„Grupul comunisto-satanic.” Ce mai fac masonii care l-au băgat în sperieți pe Gigi că-i iau Steaua. „Armata va câștiga recursul. O să vină puțină forțare pe linie juridică. Mai sunt și cele 130 de milioane…”

Redactor:
Matei Udrea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Armata va câștiga apelul contra lui Gigi Becali, îl va scoate din Liga 1 și-i va cere în instanță 130 de milioane de euro despăgubiri. Va fi organizată o licitație internațională în urma căreia Steaua va intra în posesia altor investitori. Acestea sunt estimările pe care le face Eduard Koler, membru al Districtului Rotary 2241 și al Lojei Hiram 1880, unul dintre „oamenii cu bani” pe care Gigi Becali îi acuză că ar sta în spatele unor încercări de a i se lua clubul.

Tema aceasta a conspiratorilor, obsesivă în discursul latifundiarului, a apărut din nou joi, la o conferință de presă organizată după ce Mediafax dezvăluia că Tribunalul București a respins cererea Armatei de a elimina „Steaua” din denumirea FCSB. „Grupul satanico-comunist care era împotriva mea, și nu zic doar de Gabi Oprea, nu mai are putere”, a strigat Becali, mărturisind că a trăit cu spaima de a pierde procesul și echipa.


 

ProSport a dezvăluit în exclusivitate, pe 28 octombrie anul trecut, cine sunt „oamenii cu bani” care îl bântuie pe Becali: membri ai organizației Rotary Club dispuși să se implice într-o preluare a clubului Steaua. Planul ar fi destul de amplu: o societate pe acțiuni, unde să poată intra orice suporter stelist, ar urma să participe la licitația organizată de Armată pentru brandul Steaua. S-ar înființa un club de fotbal care, cu ajutorul justiției, ar lua locul FCSB în Liga 1, loc pe care, spun suporterii, Gigi Becali l-a ocupat abuziv, prin fraudă și impostură, în 2003.

Am stat din nou de vorbă, la aproape șapte luni distanță, cu Eduard Koler, legătura vizibilă dintre grupul suporterilor steliști și aceste organizații discrete și influente care așteaptă, după cum a mărturisit chiar omul de afaceri, o sentință definitivă pentru a activa asociația deja înființată.

„Am remarcat înțepătura” când Becali a folosit sintagma „grupul satanico-comunist”, spune Koler, un armator din Severin care spune că are afaceri la Anvers, în porturile norvegiene și în șantiere navale ale unor orașe românești de la Dunăre. După tonul pe care a făcut această remarcă, nici acesta și, probabil, nici colegii săi de organizație nu au gustat caracterizarea proprietarului FCSB.

Koler afirmă că atât procesul, cât și verdictul în cazul numelui „Steaua” sunt destul de puțin importante, dar că Becali va pierde la apel. Acesta afirmă că Armata a evaluat pagubele făcute de latifundiar la 130 de milioane de euro, bani rezultați din faptul că a folosit ilegal, în intervalul 2003-2014, însemnele unui club care nu i-a aparținut niciodată.

„Noi am făcut societatea. Acum așteptăm”

O altă noutate este că societatea prin intermediul căreia se va participa la licitație, dacă Armata îl învinge pe Becali, este deja creată și înregistrată la tribunal. „Noi am făcut societatea. Am înregistrat-o din ianuarie. Așteptam să vedem ce se întâmplă cu FCSB, ce se întâmplă cu procesul, ce poziție vor avea federația, liga. Armata va face recurs. Părerea mea este că va câștiga. Dar eu cred că asta e o treabă subsidiară, faptul că CSA-ul dorește să nu mai existe o altă societate comercială care să cuprindă cuvântul Steaua în titulatură”, afirmă Koler.

Rotarianul, care în octombrie a urcat pe scenă alături de Jan Pavel la un miting al suporterilor steliști atunci când s-a demarat acțiunea pentru înființarea noii societăți, spune că vor urma evenimente interesante în instanțe: „Nici nu ne făceam iluzii că… Dacă federația n-a făcut nimic până acum, cine așteaptă să facă de acum înainte? O să vină un pic de forțare pe linie juridică, în sensul că se vor câștiga procesele, și atunci nu o să aibă ce să facă. Ei trebuie, practic, să fie obligați să pună în aplicare niște hotărâri judecătorești. Până când nu se va spune negru pe alb că FCSB nu mai poate să joace în Liga 1, oamenii știi cum sunt… E o situație comodă pentru ei”.

„Am remarcat înțepătura”


Imagine postată de rotarianul Eduard Koler pe contul său de Facebook în luna martie

Reacțiile lui Gigi Becali nu-l amuză pe omul de afaceri. Latifundiarul spusese joi că un grup satanico-comunist ar unelti să-i ia echipa, iar acest discurs s-a păstrat de fiecare dată când a venit vorba despre procesele cu Armata. „Am văzut ce a zis Gigi, am perceput înțepătura… Dumneavoastră ați avut perfectă dreptate atunci (n.r. – în octombrie) în tot ceea ce ați spus. El (n.r. – Gigi Becali) știe lucrul ăsta și toată lumea știe. La ei e acum o minge, așa, foarte fierbinte. O au în brațe toți: și federația, și liga, și Armata. Nu știu cum să o gestioneze. Lucrul ăsta se gestionează numai prin intermediul Justiției”, spune Koler.

„Au amanetat un lot de 40 de milioane de euro pentru o datorie de 600.000 de dolari”

A urmat un discurs interesant din partea rotarianului. Acesta a explicat de ce procesul pentru nume nu ar avea o influență decisivă asupra fondului cauzei și a indicat cu precizie două Hotărâri de Guvern, din 1999 și 2003, foarte importante în cazul „Armata vs. Becali”. „Treaba asta cu denumirea e importantă, dar nu atât de importantă. Important este că, în momentul în care s-a preluat, dacă s-a preluat, eu spun că nu s-a preluat niciodată nimic de la CSA, iar AFC-ul a rămas o formă fără fond în 2003, când s-a anulat Hotărârea 66 din 1999 prin Hotărârea 128 din 2003, FC Steaua a rămas o formă fără fond”, a spus Koler. Cele două Hotărâri invocate sunt cea prin care, în 1999, se acordă AFC Steaua, spre folosință gratuită pe 20 de ani, stadionul din Ghencea, și cea care, în 2003, anulează decizia anterioară. Prima HG a fost semnată de Radu Vasile, cea de-a doua de Adrian Năstase. Cei doi au fost premieri la momentele respective.

Koler spune că, după HG-ul din 2003, situația revenise la starea anterioară, înainte ca Păunescu să pună mâna pe echipa de fotbal: „Ei, ce facem cu lotul? După unele surse era (n.r. – în 2003) de 20 de milioane, după alte surse de 40 de milioane de euro. Pentru că, dacă cineva a preluat Steaua – deși n-a preluat-o! -, n-a preluat-o cu zero. A preluat-o cu un lot de jucători. Înțelegeți? Lotul acela de jucători a fost transferat de la CSA către AFC prin detașare. AFC-ul l-a amanetat, ca să folosim termeni de stradă, pentru 600.000 de dolari. Un lot care făcea 40 de milioane! Datoriile către Gigi Becali au fost de 600.000 de dolari. Ei i-au cedat în contul ăla jucătorii”.

„Mai sunt cele 130 de milioane care…”


Decizia Tribunalului București dă peste cap teoria conspirației care-l obsedează pe Gigi Becali

Aici a intervenit frauda, spune Koler: „Becali, în loc să-și păstreze 600.000, cum era normal, că a dat banii, și restul să-l dea la club, și clubul să nu mai aibă nevoie de finanțator, de investitor, a păstrat banii ăștia. Cu foarte mare ușurință. L-am luat pe unul, am dat un milion și ceva pe el, nu e bun, îl dau afară. Păi, normal că-l dau afară, dacă nu-s banii mei! Că dacă erau banii mei, căutam să-l vând, să recuperez ceva pe el. Acolo e o problemă”.

Koler știe că Armata a evaluat paguba făcută de Becali și că daunele se ridică la o sumă uriașă: „Mai sunt cele 130 de milioane de euro care… Folosirea fără drept a siglei, a mărcii, din 2003 până în 2014. Atâția se pare că sunt. În toată perioada asta, FCSB practic a jucat în Ligă pe locul Stelei. A fost o substituire, după părerea unora, frauduloasă. Nu poți să-i lași să joace. Dacă voiau să joace cu o echipă decisă de Geambazi și Ianuli, trebuia să o ia din Liga a 4-a, cum a făcut Unirea Urziceni, să promoveze, să câștige campionatul, n-avea nimeni nimic cu ei. Sau trebuia să vină și să spună: domnule, cât costă clubul Steaua? Ce înseamnă clubul Steaua? Înseamnă un lot de jucători, marca, sigla, palmaresul. O evaluăm. Cât costă? 100 de milioane de euro! Poftim 100 de milioane, eu sunt proprietar de azi înainte. Nu avea nimeni nimic de comentat. Nimeni. Dar, prin toate aceste artificii… Și, vedeți, nu-și mai permite nimeni în ziua de azi să treacă cu vederea lucruri din astea”.

„Mie îmi place ideea asta, de licitație internațională”

Lucrurile vor evolua într-o singură direcție, spune rotarianul: „Ei vor merge în Justiție. Armata nu poate să cedeze. CSA nu are dreptul să cedeze prin lege. Și ei nu pot să cedeze niște lucruri pe care le dețin, cu titlu gratuit, către X sau către Y, fără să aibă niciun fel de câștig. Numai că lucrurile astea vor dura. Nu ne rămâne decât să așteptăm până când se liniștesc lucrurile și… Mie îmi place ideea asta: vor face licitație internațională. Vine cineva să cumpere sigla, marca, să înregistreze echipa, dar să înregistreze echipa pe locul FCSB-ului, nu în Liga a 4-a sau a 5-a, cum voiau ei. E aberant: în 1999 dai locul 1 din clasament și te înregistrezi după 15 ani în Liga a 5-a. Păi? E o anomalie. Așteptăm să vedem ce se rezolvă în justiție și după aceea… Noi, oricum… Societatea este făcută”.

ProSport a scris aici despre Rotary Club, despre structura cunoscută a acestei organizații și scopurile sale declarate public. 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen