VIDEO! ProSport a făcut reconstituirea accidentului mortal în care a fost implicat Silviu Lung! Cum s-a produs impactul!

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Silviu Lung a fost implicat miercuri, 8 ianuarie, într-un grav accident de circulație, la 30 de kilometri de Craiova, după ce a intrat pe contrasens și a lovit un Renault în care se aflau 3 persoane, un bărbat de 42 de ani și copiii acestuia de 15, respectiv 16 ani
  • O persoană a decedat, iar Sivliu Lung și cei doi adolescenți, un băiat și o tânără, au fost răniți
  • Din informațiile apărute până acum, vina aparține lui Silviu Lung, care a intrat pe contrasens într-o zonă în care depășirea este interzisă
  • Alina Apostol, purtătorul de cuvânt al Poliției Dolj, a declarat că va fi întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală
  • Fostul portar și cei doi răniți au fost transportați la Spitajul Județean Craiova, pentru a primi îngrijiri medicale
  • Editorial Alin Buzărin pe acest subiect: Lung. Un chin lung!

UPDATE 18:40 În baza informațiilor apărute până acum, ProSport.ro a făcut reconstituirea accidentului mortal în care a fost implicat Silviu Lung (VIDEO în player-ul de sus. Animație: Costin GRIGORAȘ).

Astfel, fostul portar al Craiovei s-a angajat într-o depășire interzisă, a intrat pe contrasens într-o zonă cu serpentine, iar vizibilitatea redusă l-a împiedicat să vadă automobilul care venea din sens invers.

Silviu Lung a declarat că nu circula cu mai mult de 60 km/h, însă un martor care se afla în spatele automobilului pe care fostul internațional român îl conducea susține că acesta avea o viteză de aproximativ 90 km/h. Ancheta este în desfășurare, iar Poliția va anunța în zilele următoare viteza cu care Silviu Lung se deplasa.


UPDATE 16:10 Silviu Lung a părăsit spitalul în urmă cu puțin timp, fără a avea acordul medicilor. Fostului mare portar i s-a aplicat o sutură la plaga frontală, însă starea lui generală nu recomanda externarea. Doctorii Spitalului de Urgență din Craiova susțin că nu au fost de acord să-l lase să plece, aceasta fiind în totalitate dorința fostului internațional.

Silviu Lung nu a fost externat, nu a primit aviz medical, dar a părăsit spitalul. Nici nu pot să spun că a fugit, fiindcă nu alerga nici pe teren, fiind portar, dar cert este că a fost dorința sa să nu mai rămână internat. Bănuim că a făcut acest lucru pentru a nu mai fi hărțuit de presă
 
Cristina Geormaneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Craiova
 

UPDATE 13:30  ProSport vă prezintă care este starea actulă a pacienților, dar și condițiile în care s-a produs accidentul

  • Silviu Lung – Fostului portar i s-a aplicat o sutură la plaga frontală, este conștient, stabil, are evoluție favorabilă, în curând se va decide externarea sa. Fostul portar este marcat de cele întâmplate și se interesează permanent de starea celorlalți răniți în accident
  • Tânărul de 15 ani – Are mai multe fracturi, dar este stabil, conștient, va fi externat în curând.
  • Tânăra de 17 ani – Starea fetiței este destul de gravă, având un hematom pe creier. Este internată la neurochirurgie unde timp de trei zile va fi sedată, iar în funcție de evoluția sa, se va decide dacă este nevoie de intervenție chirurgicală.

CITEȘTE ȘI FILMUL FĂ‚RĂ‚ DE SFÂRȘIT AL TRAGEDIILOR DE PE ȘOSELE ÎN CARE AU FOST IMPLICAȚI OAMENI DE FOTBAL

Accidentul s-a produs pe DN 65, Calafat – Craiova, între două localități, la ieșirea dintr-o curbă ușor ascendentă. Mașina lui Silviu Lung a depășit linia continuă și a intrat frontal într-un Renault Clio ce venea de pe contrasens. Vizibilitatea era extrem de redusă, atât din cauza curbei, dar mai ales din cauza ceții. Silviu Lung pretinde că nu avea mai mult de 60 de km la oră în momentul impactului: „Eram într-o curbă, era ceață densă și am văzut în ultimul moment cealaltă mașină. Am încercat să fac dreapta, dar ne-am ciocnit. Nu aveam mai mult de 60 la oră”.


Un martor al accidentului, aflat în spatele mașinii lui Lung, pretinde însă că fostul portar conducea cu o viteză mai mare de 90 de km la oră. În urmă cu două luni, familia Lung a mai trecut printr-un moment greu, la decesul mamei lui Silviu Lung.


UPDATE 12:25 Fostul portar al Craiovei regretă cele întâmplate și precizează că accidentul s-a produs din pricina faptului că ceața era foarte densă, nu din cauza vitezei.

Silviu Lung a afirmat că nu circula cu viteză foarte mare și că a încercat să evite impactul, dar a văzut mult prea târziu cealaltă mașină.

„Multe lucruri nu îmi amintesc, dar era o curbă, era ceață foarte mare și m-am trezit exact cu mașina aproape de mașina mea. Am tras de volan puțin în dreapta și ne-am lovit amândoi. În ultima clipă am zărit mașina. Nu e cum am înțeles că mă grăbeam, nici vorbă de așa ceva. Mergeam normal, cred că în jur de 60 pentru că era ceață, dar problema este că a murit un om și îmi pare nespus de rău.

Aici este durerea cea mai mare, că a murit un om. Lucrul acesta mă afectează foarte mult. Imediat după impact știu că m-am lovit foarte rău, nici nu am sesizat pe moment ce s-a întâmplat. Nici nu știu cum m-am dat jos din mașină, pentru că o ușă era blocată, eram foarte amețit. Am aflat acolo că cineva mi-a spus că a murit. Mă bucur că fetița este mai bine. O să mă duc când o să pot la ea. Îmi pare nespus de rău pentru că în viață am încercat să fac numai bine și a fost acum accidentul acesta și îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiei”, a declarat Silviu Lung pentru România TV.


UPDATE 10:34  Previziune sumbră a persoanei care a decedat în urma accidentului. Soția lui Constantin Nițu a povestit pentru gds.ro că a vorbit cu acesta cu câteva ore înainte de producerea accidentului și a redat dialogul purtat în dimineața zilei de ieri.

„Soțul meu a plecat de dimineață de acasă și i-am spus să aibă grijă, iar el mi-a răspuns: «N-ai tu treabă, știi cum merg, numai să nu intre altul în mine». Acum unul care nu s-a asigurat m-a lăsat singură cu trei copii”, a declarat Ramona Nițu pentru Gds, soția celui decedat.


UPDATE 19:15 „Toți pacienții au fost examinați și internați. Fata este la terapie intensivă și este monitorizată de medici. Fratele ei este la rândul său internat.

Silviu Lung este conștient și se află în clinica de neurochirurgie a spitalului nostru. Toți vor fi evaluați și reevaluați.

Este prematur să ne lansăm în supoziții. Ne menținem optimiști, dar în cazul fetei poate fi nevoie de o intervenție neurochirurgicală în cursul zilei de mâine (n.r. joi)”, a spus Cristina Georgmăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Craiova, la sport.ro.


UPDATE 17.22: La Spitalul Județean au sosit și Silviu Lung jr, Sorin Cîrțu și Marian Bondrea: „A vorbit cu mine, este conștient. Avea lovituri pe mâini, la cap. Acum îl duceau la tomograf. Știe că a murit un om și repetă mereu acest lucru”, a spus Sorin Cîrțu la Sport.ro.

FOTO: Florin CEAUȘU


UPDATE 17.14: Silviu Lung se află în aceste momente la Spitalul Județean din Craiova, unde primește îngrijiri medicale. Cristina Georgmăneanu, purtător de cuvânt al spitalului:  „Are mai multe lovituri la cap, nasul spart, dar este conștient, chiar dacă este un pic confuz”


UPDATE 17:04: Alina Apostol, purtătorul de cuvânt al Poliției Dolj, a explicat cum s-a petrecut accidentul la postul B1 TV: „Pe fondul vizibilității reduse, unul dintre șoferi a intrat pe contrasens unde se află și o curbă, și o linie continuă. Se va deschide un dosar pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Din primele constatări, mașina Mercedes circula pe contrasens”


UPDATE 17: 01: Zona în care s-a produs tragicul eveniment este una cu probleme. În urmă cu o lună și o zi, la câțiva kilometri de locul unde a avut loc accidentul de astăzi, un fotbalist de 33 de ani a decedat după ce mașina pe care o conducea, marca BMW, a intrat într-o stație de autobuz și a ricoșat apoi într-un copac. Emanuel Corneanu, jucător la Dunărea Calafat, a pierdut atunci controlul automobilului într-o porțiune în care se efectuau lucrări. (DETALII AICI)


UPDATE 17.00: Celelalte două persoane rănite sunt doi adolescenți, un băiat de 15, respectiv o tânără de 16 ani. Cei doi sunt frați, iar persoana decedată este tatăl lor, un bărbat în vârstă de 42 de ani.


UPDATE 16.54: Site-ul publicației locale Gazeta de Sud, gds.ro, a prezentat imagini cu cele două autoturisme implicate în accident. După cum se poate observa pe imagini, automobilul Renault – cel în care se afla persoana decedată – a fost distrus aproape în totalitate. Vezi mai multe imagini pe gds.ro!


UPDATE 16.48: Potrivit Realitatea TV, Silviu Lung le-ar fi spus celor de la spital că el a fost de vină. Există o variantă conform căreia fostul portar ar fi provocat accidentul în urma unei depășiri. În zona respectivă este linie continuă, iar depășirea este interzisă.


UPDATE 16.47: După cum se poate observa în imaginile prezentate de România TV la fața locului a ajuns și Tibi Lung, fiul fostului internațional român.


UPDATE 16.42: România TV a prezentat imagini cu autoturismul avariat în care se afla Silviu Lung. După cum se poate observa în imagini, autoturismul marca Mercedes a fost grav avariat pe partea șoferului


UPDATE 16.28: Cristina Georgmăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Craiova: „Până în acest moment, la spital a ajuns o singură victimă a accidentului, este vorba despre o tânără aflată într-o stare de confuzie. Este în acest moment în evaluare”

Potrivit martorilor oculari, și Silviu Lung este într-o stare de confuzie și de agitație după impact. Totuși, surse din clubul Astra susțin că imediat după accident, antrenorul cu portarii a sunat la club pentru a solicita elicopterul finanțatorului Ioan Niculae, însă acesta nu a putut decola din cauza ceții.


Silviu Lung a fost implicat, astăzi,  într-un accident de circulație. Din primele informații, acesta a avut loc în zona Radovan, la 30 de kilometri de Craiova, într-o zonă cu pădure și multe serpentine.

În momentul în care s-a produs nefericitul eveniment, fostul mare portar al Craiovei se deplasa spre locuința sa, după ce fusese în vizită la socri.

„Accidentul a avut loc în zona unei păduri, pe Drumul European 79, între Craiova și Calafat. O persoană aflată într-un automobil Renault a decedat, iar alte trei persoane au fost rănite, printre care și Silviu Lung, care era la volanul unui autoturism Mercedes. Cercetările sunt în derulare”, a declarat pentru ProSport purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Dolj.

Primele informații neoficiale susțin că șoferul automobilului Renault a încercat să întoarcă pe linie continuă, iar mașina condusă de fostul mare portar al Științei n-a putut evita impactul.

Rămâi pe ProSport.ro pentru detalii!

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup