BREAKING NEWS | Hotărâre de Guvern prin care i se ia stadionul Dinamo lui Nicolae Badea. Reacţia lui Ionuţ Negoiţă: "Jos pălăria!" Se face stadion fără pistă! ProSport a explicat încă din aprilie că o soluţie era încă o Hotărâre de Guvern care să o anuleze pe cea dată de Adrian Năstase

1 sep 2017 29943 afişări Comentează şi tu Special
BREAKING NEWS | Hotărâre de Guvern prin care i se ia stadionul Dinamo lui Nicolae Badea. Reacţia lui Ionuţ Negoiţă: "Jos pălăria!" Se face stadion fără pistă! ProSport a explicat încă din aprilie că o soluţie era încă o Hotărâre de Guvern care să o anuleze pe cea dată de Adrian Năstase 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/16714559/1/hg2.png

În Monitorul Oficial al României a fost publicată azi Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017  pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului sportiv Dinamo Bucureşti al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ şi stadionul central. În traducere liberă, arena Dinamo i-a fost luată lui Nicolae Badea. ProSport a explicat încă din luna aprilie că o soluţie în cazul subiectului care a încins taberele dinamoviste o constituia o HG care să o anuleze pe cea dată de Adrian Năstase.

SC FC Dinamo, entitate controlată de Nicolae Badea, primise stadionul (care are statut de proprietate privată a statului român) în baza Hotărârii de Guvern (HG) 1086/2000 (premier Mugur Isărescu), modificată prin HG 207/2002 (premier Adrian Năstase). În baza acestei ultime HG s-a încheiat un contract de asociere între CS Dinamo (care ţine de Ministerul de Interne) şi CS FC Dinamo (club privat condus atunci de Badea).

DINAMO INTRĂ ÎN HORA EURO 2020, alături de Ghnecea, Rapid şi Arcul de Triumf

Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne şi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, 30 august. Ce conotaţii mai are decizia?

În perspeciva Turneului final al Campionatului Euroepan din 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile realizate de MAI pentru crearea condiţiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aştepările fanilor, se arată în comunicatul MAI.

IONUŢ NEGOIŢĂ: "Sunt convins că doamna ministru Carmen Dan a reuşit astfel să-şi câştige un rol important şi absolut meritat în istoria fotbalului dinamovist"

"Salut cu entuziasm reuşita Ministerului de Interne care a deblocat situaţia reconstrucţiei noului stadion din Ştefan cel Mare. Realizarea este cu atât mai mare cu cât, în calitate de susţinător activ, implicat în tabăra celor care şi-au dorit cu orice preţ realizarea noului stadion, ştiu ce muncă infernală a fost pentru a reuşi desţelenirea unei situaţii absolut anormale. Este cu atât mai lăudabilă  reuşita doamnei ministru de interne Carmen Dan, cea care a crezut din prima clipă până în ultimul moment că poate câştiga acest război. Şi iată că prin tenacitate, inteligenţă şi curaj, aceasta a reuşit. Jos pălăria!", a fost reacţia imediată a lui Ionuţ Negoiţă, preşedinte FC Dinamo 1948 SA.

Patronul de la RIN a continuat pe aceeaşi linie: "Într-o ţară în care pare că nimic nu poate învinge forţele trecutului, această victorie este absolut revigorantă. Sunt convins că doamna ministru Carmen Dan a reuşit astfel să-şi câştige un rol important şi absolut meritat în istoria fotbalului dinamovist".

ADRIAN CEFALAN, oficial CNI: "Noul stadion Dinamo, la dimensiuni mai mici pentru Euro"

Într-un interviu pentru ProSport realizat de Matei Udrea în urmă cu o lună, Adrian Cefalan, director la Compania Naţională de Investiţii, instituţie care se ocupă de construcţia stadioanelor pentru Euro 2020, anunţa că noua arenă Dinamo urma să fie reconstruită la dimensiuni mai mici decât cele despre care se discutase iniţial.  Oficialul CNI a explicat pentru ProSport că Dinamo avea în august deja 4 luni întârziere faţă de celelalte trei arene programate a fi reconstruite. Dacă „Steaua“, „Rapid“ şi „Arcul de Triumf“ sunt în grafic şi, în cazul lor, sunt premise că vor fi terminate până la 1 martie 2020, data-limită care, spunea Cefalan, a fost fixată de UEFA, în schimb la Dinamo s-a intrat în criză de timp.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.