Europeanul de polo / Victorie la penaltyuri cu Germania, Marius Ţic – eroul naţionalei României. Tricolorii sunt aproape de turneul preolimpic

20 ian 2016 5192 afişări Comentează şi tu Highlight
Europeanul de polo / Victorie la penaltyuri cu Germania, Marius Ţic – eroul naţionalei României. Tricolorii sunt aproape de turneul preolimpic

Naţionala de polo a României a învins a doua oară Germania la Campionatul European de la Belgrad şi va juca pentru locurile 9-10 ale competiţiei. De data aceasta victoria tricolorilor s-a produs în urma executării loviturilor de departajare de la 5 metri, în condiţiile în care la finele celor patru reprize regulamentare scorul a fost egal, 10-10 (5-2, 1-1, 0-4, 4-3).

La penaltyuri, eroul naţionalei României a fost tânărul portar Marius Ţic (19 ani). Deşi în timpul meciului poarta a fost apărată de Dragoş Stoenescu, selecţionerul Dejan Stanojevic a decis să-l trimită între buturi, la loteria penaltyurilor, pe tânărul jucător de la Dinamo,  care şi-a asumat fără probleme marea responsabilitate. Marius Ţic a apărat două dintre şuturile nemţilor şi a dus naţionala tricoloră în finala pentru locurile 9-10. Orădean la origine, Marius Ţic a fost la finele anului 2015 cotat pe locul 4 în topul celor mai buni poloişti români, stabilit de federaţia de specialitate, primul pe postul de portar.

Până la loteria penaltyurilor, meciul a avut ritm şi dese răsturnări de scor. România a început cu 3-0 şi 4-1, iar în repriza a doua a condus cu 6-2. Din acel moment a marcat numai Germania, de şase ori consecutiv: 6-8 (repriza a patra). Tricolorii au revenit, au ajuns să la 10-9, însă în chiar în ultima secundă nemţii au egalat.

Pentru România au marcat: Negrean 4, Radu 3, Oanţă 1, Popoviciu 1, Teohari 1. La penaltyuri au înscris Radu, Popoviciu, Chioveanu şi Negrea.

Prin această victorie cu Germania, naţionala tricoloră are în mare parte locul asigurat la turneul preolimpic din luna aprilie. În mod normal, numai locul 9 este calificant, dar există unele informaţii sigure că cel puţin una dintre naţionalele din zona Pan-americană, în speţă Mexic şi Argentina, nu se vor prezenta. Atunci, la preolimpic va merge şi locul 10 de la Europene, dacă nu chiar şi locul 11.

Naţionala de polo va juca sâmbătă, de la ora 11:30 în meciul pentru locul 9 cu învingătoarea dintre Franţa şi Olanda.

FOTO: CHRISTIAN SANDOR - ORADEA

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.