, din Serbia, Bulgaria…
Răzvan Boanchiș

De ce Dinu nu a povestit lucrurile astea atunci? Ce treaba are el cu mafia pariurilor? Dacă ar fi adevărat ce spune el, înseamnă că a tăinuit o infracțiune
Ana Maria Prodan

Voi credeți că în Germania poți să umbli cu astfel de lucruri? Păi, dacă ești suspect, ăștia te iau imediat la puricat. Nu știu cum a ajuns numele meu în scandalul ăsta, am vorbit cu domnul Dinu și mi-a spus că a fost o încurcătură
Vasile Miriuță, ex-jucător Energie Cottbus

Avocatul meu o să trimită plângere la LPF și o să îl dau în judecată. Nu știu dacă o să aibă să plătească atât cât o să-i cer. Bayern poate să facă blaturi doar în mintea puțină care i-a rămas lui Dinu. După o noapte de beție sau de droguri, poți crede că e orice adevărat
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

Îl cunosc foarte bine pe Reghe. Nu cred că se preta să ia bani din pariuri. E antrenorul cel mai mare în momentul de față și poate multă lume nu acceptă asta
Adrian Mutu, atacant Ajaccio

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…