S-a decis: casa Stelei va fi demolată! În Ghencea va lua naştere o nouă arenă pentru EURO 2020

17 mar 2017 28950 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
S-a decis: casa Stelei va fi demolată! În Ghencea va lua naştere o nouă arenă pentru EURO 2020
  • Va fi demolat unul dintre cele mai emblematice stadione ale României! Reprezentanţii CSA Steaua au declarat pentru HotNews.ro că în locul arenei din Ghencea va fi ridicat un stadion nou, cu o capacitate de cel puţin 30.000 de locuri.

"În prezent au fost finalizate de către Compania Naţională de Investiţii (C.N.I) studiile de teren, expertiza tehnică şi studiul de prefezabilitate. Ca urmare a expertizei tehnice şi a soluţiilor propuse de proiectanţi, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu C.N.I au ales varianta care presupune demolarea totală a stadionului existent. Valoarea estimată a proiectului precum şi indicatorii tehnici (numărul de locuri, acoperiş, suprafaţă totală etc.) se stabilesc prin studiul de fezabilitate care va sta la baza aprobării indicatorilor tehnico economici prin hotărâre de guvern", le-au transmis reprezentanţii CSA jurnaliştilor de la HotNews.ro.

Conform cerinţelor UEFA pentru organizarea EURO 2020, noul stadion va trebui să aibe o capacitate minimă de 30.000 de locuri, spaţii de cazare pentru sportivi, 150 de locuri de parcare pentru oficiali şi un muzeu amenajat pe o suprafaţă de circa 1500-1700 mp.

Arena din Ghencea face parte din cele cinci stadioane propuse de Bucureşti pentru EURO 2020. Arena Naţională va fi singurul stadion pe care se vor disputa meciuri din cadrul turneului final, urmând ca arenele "Ghencea", "Dinamo", "Giuleşti" şi "Arcul de Triumf", să fie modernizate sau reconstruite de la zero. Cele patru stadioane vor servi pe post de loc de antrenament pentru echipele naţionale ce ar urma să joace la Bucureşti în cadrul EURO 2020.

Pe lângă România, turneul final va mai fi găzduit de: Anglia (Londra), Germania (München), Italia (Roma), Azerbaidjan (Baku), Rusia (Sankt Petersburg), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), Spania (Bilbao), Ungaria (Budapesta), Belgia (Bruxelles), Scoţia (Glasgow) şi Danemarca (Copenhaga). 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.