Spaniolii schimbă programul, speriaţi de atentantele teroriste. Antrenamentul oficial NU va mai fi deschis publicului. Vor fi controale pirotehnice la stadion. Ce trebuie să ştii dacă mergi la meci

25 mar 2016 5114 afişări Comentează şi tu Nationala
Spaniolii schimbă programul, speriaţi de atentantele teroriste. Antrenamentul oficial NU va mai fi deschis publicului. Vor fi controale pirotehnice la stadion. Ce trebuie să ştii dacă mergi la meci
  • UPDATE: Antrenamentul oficial de sâmbătă seară, al Spaniei, nu va mai fi deschis publicului, aşa cum se anunţase iniţial, la cererea ibericilor.
  • Cei care asigură securitatea amicalului de gală vor controla toate maşinile care vor intra în stadion şi îi sfătuiesc pe spectatori să vină fără rucsacuri la stadion.

Oficialii Federaţiei Spaniole i-au informat pe organizatorii amicalului de la Cluj Napoca, de faptul că nu mai doresc să permită accesul publicului la antrenament. Iniţial şedinţa oficială de pregătire, de sâmbătă, ora 19:30 a fost anunţată ca fiind deschisă publicului. Din pricina atacurilor teroriste din Belgia, oficialii Federaţiei din Spania au decis, împreună cu organizatorii să închidă acest antrenament, care ar fi necesitat măsuri severe de securitate.

Controale anti-atac terorist

Astfel de măsuri vor fi luate înaintea şi în timpul partidei de duminică. Vor fi detaşate inclusiv trupe Anti-Tero, iar maşinile care vor intra în parcarea de sub stadion vor fi controlate să nu aibă explozibil. “La maşini se va face un control pirotehnic tocmai în ideea aceasta, de evitare a oricărui pericol în ce priveşte actele teroriste. La acest control urmând să fim sprijiniţi de către o firmă din Sibiu, care va aduce şi şase câini specializaţi”, a declarat comandatul Poliţiei Cluj, Marcel Bonţidean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şi controlul corporal al spectatorilor va fi mai amănunţit decât de obicei. Peste 800 de oameni de ordine, jandarmi şi poliţişti vor asigura securitatea la meciul considerat unul cu grad ridicat de risc.

Articol scris de Vlad MăcicăşanSpania va susţine sâmbătă, de la 19:30 antrenamentul oficial, la care intrarea va fi liberă şi care va fi deschis în întregime. Atentatele de la Bruxelles a determinat organizatorii partidei să suplimenteze şi măsurile de siguranţă din jurul hotelului.

Cei care nu au reuşit să-şi achiziţioneze bilet la meciul campioanei europene, de la Cluj Napoca, vor avea totuşi şansa să vadă pe gazon supervedetele ibericilor. Delegaţia Spaniei va ateriza la Cluj vineri, la ora 20:30, iar sâmbătă, de la 19:30 va susţine antrenamentul oficial. Selecţionerul Vicente Del Bosque a acceptat ca antrenamentul oficial de sâmbătă să fie deschis publicului. Asta spre deosebire de Anghel Iordănescu, care se pare că va permite doar 15 minute accesul publicului, la antrenamentul naţionalei României.

“Grad ridicat de risc”

Evenimentele de la Buxelles şi audienţă ridicată i-au pus în gardă pe cei care vor asigura securitatea la partida de duminică seară. Măsurile de securitatea ridicate vor începe încă de vineri seara, când naţionala Spaniei va ateriza la Cluj. În jurul hotelului vor patrula efective importante de jandarmi, poliţişti şi agenţi de pază. “Sunt foarte atenţi în privinţa securităţii, cum sunt şi cei de la FRF. Securitatea a fost sporită din cauza evenimentelor din Bruxelles”, a spus Dafina Suciu, marketing director la hotelul care va găzdui delegaţia spaniolă. “În jurul hotelului unde va fi cazată naţionala Spaniei vor fi echipaje care vor patrula, atât de jandarmi cât şi de poliţişti”, a spus şi Anda Pop, purtătorul de cuvând al Jandarmeriei Cluj.

Partida va fi considerată cu grad de risc ridicat. “Vor fi 300 de Jandarmi, care vor asigura ordinea la meci, în colaborare cu Poliţia şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Este considerat un meci cu grad ridicat de risc, datorită numărului mare de spectatori care vor fi prezenţi pe stadion”, a spus Anda Pop.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.