Burleanu a capitulat: Steaua nu va fi sancţionată pentru că a refuzat naţionala. Iordănescu, lăsat singur

29 ian 2016 10544 afişări Comentează şi tu Special
Burleanu a capitulat: Steaua nu va fi sancţionată pentru că a refuzat naţionala. Iordănescu, lăsat singur Răzvan Burleanu e de acord cu Iordănescu, dar nu va sancţiona Steaua pentru că pedepsele "s-ar întoarce împotriva naţionalei". FOTO: Mediafax

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a capitulat în lupta cu Steaua, lăsându-l, implicit, pe selecţionerul Anghel Iordănescu fără sprijin efectiv în disputa cu familia Reghecampf şi prietenii săi. Şeful federaţiei a recunoscut pe ocolite, într-un comunicat postat pe site-ul FRF, că nu va exista nicio pedeapsă împotriva clubului şi a jucătorilor care au refuzat convocarea. Regulamentul Disciplinar al FRF conţine două articole, 69 şi 84, care stipulează pedepse clare pentru jucătorii care nu se prezintă la lot şi oficialii cluburilor care nu-i lasă. Burleanu a declarat însă că o eventuală sancţiune s-ar întoarce împotriva naţionalei şi a jucătorilor.

„Înţeleg perfect nemulţumirea selecţionerului şi sunt de acord cu dumnealui că sancţiuni ar trebui să existe. Aceasta este şi opinia mea. Aşa ar fi corect. Problema este că nu putem sancţiona direct clubul pentru că penalităţile s-ar răsfrânge asupra jucătorilor. Suntem în situaţia ingrată ca sancţiunea să se întoarcă tot împotriva Echipei Naţionale, pentru că jucători care au valoare de lotul naţional ar putea rămâne fără meciuri în picioare, stând pe tuşă până la opt etape. 

Vreau să le mulţumesc cluburilor care au înţeles să susţină acest demers şi să ajute echipa prin implicarea necondiţionată. Le mulţumesc personal, în numele Federaţiei Române de Fotbal, lui Marius Şumudică, Gheorghe Hagi, Mircea Rednic, Daniel Mogoşanu, Edi Iordănescu. 

Vom continua să-l susţinem cu toate eforturile pe domnul Anghel Iordănescu şi Echipa Naţională pentru a avea cele mai bune condiţii de pregătire pentru EURO“, sună declaraţia echivalentă cu o capitulare necondiţionată în faţa Stelei.

Iordănescu a cerut aplicarea regulamentului. Burleanu i-a răspuns că nu se poate

Problema este că antrenorii şi conducătorii cluburilor cărora Burleanu le mulţumeşte şi-au exprimat deja nemulţumirea din ce în ce mai vehement. Daniel Coman, preşedintele Astrei Giurgiu, a cerut explicit depunctarea echipei Steaua, într-o intervenţie la DigiSport, avertizând că, pe viitor, clubul său nu va mai trimite jucători la lot dacă acum nu se ia nicio măsură. Mircea Rednic, antrenorul formaţiei Dinamo, este de asemenea deranjat de situaţie.
Deşi, verbal, îşi arată susţinerea faţă de selecţionerul Iordănescu, preşedintele FRF refuză de facto cererea acestuia de a interveni. „Acum sper şi îmi doresc să se facă lumină în acest caz, aştept din partea Comitetului Executiv al FRF respectarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice şi deciziile care se impun“, a solicitat Iordănescu miercuri, în încheierea unui comunicat pe parcursul căruia acuza Steaua şi antrenorul Reghecampf de dezinformare şi de vehicularea unor minciuni. Selecţionerul preciza că n-a renunţat niciodată la convocarea steliştilor, că Steaua a avut permanent o atitudine de forţă şi că preşedintele Argăseală nu a votat împotriva cantonamentului naţionalei în şedinţa Comitetului Executiv al FRF unde s-a discutat acţiunea. Temându-se că lipsa unei reacţii a federaţiei va genera, pe viitor, ostilitatea tuturor cluburilor care trebuie să dea jucători la naţională, Iordănescu a cerut în final „deciziile care se impun“. Regulamentul prevede între 4 şi 8 etape de suspendare pentru jucătorii care nu vin la lot şi excluderea din fotbal între 3 şi 6 luni pentru oficialii vinovaţi.

Prunea acuză duplicitatea conducerii FRF care şi-a trădat selecţionerul

Fotbalul românesc urmăreşte cu interes desfăşurarea acestui caz. Într-o intervenţie telefonică, joi dimineaţă, în emisiunea ProSport Live, Cristi Tănase, preşedinte la Concordia Chiajna, a spus că naţionala trebuie să primeze, iar cei care au refuzat convocarea trebuie să plătească. Florin Prunea, preşedinte la CSMS Iaşi şi membru în Comitetul Executiv al FRF, a acuzat la DigiSport duplicitatea conducătorilor federali care l-au trădat pe Iordănescu: „Ca membru afiliat, aş avea o întrebare: secretarul ăsta general se va sesiza în toată această chestiune? Fiindcă sunt convins că sunt cluburi care aşteaptă acest lucru. Mă gândesc la celelalte cluburi care dau jucători la echipa naţională, ca Dinamo sau Pandurii. Normal, nea' Puiu trebuie să se adreseze secretarul general, care trebuie să sesizeze Comisia de Disciplină. Ăsta este regulamentul. Dar dacă văd că secretarul general a avut o întâlnire cu finanţatorul Stelei, pe la spatele selecţionerului, este ceva de necrezut. Cum se poate aşa ceva? Eu am încredere în nea' Puiu că nu a avut nicio înţelegere şi i-a convocat, apoi secretarul general a vorbit pe la spatele antrenorului şi a spus că nu are ce să le facă jucătorilor“.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.