Pițurcă și-a luat rămas bun: „Regret, dar am făcut cea mai bună alegere. Am avut rezultate fantastice”. Răzvan Burleanu: „Săptămâna viitoare vom anunța numele noului selecționer. E român”

Pițurcă și-a luat rămas bun:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Victor Pițurcă părăsește naționala României după trei ani și trei luni și a semnat cu formația Al Ittihad, din Arabia Saudită
  • Cu Pițurcă pe bancă, România a strâns 7 puncte în primele trei partide din preliminariile Euro 2016 și ocupă locul 2 în Grupa F, la două puncte de liderul Irlanda de Nord
  • Cosmin Olăroiu și Walter Zenga sunt principalii favoriți pentru înlocuirea lui Pițurcă
  • Alături de Pițurcă, de la națională va pleca și staff-ul acestuia
  • Pițurcă a semnat un contract pe doi ani cu Al Ittihad

Răzvan Burleanu, după ce Victor Pițurcă a plecat din conferința de presă:

S-a modificat contractul lui Pițurcă din noiembrie 2016 până în noiembrie 2015 și am introdus o clauză conform căreia niciuna dintre părți nu trebuie să plătească despăgubiri dacă se întrerupe relația contractuală până la finalul acestui an. Ne-am asumat acest angajament pentru a nu avea o atmosferă contraproductivă în interiorul echipei naționale, aceasta decizie fiind luată înainte de dubla cu Ungaria și Finlanda. Domnul Victor Pițurcă și-a dorit foarte mult să plece. Nu am avut pârghiile necesare să-l facem să rămână, știu că își dorea foarte mult să plece. Nu mai aveam niciun interes să încercăm să-l ținem cu forța.

Viitorul antrenor va fi unul român. Până la finalul săptămânii viitoare va avea loc prezentarea noului antrenor. În momentul de față de interesează un antrenor care a avut rezultate deosebite în fotbalul românesc și în cel internațional. Toți antrenorii români sunt sub contract, vi-l vom prezenta săptămâna viitoare. Viitorul antrenor nu va avea clauză de reziliere. Am discutat și cu domnul Pițurcă despre viitorul selecționer, ne-a dat și un nume. Nu cred că viitorul antrenor al echipei naționale trebuie să trimită un CV la FRF, îl cunoaștem cu toții și avem încredere în capacitățile lui. Avem câteva limite în ceea ce privește partea financiară, contractul noului selecționer nu va mai fi făcut public. Pentru alegerea noului selecționer m-am consultat cu mai mulți specialiști, dar și cu jucătorii echipei naționale.

Singurul regret este că avem această despărțire înainte de meciul cu Irlanda de Nord. Am discutat posibilitatea ca Pițurcă să antreneze și acest meci, însă în cele din urmă s-a renunțat la această idee. Va exista o destabilizare la nivelul echipei naționale odată cu această schimbare, dar sperăm să nu afecteze foarte mult acest meci.

Un Comitet de Urgență m-a mandat să reziliez contractul domnului Pițurcă, acest lucru s-a întâmplat înaintea meciului cu Ungaria.


Victor Pițurcă și-a luat în mod oficial rămas bun de la echipa națională. Discursul fostului selecționer a fost foarte scurt, mai puțin de 10 minute, în care a ținut să le mulțumească celor care l-au susținut. După declarațiile pe care le puteți citi mai jos, Victor Pițurcă s-a ridicat de la masă și a părăsit sala. În conferință a rămas totuși Răzvan Burleanu.

Victor Pițurcă: Vreau să mulțumesc atât vechii conducerii a FRF, cât și noii conduceri care în toată această perioadă m-a susținut necondiționat. Acest lucru se vede în punctele pe care le-a obținut echipa națională, chiar dacă nu au fost mereu apreciate. De asemenea, vreau să le mulțumesc suporterilor care ne-au susținut necondiționat la meciul cu Ungaria. De asemenea, vreau să le mulțumesc fanilor mei. Vreau să le mulțumesc jucătorilor, deoarece s-au comportat fantastic. Am obținut rezultate senzaționale. Am urcat de pe locul 56. Am creat un grup nou și foarte unit, am urcat pe locul 21 în clasamentul FIFA.

Pentru mine, a fost un regret să mă despart de echipa națională. Dar vine un moment în viață când trebuie să iei o anumită decizie. Eu am luat-o pe cea mai bună. Îi mulțumesc domnului președinte FRF.


Răzvan Burleanu: Vreau să-i mulțumesc domnului Pițurcă pentru rezultate, pentru munca depusă. Am găsit în domnul Pițurcă un partener corect, așa cum trebuie să fie un selecționer. Am ales să mergem în această campanie alături de domnul Pițurcă. Astăzi, am ajuns la concluzia că am făcut bine, rezultatele o demonstreză. Pe de o parte, îmi pare rău că ne despărțim. Pe de altă parte, nu pot să nu mă bucur pentru această ofertă.

Despre declarațiile lui Mircea Sandu: Îl sfătuiesc pe domnul Sandui să aibă grijă la DNA. Domnul Mircea Sandu să ne lase în pace. Avem treabă și o facem bine. Nu avem timp de lăturile pe care le aruncă.

Despre relația cu Hagi: Văd că se caută învrăjbire. Mă refer aici la relația dintre FRF și domnul Gică Hagi. Vreau să fiu foarte clar. La loturile naționale vor fi selecționați cei mai buni jucători, indiferent de academia sau echipa de fotbal care-i furnizează. Nu accept niciun fel de excepție. M-am bucurat să văd reacția pozitivă a domnului Hagi, că nu a aplecat urechea l asemenea prostii.

Despre noul selecționer: Nu trebuie să ne pripim în privința noului selecționer. Este vorba despre echipa națională. Până la începutul săptămânii viitoare vom anunța numele noului selecționer.


UPDATE: De la ora 17:00, Victor Pițurcă și Răzvan Burleanu vor susține o conferință de presă în care vor face declarații despre despărțirea primului de echipa națională. Rămâi pe www.prosport.ro pentru a urmări toate declarațiile în timp real!


FRF a anunțat pe site-ul oficial că selecționerul Victor Pițurcă și-a reziliat contractul cu echipa națională. Meciul cu Finlanda, câștigat de România cu 2-0, a fost ultimul pentru Pițurcă pe banca naționalei. Acesta a ajuns astăzi la o înțelegere cu Răzvan Burleanu și au convenit să rezilieze contractul pe cale amiabilă. Alături de Pițurcă, de la echipa națională va pleca tot staff-ul acestuia, din care făceau parte Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Gabi Boldici, Dan Apolzan, Martin Tudor (antrenori secunzi), Marius Dima (preparator fizic). Alături de Pițurcă  va pleca și directorul sportiv Ovidiu Costeșin. Din staff-ul lui Pițurcă la echipa națională mai făceau parte și Pompiliu Popescu (medic), Roger Popovici, Ghiță Păcuraru, Victor Hexan, Ovidiu Blendea, Bogdan Ionescu (toți masori) și Cornel Mateiași (magaziner).

Federația Română de Fotbal și Victor Pițurcă au reziliat astăzi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selecționer al echipei naționale a României, precum și contractele celorlalți membri ai staff-ului primei reprezentative.

Detalii privind situația echipei naționale vor fi oferite de președintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă ce va avea loc luni, 20 octombrie 2014, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, în sala „Ioan Chiril㔄, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

UPDATE | La scurt timp după anunțul făcut de FRF, Victor Pițurcă a parafat și înțelegerea cu Al Ittihad. Tehnicianul de 58 de ani s-a întâlnit cu reprezentanții clubului arab într-un local de la marginea Bucureștiului, unde și-a pus semnătura pe contract și a pozat cu un fular cu însemnele noului său club.

Pițurcă a semnat un contract pe două sezoane ce va intra în vigoare imediat.

„Suntem bucuroși că l-am luat pe unul dintre cei mai mari antrenori din Europa. Totul a descurs conform planului, e greu să negociezi atunci când vrei să aduci antrenori mari”
Abrahim Al Balawi, președinte Al Ittihad

 


„În sfârșit s-a terminat această telenovelă… Trebuie să respectăm această decizie, care pe mine unul m-a surprins. Șansele de calificare erau foarte mari după victoria cu Finlanda”
Dorinel Munteanu, liderul selecțiilor all-time la naționala României (134), în prezent antrenor în Azerbaidjan, la Gabala FK.

Cine vine în locul lui?

Din informațiile ProSport, prima opțiune a Federației rămâne Cosmin Olăroiu, însă se pune întrebarea dacă acesta ar fi dispus să renunțe la slariul uriaș încasat la Al Ahli (aproximativ 4 milioane de dolari). În aceste condiții este foarte probabil ca Burleanu să se reorienteze spre a doua variantă, italianul Walter Zenga. Cunoscător al fotbalului românesc după ce le-a antrenat pe Steaua și Dinamo, Zenga e acum liber de contract și ar fi tentat de o nouă provocare în țara noastră.

Alte opțiuni viabile sunt Ladislau Boloni și Cosmin Contra și Dan Petrescu, dar vor fi luate în calcul doar dacă tratativele cu Olăroiu și Zenga nu se vor concretiza.

PRIMELE REACȚII DUPĂ‚ OFICIALIZAREA DESPĂ‚RȚIRII LUI VICTOR PIȚURCĂ‚ DE ECHIPA NAȚIONALĂ‚


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup