OFICIAL | Christoph Daum e noul selecționer: „Concepția mea despre fotbal: vom ataca întotdeauna, chiar dacă mingea este la adversar. Vrem să controlăm jocul, să avem inițiativa!” Primele declarații ale neamțului

OFICIAL | Christoph Daum e noul selecționer:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Christoph Daum (62 de ani) este noul selecționer al echipei României. Numirea germanului a fost validată de Comitetul Executiv, dar nu fără scandal. În sală s-au aflat doar opt dintre cei 15 membri ai CEx, suficient pentru ca votul să treacă, iar FLorin Prunea a boicotat ședința, anunțând că va ataca decizia în instanță.
  • Noul selecționer susține că va încerca să formeze o echipă ofensivă, cu jucători care să atace jumătatea adversă indiferent dacă au sau nu mingea.

20:37 Daum a comentat și faptul că șase membrii ai Comitetului Executiv au încercat să boicoteze numirea sa. Antrenorul în vârstă de 62 de ani a comentat elegant:

„Fiecare comitet este un grup democratic în care fiecare votează cum vrea. Am fost primit din tot sufletul. Am fost în negocieri cu foarte multe federații. Dacă domnul Burleanu nu mă convingea, probabil că acum eram antrenorul altei federații.

N-am avut absolut niciun motiv ca negocierile să fie ținute ascunse, n-am cerut asta. Am rămas la această înțelegere, n-am dat interviuri. Mai ales că am vrut să tratăm în mod egal toți jurnaliștii.

Niciodată nu voi spune într-o conferință de presă ceva despre jucători. Ei au dreptul să afle în primul rând de la mine unde a greșit sau alte lucruri.

Cu ajutorul echipei de scouting vom descoperi jucători care să ajute echipa națională cu evoluțiile lor”, a mai spus Daum,


20:09 Daum spune că își dorește seriozitate, dăruire și unitate: „Din calitățile individuale trebuie să obținem rezultatele optime. Voi cere mult de la toți, dar, în primul rând, voi fi cel mai exigent cu mine însumi. Trebuie să ne implicăm total, să ne concentrăm, să avem spirit de echipă. Trebuie să fim mai puternici și mai buni decât alții. Îmi voi dedica zi de zi munca în scopul succesului fiecărui jucător. Cer jucătorilor și colaboratorilor angajament total pentru succesul fotbalului românesc. Mă aștept ca fiecare să-și încerce limitele cu pasiune și entuziasm. Dacă ne implicăm total vom realiza împreună totul. Fiecare român așteaptă de la noi să dăm totul pentru succes.

Vreau să atingem cele mai bune performanțe. Succesul fotbalului românesc pe toate planurile contează cel mai mult. Fundamentul colaborării noastre va fi încrederea reciprocă. Vă mulțumesc!”, a mai spus Daum.


20:03  Daum a vorbit și despre filosofia sa pe care va încerca să o aplice la echipa națională. Antrenorul de 62 de ani spune că își dorește o națională disciplinată și care să atace:

„Este o onoare și o responsabilitate să dau ce am mai bun pentru fotbalul din România. Munca din fotbal devine mai frumoasă atunci când este încununată de succes. Fiecare efort pe care-l facem ne aduce bucurie. Vreau să avem succes, să obținem cele mai bune rezultate, în fiecare meci, antrenament și discuție și să obținem calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Avem nevoie de respect, reguli și disciplină. Concepția mea despre fotbal este următoarea: vom ataca întotdeauna, chiar dacă mingea este la adversar. Vrem întotdeauna să controlăm jocul, să avem inițiativa. Dacă pierdem mingea trebui s-o luăm înapoi. Avem nevoie de jucători puternici fizic, tactic, dar și mental, care să dea totul pentru fotbalul românesc, să aibă mentalitate de învingător. Vom lucra la aceste calități și vom pune accentul pe caracterul jucătorilor”, a declarat Daum.


20:03 Prima reacție a lui Daum din postura de selecționer al României: „Pot să vă transmit salutul meu. Am avut o experiență îndelungată și căile m-au adus în România. Sunt foarte mulțumit că am ajuns aici”


19:30 Omul-cheie în ședința de astăzi, Auraș Brașovenau, reprezentantul Ligii 2, a lămurit situația. Brașoveanu spune că a cerut punctul de vedere al Departamentului Juridic înaintea ședinței și consideră că acțiunile lui Florin Prunea sunt premeditate: „Adunarea a fost statutară. Decizia instanței este de a-mi interzice dreaptul de a fi administrator în fotbal, dar nu-mi interzice activitatea în fotbal. În situația de azi eu n-am avut rol de administrator, ci președintele FRF, Răzvan Burleanu. Eu am cerut Departamentului Juridic al FRF un punct de vedere înaintea ședinței, dacă am sau nu drept de vot. și mi s-a răspuns că am. Acțiunile domnului Prunea în acest caz au fost intenționate, premeditate”, a spus Auraș Brașoveanu la scurt timp de la încheierea ședinței Comitetului Executiv.


19:13 În sală au fost doar opt persoane dintre cele 15 care formează Comitetul Executiv. Cele opt voturi au fost toate pentru numirea lui Daum în funcția de selecționer. Decizia va fi însă atacată de cei care au pus la cale boicotul, pe motiv că Aurel Brașoveanu nu avea drept de vot, din cauza unei condamnări. Pentru a se asigura că votul va fi valabil, membrii CEx au cerut avizul Departamentului Juridic al FRF, care a considerat că ședința este statutară.

Însă cei care au boicotat ședința vor ataca în instanță această decizie, pe motiv că Aurel Brașoveanu – reprezentantul Ligii a II-a – a fost condamnat definitiv și nu mai are voie să ocupe postul de administrator în fotbal. Acesta a participat însă la ședința Comitetului Executiv și a votat pentru numirea lui Daum.

Potrivit Statutului, pentru ca decizia să fie valabilă este nevoie de opt din 15 voturi, însă puciștii vor să conteste în instanță dreptul lui Brașoveanu de a fi reprezentant în Comitetul Executiv. Dacă instanța va considera că Brașoveanu nu avea drept de vot, ședința va fi considerată nestatutară și numirea lui Cristoph Daum pică.


19:03 Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal are, de fapt, 15 membri. În iulie 2014 s-a stabilit în cadrul Adunării Generale, că directorul tehnic al FRF este membru al CEx. Daum a fost validat de 8 membri prezenți la CEx, însă cei care au boicotat anunță că vor contesta decizia.


18:48 Florin Prunea, unul dintre absenți, a mărturisit că nu s-a prezentat la ședința CEx ca formă de protest pentru că pe ordinea de zi nu au fost introduse două aspecte pe care le consideră importante, unul dintre acestea fiind obligativitatea folosirii jucătorilor sub 21 de ani în următorul sezon. Mai mult, Prunea a spus la DigiSport că a fost deranjat și de faptul că FRF nu a prezentat motivele pentru care îl propune pe Daum.

Comitetul Executiv nu e statutar pentru că un membru e condamnat defnitiv și irevocabil, e vorba despre domnul Auraș Brașoveanu. Indiferent de hotărârile luate, le vom ataca conform statutului FRF„, spune Prunea.


18:38 Costin Ștucan anticipează și spune că lipsa lui Florin Prunea de la ședință este sinonimă cu validarea lui Daum. Mai rămâne doar să se strângă 8 membri care să voteze pro-Daum.


18:20 Ca de fiecare dată, ne comportăm de parcă în Casa Fotbalului se împart coduri pentru activarea scutului anti-rachetă de la Deveselu.


18:15 Potrivit DigiSport, în acest moment nu sunt prezenți la Casa Fotbalului următorii:

  • Gino Iorgulescu
  • Florin Prunea
  • Valeriu Argăseală
  • Emilian Hulubei
  • Ștefan Stana
  • Kyros Vassaras

18:05 Știm deja că Prunea și cu Argăseală nu vor vota pentru numirea lui Daum, lipsa lui Hulubei poate adăuga elemente de incertitudine cu privire la instalarea neamțului.


UPDATE: FRF a rupt în sfârșit tăcerea și a confirmat, pe site-ul oficial, ceea ce toată lumea știa deja. 


România va trece pentru prima dată în istoria ei modernă la un selecționer străin. Germanul Cristoph Daum a venit miercuri în București și, după o rundă de negocieri finale cu șefii Federației Române de Fotbal, ar putea fi instalat la cârma naționalei chiar în această seară, de la ora 20:00. Totul după ce Comitetul Executiv al FRF va valida propunerea cu care a venit Răzvan Burleanu.

Felul în care este organizat forul fotbalistic românesc face astfel încât o decizie atât de importantă precum numirea următorului selecționer să fie validată de reprezentanți ai fotbalului feminin, mic și foarte mic. Iată componența Comitetului Executiv:

  • Răzvan Burleanu – Președinte
  • Gino Iorgulescu – Prim Vicepreședinte
  • Octavian Goga – Al doilea Vicepreședinte, reprezentant al fotbalului amator
  • Valeriu Argăseală – Reprezentant al cluburilor de Liga I
  • Florian Prunea – Reprezentant al cluburilor de Liga I
  • Auraș Brașoveanu – Reprezentant al cluburilor de Liga 2
  • Ștefan Stana – Reprezentant al cluburilor de Liga 2
  • Marius Burcă – Reprezentant al cluburilor de Liga 3
  • Alexa Krenek Reprezentant al cluburilor de Liga 3
  • Cătălin Cighir – Reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori
  • Cristian Vornicu – Reprezentant al cluburilor de fotbal în sală
  • Alin Cioban – Reprezentant al cluburilor de fotbal feminin
  • Kyros Vassaras – Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor
  • Emilian Hulubei – Președintele sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPro

Prunea și Argăseală vor vota împotriva lui Daum

Chiar dacă parte doar un element al procesului de birocrație, validarea lui Christoph Daum în funcția de selecționer ar putea întâmpina greutăți. Florin Prinea și Valeriu Argăseală, reprezentanții cluburilor de Liga 1, au anunțat deja că nu sunt de acord cu numirea celui care, cu tot cu bonusuri, ar putea încasa peste 1 milion de euro de la FRF. Prunea a făcut chiar publice nemulțumirile și a anunțat că va vota împotriva numirii lui Daum, însă până în acest moment nu sunt semnale că restul membrilor CEx vor merge pe aceeași cale.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen