"Guvernanţa corporatistă" a la FRF. Oficial: "Dragi membri ai familiei fotbalului românesc", "federaţia şi-a recăpătat reputaţia pierdută" şi "zona operaţională a fost adaptată la nevoile membrilor afiliaţi". Neoficial: "Te-ai băgat cu c... în p... aiurea!"

12 iun 2017 6319 afişări Comentează şi tu Special
"Guvernanţa corporatistă" a la FRF. Oficial: "Dragi membri ai familiei fotbalului românesc", "federaţia şi-a recăpătat reputaţia pierdută" şi "zona operaţională a fost adaptată la nevoile membrilor afiliaţi". Neoficial: "Te-ai băgat cu c... în p... aiurea!" 6 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/16445923/2/bodescu.jpg

ProSport vă prezintă, alăturate, cele două tipuri mesaj – oficial şi neoficial – practicate de actualii conducători ai fotbalului românesc. Primele sunt discursurile de întâmpinare ale lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, publicate în „Raportul de activitate al FRF mai 2016 - martie 2017“ şi rostite în Adunarea Generală din 27 mai.

„Mesajele dumneavoastră, ale membrilor FRF, ne întăresc convingerea că suntem pe drumul cel bun“.Traducerea: „Ăla cu vulcanizarea le-a vulcanizat apucăturile hrăpăreţe ale hoţilor din fotbal!“

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal: „Dragi membri ai familiei fotbalului românesc,

Vreau să vă mulţumesc pentru efortul şi dedicarea pe care fiecare dintre dumneavoastră le-a concentrat în proiectele din ultimul an. Este încă o dovadă a faptului că, după ce ne-am asumat obiectivele strategice pentru dezvoltarea fotbalului românesc şi planul de acţiuni pentru îndeplinirea lor, am început să construim.

Federaţia Română de Fotbal şi-a recăpătat reputaţia pierdută cu atâta amar de vreme înainte şi a reuşit să impresioneze prin eforturile noastre reunite. Echipa naţională a revenit după aproape un deceniu la un turneu final, echipa naţională feminină a atins cea mai bună performanţă din istorie şi a beneficiat de cea mai mare asistenţă din toate timpurile, fotbalul de bază oferă o creştere considerabilă în rândul participanţilor şi ne bucură prin proiectele programului Împreună Suntem Fotbal unde sute de mii de copii şi tineri redescoperă valorile acestui minunat fenomen sportiv şi social.

Iar echilibrul financiar pe care am reuşit să îl obţinem printr-o strategie comercială apreciată de UEFA ne conferă pentru 2017 şi anii care vor urma stabilitatea imperios necesară asigurării performanţei.
Împreună am parcurs o etapă nouă, de eficientizare a efectelor reformelor implementate începând din 2014, şi de transpunere în practică a noilor proiecte. Ştim că rezultatele durabile nu apar peste noapte şi că, de multe ori, scorul de acum nu e totdeauna consecinţa activităţii de acum. Dar rezultatele de mâine nu pot fi prefigurate dacă astăzi nu rămânem împreună, cu toată implicarea în misiunea noastră“.

Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al Federaţiei Române de Fotbal: „Întregul proces continuu de ridicare a standardelor de calitate în tot ce înseamnă proiect al Federaţiei Române de Fotbal a căpătat în ultimele luni o nouă dimensiune. Zona operaţională a fost complet reformată, în sensul adaptării acesteia atât la realităţile fotbalistice în permanentă mişcare, cât şi la nevoile membrilor afiliaţi. Iar standardul organizatoric impus a reuşit să producă evenimente fotbalistice memorabile, cum sunt finala Cupei României 2016 şi partidele echipei naţionale pe teren propriu. Răspunsul suporterilor prin participarea lor extraordinară, feed-back-ul UEFA, precum şi mesajele dumneavoastră, ale membrilor FRF, ne întăresc convingerea că nu doar suntem pe drumul cel bun, ci ne consolidăm paşii spre dezvoltarea fotbalului românesc“.

Cel de-al doilea este mesajul pe care Gabriel Bodescu i l-a adresat, în particular, unui oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (secretarul general Justin Ştefan).

„Vine Apocalipsa peste nostalgici!

Ăla cu vulcanizarea le-a vulcanizat apucăturile hrăpăreţe ale hoţilor din fotbal!

Unul câte unul!

Pe rând!

Anunţă-i să nu se bage în faţă că le vine rându oricum!

Braţul lung al justiţiei......

Te-ai băgat cu c... în p... aiurea!

Are dreptate dl Porumboiu

Doar RĂZVAN BURLEANU

Să candideze corifeii, că-i bate ca pe preşuri!

Eşti slab!

Joci totul pe o carte!
Sau uncal şkiop!
Nu te înţeleg!
Sincer!
Eşti prea inteligent să nu vezi care e fluxul!

Nu e războiul tău!

Crede-mă, nu fi victimă directă!

Nici măcar colaterală!

Ai tot viitorul în faţă!

Nu face pe revoluţionarul altora!

Justin, te respect şi am văzut ce potenţial ai

Nu-l irosi în războaiele altora!

De la vulcanizator la om de fotbal: astupă gaura când e mai mică, apoi e prea târziu!

Daună totală!

Tocmai de asta îţi recomand «anvelopele adecvate» pt a evita derapajele necontrolate şi mai ales, ACVAPLANAREA!

Tot ce am scris, am făcut-o în calitate de prieten

O să se audă în curând un zumzet metalic

Şi nu de zurgălăi!“.

Aceste mesaje i-au fost trimise de Bodescu lui Ştefan în timpul unei emisiuni TV la care participa cel din urmă şi au fost dezvăluite de jurnalistul Costin Ştucan în „Gazeta sporturilor“.

Singura reacţie a lui Burleanu faţă de limbajul omului său a fost un mesaj de mustrare pe Facebook. Şeful FRF îşi manifesta „consternarea“ şi „supărarea“ că omul său „a avut o iniţiativă personală, poate sub presiunea mediatică la care toţi cei din FRF suntem supuşi“.

La aproape două săptămâni distanţă de acel eveniment, Gabriel Bodescu este, în continuare, în funcţie la FRF.

În 2014, Burleanu a promis că nu vor mai exista prime uriaşe. În 2016, cu o zi înainte să plece la Euro, şi-a autodecernat 90.000 de euro. Bodescu a primit 50.000

Cele de mai sus nu sunt singura discrepanţă între discursul oficial şi ce se întâmplă în realitate.

În 2014, în timpul campaniei pentru şefia FRF, Răzvan Burleanu a promis că nu vom mai asista la scene precum cele din timpul lui Mircea Sandu, în care conducătorii federaţiei să-şi dea prime uriaşe pentru performanţele naţionalei.

În 2016, cu o zi înainte să plece la turneul final al Europenelor din Franţa, Răzvan Burleanu a propus, şi Comitetul Executiv al FRF a aprobat, prime de zeci de mii de euro pentru calificarea tricolorilor la Euro. Cuantumul pentru funcţionărimea FRF a fost de 650.000 de euro, din care Burleanu s-a premiat cu 90.000, iar Bodescu a primit 50.000.

A vorbit despre democratizare şi transparenţă la federaţie. A modificat Statutul FRF pentru ca Lupescu, Marica şi Chivu să nu poată candida la anul

Atât în timpul campaniei electorale din 2014, cât şi ulterior, Răzvan Burleanu a subliniat permanent că va democratiza FRF, că va deschide instituţia şi va încuraja competiţia. La Adunarea Generală din luna mai a acestui an, el a trecut, fără să le şi discute, modificări de substanţă ale Statutului FRF, cu introducerea unor paragrafe gândite special ca Ionuţ Lupescu să nu poată candida la alegeri în 2018. Conform noilor prevederi, numai cei care au activat în fotbalul intern pe parcursul a doi din ultimii cinci ani vor avea dreptul să candideze. Afectaţi sunt şi Cristi Chivu şi Ciprian Marica, despre care se discuta că ar putea candida la anul.

Când i s-a atras atenţia că, dacă aceste prevederi ar fi existat în 2014, el n-ar fi avut dreptul să candideze la şefia FRF, Răzvan Burleanu a răspuns cu o ironie.
În ceea ce priveşte eliminarea lui Lupescu dintre potenţialii adversari, actualul şef al federaţiei a răspuns în felul următor: „Nu ştiu care este situaţia domnului Lupescu“.

Au uitat de o competiţie pentru copiii defavorizaţi, apoi au negat incidentele şi au încercat să muşamalizeze scandalul

În primăvara acestui an, ProSport a descoperit că unul din directorii FRF, Florin Şari, a uitat de o competiţie pentru copiii defavorizaţi care urma să se ţină la baza federală de la Buftea. Confruntat cu declaraţiile martorilor oculari, care au relatat nu numai deficienţele organizatorice, dar şi un limbaj absolut neadecvat din partea administratorului bazei, Florin Şari a negat cu vehemenţă întâmplările. Acesta i-a spus reporterului că la mijloc ar fi un complot al oamenilor lui Mircea Sandu, care au inventat totul. Ulterior, însuşi administratorul bazei a povestit, pentru ProSport, cum chiar Florin Şari a uitat de eveniment, creând o situaţie absolut penibilă. Publicaţia noastră a descoperit că oamenii FRF, în încercarea de a muşamaliza incidentul, au contactat ONG-ul cu care colaborau la această competiţie pentru copiii defavorizaţi. Acest ONG nu a avut, de altfel, nicio reacţie, deşi turneul a fost comprimat într-un interval foarte scurt de timp, iar mulţi din copiii respectivi s-au schimbat afară, la 6 grade Celsius.

 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.