Fotbalistul român amator care l-a impresionat pe Neymar. "Trăiesc mai mult decât un vis". Campionul mondial la fotbal în 5 aşteaptă o ofertă din fotbalul mare. "Vreau doar şansa să dau nişte probe"

11 iul 2017 20748 afişări Comentează şi tu Special
Fotbalistul român amator care l-a impresionat pe Neymar. "Trăiesc mai mult decât un vis". Campionul mondial la fotbal în 5 aşteaptă o ofertă din fotbalul mare. "Vreau doar şansa să dau nişte probe"
 • Nişte fotbalişti amatori din România s-au trezit adversarii lui Neymar, într-o competiţie care a transformat visele în realitate.
 • Silviu Radu, omul care a marcat golul decisiv îşi povesteşte cea mai frumoasă aventură din viaţa ei


Din faţa televizorului în faţa idolilor din fotbal. Acesta nu mai este un vis de neîmplinit pentru jucătorii amatori care au ajuns cei mai buni din lume la campionatul 5 contra 5, organizat sub numele lui Neymar. Sunt români şi au ajuns cei mai buni din lume, la acest nivel, iar răsplata a fost mai mult decât orice primă pentru ei: un meci demonstrativ cu Neymar, Cisse sau Gabriel Jesus. În urmă cu câteva luni erau doar nişte pasionaţi de fotbal care au văzut în turneul 5 contra 5 şansa de a vedea Brazilia. “Noi am plecat cu gândul la distracţie. O dată în viaţă ai şansa să mergi în Brazilia. Obiectivul era să mergem acolo să vizităm, să ne distrăm… Nici pe departe nu era gândul să câştigăm competiţia”, povesteşte Silviu Radu, cel care a marcat golul victoriei din finala cu Anglia.

“Nu-mi pot imagina ce am realizat”
 
A fost un gol de aur, în sportul unde în caz de egalitate, după 10 minute, cei mai buni jucători se duelează unu contra unu, până la golul victorios. “Încă nu realizez. Nu-mi pot imagina cea am făcut. Este incredibil, încă nu m-am “trezit”. Din semifinale au început emoţiile. Am jucat cu Suedia, o echipă de care ne era teamă, dar am fost foarte motivaţi. Am bătut 4-0 şi apoi am jucat în finală cu Anglia. Nu ne mai simţeam picioarele. Ne gândeam doar la meciul cu Neymar. A fost 0-0 şi am făcut unu contra unu cu un jucător englez. El mă aştepta să-l atac şi să dea mingea pe lângă mine, l-am tatonat, am deviat şutul său cu degetele de la picioare, iar apoi l-am driblat şi deja eram pe altă planetă, când l-am simţit în spatele meu. Au început să mi se moaie picioarele, o senzaţie de neuitat. Am început să plâng după ce am dat gol”, îşi povesteşte Silviu Radu aventura vieţii sale.

“Îmi doresc şansa să dau probe la o echipă de fotbal”

Spune că şi-a încercat şansa şi în fotbalul mare, unde a ajuns până la nivelul ligii secunde. Este singurul dintre cei prezenţi în Brazilia care cochetează cu fotbalul normal. Speră ca această performanţă să-i aducă o probă la o echipă din România. “Am jucat pentru CS Otopeni în Liga a II-a, pentru FC Snagov, în Liga a III-a, dar dacă nu cunoşti pe cineva e degeaba. N-am avut niciun impresar, nicio cunoştinţă. Sper ca acum să mă caute cineva. Îmi doresc să am şansa să dau nişte probe la o echipă”, spune Silviu Radu.

“Neymar mi-a spus că sunt foarte bun”

Întâlnirea cu starurile prezente n-o va uita toată viaţa, cum nu va uita nici meciul demonstrativ cu Neymar, Djibril Cisse şi Gabriel Jesus. Noua vedetă de la Manchester City i-a lăsat şi o “amintire”. “L-am driblat pe Gabriel Jesus şi m-a împins, cred că am umărul dislocat, dar e bine când ştiu că m-a faultat un jucător de milioane de euro. Nu visam să-l întâlnesc pe Neymar. M-a pupat, m-a felicitat, mi-a spus că sunt foarte bun şi să o ţin tot aşa. Este o senzaţie care nu se poate explica în cuvinte. Este uluitor cât e de tehnic, rapid şi o forţă incredibilă, aşa cum îl vedem subţire, dar are o forţă incredibilă”, a povestit Radu.


Rezultatele României la turneul din Brazilia

 • Polonia 5-0
 • Grecia 0-2
 • Brazilia 0-1
 • Austria 5-0
 • Pakistan 5-1
 • Iordania 5-1
 • Italia 0-0 (golul de aur)
 • Suedia 4-0
 • Anglia 0-0 (golul de aur)

6 componenţi a avut România, la turneul din Brazilia: Ionuţ Movileanu, Dragoş Bogdan, Mihai Mihalache, Constantin Ion, Gabriel Ion şi Silviu Radu

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.