Familia Reghecampf a reaprins rapid, după întoarcerea la Steaua, toate focarele de scandal. Fostul antrenor e persiflat, jucătorii nu mai sunt lăsați la națională, rivalele primesc „oferte de nerefuzat”, reapar suspiciuni privind jocul unor adversari

Redactor:
Matei Udrea
Familia Reghecampf a reaprins rapid, după întoarcerea la Steaua, toate focarele de scandal. Fostul antrenor e persiflat, jucătorii nu mai sunt lăsați la națională, rivalele primesc
  • Publicat:
  • Actualizat:

Toate scandalurile și suspiciunile date uitării în Liga 1 după ce familia Reghecampf a părăsit fotbalul românesc au reizbucnit fulgerător, în doar câteva zile, după ce antrenorul s-a întors la Steaua. În numai o săptămână, atmosfera tinde să redevină una isterică, încărcată de conflicte, acuzații și suspiciuni. La deteriorarea fulminantă a relațiilor civilizate a contribuit patronul grupării „roș-albastre”, cel care pare că, într-adevăr, se simte cel mai bine în compania familiei după ce un an și jumătate a trebuit să suporte doi antrenori liniștiți, Constantin Gâlcă și Mirel Rădoi.

Dică și Rădoi, puși într-o situație ridicolă. Fostul antrenor, luat peste picior de soția lui Reghecampf


Rădoi și Dică au fost puși într-o situație stânjenitoare și, apoi, luați peste picior

Tonul l-a dat Gigi Becali chiar miercuri, 2 decembrie, în seara numirii lui Laurențiu Reghecampf. Nicolae Dică, „secundul” lui Mirel Rădoi, care demisionase cu câteva zile mai devreme, fusese instalat antrenor principal și, după cum a declarat chiar el, primise asigurări că va rămâne în funcție cel puțin până pe 21 decembrie, după ultima etapă din acest an. Miercuri seară, după partida de la Târgu Mureș, 1-1 cu ASA, în etapa a 20-a, Dică le-a vorbit jucătorilor în vestiar, ziariștilor la conferință și, apoi, telespectatorilor la DigiSport din calitatea de antrenor care-și face planuri. „Avem jucători importanți accidentați, dar și ceilalți care sunt în lot știu că le va veni rândul și trebuie să demonstreze că merită să fie la Steaua! Îi mulțumesc lui Rădoi, știam că va fi la meci, pentru că de luni, de când am fost numit antrenor principal, am vorbit zilnic cu el și m-am consultat cu el. Sperăm să obținem rezultate mai bune în următoarele meciuri, pentru noi și pentru Mirel. Sperăm să câștigăm meciurile rămase de disputat și să mergem mai departe în Cupă. Nu mă gândesc în nicio secundă că va veni un alt antrenor. Atât timp cât voi fi aici, voi da totul și voi încerca să câștig toate meciurile. Sper ca în iarnă, atunci când s-ar putea pune problema aducerii altui antrenor, să îl punem pe domnul Becali într-o postură dificilă, să îi fie greu să aleagă”, a comentat Dică.

La nici un sfert de oră după ce acesta își expusese gândurile de viitor, patronul a intrat prin telefon, în direct, la același post TV și a anunțat că noul antrenor este Laurențiu Reghecampf. „Dică? Ce să mai facă Dică la Steaua?”, a spus, zeflemitor, Gigi Becali.

Câteva zile mai târziu, intervenind în direct la emisiunea ProSport Live, Nicolae Dică a mărturisit că s-a simțit foarte dezamăgit și își dă seama că a fost pus într-o postură ridicolă de patron, mai ales că acesta îl asigurase de susținere cu numai două zile înainte.

Potrivit ziariștilor de la publicația saudită sportakhbar.com, soția lui Laurențiu Reghecampf a comentat, după aceste evenimente, că Rădoi „a greșit când a acceptat să preia Steaua, deși nu avea licență de antrenor”.

Craiovenilor le-a dispărut motivația când au dat de echipa lui Reghecampf


Vedeta craiovenilor, Andrei Ivan, și-a pierdut aplombul și inspirația în meciul cu echipa lui Reghecampf

Discuțiile din primul mandat, care vizau atitudinea adversarilor când aceștia întâlneau echipa unde se află familia Reghecampf, au reapărut chiar de la primul meci al Stelei, câștigat cu 2-0 contra CSU Craiova. Felix Grigore, președintele oltenilor, s-a arătat iritat de lipsa de determinare a echipei sale. „Ne-a lipsit atitudinea, cu o astfel de atitudine nu aveam cum să învingem Steaua. Încă nu am intrat în vacanță, o să am o discuție cu jucătorii”, a comentat Felix Grigore la emisiunea ProSport Live.

Nicolae Dică, fostul antrenor al Stelei, a remarcat, pe de altă parte, că n-a înțeles nici el tactica și lipsa de motivare a craiovenilor, care „n-au făcut presing, au așteptat să fie atacați, au venit doar să se apere și au jucat altceva față de ce joacă de obicei”. Același Dică a menționat că datele statistice i-au relevat, la prima partidă după plecarea sa, lucruri interesante și la Steaua: „La meciul cu Craiova au fost doi jucători care au făcut mai multe sprinturi decât de obicei. Nu pot să le dau numele. Nu pot să dau în jucători sau să-i vorbesc de rău…”.

Reîncep tensiunile cu naționala: „Toți jucătorii vor merge în cantonament cu Steaua”


Familia adusă la Steaua înseamnă o nouă bătaie de cap pentru selecționerul Anghel Iordănescu

Scandalul cu naționala a reizbucnit și el în ultimele zile. Laurențiu Reghecampf a anunțat că nu-și va lăsa jucătorii la lot în turneul pe care România îl va efectua la începutul anului viitor, în pregătirea Europenelor. Cu siguranță că toți jucătorii pe care îi avem la dispoziție și care sunt sănătoși vor merge în cantonament cu Steaua, nu cu naționala. Vom vedea ce se va întâmpla. Probabil că va fi un scandal. Cel mai important pentru selecționer e să aibă jucătorii în cea mai bună formă când va avea cea mai mare nevoie de ei. Adică în vară, când vor merge la turneul final”, a informat noul antrenor al Stelei.
În mod tradițional, naționala efectuează cantonamente la începutul anului mai ales atunci când se obține o calificare la un turneu final. Anul viitor, cantonamentul e programat între 24 ianuarie și 6 februarie. Pe timpul precedentului selecționer, Victor Pițurcă, această dispută privind lăsarea fotbaliștilor de la Steaua la lot a degenerat într-o serie de insulte imposibil de descris. S-a mers până acolo încât antrenorul Stelei le-a interzis fotbaliștilor pasibili să fie convocați până și să se vadă cu selecționerul.

În scurtul interval de când a fost înscăunat la Steaua, Reghecampf l-a atacat din nou, de altfel, pe Pițurcă. Acesta spusese că, după ce a pierdut sigla și palmaresul în instanță, actuala echipă nu este adevărata Steaua, iar faptul că suporterii adevărați nu o mai susțin confirmă acest lucru”. Reghecampf a ripostat cu o afirmație depreciativă: „Nici măcar nu pot să-i pronunț numele!”.

Steaua a trecut, brusc, de la bugetul de austeritate la „oferte de nerefuzat” pentru jucătorii rivalelor. Reghe îi transmite lui Șumi că „asta-i viața!”


Șumudică vede cum câștigurile obținute cu greu pe teren se risipesc în culise

Obiceiul de a face „oferte de nerefuzat” adversarilor care momentan sunt redutabili s-a ivit, de asemenea, cu o iuțeală surprinzătoare. Imediat după numirea lui Reghecampf s-a aflat că în tabăra liderului Astra situația e explozivă, jucătorii sunt neplătiți și au condiții grele de pregătire iar echipa poate face implozie oricând. Brusc, în presă și-a făcut apariția vestea că Steaua ar oferi 2 milioane de euro pentru patru jucători ai Astrei: Găman, Junior Morais, Enache și Alibec. Este o informație neașteptată, ținând cont că, atât cât a fost antrenor finul său, Gigi Becali a repetat că nu mai bagă niciun ban la Steaua și că, dacă echipa nu prinde play-off-ul, va cere intrarea în insolvență. Mai mult decât atât, clubul fusese împrumutat de Rădoi, care – potrivit prietenului său Sorin Paraschiv – a plătit două luni salariile echipei.

Enervat de situație, Marius Șumudică, antrenorul Astrei, a amenințat că demisionează dacă vreunul dintre jucătorii săi ajunge la rivala Steaua: „E bătaie de joc față de munca mea, cu toate că sunt fericit că vor jucători de la boul de Șumudică. În momentul în care un jucător de la Astra se va transfera la Steaua, în acel moment eu ridic mâna și am plecat”, a comunicat Șumudică. „Vreau o echipă puternică din iarnă. Nu vorbesc de jucătorii celorlalte echipe. Fotbalul e un business, ceea ce i se întâmplă lui Șumi și altora mi s-a întâmplat și mie, asta e viața. Știm ce se poate întâmpla. Jucătorii de valoare nu pot fi ținuți la infint la o echipă. Când vin oferte, acei jucători vor pleca”, a fost comentariul lui Reghecampf privind situația creată chiar de el și de Becali.

 

 

 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele