Ținta reală a atentatelor de la Paris a fost președintele Francois Hollande, care trebuia ucis sau capturat pe „Stade de France”, în timpul partidei Franța – Germania. Informația, dezvăluită de un site israelian apropiat de serviciile secrete

Redactor:
Matei Udrea
Ținta reală a atentatelor de la Paris a fost președintele Francois Hollande, care trebuia ucis sau capturat pe
  • Publicat:
  • Actualizat:

Președintele francez Francois Hollande a fost ținta reală a teroriștilor musulmani în atentatele sângeroase care au zguduit, vineri seară, Parisul și întreaga lume, dezvăluie site-ul israelian debka.com, apropiat de serviciile secrete din această țară.

Conform sursei citate mai sus – care de-a lungul timpului a publicat în exclusivitate numeroase informații exacte și analize de finețe ale situației din Orientul Mijlociu -, loja oficială de pe „Stade de France”, acolo unde vineri seară s-a jucat partida amicală de fotbal Franța – Germania 2-0, a fost obiectivul principal al asaltului terorist. Lovitura îl viza pe însuși șeful statului francez, președintele Francois Hollande, cel care trebuia să fie ori capturat, ori ucis, conform planului. „Geografia celor șase locuri din Paris atacate de teroriști arată cu precizie că acestea aveau rolul de a susține atingerea țintei primare numită președintele francez Francois Hollande și, în același timp, de a semăna un haos sângeros în capitala Franței, înspăimântând turiștii și zguduind sistemul de guvernare francez din temelii”, notează autorii senzaționalei informații – care citează surse din serviciile de securitate antitero din Israel.


Harta atacurilor petrecute vineri seară în Paris alcătuită de specialiștii israelieni. SURSA: debka.com

Vineri seara, Parisul a fost aruncat în haos de atacuri teroriste fără precedent în istoria celei de-a 5-a Republici. Atacatori sinucigași înarmați cu puști-mitralieră, grenade și centuri de explozibili au secerat sute de oameni în zone dintre cele mai aglomerate: într-o sală de concerte, în două restaurante, pe străzi și la intrarea în „Stade de France”. Bilanțul provizoriu al masacrului este de 129 de morți și 352 de răniți.

Un plan sofisticat: două ținte secundare – teroare și diversiune – pentru a masca atacul principal, la președintele Franței

Potrivit ofițerilor de informații citați de debka.com, „atacurile din cel puțin 6 locații au fost parte dintr-un plan cu dubla țintă de a semăna teroare și, în același timp, o tactică de diversiune pentru a arunca în confuzie forțele de securitate franceze, pentru a le trimite în mai multe direcții. Atenția agenților de securitate ai președintelui ar fi trebuit, conform planului, să fie distrasă de două explozii provocate de doi sinucigași în afara stadionului. Gărzile au reușit însă să-l scoată pe președinte în afara stadionului la timp pentru a scăpa din capcană”.


Președintele Francois Hollande și premierul Manuel Valls la Palatul Elysee, a doua zi după atacurile
catastrofale produse chiar în inima Franței. FOTO: Mediafax/Hepta

 

Dramaticele evenimente de la Paris, analizate de ofițerii de securitate israelieni pentru site-ul debka.com, scot în evidență eșecul complet al serviciilor de informații franceze. Conform sursei citate, „coordonarea atâtor atacuri teroriste petrecute simultan și la care a luat parte un număr mare de oameni presupune luni de preparative, informații precise, o multitudine de arme și o echipă numeroasă de ucigași, totul susținut de o excepțională muncă a unui staf bine organizat. Analiștii noștri atribuie atacurile unui efort conjugat al Al Qaeda și al Statului Islamic. Împreună, cele două organizații sunt capabile să pună în funcțiune resursele necesare”.

Pregătiri uriașe, cuprinzând peste 200 de oameni și întinse pe parcursul mai multor luni, chiar în inima țării și sub nasul tuturor serviciilor speciale franceze

Potrivit raportului, pentru ca această tragedie să fie posibilă chiar în inima Europei, a fost nevoie de:

1) Un grup de cel puțin 20 de teroriști care au executat cele 6 atacuri. Șapte dintre atacatori au fost sinucigași, ei detonându-se în mijlocul mulțimii, iar opt au fost uciși de forțele de securitate în confruntarea din sala de concerte. Alții s-ar afla încă în libertate.

2) Un al doilea grup de complici a asigurat infrastructura și logistica, fiind șoferi care au dus teroriștii la locul faptei și au stat pregătiți să-i recupereze pe supraviețuitori. Ei le-au furnizat atacatorilor centurile cu explozibili, armele automate și grenadele și au acționat ca santinele care au urmărit și înregistrat mișcările trupelor de securitate franceze. De asemenea, ei au fotografiat incidentele.

3) Un grup de comandă care a planificat atacurile, stabilit obiectivele, direcționat și coordonat atacatorii și a menținut legătura între diferitele grupuri de teroriști.

Toată această uriașă desfășurare logistică și umană, în chiar inima Parisului, a presupus minimum 200 de oameni la toate nivelurile și preparative întinse pe durata a cel puțin două luni.


Scopul atacatorilor, potrivit analiștilor israelieni, era de a provoca o diversiune în afara stadionului și, apoi, confuzie și haos în incintă, moment în care ar fi urmat asaltul decisiv la președintele Franței

„Noaptea de 14 noiembrie va rămâne în memorie pentru eșecul Direcției Generale de Securitate Internă (DGSI) și al Direcției Generale de Securitate Externă (DGSE) ale Franței sau al refuzului acestora de a lua chiar și cea mai mică urmă a masivelor preparative pentru uriașul asalt terorist asupra capitalei”, concluzionează specialiștii în „inteligence” ai debka.com.

Acest lucru a fost posibil, se notează în încheiere, pentru că autoritățile franceze au scăpat de sub control enclavele musulmane din jurul orașelor, locuri unde poliția intră doar cu vehicule blindate și cu arme cu glonț pe țeavă. În aceste zone care reproduc stilul de viață islamic fără niciun fel de legătură cu statul european din care fac parte, Franța este inexistentă. „Înstrăinarea comunității musulmane din Paris și experiența tinerilor radicalizați în alte operațiuni teroriste islamice pe parcursul ultimilor doi ani a ridicat un zid înalt în calea penetrării serviciilor speciale franceze și ale poliției, toate încercările de a forma rețele de informatori sau de a infiltra agenți sau colaboratori fiind eșuate. De aceea, agențiile franceze lucrează lipsite aproape complet de informații provenite de la vorbitorii de limbă arabă”, se arată în încheierea stufoasei analize a israelienilor.

Ce este debka.com

Site-ul debka.com este considerat vocea neoficială, „pentru public”, a serviciilor secrete israeliene. Are ca deviză expresia „Noi începem acolo unde se oprește presa” și se ocupă, după cum sună descrierea oficială, de analize politice, informații despre spionaj, terorism și securitate. Informațiile și analizele sunt deosebit de precise, adesea exclusive, și atacă subiecte geostrategice.

Debka.com a dezvăluit în premieră, printre altele, informațiile despre faptul că Rusia a adus avioane de vânătoare pe aeroportul din Latakia (Siria), că Iranul a desfășurat 3.000 de combatanți din trupele de elită (Gărzile revoluționare și parașutiști) în sprijinul armatei siriene, dar și apariția portavionului chinezesc Liaoning CV-16 în largul coastelor siriene. Site-ul a fost primul care a dezvăluit că aviația israeliană a reușit să penetreze sistemul radar instalat de Rusia în Siria și să bombardeze obiective ale Hezbollah, dar și că o ofensivă iraniano-siriană sprijinită din aer de aviația rusă a fost stopată de trupele ISIS, care au reușit să înainteze 20 de kilometri spre Damasc.

Portarul apără interesele israeliene, însă oferă informații reale, venite de la „sursele debka.com” din serviciile de informații ale acestei țări.

 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen