Şumudică, mare atenţie! FRF a semnat un parteneriat cu Fortuna şi vrea să prindă oamenii din fotbal care pariază

20 mar 2017 1941 afişări Comentează şi tu Nationala
Şumudică, mare atenţie! FRF a semnat un parteneriat cu Fortuna şi vrea să prindă oamenii din fotbal care pariază

Într-o conferinţă de presă organizată în această dimineaţă la Mogoşoaia, chiar înainte ca lotul convocat de Christoph Daum să se reunească pentru partida de duminică cu Danemarca, Federaţia Română de Fotbal a anunţat încheierea unui nou contract de sponsorizare. Partenerul FRF pe următorii patru ani va fi casa de pariuri Fortuna, companie din Cehia alături de care forul fotbalistic anunţă iniţierea unor campanii care au ca scop prevenirea şi combaterea trucării meciurilor în scopuri ilicite.

Venită ca o surpriză în condiţiile în care FRF a purtat un adevărat război în ultimii ani cu cei acuzaţi şi, de multe ori, dovediţi că au pariat în ciuda faptului că regulementele interzic asta, colaborarea cu cehii este o sursă importantă de fonduri pentru for. În ceea ce priveşte colaborarea practică, Răzvan Burleanu a oferit detalii la modul general pomenind, de fiecare dată, cuvintele cheie ”prevenţie” şi ”păstrarea integrităţii”. La eveniment a participat şi Costin Negraru, managerul Departamentului de Integritate, cel care a subliniat faptul că o colaborare cu casele de pariuri este necesară pentru a întregi mecanismele de luptă împotriva pariurilor ilicite.

Cea mai cunoscută anchetă finalizată de Departamentul de Integritate până în acest moment l-a avut ca subiect pe Marius Şumudică, antrenorul Astrei Giurgiu. Acesta a fost suspendat după ce a fost prins şi dovedit că plasa pariuri pe meciuri din fotbalul românesc.

Suntem bucuroşi să avem încă o confirmare a strategiei comerciale de succes pe care Federaţia Română de Fotbal a implementat-o şi să primim în familia fotbalului românesc un membru important, alături de care am convingerea că ne vom bucura pentru succesele Echipei Naţionale şi pentru reuşitele proiectelor dedicate dezvoltării fotbalului. În acelaşi timp, campania noastră pentru asigurarea unui climat fotbalistic dominat de integritate se întăreşte şi vom putea implementa noi măsuri prin care fenomenul fotbalistic să fie protejat şi să evolueze”, a spus Răzvan Burleanu la conferinţă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.