MTS, lămuriri la ”Controversa imnului”: ”Legea stabileşte obligativitatea, fără a interzice intonarea la alte categorii de competiţii”. Consultări cu federaţiile, pentru armonizarea prevederilor

17 ian 2016 2101 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
MTS, lămuriri la ”Controversa imnului”: ”Legea stabileşte obligativitatea, fără a interzice intonarea la alte categorii de competiţii”. Consultări cu federaţiile, pentru armonizarea prevederilor

Intonarea imnului naţional la competiţiile interne nu este interzisă şi nici nu poate fi blocată de cineva! Ministerul Tineretului şi Sportului a revenit astăzi cu precizări clare pe marginea controversei iscate în ultimele zile pe marginea acestui subiect. ”În urma dezbaterilor publice privind situaţiile în care este intonat imnul naţional, în deschiderea meciurilor din campionatul intern, Biroul de Presă al Ministerului Tineretului şi Sportului este împuternicit să facă următoarele clarificări. Potrivit cadrului legal în vigoare – Legea nr. 75 / 1994 şi Hotărârea nr. 1157 /2001, care reglementează Normele privind obligaţia intonării Imnului Naţional, doar în situaţiile precizate de Lege, imnul naţional al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România.

Acest cadru legal reglementează caracterul obligatoriu al intonării imnului naţional, în situaţiile menţionate mai sus, fără a interzice acest lucru pentru alte categorii de competiţii.

Pentru a evita, însă, pe viitor, interpretări eronate sau incidente de tipul celor înregistrate recent, MTS va demara un proces de consultare cu Federaţiile Sportive din România, pentru a da o interpretare şi implementare unitară a prevederilor privind intonarea Imnului Naţional în cadrul competiţiilor sportive care au loc în România”, se precizează în comunicatul MTS.

Aşadar, ministrul TS Elisabeta Lipă nu a interzis intonarea imnului naţional! De altfel, la meciurile de baschet disputate în week-end s-a intonat imnul, aşa cum este stipulat de altfel în regulamentul intern al FRB. 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.