Al şaselea trofeu în cea de-a şaptea finală consecutivă jucată. Olimpia Cluj a cucerit Cupa României la fotbal feminin, după victoria clară cu Navobi Iaşi

15 mai 2017 794 afişări Comentează şi tu Special
Al şaselea trofeu în cea de-a şaptea finală consecutivă jucată. Olimpia Cluj a cucerit Cupa României la fotbal feminin, după victoria clară cu Navobi Iaşi 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/16311419/3/nina-anca-capitan-iasi.jpg

Calificată în premieră într-o finală de Cupa României, Navobi Iaşi nu a reuşit să producă marea surpriză în meciul din Copou cu puternica formaţie Olimpia Cluj. Ardelencele s-au impus cu un categoric 5-0 (3-0), duminică seară, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, într-o finală pe care au dominat-o clar.

Olimpia şi-a adjudecat astfel al şaselea trofeu în cea de-a şaptea finală consecutivă jucată, în timp ce Navobi rămâne cu “argintul”, dar şi cu meritul de a fi adus la Iaşi o finală de Cupă. Golurile echipei pregătite de Marius Suller au fost marcate de Ştefania Vătafu (5), Cristina Carp (12), Andreea Voicu (31), Adina Giurgiu (49) şi Mara Bâtea (85).

Olimpia a jucat întreaga repriză secundă în inferioritate numerică, după eliminarea Mihaelei Ciolacu în minutul 45. La finala Cupei României au asistat aproape 1.200 de spectatori. Trofeul a fost înmânat campioanei de către preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la festivitatea de premiere participând şi şeful AJF Iaşi, Sorin Boca. Pe lângă preşedintele Burleanu, la meci au asistat directorul de dezvoltare Ciprian Paraschiv, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu şi Gheorghiţă Geolgău.

Clujencele se gândesc daja la Liga Campionilor

La sfârşitul partidei din Copou, căpitanul campioanei, Ioana Bortan, jucătoare care a disputat toate cele şapte finale ale Olimpiei în Cupa României, a declarat că îşi doreşte un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor.

“Am venit la Iaşi să aducem trofeul înapoi la Cluj şi ne bucurăm că am reuşit acest lucru. Nu vreau să comentez despre echipa Iaşiului, dar diferenţa cred că s-a văzut pe teren. Scopul nostru acum este Liga Campionilor. Avem condiţii destul de bune la Cluj, jucăm fotbal de plăcere, nu pentru a ne îmbogăţi. Ne dorim să ajungem cât mai departe”, a declarat Ioana Bortan.

La rândul său, tânăra jucătoare Teodora Meluţă a declarat că îşi doreşte să câştige cât mai multe trofee. “Acest trofeu reprezintă totul pentru mine. De ce? Pentru că totul se rezumă la trofee. Pentru asta muncim, pentru a câştiga trofee. Ţinta noastră acum este să trecem de grupele Ligii Campionilor”.

Antrenorul Olimpiei, Marius Suller, era extrem de fericit la final pentru acest prim trofeu din cariera sa. “Sunt foarte fericit, este primul trofeu din carieră, am o satisfacţie enormă. Am antrenat şi la băieţi, de puţin timp am debutat la Olimpia Cluj şi sunt foarte fericit pentru acest trofeu. Aici, la Iaşi, am debutat ca antrenor secund al lui Adi Falub, în 2010, aici am cucerit primul trofeu. Pentru grupele Ligii Campionilor vom face 2-3 transferuri”, a spus Suller.

Căpitanul lui Navobi, cu ochii în lacrimi la final

Nina Anca (foto jos), purtătoarea banderolei de căpitan al echipei Navobbi, nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi a izbucnit în plâns după meci. “Din păcate, azi atât am putut. S-a văzut experienţa echipei din Cluj, cu multe jucătoare la lotul naţional şi trebuie felicitate pentru că ne-au făcut mândri cu rezultatele obţinute la echipa naţională. Această finală a însemnat foarte mult pentru cariera mea şi îmi doream enorm acest trofeu. Am avut galerie, prieteni, familiile alături de noi, dar problema am fost noi. Nu am reuşit să colaborăm mai bine în teren”, a declarat Nina Anca.

La rândul său, managerul echipei Navobi, Adrian Ambrosie, a recunoscut superioritatea campioanei Olimpia şi a făcut un apel la autorităţile locale să-şi îndrepte atenţia şi către fotbalul feminin ieşean: “A fost o victorie incontestabilă a echipei clujene. Noi ne bucurăm că am ajuns până în finala Cupei României în doar cinci ani de la înfiinţarea clubului, ceea ce este o performanţă. Sper ca această finală să atragă simpatia autorităţilor locale şi să fim susţinuţi mai mult. Ne-a lipsit curajul pentru a reuşi mai mult în acest meci. Probabil presiunea finalei şi-a spus cuvântul, în condiţiile în care avem o echipă tânără”.

Olimpia Cluj - Navobi Iaşi 5-0
Au marcat: Ştefania Vătafu (5), Cristina Carp (12), Andreea Voicu (31), Adina Giurgiu (49), Mara Bâtea (85)

Olimpia Cluj: 1. Boandă, 3. Havriştiuc, 4. Bortan (C), 5. Meluţă, 6. Giurgiu, 7. Indrei, 8. Vătafu, 9. Ciolacu, 10. Voicu, 14. Lunca, 20. Carp
Rezerve: 31. Dârle, 11. Bâtea, 15. Nagy, 16. Borodi, 21. Negrea, 88. Tărăşilă, 99. L. Popa
Antrenor: Marius Suller

Navobi Iaşi: 30. Abălaşei, 2. Mera, 4. Spânu, 7. Vasile, 8. Benţoiu, 9. Plăcintă, 10. Anca (C), 11. Răduc, 17. Colejnicenco, 20. Nica, 28. Rognean
Rezerve: 13. Vasilica, 3. Ilaş, 5. Ciubotariu, 6. Deca, 12. Ambrosie, 18. Petrescu, 22. Dollorenzo
Antrenor: Adrian Ambrosie

Arbitru: Cristina Trandafir. Asistenţi: Patricia Samsudean, Cătălina Nan. Arbitru de rezervă: Ana Puşcaşu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.