LIVE BLOG | România – Spania 0-0. Am pus probleme campioanei europene. Stanciu, Popa și Grigore, remarcații meciului

LIVE BLOG | România - Spania 0-0. Am pus probleme campioanei europene. Stanciu, Popa și Grigore, remarcații meciului
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Spania 0-0

  • România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, St. Filip – Pintilii (Ropotan 90+1), Hoban –   Ad. Popa (Torje 61), N. Stanciu (Sânmărtean 85), Stancu (A. Ivan 67) – Andone (Rusescu 74)
  • Spania: Casillas – Mario Gaspar, Bartra, Pique (Nacho 52),   Alba – Koke, Sergi Roberto (Fabregas 60) – Pedro (Mata 67), Silva (Morata 79), Nolito (   Isco 46) – Paco Alcacer (Aduriz 60)

23:41 FINAL! Se termină meciul, după o ultimă șansă a Spaniei, ratată de Aduriz. Terminăm la egalitate, scor 0-0 cu naționala Spaniei, campioana europeană și rămânem cu un joc bun spre foarte bun pe alocuri.


23:38 Puteam da lovitura în minutul 94! Torje și Rusescu scapă contra lui Barta, dar mijlocașul de la Osmanlispor pasează prost, pe sus, și mingea e reținută de Casillas.


23:34 Chiricheș greșește într-un moment critic, iar Săpunaru îl faultează în clar pe Fabregas în careu. Fundașul Pandurilor ajunge târziu, e devansat de vedeta lui Chelsea, dar arbitrul francez nu arată penalty. Mai sunt două minute.


23:30 Cel mai bun om al României îm ambele meciuri, atât cu Lituania, cât și cu Spania, iese de pe teren! Nicușor Stanciu e înlocuit cu Lucian Sânmărtean, după 85 de minute aproape magice, în care a arătat că, dacă avem o speranță la EURO el o întruchipează. Veteranul primește cinci minute.


23:27 Mai ieșim o dată pe contraatac, Torje centrează, dar mingea trece prin fața porții lui Casillas fără ca nimeni să o atace. Deși ne așteptam să-i fie mai greu în partea a doua, Săpunaru se descurcă și ăl blochează pe Morata. Imediat, Stanciu mai face o fază frumoasă, scoate din joc un adversar, apoi cade în careu și cere penalty, dar arbitrul francez Ruddy Buquet lasă jocul să continue. Decizie corectă.


23:24 Ajungem în minutul 80 și suntem încă la egalitate cu campioana europeană. Intră Morata în locul lui David Silva.


23:21 Surplusul de încredere îl face pe Stanciu să încerce un lob de la 40 de metri, dar mijlocașul Stelei ratează ținta. De apreciat și Chiricheș, care a ieșit superb din apărare.


23:19 Stanciu mai încântă audiența cu o fază de efect, în care driblează trei jucători ai Spaniei, dar apoi centrează slab. Isco primește un cartonaș galben pentru un fault asupra lui Ivan, iar Andone îi lasă locul lui Rusescu. Evoluție bună pentru atacantul Cordobei, care s-a comportat în multe momente ale jocului ca un vârf modern.


23:12 Iordănescu demontrează că îl ia în calcul pe Ivan pentru EURO. Puștiul Craiovei intră pe teren în minutul 67, în locul lui Stancu. Partea proastă e că la ei, după ce a intrat Fabregas, și-a făcut apariția și Mata, vedeta de la United, care l-a înlocuit pe Pedro. 


23:08 Când e în formă, aproape că nu te mai saturi să-l urmărești pe Nicușor Stanciu! Decarul mai face o fază frumoasă, scapă de un adversar la mijlocul terenului și mai pornește un contraatac, pe care Stancu îl finalizează cu un șut mult peste poartă. Spania răspunde prin Isco, dar Chiricheș e atent și blochează.


23:07 Adi Popa, unul dintre cei mai buni jucători ai României, iese de pe teren în minutul 61. Intră Torje.


23:02 CEA MAI MARE OCAZIE A MECIULUI! Îi prindem pe contraatac, Stanciu pasează la fix pentru Andone, dar atacantul Cordobei ratează execuția, din poziție de singur cu Casillas. Lovește mingea târziu, cu stângul, și trimite pe lângă poarte. Cuplul Stanciu-Andone arată, însă, îmbucurător!


22:57 Pique a jucat destul, l-a blocat de câteva ori pe Andone, iar acum e schimbat cu Nacho, un alt fotbalist de la Real Madrid. Începem bine și repriza a doua, cu Stanciu și Andone coordonatori ai ofensivei.


22:51 S-a reluat meciul. Del Bosque a făcut prima modificare, cu Isco în locul lui Nolito. Teoretic, urmează o repriză și mai grea pentru Săpunaru. Anghel Iordănescu nu a făcut nicio schimbare.


22:49 Imediat va începe repriza a doua. Până atunci, puteți citi mai multe despre incendiul de la începutul partidei.


22:37 Cristi Scutariu trage concluziile primei reprize și scoatem în evidență cam tot ce am remarcat și noi. Legat de Săpunaru, fundașul Pandurilor are ghinionul ca David Silva să coboare foarte des în flancul stâng și de acolo să pornească multe acțiuni în care el și Adi Popa sunt prinși 3 contra 2 de Silva, Alba și Nolito. 


22:33 S-a terminat prima repriză, una după care putem spune fără exagerare că am jucat la nivelul Spaniei. Bine, la nivelul a câțiva titulari din naționala Spaniei, ajutați de unii jucători cu mai puține șanse de a merge la EURO, dar tot e o performanță. Meciul e interesant și pentru câțiva dintre marii campioni ai României. Mai jos, Camelia Potec, alături de fratele ei și Mihai Leu.

 


22:27 Ritmul nostru scade puțin, iar Spania nu stă pe gânduri și mută imediat liniile cu câțiva metri mai sus. Chiar și așa, scăpăm de o incursiune periculoasă a lui David Silva și nu avem multe probleme în a-i bloca. Mai sunt patru minute până la pauză.

22:21 DIN NOU STANCIU! România continuă evoluția foarte bună. Ne instalăm de minute bune în terenul campioanei europene și punem din ce în ce mai mutle probleme. Stanciu șutează foarte bine de la marginea careului, dar Casillas respinge din nou, de lângă bară. Din cornerul rezultat decarul Stelei centrează la prima bară, dar reluarea lui Andone e respinsă de un fundaș advers.


22:18 După o nouă fază foarte bună, finalizată cu o centrare a lui Săpunaru, Grigore intră tare la Paco Alcacer, dar scapă fără cartonaș galben.


22:15 Mai avem o ocazie. De data aceasta Stanciu șutează, cu dreptul din unghi, dar Casillas respinge. Ocazia a venit ca urmare a unui contraatac început de Stanciu și continuat de Adi Popa și Bogdan Stancu. Sunt semne foarte bune, timp de 30 de minute am jucat la același nivel cu campioana europeană.


22:11 Un mic incendiu a izbucnit la ultimul etaj al stadionului din Cluj, dar pompierii și-au făcut rapid treaba și a fost stins înainte să producă pagube. Instalațiile elextrice au fost afectate, după ce au fost suprasolicitate, dar totul este sub control. Continuăm să jucăm curajos, linia de mijloc se comportă foarte bine, dar nici spaniolii nu impresionează.


22:05 Jucăm de la egal la egal cu Spania. Sigur, au trecut doar 18 minute, dar fotbalul arătat de elevii lui Iordănescu e de calitate. Andone scapă 1 la 1 cu Bartra, intră foarte bine în centru și caută șutul, dar fundașul Barcelonei arată de ce joacă unde joacă și respinge. Adi Popa și Stanciu se mișcă foarte bine, Andone aleargă mult, iar Stancu e cel mai reținut din linia ofensivă.


21:59 Spania trece rapid peste startul bun al nostru și se instalează din nou în jumătatea noastră. Ca o consecință directă, Tătărușanu e pus la încercare de două ori într-un singur minut. Mai întâi trimite peste bară o lovitură de cap, apoi îl blochează pe Pedro. Dintre tricolori, Adi Popa se mișcă foarte bine în flancul drept, în timp ce Chiricheș e destul de ezitant.


21:55 O recuperare a lui Bogdan Stancu și un joc rapid de pase îl găsește liber pe Adi Popa, la 20 de metri de poarta lui Casillas. Stelistul șutează, dar mingea trece pe lângă poarta legendei lui Real Madrid.


21:51 Spania începe în jumătatea noastră, dar câteva intervenții bune ale lui Grigore și Hoban ne ajută să punem presiune la rândul nostru. Avem și prima situație bună, dar Stanciu nu ajunge la timp la o centrare a lui Adi Popa. Același mijlocaș stelist încearcă un șut de la 20 de metri, dar scoate mingea din stadion. E, totuși, un start bun!


21:48 Cluj Arena s-a umplut pentru prima dată în istorie. Iordănescu nu a scăpat de înjurăturile fanilor nici la începutul meciului.


21:45 A început meciul! Evident, după un moment de reculegere ținut în memoria marelui Johan Cruyff.


21:30 Cu câteva minute înaintea începerii cozile de la stadion sunt foarte mari, iar accesul se face foarte greu, chiar dacă organizatorii le-au transmis suporterilor să ajungă la meci cu două ore înaintea loviturii de start.


21:25 Colegul Cristian Scutariu e dezamăgit că Anghel Iordănescu l-a preferat pe Steliano Filip în banda stângă, iar stelistul Alin Toșca e lăsat pe banca de rezerve. Discuția e destul de puțin importantă, în condițiile în care la EURO flancul va fi acoperit de căpitanul Răzvan Raț, dar vă invităm să vă spuneți părerea în secțiunea de comentarii. Așadar, Filip sau Toșca?


21:20 Cele două echipe au ieșit la încălzire, în 25 de minute va începe meciul!


21:10 Anghel Iordănescu, fluierat pe Cluj Arena! Ieșit pe teren pentru prezentare, selecționerul României a fost întâmpinat cu huiduieli de spectatorii din tribune. Fanii îi reproșează Generalului declarațiile de dinaintea meciului cu Spania, când a spus în repetate rânduri că ar prefera ca partida să se joace la București, nu la Cluj. Mai mult, galeria Universității Cluj a pregătit și un banner prin care să-l taxeze pe Iordănescu.


21:05 Evident, casele de pariuri văd Spania cu prima șansă. E normal, pentru că selecționata lui Del Bosque are de partea ei valoarea și experiența, chiar dacă antrenorul iberic începe meciul cu mulți jucători din linia a doua.


20:45 Mai avem o oră până la meci. Pagina oficială de facebook a FRF A postat echipa de start, una care nu diferă cu nimic de cea prezentată de întreaga presă. Avem și echipa Spaniei, în care singura surpriză e titularizarea lui Iker Casillas, anunțat rezervă de ziariștii spanioli.


20:35 Jucătorii echipei naționale au ajuns la Cluj Arena și inspectează gazonul. Unul care se prezintă foarte bine, deși au fost multe discuții în momentul în care s-a aflat că duelul cu campioana europeană va avea loc la Cluj, nu la București.


20:26 Cele două echipe au ajuns la stadion! Vlad Măcicășan, reporterul ProSport aflat pe Cluj Arena, transmite că măsurile de securitate sunt dintre cele mai severe. La intrarea în parcare, fiecare șofer e obligat să coboare din mașină până când jandarmii, ajutați de câini, o controlează. De asemenea, fanii sunt controlați amănunțit, atât la intrarea în stadion cât și în fața turnicheților.


20:05 Jucătorii Spaniei au părăsit în sfârșit hotelul și se află în autocarul care a plecat spre Cluj Arena. Din partea cealaltă a orașului a plecat și delegația României, care e așteptată la stadion în următoarele minute.


19:50 Potrivit planului prezentat înaintea meciului, începând cu ora 19:45 fanii au putut intra pe stadion. De altfel, suporterii au fost sfătuiți să ajungă la stadion cât mai devreme pentru a nu se crea cozi în momentul în care vor trece prin două filtre și alte controale ale stewarzilor.

Mai jos puteți vedea cum arată Cluj Arena filmat de deasupra, cu ajutorul unei drone.


19:30 PROBLEME CU BILETELE! Fanii naționalei au început deja să sosească la stadion, iar bișnițarii încearcă să profite pe cât posibil și să vândă bilete la suprapreț, iar cei care s-au trezit în ultimul ceas au șanse mari să fie păcăliți.

Concret, în momentul în care au comandat bilete online, fanii naționalei au avut de ales între a primi acasă biletul clasic sau a primi un link spre bilet, pe care urmau să-l imprime pe o foaie A4. Cum mulți au preferat a doua variantă, se ajunge în situația în care biletele pot fi multiplicate foarte ușor în nenumărate exemplare și apoi vândute. Astfel, fanii care cumpără se pot trezi că au dat banii pe un tichet cu care s-a intrat deja pe stadion.


Așa arată un bilet tras la imprimantă pe foaie A4, care-i poate păcăli foarte ușor pe doritori.

„Evident că nu recomandăm această variantă. Oamenii pot fi înșelați. Dacă altcineva a folosit biletul cu același cod ca să intre la meci, a doua oară turnicheții nu se vor deschide și persoanele care au cumpărat o dublură vor rămâne pe dinafară”, a spus Gabriel Berceanu, directorul de comunicare al FRF, pentru stiridesport.ro.  


18:40 Echipa de start a României! Selecționerul Anghel Iordănescu va miza pe o formație foarte apropiată de cea standard. Astfel, Tătărușanu îi va lua locul lui Pantilimon, Chiricheș și Dragoș Grigore vor forma, ca de obicei, cuplul de fundași centrali, iar Săpunaru va juca în banda dreaptă a apărării. În stânga, Generalul l-a ales pe Steliano Filip în detrimentul lui Toșca, Pintilii și Hoban vor juca la închidere, iar Adi Popa, Nicușor Stanciu și Bogdan Stancu vor forma linia ofensivă din spatele lui Florin Andone, atacantul Cordobei.


18:25 Meciul din această seară e al 16-lea pe care România îl va juca împotriva Spaniei, iar bilanțul este perfect egal: cinci victorii ale noastre, cinci ale lor și cinci egaluri. În 1962, echipa care avea să câștige Campionatul European peste doi ani ne zdrobea cu 6-0, într-un meci la care asistau 80.000 de oameni pe stadionul Santiago Bernabeu.

Trecând spre perioada modernă a fotbalului ne amintim de clipe mai frumoase. În 2006, la Cadiz, Marica înscria singurul gol al unei victorii superbe a României. Era ultima înfrângere a Spaniei înainte ca ibericii să intre în era tiki taka. Aveau să obțină, apoi, două titluri europene (2008 și 2012) și unul mondial (2014).


17:30 Spania, cu doi debutanți și multe rezerve. Presa iberică anunță că Vicente del Bosque va aborda meciul cu România cu mai mulți fotbaliști din linia a doua, printre caer și doi debutanți, portarul Sergio Rico (Sevilla) și mijlocașul Sergi Roberto (Barcelona). Pique, David Silva și Pedro sunt vedetele care se vor afla pe Cluj Arena.


16:40 Bună ziua! Cinci ore ne despart de întâlnirea cu campioana europeană și fost campioană mondială. Sunt Cristian Voicu și vă invit să urmărim împreună cele mai importante evenimente de dinaintea și din timpul meciului.

Începem cu o știre pe care nu am fi vrut s-o citim. După evenimentele regretabile de la Bruxelles, autoritățile fac tot posibilul pentru ca meciul cu Spania, considerat cu grad de risc ridicat, să se desfășoare în condiții optime. Astfel, Cluj Arena este momentan închis și va rămâne așa până la ora 18:00, geniștii, polițiștii și experții în securitate verificând în detaliu toate colțurile stadionului.


România are o singură șansă să își măsoare forțele cu o putere a Europei înaintea turneului final din vară, din Franța. Fotbaliștii aflați sub comanda lui Anghel Iordănescu vor da piept cu ceea ce jurnaliștii iberici numesc „echipa a doua a Spaniei”, însă românii se prezintă pe gazonul de pe Cluj Arena în formula consacrată de parcursul în preliminarii, plus cei remarcați în ultima perioadă. Astfel, Tătărușanu va reveni între buturi și va avea în față o apărare centrală formată din cei doi titulari și integraliști din preliminarii, Chiricheș și Dragoș Grigore. Săpunaru pe dreapta și Toșca pe stânga vor completa o defensivă betonată cu închizătorii Pintilii și Hoban.

La capitolul creație, selecționerul se bazează pe unul dintre cei mai în formă jucători pe care îi are în lot, stelistul Nicușor Stanciu. Prestațiile foarte bune de la echipa de club au fost încununate cu un gol de efect în amicalul cenușiu cu Lituania, motiv pentru care Stanciu pare sigur de titularizare în spatele vârfului Claudiu Keșeru, golgheterul lui Ludogoreț. Torje și Bogdan Stancu sunt variantele ce vor fi încercate pe bandă. 

Fabregas sau Mata? Nu, Nolito și Koke!

Problemele de lot ale lui Vicente del Bosque, dar și faptul că pentru spanioli amicalul puternic a fost considerat cel cu Italia, toate fac din jocul de la Cluj o partidă de verificare pentru cei care sunt în mod normal rezerve. Cu Sergio Ramos întors deja în Spania cu probleme medicale, spectatorii de pe Cluj Arena au șanse mici să vadă vedetele consacrate ale ibericilor în primul „11”. Singurul nume mare pare să fie Casillas, însă portarul lui Porto este a doua opțiune pentru acest post, dupa de Gea. Astfel, dacă în amicalul cu Italia au jucat titulari Mata, Morata, Fabregas sau Pique, cu România vor intra nume precum Gaspar, Sergi Roberto, Koke sau Nolito. 


La o privire de ansamblu, gazonul de pe Cluj Arena arăta decent cu o zi înainte de meci. Totuși, temerile organizatorilor sunt că suprafața de iarbă nu va rezista unui ritm de meci timp de 90 de minute. Foto: ProSport

Gazonul este în continuare o necunoscută, iar pentru protejarea lui Anghel Iordănescu a mutat antrenamentul oficial al naționalei noastre pe stadionul lui CFR Cluj, în Gruia. Spaniolii au fost singurii care au călcat pe iarba fragilă de pe Cluj Arena. După primul test, se pare că gazonul este pe placul spaniolilor, chiar dacă iarba nu a crescut în toate zonele terenului. 

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…