Teoria conspiraţiei. Ziariştii francezi susţin că maşina folosită de teroriştii de la Charlie Hebdo este diferită faţă cea capturată de poliţie după ce au abandonat-o. FOTO | Ce spun imaginile

10 ian 2015 79246 afişări Comentează şi tu Special
Teoria conspiraţiei. Ziariştii francezi susţin că maşina folosită de teroriştii de la Charlie Hebdo este diferită faţă cea capturată de poliţie după ce au abandonat-o. FOTO | Ce spun imaginile 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/13758100/1/heb.jpg

Franţa încă este în stare de şoc după atacurile teroriste din ultimele zile, dar jurnaliştii francezi au început să caute indicii despre ce s-a întâmplat. Bineînţeles, teoriile conspiraţioniste n-au lipsit.

Francezii s-au confruntat cu cele mai grave violenţe din ultima jumătate de secol. Şirul de evenimente nefericite a fost declanşat după ce redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo a fost atacată, 12 persoane fiind ucise. Au urmat câteva zile de haos în Hexagon, cu urmărirea ucigaşilor, luări de ostatici şi persoane ucise. Poliţia a reuşit să-i ucidă pe cei trei terorişti, iar presa franceză are acum timp să analizeze evenimentele.

Au fost lansate însă şi câteva teorii prin care ziariştii francezi încearcă să demonstreze că tragediile din ultimele zile au fost regizate. Una dintre dovezile pe care au încercat să le aducă în sprijinul acestei idei este culoarea oglinzilor retrovizoare ale automobilului Citroen pe care teroriştii l-au folosit în atacul de la Charlie Hebdo.

Din primele imagini surprinse, acestea sunt de culoare deschisă. Criminalii au folosit acest automobil pentru a fugi de la redacţia săptămânalului şi l-au abandonat mai târziu.

Anchetatorii l-au ridicat pentru investigaţii, însă ziariştii francezi susţin că această maşină avea oglinzile negre, nu deschise la culoare, cum se observă în imaginile capturate în momentul în care aceştia au fugit de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo.

Imaginile îi contrazic însă. Din imaginile surprinse se poate observa că partea superioară a oglinzilor este metalizată, exact ca la maşina pe care atacatorii au folosit-o pentru a fugi de la redacţia săptămânalului.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.