Gigi Becali, audiat la DNA: "Unii care se aşteaptă să ajung iar la puşcărie să îşi pună pofta în cui!". UPDATE | Patronul Stelei a ieşit de la audieri. Ce a declarat

11 mar 2016 11045 afişări Comentează şi tu Special
Gigi Becali, audiat la DNA: "Unii care se aşteaptă să ajung iar la puşcărie să îşi pună pofta în cui!". UPDATE | Patronul Stelei a ieşit de la audieri. Ce a declarat

UPDATE: Gigi Becali a plecat de la DNA, unde a fost audiat pentru schimbarea declaraţiilor în dosarul în care este acuzat Puiu Popoviciu. Patronul Stelei a vorbit cu jurnaliştii la ieşirea de la DNA şi le-a transmis acestora că-şi menţine declaraţiile pe care le-a dat în prima fază:

"De ce am fost acuzat? Că… mărturie mincinoasă. Nu aşa am zis? Dă-le încoace. Le-am luat, două declaraţii. Le-am citit. ”Domnul Becali, o menţii?”. ”O menţin că e scrisă de mâna mea şi-am semnat-o eu”. A doua, am citit, mi-am adus aminte, e semnată de mine. O menţin pentru că sunt ale mele", a spus Becali, conform news.ro.


Finanţatorul echipei Steaua, George Becali, este audiat vineri la DNA în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, în legătură cu declaraţiile pe care le-a dat în dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Audiere are loc după ce George Becali le-a solicitat procurorilor acest lucru, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

"Unii care se aşteaptă ca Becali să ajungă la puşcărie iar să îşi pună pofta în cui. Gelozia, invidia, duşmănia, asta e la oameni. Am şi eu păcatele mele. Declaraţii, am dat două. Da, mi le aduc aminte şi mi le menţin. Şi dacă nu îmi aduc aminte, nu îmi aduc. La «Valiza» am recunoscut eu tot, am spus, da, am vrut să dau bani că am vrut să joace corect. Valiza o recuperez după ce o să vină câştigul de la CEDO", a declarat George Becali la intrarea la audieri.

Întrebat despre declaraţiile pe care le-au făcut politicienii despre el, George Becali a precizat : "Nu trebuie să îmi ia apărarea domnul Băsescu, pentru că Sfântul Vasile cel Mare a zis că adevarul nu are nevoie de apărare. Am venit singur, nu am nevoie de avocat. Băsescu m-a băgat la puşcărie dar tot mă uit la el. E dat naibii. Cand nu îi convine de Kovesi zice că dă prea multe declaraţii, când îi e frică, o preţuieşti. O compară cu Morar al lui. Păi, Morar nu face nici doi bani".

"Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016, în dosarul 9577/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea. Becali George, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite", explică procurorii DNA în comunicatul de presă transmis miercuri, când George Becali a fost pus sub acuzare.

Procurorii mai precizează că "dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanţă a fost mediatizat prin comunicatul din data de 21 decembrie 2012, la finalizarea anchetei, când au fost trimişi în judecată 11 inculpaţi, pentru infracţiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat şi în dauna Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti".

Concret, este vorba despre dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în legătură cu retrocedarea unui teren din zona Băneasa.

Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.