Şumudică a recunoscut, la audiere, că a pariat! Ce pedeapsă va primi dacă se aplică "articolul Şumudică", introdus recent în regulament | EXCLUSIV

18 feb 2016 13328 afişări Comentează şi tu Special
Şumudică a recunoscut, la audiere, că a pariat! Ce pedeapsă va primi dacă se aplică "articolul Şumudică", introdus recent în regulament | EXCLUSIV

Marius Şumudică a recunoscut în faţa Comisiei de Disciplină că a pariat şi ar putea primi o înjumătăţire a pedepsei, conform noilor prevederi ale regulamentului FRF. Antrenorul liderului din Liga 1 a fost audiat, miercuri, timp de o oră şi jumătate la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Confruntat cu probele obţinute de oficialii Departamentului de Integritate, Şumudică a admis fapta. El va mai fi audiat o dată, vineri, 19 februarie, apoi Comisia va decide ce sancţiune îi va aplica.

Iată detaliile pariurilor plasate de Şumudică

  • A pariat pe mai multe meciuri din Liga 1, Liga Campionilor, Europa League
  • Sumele mizate online variau între 500 şi 900 de euro pentru fiecare pariu
  • Şumudică a pariat şi pe meciuri ale naţionalelor de tineret şi de juniori ale României, inclusiv pe naţionala sub 17 ani, ceea ce este considerat un tabu în lumea fotbalului

Conform articolul 60.5 din regulamentul disciplinar al „Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu: a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani; b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Totuşi, informaţiile din interiorul FRF sunt că Şumudică va primi o pedeapsă între două luni şi un an, adică o înjumătăţire a sancţiunilor de mai sus. Acest lucru este posibil doar dacă antrenorul de la Astra a recunoscut fapta zilele trecute, înainte de începerea audierilor, sau dacă audierea de ieri nu va fi considerată oficială, iar data oficială a primei audieri va fi 19 februarie, adică mâine. Conform unui articol introdus în regulament acum o săptămână:

„Participantul care, după ce organismul jurisdicţional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 şi/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaşte fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancţionat cu până la 50% din sancţiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă.”

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.