SPECIAL | ProSport a făcut turul stadioanelor din Liga 1. Cum arată arenele şi ce spun oficialii echipelor. Cât de potrivit e să se reia campionatul pe 4 februarie? Reacţia LPF: "Calendarul e foarte încărcat. Nu putem găsi date libere"

6 ian 2017 13604 afişări Comentează şi tu Highlight
SPECIAL | ProSport a făcut turul stadioanelor din Liga 1. Cum arată arenele şi ce spun oficialii echipelor. Cât de potrivit e să se reia campionatul pe 4 februarie? Reacţia LPF: "Calendarul e foarte încărcat. Nu putem găsi date libere" 45 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/17366/16051248/36/arena-nationala-1.jpg

Meciul întrerupt din data de 18 decembrie 2016, dintre ASA Târgu Mureş şi Pandurii Târgu Jiu, ar putea fi doar o mică mostră din ce ar putea urma în Liga 1. Cu iarna care şi-a intrat în drepturi de la începutul lui ianuarie, reluarea sezonului, pe 4 februarie, pare doar un vis pentru iubitorii fotbalului din România. Iar dacă sperăm că ninsorile se vor opri, ei bine prognoza meteo ne arată că va ninge şi în februarie, în plin campionat. Echipele din Liga 1 se reunesc şi pleacă în cantonamentele de pregătire, iar în urmă rămân stadionele pe care se aşază zăpadă. Intrăm pe ultima sută de metri a sezonului regulat, iar din februarie echipele din Liga 1 riscă să nu joace la randamentul dorit din cauza terenurilor îngheţate şi distruse de zăpadă depusă. În aceste momente există un conflict doar la nivel declarativ între oficialii cluburilor şi Liga Profesionistă de Fotbal, instituţie care ridică din umeri constrânsă de regulamentele internaţionale, dar şi de acţiunile echipelor naţionale. 

ProSport a luat legătura cu oficialii şi antrenorii din Liga 1 pentru a afla cum prevăd aceştia perioada care va urma, condiţiile în care se prezintă stadioanele proprii, dar şi ce soluţii propun în eventualitatea schimbării programului unei ediţii de campionat. 

VEZI în GALERIA FOTO cum arată în acest moment stadioanele de Liga 1

"Propun ca LPF sau FRF să ne ajute cu costurile pentru instalaţia de încălzire"

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, pare liniştit în ceea ce priveşte condiţiile de organizare ale partidei de acasă, cu FCSB, de pe 4 februarie, dar se arată îngrijorat în privinţa deplasării pe un teren care fie nu are instalaţie de încălzire, fie clubul nu-şi permite să pornească instalaţia. Mureşan propune o soluţie pentru rezolvarea problemelor şi cere ca FRF sau LPF să acopere costurile instalaţiilor de încălzire. 

"În mod normal, la multe terenuri n-o să fie condiţii de a juca fotbal, e clar. Acum, terenul este sub zăpadă, la Cluj a nins. E foarte bine că e şi frig. Terenul este protejat de zăpadă, sub zăpadă gazonul e bun şi e verde. Se conservă foarte bine sub zăpadă, dar înainte de 4 februarie va trebui să dăm drumul, cu vreo zece zile, cel puţin, înainte, instalaţiei de încălzire, iar la noi va fi în regulă. Dar, cine nu are instalaţie de încălzire sau nu are bani, întrucât costă mult să meargă o lună instalaţia de încălzire... Vor fi probleme. Am văzut la Târgu Mureş, la Iaşi, în decembrie, cum au fost terenurile. Nu văd de ce în februarie ar fi altfel.

Nu suntem încântaţi. Noi vom juca prima etapă acasă, cu Steaua, şi o să avem condiţii de joc. Şi noi şi Steaua, dar, după aceea, nu ştiu ce o să mai fie când vom juca şi cu Iaşiul şi cu... La Mediaş vom juca, va fi teren bun, cu Viitorul, teren bun, jucăm acasă. Cu Târgu Mureş jucăm, cu Iaşiul, unde sunt probleme. În mod normal cine are încălzire în gazon îi poate da drumul, dar cu costuri foarte mari. Eu aş propune să plătească cineva, nu ştiu... Federaţia, Liga, sumele acelea de bani, să ajute cluburile pentru că, în mod normal, o lună de funcţionare costă peste 20.000 de euro şi atunci... Ar fi un ajutor. Ar fi şi stimulate echipele să dea drumul instalaţiei. În sărăcia care e acum, foarte mulţi se gândesc la fiecare minut în care funcţionează instalaţia, din cauza costurilor.

Nu m-am gândit la asta (n.r. - o cerere de amănare a începerii campionatului) pentru că noi avem condiţii foarte bune acasă, dar, sigur, când eşti pe un teren îngheţat ce faci!? Încă nu m-am gândit la asta, dar e clar că, în decembrie şi în februarie, nu sunt condiţii de fotbal în România. În mod normal după 10 decembrie, că s-a mai schimbat clima şi la noi, şi în februarie, sigur nu sunt condiţii de joc. Trebuie evitat, prin planificarea campionatului, ar trebui evitată luna februarie, cel puţin, şi de la jumătatea lunii decembrie", a spus Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj.

"Să se joace până la 1 decembrie şi de la 1 martie"

Ionuţ Popa a venit un nou aspect pe lângă cel al terenurilor îngheţate, acela că echipele nu au suficient timp pentru a se pregăti pentru reluarea campionatului. Antrenorul lui ACS Poli Timişoara propune care o ediţie de campionat să se joace până la 1 decembrie şi să se reia pe 1 martie. 

"La Timişoara e frig, sunt -10 grade Celsius, bate vântul. Degeaba mai amâni campionatul, pentru că s-a jucat pe 21 decembrie şi acum zicem să amânăm campionatul? Normal nu trebuia să se joace atunci. Campionatul să se joacă până la 1 decembrie şi de la 1 martie. Acum nu mai e nimic de făcut. E programat. Sunt nămeţi, dar nu cred că mai amână cineva campionatul.

Ar fi bine să se amâne, pentru că eu, ca antrenor, socot că mi-ar fi trebuit cel puţin 6 săptămâni de pregătire, ca să poţi zice că ai pregătit o echipă. Noi nici patru săptămâni nu avem. La Timişoara terenurile sunt bune. O să plecăm în Poiana Braşov în cantonament si sperăm să fie condiţii bune acolo", a declarat Ionuţ Popa. 

Stadionul din Voluntari este acoperit de zăpadă ca majoritatea arenelor din România, iar directorul sportiv al formaţiei ilfovene, George Galamaz, consideră că ar trebui amânată reluarea campionatului, în cazul în care în februarie vor fi aceleaşi condiţii meteorologice. 

“După cum e vremea acum şi după ce am văzut că s-a anunţat şi în februarie, că tot vreme rea va fi, cred că ar trebui să amânăm. În condiţiile astea e foarte greu de jucat. Instalaţia de încălzire nu poate face faţă la asemenea ninsori.

Gazonul nostru a arătat bine şi până să dea zăpada, am mai ţinut şi încălzirea pornită, dar e foarte greu să facă faţă la semenea ninsori. Să sperăm că în februarie n-o să mai fie aşa, dar dacă va fi foarte frig şi atunci vor fi probleme”, a declarat George Galamaz.

"Încălzirea ori e prea scumpă, ori nu funcţionează, ori nu există"

Singurul teren sintetic din România este pus pe stadionul celor de la Concordia Chiajna, iar preşedintele clubului, Cristian Tănase, se arată mai îngrijorat de situaţia din ţară decât de suprafaţa de joc de la Chiajna. Tănase a dat asigurări că terenul va fi masă de biliard la ora primului meci, dar că reluarea sezonului ar trebui amânată.  Noi avem teren sintetic, dar ceilalţi nu au şi e o problemă pe vremea asta. Eu văd lucrurile în felul următor: ar trebui să avem campionat care începe în martie şi se termină în noiembrie sau în prima săptămână din decembrie, cel târziu. Ca să jucăm şi noi cum se joacă prin alte ţări care au clima asta. Trebuie să ne adaptăm până la urmă, pentru că ne cam păcălim. În fiecare an vorbim de acelaşi lucru. A fost discuţia aia cu instalaţia de încălzire, dar ori e prea scumpă, ori nu funcţionează ori nu există. Momentan, vremea ne va pune probleme, pentru că şi-a intrat iarna în drepturi. Clar amânarea reluării campionatului.

Noi aici nu avem probleme. În trei ore degajăm terenul, dăm drumul la încălzire şi e biliard. Dar ce fac celelalte echipe? Pentru că suntem parteneri şi trebuie să ne ajutăm cu toţii. Sunt probleme şi trebuie să ne respectăm. E greu, e greu. Noi jucăm la Botoşani primul meci. Şi cu deplasarea e problemă. Păi, noi zburăm cu avionul până la Iaşi. Dacă se amână zborul din cauza vremii? Vedeţi? Începând de la deplasare e problema. Ce să-i faci anotimpului ăstuia? Cade de sus şi se rupe terenul, se distruge. Aia cu încălzirea e poveste, a declarat Cristian Tănase. 

"Botoşaniul e în pericol pentru data de 4 februarie"

Una dintre cele mai grele situaţii o găsim la Botoşani, în nordul Moldovei, acolo unde ninge abundent, iar preşedintele clubului, Cornel Şfaiţer, nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a vremii până în luna februarie. "E posibil, la Botoşani, în Moldova,  pe 4 (n.r. - februarie), să avem zăpadă mare. Stăm bine, sunt -10 grade acum, ninge uşor... Suntem bine. Pe 4 este posibil, am mai trăit când eram, în 2013, în primăvară, la Liga 2, la promovare, am distrus terenul. Am avut şi un meci cu Dinamo 2, pe zăpadă, am curăţat terenul, dar l-am distrus complet. Singura emoţie asta o am. Facem toate eforturile să curăţăm teren, nu o să fie probleme. N-avem probleme cu gazonul, mai ales la Botoşani, avem un gazon excelent. Eu ţin... Sunt înnebunit după un gazon bun. Am emoţii mari pentru debutul nostru, avem două jocuri la rând acasă. Chiar am emoţii. Sincer, niciodată n-am jucat la Botoşani asa devreme.

Trebuie să ne gândim pe viitor, să nu mai jucăm aşa devreme. Să jucăm mai târziu, să începem în vară mai devreme. E clar. Fiind sistemul acesta competiţional avem şi multe jocuri. În momentul acesta suntem dezamăgiţie de sistemul acesta cu play-off şi play-out. Multe jocuri, n-am stadioane corespunzătoare, n-avem terenuri bune. Sunt multe etape. Dacă aveam condiţii cum sunt în ţările cu temperaturi ridicate puteam juca chiar şi de Revelion, cum se joacă în Anglia. În România...  E greu de discutat. Am emoţii mari, m-aş fi bucurat să joc în deplasare. Sperăm să avem un timp prielnic pentru fotbal pentru ca echipele să se poată exprima în teren. Să nu joace pe un teren impracticabil. Puţine arene au terenul încălzit. La Botoşani, înaintea meciului cu CSM Poli Iaşi, am dat drumul la instalaţie, deşi erau +7 grade la ora jocului. Am lăsat un termen de 24 de ore, am vrut să văd dacă funcţionează. Oricum, Botoşaniul e în pericol pentru etapa aceea (n.r. - de pe 4 februarie)", a declarat preşedintele lui FC Botoşani, Cornel Şfaiţer. 

"Mergi în străinătate şi te antrenezi pe iarbă, te întorci în ţară şi joci pe gheaţă"

Antrenorul principal al FC Botoşani, Leo Grozavu, este foarte nemulţumit de modul cum a programat Liga Profesionistă de Fotbal acest sezon competiţional al Ligii 1 şi de faptul se va relua campionatul pe 4 februarie, când majoritatea terenurilor vor fi impracticabile. Gruparea din Nord-Est-ul ţării şi-a reluat pregătirea pe 5 ianuarie.

„A fost o vacanţă scurtă, dar nu avem ce face. Ne-am reunit foarte repede şi nu cred că comporta o revenire atât de rapidă a campionatului, pe 4 februarie sau cât o fi. Acestea sunt, din păcate, condiţiile. Nu cred că există respect pentru jucători, pentru spectatori, pentru competiţie în general. Sunt foarte curios să vedem pe 4 februarie ce tip de fotbal se va juca în România. Ne-am prezentat la pregătire, ne vom antrena, dar mai mult ca sigur că programul va fi dat peste cap. Fiecare şi-a conceput un plan de pregătire. Va fi destul de dificil să te ţii de el atâta timp cât nu cred că va fi niciun teren practicabil în data de 4 februarie. Mulţi merg în străinătate, se vor antrena pe suprafeţe cu iarbă, vor veni la noi în ţară şi vor sta pe gheaţă. Vor fi amânări, programul dat peste cap. Este un campionat care se va decide doar din hazard decât prin valoarea competitoarelor.

Mergem, ne pregătim acolo. Vom vedea în campionat. E o perioadă foarte scurtă. Sunt doar patru săptămâni şi sper ca băieţii să nu fi pierdut foarte mult în cele două săptămâni de vacanţă. De acumulat nu cred că au făcut-o pentru că în două săptămâni de vacanţă nu cred că a fost vreunul conştiincios să iasă în fiecare zi la alergare. Vom încerca până la plecarea în Antalya să ne reacomodăm cât mai repede la efort, să facem vizita medicală şi vom vedea în Antalya”, a declarat Leo Grozavu la reunire.

Gigi Mulţescu: "Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să se informeze cu privire la prognoza meteo din data de 4 februarie. Chiar dacă nu mai există vreo dată liberă în program, trebuie să se găsească o soluţie"

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulţescu, a declarat că Stadionul Extensiv nu dispune de instalaţie de încălzire a gazonului, însă a precizat că Stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin îndeplineşte condiţiile necesare. Cu toate acestea, tehnicianul în vârstă de 65 de ani crede că reluarea campionatului ar trebui amânată.

"Problema nu este data la care se reia campionatul, ci situaţia terenurilor în momentul respectiv. Vă daţi seama, dacă vor fi condiţii neprielnice de joc, cu temperaturi de sub zero grade Celsius, terenurile vor fi impracticabile, iar integritatea jucătorilor va fi pusă în pericol. Din ce ştiu eu, majoritatea terenurilor din Liga 1 nu sunt încălzite. La Craiova, Stadionul Extensiv nu are instalaţie de încălzire a gazonului, dar, din câte ştiu, stadionul de la Severin are. În primul rând, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să se informeze cu privire la prognoza meteo din data de 4 februarie. Chiar dacă nu mai există vreo dată liberă în program, trebuie să se găsească o soluţie", a declarat Gheorghe Mulţescu. 

Bivolaru: "Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu această comprimare a sezonului de primăvară. Fiecare club trebuie să demonstreze că are instalaţie de încălzire funcţională"

ProSport a stat de vorbă în această seară şi cu preşedintele echipei Viitorul Constanţa, Cristian Bivolaru. "Mai e o lună până atunci, e posibil să fie mai bună vremea, dar nu cred că se va întâmpla asta. Dacă nu se vor lua măsuri stricte, va fi o mare problemă, trebuie să existe o comisie care să verifice toate stadionaele. Fiecare club trebuie să demonstreze că are instalaţie de încălzire funcţională. Dar cred că la unii e şi o problemă de economie, dar şi un avantaj pentru echipele mai puţin tehnice. Nu-şi are rostul forţarea aceasta, mai ales dacă vremea va fi rea. Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu această comprimare a sezonului de primăvară", a declarat Bivolaru pentru ProSport.

Buduru: "Păi, ce? Avem stadioanele lui Real Madrid şi Barcelona? Avem stadioanele comunităţii. Mi-e frică 100% de o deplasare, mai ales când am văzut în ce condiţii s-au jucat anumite meciuri. Jucătorii au dreptate, poate fi un pericol"

O altă echipă care nu-şi face probleme în privinţa meciurilor de pe teren propriu este Astra, iar prin vocea preşedintelui consiliului director, Petre Buduru, clubul ne-a dat asigurări că echipele care vor veni la Giurgiu vor juca în condiţii optime. Totuşi, Petre Buduru are o reţinere atunci când vorbeşte despre meciurile din deplasare.

"Sunt probleme aici, pentru că sunt planificări internaţionale şi totul e prins într-un program. Trebuie găsite soluţii pentru ca meciurile să se dispute în condiţii normale. Eu zic că putem găsi soluţii, ori să amânăm, ori să găsim o altă planificare a calendarului, inclusiv cel internaţional. Pe plan intern poate la o înţelegere cu LPF poate putem găsi o soluţie să găsim pe un timp mai bun, pentru că acum putem afla starea vremii cu 10-20 de zile înainte.

Noi nu avem probleme cu gazonul, avem degivrare. Noi am schimbat în totalitate suprafaţa şi terenul acum arată excelent. Nu sunt probleme pentru noi. Am trăit probleme şi pe la Ploieşti, dar sunt probleme cu banii. De abia financiar găseşti bani să ţii activitatea curentă. Asociaţiile sau organizaţiile care sunt pe profil sportiv se zbat ca să poată obţină bani pe partea sportivă. Păi, ce? Avem stadioanele lui Real Madrid şi Barcelona? Avem stadioanele comunităţii. Mi-e frică 100% de o deplasare, mai ales când am văzut în ce condiţii s-au jucat anumite meciuri. Jucătorii au dreptate, poate fi un pericol", a declarat Petre Buduru.

Prunea: "Unde instalaţiile nu funcţionează... să nu se joace"

Preşedintele executiv al Iaşiului, Florin Prunea, a declarat că este de acord ca returul să se reia în luna februarie, cu condiţia ca instalaţiile de încălzire să funcţioneze la terenurile care găzduiesc partidele.

"Sunt de acord să se joace în februarie, cu condiţia ca Liga Profesionistă să verifice cu atenţie toate instalaţiile de încălzire. Acolo unde funcţionează, să se joace, acolo unde instalaţiile nu merg, să nu se joace. Este valabil şi pentru Iaşi. Peste tot trebuie verificat. Dacă se dă drumul din timp la instalaţie, se poate juca. Dacă se pune în pericol integritatea jucătorului, nu trebuie să se joace", i-a declarat Prunea reporterului ProSport, Narcis Pohoaţă.

Contactat de ProSport, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Mărginean,  şi-a arătat generozitatea: “Nu vorbesc cu presa!”. Contactaţi, Ilie Stan şi Daniel Stanciu, de la ASA Târgu Mureş, nu au răspuns. 

Reacţia Ligii Profesioniste de Fotbal

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat pentru ProSportLive, după meciul întrerupt la pauză între ASA Târgu Mureş şi Pandurii, că programul nu poate fi decalat şi a explicat motivele pentru care echipele din Liga 1 sunt nevoite să joace iarna: "Avem obligaţia de a comunica, până la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, echipele care vor comunica în competiţiile europene. E o obligaţie care derivă din regulamentele internaţionale. Şi atunci nu putem să terminăm campionatul în iulie. Calendarul e foarte încărcat. Din păcate nu e posibil să programăm intermediare şi să găsim date libere atât timp cât avem competiţii internaţionale la nivel de cluburi şi competiţii internaţionale în ceea ce priveşte echipa naţională. În măsura în care te apropii cu programarea etapei de jocurile echipelor naţionale vom avea discuţii cu cluburile care au jucători la echipele naţionale", a declarat Justin Ştefan, luna trecută, la ProSportLive.

Program etapa 22 a Ligii 1, 4 februarie:

CS U Craiova - FC Voluntari
CFR Cluj - FC Steaua Bucureşti
ACS Poli Timişoara - Gaz Metan Mediaş
Astra Giurgiu - ASA Târgu Mureş
Pandurii Târgu Jiu - CSM Poli Iaşi
Dinamo - FC Viitorul
FC Botoşani - Concordia Chiajna

  • Nefiind un derby, meciul dintre CS U Craiova şi FC Voluntari are şanse mari să fie programat la o oră la care să le permită oltenilor să organizeze jocul pe stadionul Extensiv. Atunci când e programată să joace în nocturnă, Universitatea se mută la Drobeta Turnu Severin. Gazonul de pe Extensiv nu este unul strălucit, nu are instalaţie de încălzire şi probabil se va transforma într-un câmp de luptă.
  • CFR Cluj întâlneşte FCSB pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, însă nu pare că va avea probleme în a-l organiza, gazonul arenei din Cluj-Napoca fiind printre cele mai bune din România.
  • În schimb, ACS Poli nu se poate lăuda cu un gazon excepţional pe stadionul ”Dan Păltinişanu”. La Timişoara, terenul devine greu după doar câteva minute de joc. Tehnicii jucătorii ai echipelor ACS Poli şi Gaz Metan vor avea de suferit din această cauză.
  • Astra urmează să întâlnească, la Giurgiu, în prima etapă din 2017 pe ASA Târgu Mureş, în cazul în care gruparea transilvăneană nu se va desfiinţa în această iarnă. Gazonul stadionului ”Marin Anastasovici” are instalaţie de încălzire, a fost refăcut de scurt timp şi nu ar avea de ce să aibă probleme.
  • Gazonul stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin ar putea deveni o adevărată mocirlă la jocul dintre Pandurii Târgu Jiu şi CSM Poli Iaşi. Arena de la malul Dunării nu are instalaţie de încălzire a gazonului şi în condiţii de umiditate devine un coşmar pentru fotbalişti. Conducerea clubului Pandurii luase în calcul să joace în 2017 pe stadionul Minerul din Motru, o arenă ce abia îndeplinea standardele Ligii 2 în urmă cu trei sezoane. Dacă se va juca acolo, meciul Pandurii - CSM Poli ar putea face, din nou, de râs fotbalul românesc în toată lumea.
  • Derby-ul dintre Dinamo şi Viitorul are două locaţii unde s-ar putea desfăşura. Conducerea clubului bucureştean poate alege între stadionul din ”Ştefan cel Mare” sau Arena Naţională, a doua variantă fiind mai bună din punct de vedere al gazonului. Cel mai probabil se va alege prima variantă, fiindcă e mai ieftină, iar un meci cu Viitorul, chiar şi lider, nu atrage prea mulţi suporteri dinamovişti în tribune.
  • În fine, ultimul stadion unde se va juca în prima etapă din 2017 a Ligii 1 va fi cel din Botoşani, acolo unde va merge Concordia Chiajna. ”Municipalul” din Nord-Est-ul ţării are instalaţie de încălzire a gazonului, are administratori pricepuţi şi s-ar putea prezenta destul de bine la ora jocului. Vremea nu iartă însă pe nimeni, iar o eventuală cădere abundentă de zăpadă poate da peste cap orice organizator de meci.


Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iaşi este acoperit în întregime de zăpadă. Echipa ieşeană are noroc însă, în prima etapă din 2017 urmează să joace în deplasare, la Pandurii. Un alt motiv de bucurie pentru moldoveni este şi faptul că stadionul lor are instalaţie de încălzire a gazonului. Foto: Narcis Pohoaţă


Stadionul din Drobeta Turnu Severin, aici unde îşi joacă meciurile de pe teren propriu Pandurii Târgu Jiu, dar şi CS U Craiova, atunci când e programată să joace în nocturnă, are o MARE problemă. Nu are instalaţie de încălzire a gazonului. Cum Pandurii are primul meci din 2017 pe teren propriu, la Severin s-ar putea juca, mai degrabă, hochei. Foto: Mircea Oglindoiu


Şi la Mediaş prima ninsoare serioasă din această iarnă a acoperit în întregime stadionul Gaz Metan. Doar tribuna acoperită a fost ferită de nămeţi şi ne lasă să descoperim că suntem la Mediaş, aşa cum e scris cu ajutorul scaunelor de culori albastru-galben. Foto: Alex Pîntea


La Cluj Napoca, gazonul arenei ”Dr. Constantin Rădulescu”, cât şi porţile de joc sunt albe ca zăpada. Glumim, verdele ierbii a fost acoperit cu un strat gros de omăt la prima ninsoare din 2017. Porţile vor rămâne albe şi după topirea zăpezii, însă ar putea fi mai curate de praf. Foto: Vlad Măcicăşan


Dacă aproape în toată ţara a nins, iată că la Botoşani nu a căzut niciun fulg de nea nici pe 6 ianuarie. Stadionul Municipal a fost ferit de nămeţi până acum, însă trebuie să îndure -12 grade Celsius şi un vânt puternic. Iarba rezistă. Foto: Răzvan Sauciuc


Stadionul Extensiv din Craiova pare rupt din basm. Scaunele, tabela, vestiarele sau gazonul arenei de la marginea oraşului oltean au intrat acum în ”conservare” sub stratul gros de zăpadă. Foto: Cosmin Staicu


Din interiorul Arenei Naţionale se zăreşte o lumină caldă, galbenă, semn că lămpile cu raze UV stimulează creşterea neîncetată a ierbii gazonului celui mai mare stadion din ţară. Afară ninge ca-n poveşti, iar copilaşii şi-au luat săniile şi se dau pe derdeluş. Iubitorii de sport numai la fotbal nu se gândesc în această perioadă în care cu toţii îşi imaginează cum sunt sus pe pârtii sau jos, la poalele munţilor, cu vinul cald în mână. Foto: Cristian Scutariu


În ”Ştefan cel Mare”, groapa ”câinilor” roşii aproape că a fost acoperită cu zăpadă. În mai puţin de o lună aici ar trebui să se joace derby-ul cu liderul Ligii 1, Viitorul. Foto: Octavian Vasilescu

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.