Sportul reprezenta marea lui salvare, dar o accidentare l-a împins spre patima alcoolului! Cum s-a trezit la morgă, la propria autopsie şi cum a scăpat de dependenţă

20 apr 2017 26264 afişări Comentează şi tu Special
Sportul reprezenta marea lui salvare, dar o accidentare l-a împins spre patima alcoolului! Cum s-a trezit la morgă, la propria autopsie şi cum a scăpat de dependenţă
3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/16240120/2/radu-giura-main1.jpg

La 17 ani, Radu Giura era considerat unul dintre cei mai promiţători jucători români de rugby şi juca deja în Divizia A, însă o accidentare l-a obligat să renunţe la marea sa pasiune şi destinul său s-a schimbat radical, iar în doar câţiva a devenit dependent de alcool. Bărbatul şi-a spus povestea cutremurătoare într-un reportaj difuzat de ProTV, precizând că ajunsese să bea câte 60 de beri şi până la doi litri de vodcă pe zi.

Bărbatul povesteşte că a fost învăţat să bea chiar din copilărie, de propria bunică. "Trebuia să mă duc pe ascuns să beau o cană cu apă... Bunica îmi spunea "Nu bea apă că-ţi face rau", zicea "Uite acolo vinul!". Era vin mai slab pentru noi ca si copii, dar vin se bea", spune Radu Giura, convins că a "moştenit" această dependenţă ce afectează aproximativ 3 milioane de români.

Giura a găsit salvarea în sport, la o vârstă fragedă, însă o accidentare l-a făcut să renunţe la rugby: "La 17 ani eram deja în Divizia A, făceam Rugby, la 17 ani eram deja în naţională şi asta m-a ferit cumva de o degradare rapida".Forţat să se retragă, bărbatul s-a văzut nevoit să găsească rapid alte metode de a se întreţine şi astfel a ajuns în câţiva ani să fie considerat în zonă "regele alcoolului din România". Făcea contrabandă cu băuturi spirtoase, iar veniturile erau colosale, notează ProTV, însă în cazul său banii nu au adus fericirea.

S-a trezit înainte de autopsie, la morgă
A pierdut totul din cauza dependenţei de alcool, dar şi a problemelor cu legea. Şi a continuat să bea, iar asta l-a împins spre o experienţă îngrozitoare, fiind declarat mort de medici după ce a băut până a intrat în comă.

"Mie mi s-a pus într-o zi de doua ori diagnosticul de deces. M-au trimis la morgă şi eu mi-am revenit la morgă. Eram dezbrăcat în pielea goală pe o masă de inox, aveam trasate liniile de autopsie, aveam legat de degetul mare "mort la ora cutare" şi acolo mi-am revenit. Am simţit că mă afundam într-o întunecime, simţeam aşa o groază, ştiam că mă duc în Iad, dar nu ştiu de ce nici în ziua de azi Dumnezeu a ales să îmi dea o altă şansă. Mi-am văzut toată viaţa cu lux de amanunte şi ce e interesant este că am văzut-o din ambele perspective, am simţit toată durerea pe care am pricinuit-o", a povestit Radu Giura pentru ProTV.

Acum ajută alţi alcoolici să scape de "demon"
Pentru Radu Giura, totul s-a schimbat în bine în urmă cu aproximativ 16 ani când a aflat despre întâlnirile Alcoolicilor Anonimi din Cluj. În prezent chiar el coordonează centrul şi îi ajută pe cei care se confruntă cu probleme similare.

Citeşte aici întreaga poveste a bărbatului care în prezent doreşte să pună pe picioare un Centru pentru reabilitarea dependenţilor de alcool.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.