Cruceru a scăpat și de ultima temere: nu are probleme cardiace!** UPDATE A fost vizitat de colegi și starea lui e din ce în ce mai bună

Redactor:
Daniel Remes
Cruceru a scăpat și de ultima temere: nu are probleme cardiace!** UPDATE A fost vizitat de colegi și starea lui e din ce în ce mai bună
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 10:00 Starea lui Alexandru Cruceru este din ce în ce mai bună și în această dimineață a fost vizitat de colegii de la Posada Perișani. „Alex se simte mai bine, mănâncă normal și glumește cu asistentele. Suntem fericiți și convinși că se va reface complet”, ne-a declarat Adrian Deaconu, cumnatul fotbalistului.


Doctorul Corneliu Toader, de la Spitalul de Neurochirurgie Alexandru Obregia, a confirmat că starea lui Alexandru Cruceru a cunoscut îmbunătățiri semnificative: „Pacientul e bine. Nu e exclus ca tulburările pe care le-a avut să fie unele pe fond nervos. Va fi monitorizat oricum încă 72 de ore. Stă în șezut, a cerut să-i fie aduse banane, are poftă de mâncare. Nu este în niciun pericol acum”.


Alexandru Cruceru a fost transferat din nou la spitalul Bagdasar-Arseni, după ce investigațiile făcute la Spitalul Militar au relevat faptul că acesta nu suferă de afecțiuni ale inimii. Portarul în vârstă de 29 de ani se simte mult mai bine și își recapătă treptat simțurile

. „Nu are nimic la inimă. Cred că în curând o să și mănânce. A început să se miște, a luat vitamine, se simte ceva mai bine. Starea lui este stabilă”,

a spus pentru ProSport cumnatul fotbalistului, Adrian Deaconu, unul dintre oamenii care i-au fost alături acestuia încă de la începutul accidentului.



Medicii de la Bagdasar-Arseni și-au declinat competența în cazul lui Cruceru
Goalkeeper-ul de 29 de ani nu a putut fi mutat la Floreasca, iar FRF nu și-a manifestat în niciun fel sprijinul pentru fotbalist

Maximum două minute de luciditate pe oră. Enorm pentru omul căruia medicii nu îi dădeau nicio șansă în după-amiaza în care elicopterul SMURD îl aducea de la Târgu Jiu la București. Într-unul din aceste momente are loc un dialog care îți distruge nervii. Dialog e mult spus, jucătorul se exprimă prin mișcările capului și prin mușchii feței, dar mesajul e uluitor. O asistentă, un doctor și el, jucătorul de la Posada Perișani care, de pe patul de spital și cu o comă abia lăsată în urmă, face cea mai frumoasă declarație de dragoste sportului. „Mai joci fotbal?”, îl întreabă zâmbind una dintre femeile îmbrăcate în halat verde. Alex își mișcă ușor capul de sus în jos. Doctorul intervine de lângă pat: „Gata cu fotbalul!” Bărbatul abia revenit la viață face ochii mari și, prin toate mișcările prin care se poate face înțeles, își exprimă dezaprobarea. Doctorul rămâne uimit și bate în retragere: „Eh, gata măcar o lună, nu definitiv!”

„Nu trebuia să mai intre pe teren!”
La Bagdasar-Arseni, familia lui Alex Cruceru așteaptă să iasă cineva din camera portarului cu vești noi. S-au pregătit pentru ce e mai rău. Tatăl, sora și cumnatul lui Alex primesc însă noutăți care le înseninează fața. „Răspunde la stimuli, nu mai e intubat, nu mai e ventilat artificial și a început să articuleze și primele cuvinte”, spune doctorul Corneliu Toader. „Nu mi-e foame!”, sunt primele vorbe ale jucătorului. „Nu mănâncă de fel. Îl mai tachinez uneori «Băi, Screech, ești gras ca un biscuite în dungă”, povestește și doctorul echipei, Mihai Constantin. Bătrânului medic îi curg lacrimile pe sub ochelari. Îl știe pe Alex de la 14 ani și acum stă, în curtea sa din Vâlcea, cu telefonul în mână și așteaptă vești. Rememorează momentul în care jucătorul s-a prăbușit pe teren: „S-a pus în genunchi, a bătut de trei ori cu pumnul în pământ, apoi a căzut pe spate. Am fugit imediat și eu, și antrenorul la el. «Screech, Screech!», am țipat și nimic! Nu răspundea!”. Primele semne că lucrurile nu erau în regulă au apărut însă mult mai devreme, după primele 90 de minute: „A venit la mine și mi-a zis «Nea Toli, mi-e rău!» L-am masat un pic pe cap, i-am turnat niște apă și l-am întrebat «Merge, Screech?» Mi-a zis că e mai bine….dar, dacă era după mine, nu trebuia să mai intre pe teren”.

După 23 de ani…
În spatele momentului dramatic stă o poveste. Cea a vieții lui Alex. Părăsit de mamă la doar trei ani, șoferul de dubă e un tip religios. Respectă cu sfințenie postul, iar în ziua meciului cu Apă Craiova a mâncat doar o amărâtă de felie de pâine cu margarină. „Nu știu de unde toată treaba asta cu religia”, spune tatăl său, Ilie. Ieri, pe holurile spitalului de la periferia Bucureștiului a părut o față nouă pentru Alex, cea a mamei sale. Femeia a auzit de drama copilului pe care l-a abandonat acum mai bine de două decenii și a venit la București. Rudele s-au temut că revederea i-ar putea provoca un nou șoc lui Alex. Nu s-a întâmplat însă nimic și mama și fiul au stat față în față după 23 de ani.

Refuzat la Floreasca
Lui Alex Cruceru i-au fost depistate ieri probleme cardiace. „A încercat să se ridice în fund și simțea înțepături în zona inimii”, a explicat cumnatul său, Adrian Deaconu. Testul EKG a confirmat că fotbalistul are afecțiuni cardiace și reprezentanții spitalului au spus că ar fi indicat ca acesta să fie mutat la Spitalul Floreasca. Numai că instituția care s-a mobilizat exemplar în cazul lui Adrian Năstase l-a refuzat pe anonimul din Liga a IV-a. El a fost mutat aseară, în jurul orei 20:30, la Spitalul Militar unde medicii investighează problemele cardiace pe care le acuză. Deși era conștient, Alex se plângea în continuare de înțepături la inimă.

Antrenorul de la Apă Craiova, Victor Naicu, a spus ieri la sptfm.ro: „La pauza din prelungiri, Alex i-a spus antrenorului că are amețeli, dar Gaiță i-a replicat «Du-te și te spală și intră în poartă!»

ALTE ȘTIRI DIN LIGA I

CEAHLĂ‚UL
Nemțenii i-au învins joi seara pe moldovenii de la Zimbrul Chișinău, scor 2-0- Au marcat Gafița și Achim. Ceahlăul: Bojan – Marc, Cazan, Drugă, Popa – Chiș, Monroy, Țepeș, Pătraș – Ghiceanu, Pavel.
ASTRA
Ploieștenii l-au transferat ieri pe tunisianul Syam Ben Youssef (23 de ani). Fundașul central a jucat ultima dată în Liga a III-a din Anglia, la Leyton Orient.
CSMS IAȘI
Președintele executiv Florin Prunea a obținut ieri împrumutul pe un sezon al mijlocașului Alex Țigănașu, de la Astra.
„U” CLUJ
Ana Maria Prodan mută Concordia la Cluj. După ce Roberto Iancu și Viorel Dinu au semnat cu Universitatea, „alb-negrii” i-au acontat și pe brazilienii Dos Santos și Moutinho, care au jucat sezonul trecut tot pentru Concordia.
GAZ METAN
Pustai a dus în cantonamentul din Austria patru jucători selectați în urma trialului unde au fost prezenți 30 de fotbaliști: mijlocașii Florin Sălăgean și Dimitri Petkov (Bulgaria) și atacanții Ajdrin Llullaku (Kosovo) și Ashley Cain (Anglia)

AMICALE

AZI
FC Brașov – NK Aluminij (Slovenia 1)
Gaz Metan – MTK Budapesta (Ungaria 1)
Concordia – Milsami Orhei (Moldova 1)
MÂINE
Gloria Bistrița – Pandurii
Gaz Metan – Zaporizhya (Ucraina 1)
FC Vaslui – K. Lankaran (Azerbadjan 1)

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup