Primarul interimar refuză să semneze pentru Dinamo - Steaua pe Naţional Arena | EXCLUSIV Dănciulescu: "E strigător la cer!"

24 feb 2016 14574 afişări Comentează şi tu Special
Primarul interimar refuză să semneze pentru Dinamo - Steaua pe Naţional Arena | EXCLUSIV Dănciulescu: "E strigător la cer!"
  • Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a refuzat cererea lui Dinamo ca instituţia pe care o conduce să îşi asume răspunderea pentru deschiderea Naţional Arena şi organizarea meciului cu Steaua, din Cupa României
  • Steaua a primit acelaşi răspuns din partea lui Sava la cererea făcută de Valeriu Argăseală. Meciurile pe Naţional Arena pot fi organizate pe semnătura clubului organizator şi a reprezentanţilor Primăriei

Dinamo - Steaua, meci din prima manşă a semifinalei Cupei României care se va disputa pe 3 martie, are toate şansele să se joace pe stadionul din ”Ştefan cel Mare”. Totul după ce o delegaţie a clubului gazdă a primit un refuz categoric din partea Primăriei Capitalei la cererea prin care Dinamo pretindea dreptul să organizeze meciul pe Naţional Arena. Primarul interimar al Bucureştiului, Răzvan Sava, i-a informat pe reprezentanţii lui Dinamo că nu se pune problema ca instituţia pe care o conduce să îşi asume răspunderea pentru deschiderea celui mai mare stadion din ţară. Fără acceptul Primăriei, asumarea răspunderii de către clubul organizator este nulă.

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv de la Dinamo, a declarat pentru ProSport: "Noi ne-am asumat toate responsabilităţile, dar ei nu. Nu înţeleg. Când a fost să se construiască şi să se ia bani de la contribuabili, totul a fost în regulă. S-au jucat meciuri acolo ani de zile, s-au organizat mitinguri cu mult mai mulţi oameni decât vin la un meci, şi dintr-o dată nu se mai poate. E păcat de suporteri, e păcat de cel mai frumos stadion din ţară că stă închis. E strigător la cer!".

  • 100.000 de euro estimează clubul Dinamo că ar putea obţine profit dacă derbyul cu Steaua s-ar juca pe Naţional Arena, cu 75 la sută dintre bilete vândute

Acelaşi răspuns a fost dat recent de către Primăria Capitalei şi clubului FCSB (Fotbal Club Steaua Bucureşti). Preşedintele Valeriu Argăseală a solicitat un punct de vedere în ceea ce priveşte asumarea răspunderii, iar răspunsul primarului Sava a fost acelaşi: Primăria Bucureşti nu îşi asumă răspunderea pentru redeschiderea stadionului. Spre deosebire de oficialii clubului Dinamo, care sunt dispuşi să-şi asume răspunderea în cazul aprobării de la Primărie, finanţatorul Gigi Becali nu intenţionează să meargă pe această cale: ”Eu nu-mi asum răspunderea pentru nimic. Nu mai risc puşcăria. Păi eu l-am pus pe Luţu ca nu cumva să fac vreun accident să ajung din nou la puşcărie. Ce lege e asta? Noi suntem instituţie ISU, dăm avizul, dar ei joacă pe răspunderea lor?! Păi cum adică?! Nu îmi asum răspunderea pentur Arenă, nici dacă trebuie să închid clubul Steaua. Nimic nu-mi asum!

Inspecţia ISU la stadion: Până la 31 decembrie 2016 arena funcţionează pe răspunderea beneficiarului

Cea mai importantă investiţie din istoria recentă a Capitalei, Naţional Arena nu mai găzduieşte meciuri de fotbal de o perioadă lungă de timp. Recent, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au inspectat arena şi au lăsat să se înţeleagă că jocurile de fotbal pot fi organizate pe stadion dacă cei de la clubul organizator îşi asumă răspunderea. ”Până la termenul de 31 decembrie obiectivul funcţionează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurărilor măsurilor de securitate la incendii”, spunea adjunctul ISU.

În aceste condiţii revine în discuţie problema organizării amicalului România - Spania, meci pe care naţionala trebuie să îl dispute pe 27 martie. Problema este dată de condiţia în care se prezintă celelalte stadioane importante ale ţării, Cluj Arena sau Ilie Oană, starea acestora nefiind pe placul federaţiei din Spania. Dacă problema nu va fi rezolvată până atunci există şi posibilitatea anulării partidei.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.