Cupa Davis LIVE BLOG: România, eliminată de Ucraina. VIDEO – Reacția lui Hănescu: „Mi-aș dori ca și colegii mei să tragă mai mult”

  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 23:15 Urmărește în playerul video conferința de presă susținută de Victor Hănescu după confruntarea pierdută de România în fața Ucrainei. „Hăne” a recunoscut că nu a reușit să practice cel mai bun tenis al său în meciurile cu Marcenko și Stakhovsky, dar a ținut în același timp să tragă un semnal de alarmă și în ceea ce îi privește pe colegii săi din echipa Românei.


UPDATE 19:20 Italia, la un pas de sferturi. Alb-albaștrii fac o impresie bună la Mar del Plata, acolo unde fanii argentinieni crează o atmosferă ca la meciurile de fotbal. Fognini îl conduce pe Berlocq cu 2-1 la seturi, iar dacă va tranșa meciul în favoarea sa ar echivala cu triumful Italiei pe pământ argentinian, tabela indicând 1-2 la general.


UPDATE 18:40 Made in Switzerland. Adidașii personalizați cu emblema Elveției, pe care Roger Federer i-a folosit în Cupa Davis, i-au adus noroc. Fedex și colegul său, recent câștigător la Australian Open, Stanislas Wawrinka, au dus reprezentativa Elveției în sferturile de finală. Au învins Serbia, la Belgrad, scor 3-2, dar întâlnirea a fost tranșată încă din primele două zile.


UPDATE 17:33 Ultimul meci nu se mai joacă! Întâlnirea a cincea, care ar fi trebuit să se dispute pentru palmares, nu va mai avea loc! Hănescu, Tecău, Copil și Ungur se întorc din Ucraina cu un gust amar. Românii se arătau destul de încrezători în declarații înainte de a face deplasarea la Dnepropetrovsk, dar socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din târg.


UPDATE 17:20 Colegii îl trag în jos pe Hăne? „Chiar dacă il bateam astazi pe Stahovsky, nu știu dacă l-am fi putut învinge în ultimul meci pe al doilea jucător al lor. Mi-aș dori ca și colegii mei să tragă mai mult, să simt că mai e cineva în echipă care mai poate aduce puncte sau măcar să simt că șii alțiii trag la maximum” a spus Victor, dezamăgit fiind de celilalți componenți ai echipei de Cupa Davis a României. Copil și Tecău au adus singurul punct pentru formația lui Andrei Pavel, în meciul de ieri, din partida de dublu, scor 3-1 cu Molcianov și Bubka.

FOTO: VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI SURPRINSE ÎN TIMPUL CONFRUNTĂ‚RII UCRAINA – ROMÂNIA


UPDATE 17:15 Arbitrul ne-a furat? Hănescu, după meciul pierdut cu Stakhovsky: „Nu aș vrea să pun pe seama oboselii înfrangerea. Asta este echipa noastră la momentul asta, e presiune mare pe mine și mi a fost greu sa evoluez. Au fost multe puncte pe care arbitrul le a furat, putea sa fie mult mai strans.


UPDATE 17:00 Campionii en-titre defilează! Berdych și compania continuă să impresioneze în Cupa Davis. Au pus mâna pe „Salatiera de argint” anul trectut, iar acum vor să repete isprava. Cehia s-a calificat în sferturile Grupei Mondiale, eliminând Olanda, grație victoriilor lui Berdych în fața lui Sijling, respectiv De Bakker, dar și a succesului din partida de dublu Stepanek/Berdych – Haase/Rojer: 3-1.


UPDATE 16:45 Bucuria adversarilor noștri. Nu l-au avut pe Dolgopolov, cel mai bun om al lor, dar tot ne-au învins. Hănescu, omul care trebuia să aducă cel puțin o victorie pentru România, a cedat mental în cele două jocuri, în ciuda experienței bogate pe care o deține. 


UPDATE 16:38 Sergiy Stakhovsky celebrează victoria pe care a adus-o țării lui, defilând cu steagul Ucrainei în Megaron Tennis Club din Dnepropetrovsk. Organizatorii au pus la difuzoare „We are the champions”, hitul celor de la Queen. DIn păcate, pentru noi continuă agonia, iar Grupa Mondială a Cupei Davis se vede tot mai în ceață.


Victor Hănescu, învins în partida cu Stakhovsky, nr. 1 al ucrainenilor, scor 6-3, 3-6, 2-6, 3-6, iar România pierde confruntarea cu vecinii din nord.

UPDATE 16:33 Stakhovsky își câștigă serviciul, face 5-3, și are mari șanse să încheie cu victorie o partidă pe care, la început, nu părea să o stăpânească.


Victor Hănescu a câștigat game-ul cinci din setul al patrulea, însă Stakhovsy urmează la serviciu și are, evident, avantajul unui break. Mânați din spate de rezultat, ucrainenii din tribună sunt din ce în ce mai greu de suportat. Deja nu mai e cazul de discuții în șoaptă în timpul desfășurării punctelor, se vorbește tare, ca la piață.


 

UPDATE 16:04 Victor Hănescu își câștigă serviciul și totodată primul game al celui de-al patrulea set. 

Ucraineanul Stakhovsky are avantaj, 2-1 la seturi, după 6-3, 3-6, 2-6.

UPDATE 15:53 Stakhovsky face din nou break și urmează să servească pentru set. Lucrurile nu arată deloc bine pentru România, lui Victor îi trebuie rapid o injecție cu entuziasm.


UPDATE 15:46 Rafa, neputincios…Rafael Nadal, accidentat, a urmărit de acasă, cu sufletul la gură, meciurile pe care colegii lui din Cupa Davis le-au pierdut în Germania. „Armada roja” a fost eliminată de Kohlschreiber și compania, chiar după primele două zile.


UPDATE 15:41 A trecut puțin peste o oră jumătate din joc și Ilie Năstase și-a făcut simțită prezența. „De ce ai venit la jocul ăsta? Wake up!

România a mai jucat cu Ucraina în 2010, la București, și a câștigat cu 3-1, meci contând tot pentru Grupa I. Cele mai multe succese în Cupa Davis pentru tricolori le-a reușit Ilie Nastase, 74 de victorii și 22 de înfrângeri, iar la dublu are un palmares de 35-15.


UPDATE 15:32 Stakhovsky pare destul de puțin stabil. Dacă Victor ar juca mai mult la greșeala ucraieanului, fără să încerce să puncteze decisiv, este posibil ca Stakhovsky să pice, mai ales că suportul publicului pare condiționat de reușita serviciului. Până atunci, ucraineanul face 2-0.


Începem prost și cel de-al treilea set. Victor nu mai servește la fel de precis și tare ca în start și îi dă ocazia ucraineanului să facă break. 0-1, Stakhovsky la serviciu.


Victor pierde al doilea set după o oră și 15 minute de joc și are serviciul în startul celui de-al treilea. 

UPDATE 15:13 Victor face break și scorul devine 2-5.

Al doilea serviciu consecutiv pe care Victor Hănescu îl pierde la zero. Este cât se poate de evident că ceva nu îi convine românului. Poate că atmosfera nocivă din sală. Se vorbește, se râde, copiii plâng și telefoanele sună neîncetat.


UPDATE 15:02 Ucraineanul își câștigă serviciul și se face 3-0. Setul al doilea pare să se desfășoare, cel puțin până acum, asemenea primului, doar că rolurile s-au schimbat. Din fericire pentru noi, eventualele emoții ale lui Victor Hănescu nu pot fi citite de către adversar grație, și aici repetăm ideea anunțată anterior, poker face-ului afișat de român.


Stakhovsky face break la primul serviciu al lui Hănescu din cel de-al doilea set. Românul a pierdut game-ul la zero. Rezolvă Andrei Pavel ceva?


UPDATE 14:50 După un game crâncen, Victor Hănescu reușește să-și câștige serviciul și își adjudecă primul set cu 6-3. Stakhovsky devine tot mai nervos, stare alimentată și de reacția publicului, public care nu e de acord cu nicio decizie a arbitrului.


Comportament ciudat al ucraineanului. Are chef să se certe cu arbitrul căruia i-a spus, acum câteva momente, „îți jur că nu a fost minge bună!”


UPDATE 14:33 Victor își câștigă serviciul! 5-2 în primul set!

Ucrainenii sunt chiar mai puțin respectuoși față de tenis decât românii. Între primul și al doilea serviciu al lui Stakhovsky se aud încurajări sau huiduieli, în funcție de evoluția ucraineanului, lucru pe care oficialii partidei l-au interzis în startul partidei. Sigur, telefoanele suna destul de des, iar unii dintre spectatori nu se pot opri din vorbit pe durata schimbului de mingi.


Românul continuă să își câștige ușor serviciul, spre satisfacția lui Andrei Pavel. Game la zero pentru Hănescu, 4-1 în primul set!

UPDATE 14:24 Game foarte bun jucat de Victor! Stakhovsky s-a chinuit să își câștige serviciul, iar Hănescu pare, cel puțin deocamdată, extrem de motivat și stăpân pe situație.


UPDATE 14:20 Victor își câștigă serviciul și se face 3-0. Ucrainenii care astăzi au parte de suportul unui public mai numeros decât în primele două zile sunt pe cale să aibă probleme. Se vinde bere la bar, iar cei din tribună deja protestează la greșelile lui Stakhovsky.


Primul break al partidei este reușit de Victor Hănescu! 

UPDATE 14:12 Victor câștigă serviciul și începe bine meciul. Avem 1-0, Stakhovsky va servi.

UPDATE 14:05 Speranțele țării noastre stau în Victor Hanescu, tenisman care dacă nu ar fi ales sportul alb ar fi putut, fără nicio problemă, să facă o carieră în poker. Deși pe umerii lui apasă în acest moment o presiune uriașă, fața lui Victor nu transmite nicio emoție. În aceste clipe se desfășoară încălzirea, iar „poker face-ul” lui Victor ar face bine să-l sperie pe Stakhovsky (foto jos).


  • Echipa de Cupa Davis a României a supraviețuit în partida pe care o dispută cu Ucraina, la Dnepropetrovsk, grație victoriei lui Tecău și Copil în fața perechii Molcianov/Bubka, scor 5-7, 6-3, 6-4, 6-4.
  • Ilie Năstase, cel mai reprezentativ jucător din istoria românească a Cupei Davis, se află alături de tricolori în țara vecină. „Nasty” i-a încurajat frenetic pe Horia și pe Marius în timpul meciului de ieri
  • Astăzi, de la ora 14:00, va avea loc un joc crucial, între primele „rachete” ale celor două țări, Hănescu și Stakhovsky. Rămâne de văzut dacă Victor va reuși să împingă întâlnirea din primul tur al Grupei I în decisiv.
A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup