Roș-albaștrii s-au impus categoric, cu 3-0, în fața echipei lui Hagi. Jocul curat al Stelei și fotbalul murdar al Viitorului

Roș-albaștrii s-au impus categoric, cu 3-0, în fața echipei lui Hagi. Jocul curat al Stelei și fotbalul murdar al Viitorului
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a învins cu 3-0 pe Viitorul la Chiajna după un meci a cărui desfășurare a eliminat posibilitatea unui aranjament direct. Echipa lui Hagi nu a făcut față jocului campioanei și se pregătește de Liga a II-a

Fantoma acelui 2-5 din luna mai a anului trecut, atunci când Viitorul a câștigat în condiții speciale în Ghencea, s-a arătat din nou în preajma unui alt meci al constănțenilor din Voluntari cu Steaua. Cote precaute la casele de pariuri, titulari ai Stelei suspendați în masă și acuzații de blat din partea lui Ionuț Negoiță, toate au îmbrăcat zilele ce au precedat partida dintre ocupanta locului 1 și ocupanta locului 17. Adică un meci pe care, stăin fiind și neatins de microbii fotbalului românesc, ai paria 2 solist fără prea multe discuții. Doar că în fotbalul românesc trebuie să te orientezi ca la vânătoare. Contează mirosul, viteza vântului, familiarizarea cu prada și tipul de muniție. Sau, în cazul presupusei „victime” Steaua, improvizațiile din linia de fund, precizia fundașilor centrali, forma lui Chipciu și cheful lui Gabi Iancu.

Viitorul, scoasă din meci în două minute

Spre deosebire de partida de anul trecut, acum nu a mai fost cazul de improvizații la Steaua. Echipă teoretic puternică, chiar și fără Tănase, Gardoș și Piovaccari, cu fundaș dreapta de meserie – Georgievski – și cu viitoarea fostă speranță Gabi Iancu în stânga liniei de mijloc. Dincolo, o echipă cu un antrenor pe bancă, Bogdan Vintilă, și unul în tribună, Gică Hagi, cu fosta speranță Daminuță pe post de Pintilii și cu Gavra izolat în atac. A rezultat o primă repriză urâtă, aspect accentuat și de starea proastă a gazonului de la Chiajna, una în care până spre final spectatorii acuzau lipsa ocaziilor. Dar a venit minutul 39, lumea uitase de blatul anticipat, și Latovlevici a deschis scorul cu un șut excelent în vinclu de la marginea careului. Care blat? Huo, presa! Huo, case de pariuri! Huo, Doru Bratu, Gigi Becali și DNA! Un minut mai târziu, când spectatorii nu se opriseră încă din rupt bilete cu „Viitorul 1 solist”, o greșeală mare în apărarea gazdelor l-a lăsat pe Chipciu singur, șeptarul a pasat din fața portarului către Iancu, cel care a făcut 2-0. În minutul 40, ca să nu mai existe discuții despre blat. Echipa lui Hagi se duce în Liga a II-a probabil, dar se duce nepătată.

Victoria care a închis cercul

Nepătată de jocuri necurate, ci doar de joc prost, senzație amplificată de Keșeru, cel care a marcat un gol superb în minutul 50, la câteva secunde după ce l-a schimbat pe Iancu. După asta Steaua nu a mai forțat și și-a ținut adversarul la respect prin atitudine, din pase și așezare în teren. Izolat în atac, Axente nu a avut nicio șansă între Szukala și Varela, iar Mitriță, cel care în toamnă înscria pentru Steaua în Europa Youth League, și-a compromis prin driblinguri inutile și insistente șansele de a ajunge față în față cu Tătărușanu. În ciuda celor anticipate, meciul s-a jucat pe bune. Pe terenul de la Chiajna a fost totul la fel de corect precum în dubla Vaslui-Viitorul 0-1 și Steaua – Vaslui 0-1, meciuri care alături de Viitorul – Steaua 0-3 completează o situație favorabilă tuturor. Huo, presa! sau cum i-a răspuns Chipciu unui spectator care îl întreba de blat, „marș, bă!”

Viitorul – Steaua 0-3 (0-2)

Marcatori: Latovlevici ”39, G. Iancu ”40, Keșeru ’50


Viitorul: Balauru – Moga (Mitriță ”46), Mitrea, Larie, Toșca – Daminuță (Axente ”46), Țâru – Benzar,  Al. Lazăr, Cârstocea (Manea ”63) – Gavra. Rezerve: Buzbuchi – Puțanu, Marin, Nikolov. Antrenor: Bogdan Vintilă

Steaua: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Varela, Latovlevici – Pintilii (L. Filip ”55), Prepeliță – A. Popa, Sânmărtean (N. Stanciu ”70), Iancu (Keșeru ”49) – Chipciu. Rezerve: Niță – Râpă, Pîrvulescu, Răduț
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare); Asistenți: Mircea Grigoriu (București) și George Neacșu (Câmpulung Muscel); Adiționali: Adrian Illyeș (Ploiești) și Mihai Amorăriței (Câmpina); Stadion: Concordia (Chiajna); Spectatori: 2000


VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE DIN VIITORUL – STEAUA!


UPDATE 22:08 Keșeru a marcat cu un șut din colțul careului de 16 metri, la vinclu. Viitorul-Steaua 0-3


UPDATE 22:03 A început repriza secundă


UPDATE 21:47 Pauză la Chiajna: Viitorul-Steaua 0-2


UPDATE 21:42 Steaua a majorat imediat diferența, prin Gabi Iancu. Chipciu a trecut de Mitrea pe partea dreaptă, iar pasa lui l-a lăsat singur, cu poarta goală, pe fostul jucător al Viitorului, care a marcat primul său gol în acest sezon de Liga I.


UPDATE 21:40 Steaua a deschis scorul prin Latovlevici. Fundașul stânga a șutat cu dreptul, la vinclu, dintr-un unghi complicat. Viitorul-Steaua 0-1


UPDATE 21:38 Steliștii au solicitat și ei o lovitură de la 11 metri: Prepeliță a primit un brânci în careu, de la Cârstocea.


UPDATE 21:36 Gabi Iancu mai pune o dată în pericol poarta lui Balauru: lovitura sa de cap este însă foarte înaltă.


UPDATE 21:31 Reghecampf a schimbat tactica din mers. Antrenorul Stelei le-a spus elevilor săi să nu mai execute cornerele cu pasă scurtă, din cauza terenului prost.


UPDATE 21:28 Cârstocea, de la Viitorul, a cerut penalty, după o cursă vijelioasă pe partea stângă.


UPDATE 21:22 Gabi Iancu a șutat frumos de la distanță, însă peste poarta lui Balauru.


UPDATE 21:05 Gică Hagi le oferă indicații fotbaliștilor pe care-i plătește, încă din primele minute ale partidei. „Ieși, Țîru, pe interior, Mitrea„, sunt o parte dintre indicațiile „Regelui”.


UPDATE 21:01 A început meciul de la Chiajna. Steaua s-a instalat în jumătatea gazdelor.


UPDATE 20:57 Patronul celor de la Viitorul, Gică Hagi, a luat loc în tribună, alături de Nicolae Dică.


UPDATE 20:55 Steaua este încurajată la meciul cu Viitorul de o micuță galerie, formată din 100 de persoane.


UPDATE 20:50 Lotul național România Under 19 asistă la meciul Viitorul -Steaua. Puștii vor susține miercuri un amical contra reprezentativei similare a Bulgariei.


UPDATE 20:40 Masa presei de la Chiajna nu oferă tocmai cea mai bună poziție de a urmări un meci de fotbal.


UPDATE 20:35 Fostul Stelist Nicolae Dică nu poate evolua în această seară pentru Viitorul, din cauza unei accidentări. „La Steaua m-am realizat ca fotbalist. Sper să reușim să câștigăm măcar un punct. Am câștigat anul trecut în Ghencea, însă am profitat de o conjunctură favorabilă, Steaua era deja campioană. Sper să ne bucurăm noi la finalul meciului„, a spus Dică pentru Digisport.


UPDATE 20:15 Portarii echipelor au ieșit la încălzire. Goalkeeperii au rămas mirați de starea proastă a gazonului de la Chiajna.


UPDATE 20:00 Avem cele două echipe aliniate de Bogdan Vintilă și Laurențiu Reghecampf:

Viitorul: Balauru – Moga, Mitrea, Larie, Toșca – Daminuță, Benzar -Al. Lazăr, Al. Cârstocea, Țîru – Gavra. Antrenor: Bogdan Vintilă

Steaua: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliță, Pintilii – Ad. Popa, Sânmărtean, Iancu – Chipciu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Citiți și: Reghe a explicat ce se întâmplă cu Georgievski: „Ghinionul lui e că mi-a ieșit mie cu Varela. Nu se știe însă dacă va pleca în vară”


UPDATE 19:15 Autocarul Stelei a plecat din timp la Chiajna, pentru meciul cu Viitorul. Fotoreporterii ProSport i-au surprins pe steliști în zona Eroilor, a Capitalei.


UPDATE 18:00 Antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, a intrat în direct la Dolce, cu trei ore înainte de meciul roș-albaștrilor, cu Viitorul. Invitat în studio era președintele lui Dinamo, Constantin Anghelache. Reghe a precizat că nu mai dorește să intre în conflict cu șefii din „Ștefan cel Mare”. „Nu doresc să am vreo legătură cu domnul Negoiță. Să ne vedem fiecare de treaba lui. Nu pot fi chemat la Comisia de Disciplină pentru postările de pe Facebook, pentru că eu am multe conturi false. Recunosc faptul că Dinamo a jucat mai bine decât Astra. Flavius a greșit când a spus că Dinamo a fost egala Stelei, dacă scoatem șapte minute din meciul tur al Cupei.Jocul de fotbal așteaptă greșeală. Jucătorii mei nu se gândesc că lumea îi suspectează de blat la partida cu Viitorul. Noi ne dorim să câștigăm, dar se poate întâmpla să pierdem. Eu sunt singurul om de la Steaua care poate să apere echipa. Pe cine să pun? Patronul și managerul nu se află în situația de a ne apăra. Ne interesează toată echipa lui Dinamo. Țucudean, Lazăr. Dacă Negoiță se bagă în seamă și ei spun că vor exista jucători care vor pleca, atunci noi anunțăm că ne interesează. Interpretați cum vrei, dacă nu mai există respect din partea lor„, a spus Reghecampf.


UPDATE 16:50 În ciuda faptului că trei dintre fotbaliștii Stelei sunt suspendați pentru meciul de diseară, Florin Gardoș, Cristi Tănase și Federico Piovaccari, Laurențiu Reghecampf are variante pe banca tehnică pentru alcătuirea unui prim „11” puternic. Principala problemă vine din banda dreaptă a defensivei, acolo unde ar putea intra Prepeliță din cauza trecerii lui Varela în centru, lângă Szukala. Cel mai probabil, locul lui Tănase în stânga liniei de mijloc va intra Lucian Sânmărtean.


UPDATE 15:10 Cotele Stelei pentru meciul de diseară sunt într-o continuă creștere. Bet365 oferă cota 1.83 pentru 2 solist față de 1.62 atât cât oferea în urmă cu 24 de ore. Cea mai mică cotă pentru victoria Viitorului a ajuns să fie 3.60 la bet-at-home. Chestionați de ProSport, reprezentanții undei case de pariuri din București au spus că cele mai multe pariuri la partida de diseară sunt pe 1X și 2 pauză/1 final.


UPDATE 14:30 Ionuț Negoiță face o precizare care ar trebui să stârnească interesul organelor statului. Finanțatorul lui Dinamo a insinuat implicarea lui Reghecampf în pariurile sportive prin declarația: „poată că i-am stricat vreo cotă la pariuri și asta îl doare„. Punctul de vedere al lui Ionuț Negoiță este redat integral mai jos:

Acest cocoșel obraznic, lăudăros și needucat, se tot bagă în seamă cu mine. Cred că vrea și el să stea de vorbă cu oamenii mari. Eu nu am făcut decât să dau un pronostic, eu militez pentru un fotbal curat și asta mă deranjează. Mi-aș dori ca acest personaj insalubru să-mi răspundă pe teren cu Viitorul, dar și în Europa, unde s-a făcut de râs. Dar pe principiul – chelul își pune mâna în cap – el a sărit ca ars, poate că i-am stricat vreo cotă la pariuri și asta îl doare. Eu bag bani în fotbal, nu scot ca alții. Cred că a uitat cât de puțin a lipsit să ia bătaie în Ghencea de la Dinamo. Oricum, eu îi urez succes cu Viitorul pentru că va fi un meci greu„, a spus Ionuț Negoiță pentru ProSport.


UPDATE 14:20 Declarația lui Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, cel care spunea duminică „Fac un pronostic: Viitorul va câștiga împotriva Stelei pentru că este o echipă mai puternică„, a provocat o reacție din partea lui Laurențiu Reghecampf. Într-o postare pe contul de Facebook, antrenorul Stelei l-a descris pe Negoiță drept „un om care ori nu are nicio treabă cu fotbalul, ori face pe prostul„.


Viitorul – Steaua, live blog pe ProSport de la ora 21:00, stârnește mai multe discuții în rândul oamenilor de fotbal decât ar fi făcut-o în mod normal un meci între liderul campionatului și echipa de pe locul 17. Istoria recentă a confruntărilor dintre cele două echipe atunci când clubul lui Gheorghe Hagi a fost în dificultate a produs un eveniment rușinos pentru Steaua, cel din 19 mai 2013, atunci când Viitorul a învins în Ghencea cu 5-2 și și-a betonat lupta de evitare a retrogradării.

„Fac un pronostic: Viitorul va câștiga împotriva Stelei pentru că este o echipă mai puternică”, a declarat duminică finanțatorul lui Dinamo, Ionuț Negoiță, o aluzie la un posibil aranjament care să ajute din nou clubul lui Hagi să scape de Liga a II-a. Chiar și dincolo de declarațiile șefului rivalei, către Steaua se îndreaptă din nou o serie de argumente pro-aranjament, argumente pe care cei de la clubul din Ghencea le-au alimentat prin propriile declarații sau acțiuni.

Doar CFR Cluj a fost creditată cu șanse mai mari de victorie în fața Stelei în acest an

Analiza bookmakerilor înainte de Viitorul – Steaua a dezvăluit temerile pe care casele de pariuri le au față de această întâlnire. Astfel, o victorie a campioanei este creditată cu cote între 1.50 (Sportingbet) și 1.62 (bet365), lucru cu un singur precedent în acest sezon. Doar la meciul Stelei din deplasare cu CFR Cluj o victorie a echipei lui Reghecampf a primit o cotă mai mare, între 2.20 și 2.25. Pentru comparație, derby-ul din campionat între Steaua și Dinamo, disputat pe 1 martie și încheiat cu scorul de 1-1, era în oferta caselor de pariuri cu cote la victorie pentru Steaua între 1.36 (Sportingbet) și 1.50 (bet365). Dacă Viitorul are acum cota 4.30 (bet-at-home) pentru victorie, Dinamo avea 6.40 (bet-at-home), ceea ce înseamnă că bookmakerii văd echipa lui Hagi cu mai mari șanse să obțină cele trei puncte decât o vedeau pe Dinamo.

Cotele la casele de pariuri pentru meciul Viitorul – Steaua

Cotele la casele de pariuri înainte de meciul Steaua – Dinamo, din Liga I

Cotele la victorie ale adversarelor Stelei din Liga 1 în 2014

  • Concordia Chiajna (Ghencea) – 10.00
  • „U” Cluj (Ghencea) – 17.00
  • Concordia Chiajna (Chiajna) – 9.00
  • Dinamo (Ghencea) – 6.40
  • CFR Cluj (Cluj) – 3.00
  • Gaz Metan (Ghencea) – 8.00
  • Săgeata Năvodari (Constanța) – 7.50
  • FC Botoșani (Ghencea) – 12.00
  • ACS Poli (Timișoara) – 7.25
  • FC Vaslui (Ghencea) – 21.00

Reghecampf și demisia temporară de după Steaua – Viitorul 2-5. „Eu nu fac lucruri murdare”

Plocon pentru nașul” titra ProSport pe 19 mai 2013 în cronica partidei pierdute de deja campioana Steaua pe teren propriu cu Viitorul, pe atunci din Constanța. La capătul unui meci în care Laurențiu Reghecampf a folosit o echipă peticită cu rezerve, constănțenii plecau cu trei puncte din Ghencea. Teatrul de pe teren, unul cu Doru Bratu în rolul principal, a fost continuat după partidă de Gigi Becali și de Laurențiu Reghecampf. Antrenorul părea să fie revoltat față de cele întâmplate.

Nu voi mai continua la Steaua din această vară. Îmi voi găsi un loc în care să antrenez, nu-mi fac probleme. Cu siguranță că din vară va continua altcineva aici, eu nu fac astfel de lucruri murdare„, spunea Reghecampf la interviurile de după partidă și părea să dea un semnal de normalitate: antrenorul protestează la jocurile murdare ale patronului. Totuși, după doar câteva minute și după o discuție cu Gigi Becali, Reghecampf a revenit la sentimente mai bune: „Nu se pune problema să-mi dau demisia, am zis doar că trebuie schimbate lucruri. Am fost înțeles greșit. Jucătorii care au greșit își vor căuta alte echipe. I-am avertizat toată săptămâna că voi lua măsuri dacă se va întîmpla ceva. Și totuși s-a întîmplat„.


Reghe crede că am făcut un aranjament fără să știe el, dar n-am făcut, așa a fost să fie. Crede că eu am „umblat” la Doru Bratu, m-a deranjat că a vorbit despre lucruri murdare
Gigi Becali, în mai 2013, după răbufnirea lui Reghecampf


Trei jucători de bază, suspendați pentru meciul cu Viitorul

Un argument în plus care susține teoria celor care indică o viitoare nouă înțelegere între cele două echipe este cel dat de problemele de lot pe care le acuză Steaua înaintea meciului de luni. În ultimul meci de campionat, cel cu FC Vaslui, trei jucători au fost avertizați cu cartonașe galbene și au fost suspendați automat pentru partida cu Viitorul. Astfel, Reghecampf va trebui să încropească o echipă din care vor lipsi Florin Gardoș, Cristian Tănase și Federico Piovaccari. Lipsa primului va produce un dezechilibru în linia de fund a campioanei, acolo unde o mutare a lui Varela în centru descoperă banda dreaptă. Variantele sunt fie reprofilarea lui Prepeliță, fie scoaterea de la naftalină a lui Cornel Râpă.

 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Anunț pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Este informația momentului pentru milioane de pensionari
Anunț pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Este informația momentului pentru milioane de pensionari
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…