EXCLUSIV | Bombă la Rapid: noul finanţator al AFC, Dumitru Tudor, s-a înţeles cu primarul Sectorului 1! Planul în detaliu: toţi „rapizii“ s-au unit, Copos cedează ProRapid pentru 1 leu, lichidatorul FC Rapid închiriază brandul până la licitaţie. Mai rămâne o singură piedică

13 iul 2017 24594 afişări Comentează şi tu Special
EXCLUSIV | Bombă la Rapid: noul finanţator al AFC, Dumitru Tudor, s-a înţeles cu primarul Sectorului 1! Planul în detaliu: toţi „rapizii“ s-au unit, Copos cedează ProRapid pentru 1 leu, lichidatorul FC Rapid închiriază brandul până la licitaţie. Mai rămâne o singură piedică
  • Evenimentele se succed cu iuţeală la Rapid şi capătă o turnură favorabilă planului autorităţilor: noul finanţator de la AFC Rapid, Dumitru Tudor „Ciorbă“, s-a întâlnit joi dimineaţă cu Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, acceptând planul acestuia de unificare a întregii mişcări giuleştene. Este o schimbare majoră de macaz la AFC Rapid, grupare care până acum s-a opus cu îndârjire oricărei asocieri sau fuziuni cu alte grupuri de rapidişti.

În urma acestei răsturnări de situaţie, planul lui Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, aşa cum a fost expus de acesta în interviul acordat ProSport la începutul lunii, este aproape finalizat. Urmează ca AFC Rapid şi Mişcarea CFR să se unească şi să meargă înainte ca o singură echipă în Liga 4, cu obiectivul promovării imediate în Liga 3.

Comitetul Creditorilor de la falimentarul SC FC Rapid SA, al lui Valerii Moraru, va fi de acord să închirieze noii echipe brandul Rapid până când vor fi gata procedurile pentru a fi scos la licitaţie. Noua echipă va intra în Liga 4 sub numele Rapid, fiind susţinută de Primărie şi de toţi cei care până acum sprijineau AFC Rapid şi Mişcarea CFR. George Copos şi-a dat acordul să cedeze statului construcţiile de la baza Pro Rapid contra sumei simbolice de 1 leu, iar Rapid se va întoarce la vechiul loc de pregătire. Acesta este însă complet deteriorat, după ani de neglijare, şi trebuie renovat serios.

"Am venit să fac treabă, nu să pun altora beţe-n roate!'

Dumitru Tudor a declarat pentru ProSport, la ieşirea de la discuţiile cu primarul Dan Tudorache, că singurul care se mai opune acestei unificări a mişcării este partenerul său, preşedintele AFC Rapid, Horia Manoliu, care „visează numai bani“. „Am discutat cu primarul. Am ieşit de acolo cu acordul meu ferm de a ne uni forţele. Este un om serios, cu obiective realiste şi clare. Toţi rapidiştii vor fi uniţi din nou într-o singură echipă şi vom putea să ne batem cu succes pentru revenirea în Liga 1. Eu am venit la Rapid să fac treabă, să ajut echipa, nu să pun altora beţe în roate“, a afirmat „Ciorbă“. El are dreptul de semnătură la AFC Rapid, dar nu poate lua decizia asocierii cu primăria fără acceptul preşedintelui Horia Manoliu, care continuă să se opună: „Domnule, acest om visează numai bani! Dacă va refuza această asociere, eu mă retrag, iar echipa se va desfiinţa, pentru că nu mai are resurse nici măcar să se înscrie în noul campionat. Trebuie să înţeleagă şi Manoliu că interesul e ca Rapid să meargă mai departe, nu să ne umplem noi buzunarele. AFC Rapid are datorii, primăria nu le poate plăti. Le voi achita eu. Dar numai dacă acceptăm această asociere“.

Daniel Pancu preşedinte?

În urmă cu o săptămână, Horia Manoliu s-a întâlnit cu George Copos şi cu primarul Dan Tudorache. Discuţiile s-au întrerupt, sursele ProSport dezvăluind că edilul a fost neplăcut surprins de atitudinea şi pretenţiile lui Manoliu. Luni, AFC Rapid a anunţat oficial că s-a înţeles cu Dumitru Tudor, alias „Ciorbă“, ca acesta să devină finanţatorul clubului.

Miercuri, primarul Tudorache i-a transmis o invitaţie, iar joi cei doi s-au întâlnit şi au bătut palma. Conform celor spuse de Mitică „Ciorbă“ pentru ProSport, acesta ar urma să primească o funcţie în cadrul noului club patronat de primărie. Preşedinte ar urma să fie, cel mai probabil, Daniel Pancu. O parte a galeriei susţine proiectul.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.