LIVE BLOG | România – Serbia 0-0. Tricolorii scot un rezultat de egalitate, după ce au jucat o repriză în zece oameni. Tadic a ratat un penalty, iar Mitrovic a fost principalul pericol pentru poarta lui Tătărușanu

LIVE BLOG | România - Serbia 0-0. Tricolorii scot un rezultat de egalitate, după ce au jucat o repriză în zece oameni. Tadic a ratat un penalty, iar Mitrovic a fost principalul pericol pentru poarta lui Tătărușanu
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Serbia 0-0

  • România: Tătărușanu – Manea, Tamașs, Săpunaru, Toșca – R. Marin, T. Băluță – Maxims(Rotariu 71), Stanciu, Drăguș (Nedelcearu 45+1) – Țucudean (Keșeru 80)
    Rezerve: Pantilimon, Niță – R. Benzar, Stoian, D. Rotariu, Bancu, Keșeru, Nedelcearu, Fl. Tănase, Mitriță
  • Serbia: Rajkovic – Rukavina, Milenkovics, Veljkovic, Rodics (Miletic 76) – Lukic, Maksimovic – Gacinovic (Milinkovic-Savic 64), Tadic, Radonjic – Mitrovics
    Rezerve: Dmitrovic, Jovanovic – Spajic, Zivkovic, Prijovic, Vukovic, Jovicic, Kostic

Minutul 90+3: Fluier final! Tricolorii reușesc să obțină un rezultat de egalitate, în condițiile în care au evoluat o repriză cu un om în minus, după eliminarea lui Gabi Tamaș. Tadic a ratat un penalty, iar Aleksandar Mitrovic a avut câteva șanse bune de a înscrie, dar Tătărușanu a respins de fiecare dată.


Minutul 85: Mitrovic reușește să înscrie, dar era în poziție de offside în momentul centrării. Acesta avea deja un cartonaș galben și putea fi eliminat pentru că a șutat după fluierul arbitrului. 48.513 spectatori sunt prezenți pe Arena Națională.


Minutul 81: Încă o ocazie pentru Serbia! Miletic este lăsat complet singur în careul tricolorilor și reia cu capul o centrare venită din corner, dar balonul se duce mult pe lângă poartă.


Minutul 80: Ultima încercare pentru Cosmin Contra! Iese de pe teren George Țucudean, iar în locul său intră atacantul lui Ludogorets, Claudiu Keșeru.


Minutul 74: Tadic centrează în careu iar Mitrovic reia cu capul. Tătărușanu scoate de sub bară și respinge mingea în corner. Asediul oaspeților continuă! În repriza secundă, tricolorii nu au contat în compartimentul ofensiv.


Minutul 71: Ambii antrenori mută! La sârbi a intrat starul lui Lazio, Sergej Milinkovic-Savic, iar Cosmin Contra l-a trimis în teren pe mijlocașul celor de la AZ Alkmaar, Dori Rotariu, care l-a înlocuit pe Alexandru Maxim.


Minutul 68: Ocazie mare pentru sârbi! Mitrovic îl întoarce pe Nedelcearu în marginea careului și trage la poartă, dar Tătărușanu respinge!


Minutul 60: Asediul sârbilor! Rukavina trimite pe jos în careu, dar Tătărușanu iese perfect și reține balonul din fața lui Mitrovic. Oamenii lui Krstajic simt că pot deschide scorul pe Arena Națională și mențin posesia în așteptarea unei găuri în defensiva lui Cosmin Contra.


Minutul 56: Fază controversată la porta sârbilor! Rajkovic iese și respinge mingea de lângă Țucudean. Atacantul CFR-ului cere henț, dar centralul partidei nu acordă nimic.


Minutul 54: Ocazie pentru sârbi! Mingea ajunge la Tadic după o bâlbâială în apărarea tricolorilor, acesta trage puternic, dar Cristi Manea respinge cu… fața. Fundașul dreapta rămâne întins pe gazon preț de câteva secunde.


Minutul 46: S-a reluat jocul! Cei doi selecționeri nu au efectuat modificări la pauză.


Minutul 45+4: Pauză pe Arena Națională! Tricolorii scapă fără gol primit după o repriză în care sârbii au atacat în valuri, au ratat un penalty și au avut alte trei ocazii periculoase de a înscrie. Singura ocazie periculoasă a tricolorilor a fost semnată de Răzvan Marin, cu un șut puternic din lovitură liberă.


Minutul 45+1: Ratareeee! Același Tadic așează mingea pe punctul cu var, se apropie ușor de balon, dar trimite mult peste poarta lui Tătărușanu! Tabela rămâne intactă. Cosmin Contra îl trimite în teren pe Ionuț Nedelcearu. Iese Denis Drăguș.


Minutul 45: Penalty pentru Serbia! Tamaș face o gafă monumentală și ridică piciorul aproape de capul lui Tadic. Fundașul nostru este eliminat.


Minutul 40: Încă o ocazie imensă semnată de Mitrovic! Acesta primește o pasă în careu, dar trimite pe lângă poarta lui Tătărușanu din poziție ideală. Fundașii tricolori au fost făcuți KO!


Minutul 31: Mitrovic putea înscrie din nou! Acesta reia cu capul o centrare venită de pe partea stângă, Săpunaru nu l-a putut opri, dar Tătărușanu respinge greu în corner. Până acum, atacantul lui Fulham este cel mai periculos om al sârbilor. Acesta a marcat ambele goluri ale oaspeților în meciul tur de la Belgrad, încheiat cu scorul de 2-2.


Minutul 29: Șansă mare pentru tricolori! Maxim este faultat în jumătatea adversă de teren, iar Stanciu și Răzvan Marin se așează lângă balon. A executat mijlocașul lui Standard Liege, care a trimis pe jos, periculos, dar Rajkovic a respins greu în corner.


Minutul 25: Încă o ocazie pentru România! Stanciu primește mingea la marginea careului, își așează mingea pe piciorul stâng, dar trage slab. Faza este asemănătoare cu ocazia precedentă, semnată tot de mijlocașul născut în Alba-Iulia.


Minutul 19: Ocazie imensă pentru sârbi! Același Mitrovic ia o acțiune pe cont propriu și scapă către poarta lui Tătărușanu. Tamaș nu l-a putut opri să șuteze, dar balonul a trecut pe lângă poarta tricolorilor. România a început slab, iar de la ocazia lui Stanciu nu a mai contat în atac.


Minutul 17: Șansă importantă pentru sârbi, dar Mitrovic se afla în poziție de offside. Sârbii au început bine partida, iar statistica arată că posesia este de 66% în favoarea lor, și doar 34% în dreptul tricolorilor.


Minutul 10: Prima ocazie pentru România! Tricolorii au urcat ușor cu mingea, care a ajuns la Stanciu, iar acesta și-a încercat norocul de la mare distanță. Decarul Spartei Praga a tras slab, fără probleme pentru Rajkovic, care a reținut balonul.


Minutul 3: Sârbii au început tare, au avut un corner, dar Tamaș a îndepărtat pericolul. Cosmin Contra nu are stare pe margine, la ultimul meci pe care România îl va disputa înainte ca acesta să ajungă pe masa de operație, după cum a spus chiar el. Jocul a fost întrerupt câteva secunde din cauza fumigenelor și petardelor pe care suporterii tricolori le-au folosit.


Minutul 1: Fluier de start pe Arena Națională! Echipa lui Cosmin Contra dă examenul decisiv pentru primul loc în grupă! Jucătorii lui Gică Hagi, Denis Drăguș și Tudor Băluță au fost trimiși în teren încă din primul minut împotriva Serbiei. Milinkovic-Savic, starul lui Lazio, este rezervă.


15:45 Arena Națională se umple, cu 15 minute înainte de startul partidei! Gheorghe Hagi este prezent la Arena Națională, după foarte mult timp în care nu a mai asistat la partidele primei reprezentative a României. Directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, aplaudă atmosfera pe care fanii români o crează înainte de primul fluier al centralului Kevin Blom: „E o astmoferă de fotbal mare, asta e ceea ce vreau. Meciurile mari sunt obișnuite pentru România, am avut în trecut o grămadă de meciuri mari. Sper să iasă bine, să jucăm bine, și să câștigăm. Numai Dumnezeu știe asta înainte de joc„, a spus Stoichiță la microfonul Digisport.


14:47 Avem confirmarea echipei de start a lui Cosmin Contra, dar și primul 11 ales de Mladen Krstajic. Vestea bună e că nu joacă Milinkovic-Savic, vedeta lui Lazio și cel mai bine cotat jucător din lotul oaspeților luând loc pe banca de rezerve.


13:05 Potrivit digisport.ro, Cosmin Contra a hotârât cum va arăta echipa de start, iar surpriza selecționerului se numește Denis Drăguș. Vârful Viitorului va fi trimis în banda stângă, în locul lui Alex Mitriță, iar Maxim și Stanciu vor completa linia din spatele lui Țucudean. Așa cum era de aștepta, Tudor Băluță îl va înlocui pe Paul Anton și va juca lângă Răzvan Marin, iar o altă surpriză e intenția selecționerului de a miza tot pe Cristi Manea în flancul drept al apărării, înaintea lui Romario Benzar.

  • Cum va arăta primul 11 al României: Tătărușanu – Manea, Tamaș, Săpunaru, Toșca – Răzvan Marin, Tudor Băluță – Maxim, Stanciu, Drăguș – Țucudean

12:10 Cu casa plină! Interesul din jurul meciului din această după-amiază e foarte, foarte mare, iar fanii aproape că au epuizat toate biletele. Potrivit lui Andrei Vochi, consilierul lui Răzvan Burleanu, sunt așteptați peste 50.000 de suporteri:  „Până la această oră s-au vândut 47.000 de bilete. Cred că vor fi peste 50.000 de oameni la meci”, a declarat Vochin, pentru Telekom Sport.

Iar stadionul va fi populat doar de fanii români, cei sârbi rămânând acasă.


11:45 FRF cheamă fanii mai devreme la stadion. Pentru că s-au vândut deja aproximativ 45.000 de bilete și în paralel cu meciul România – Serbia se desfășoară și Maratonul București, traficul din Capitală va pune probleme suporterilor care vor veni pe Arena Națională, motiv pentru care Federația i-a anunțat să se prezinte ceva mai devreme la cel mai mare stadion al țării: „Suporterii care vor asista la partida România – Serbia, azi, ora 16:00, Arena Națională, sunt rugați să fie prezenți din timp la stadion.

Până la ora de start a jocului, în oraș, ca urmare a desfășurării Maratonului București, traficul în perimetrul stadionului este restricționat.

Următoarele zone din Capitală sunt vizate de aceste restricții: Bulevardul Libertății, Piața Constituției, Bulevardul Unirii, Piața Unirii, Splaiul Independenței, strada Berzei – strada Buzești, Piață Victoriei, Piața Arcului de Triumf, Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Mircea Vodă, Podul Timpuri Noi, Piața Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Bulevardul Basarabia.

Vă reamintim că accesul în Arena Fanilor va fi permis începând cu ora 13:00, iar porțile Arenei Naționale se deschid la ora 14:00. Vă mulțumim și vă așteptăm pe stadion!”, se arată în comunicatul federalilor.


10:20 Dacă în Lituania am jucat în echipament roșu după patru ani, contra Serbiei tricolorii vor fi îmbrăcați în galbenul clasic.

Iar tricolorii și-au ales și numerele pentru partida din această seară:

  • Portari: 1. Costel Pantilimon, 12. Ciprian Tătărușanu, 16. Florin Niță
  • Fundași: 2. Romario Benzar, 3. Alin Toșca, 4. Gabriel Tamaș, 6. Cristian Manea, 11. Nicușor Bancu, 14. Ionuț Nedelcearu, 22. Cristian Săpunaru
  • Mijlocași: 5. Tudor Băluță, 8. Adrian Stoian, 9. Dorin Rotariu, 10. Alexandru Maxim, 17. Florin Tănase, 18. Răzvan Marin, 20. Alexandru Mitriță, 23. Nicolae Stanciu
  • Atacanți: 13. Claudiu Keșeru, 19. George Țucudean, 21. Denis Drăguș.

La puțin peste o lună de când am jucat primul meci cu Serbia, cel din deplasare, iată-ne din nou față în față cu principala favorită la primul loc. Spre deosebire de preliminariile pentru mondiale sau europene, când distanțele între meciuri sunt însemnate, în cazul acestei noi competiții datele problemei nu se schimbă prea mult în aceste duble confruntări. Cea mai importantă schimbare este transformarea din gazdă în oaspete și invers. Faptul că de această dată vom juca pe teren propriu este un avantaj important, dar nu determinant, mai ales cu o echipă redutabilă precum reprezentativa Serbiei. Egalul de la Belgrad însă dă alor noștri un plus în ceea ce înseamnă moralul, că se poate.

Temeri însă vin dinspre partea noastră defensivă pe care am văzut-o foarte nesigură la Vilnius, însă acolo am avut șansă deoarece ofensiva lituaniană nu e una redutabilă. Cu Serbia însă, asemenea slăbiciuni pot costa. De asemenea, ne vor lipsi, din cauza avertismentelor, Chipciu și Anton, primul fiind cu adevărat o absență importantă, despre el putându-se spune că a fost până acum cel mai bun jucător al nostru în această nouă competiție.
Victoria din Muntenegru a fost foarte importantă pentru Serbia în economia luptei pentru prima poziție a grupei, căci nouă ne va fi foarte greu să ne impunem la Podgorica. De aceea, mai ales din acest punct de vedere ne este foarte necesară victoria în fața sârbilor, pentru a le lua 4 din cele 6 puncte.

LOTURILE

ROMÂNIA
Portari
Florin Constantin NIȚĂ‚, n. 03.07.1987 (AC Sparta Praha / Cehia 1, 2/0)
Costel Fane PANTILIMON, n. 01.02.1987 (Nottingham Forest / Anglia 2, 27/0)
Anton Ciprian TĂ‚TĂ‚RUȘANU, n. 09.02.1986 (FC Nantes / Franța 1, 55/0)
Fundași
Nicușor Silviu BANCU, n. 18.09.1992 (U Craiova 1948 CS, 6/0)
Romario BENZAR, n. 26.03.1992 (FC Steaua București, 13/0)
Cristian Marian MANEA, n. 09.08.1997 (FC CFR 1907 Cluj, 5/1)
Ionuț NEDELCEARU, n. 25.04.1996 (FC UFA / Rusia 1, 2/0)
Cristian Ionuț SĂ‚PUNARU, n. 05.04.1984 (Kayserispor K / Turcia 1, 30/0)
Sebastian Gabriel TAMAȘ, n. 09.11.1983 (Hapoel Haifa / Israel 1, 66/3)
Alin Dorel TOȘCA, n. 14.02.1992 (PAOK ThessalonikĂ“ / Grecia 1, 13/0)
Mijlocași
Paul Viorel ANTON, n. 10.05.1991 (PFK Krîlia Sovetov Samara / Rusia 1, 6/0)
Tudor Cristian BĂ‚LUȚĂ‚, n. 27.03.1999 (FC Viitorul, 1/0)
Alexandru Mihăiță CHIPCIU, n. 18.05.1989 (AC Sparta Praga / Cehia 1, 40/5)
Răzvan Gabriel MARIN, n.23.05.1996 (R Standard C Liège / Belgia 1, 13/1)
Alexandru Iulian MAXIM, n. 08.07.1990 (1.FSV Mainz / Germania 1, 32/5)
Ionuț Alexandru MITRIȚĂ‚, n. 08.02.1995 (U Craiova 1948 CS, 6/0)
Dorin ROTARIU, n. 29.07.1995 (AZ Alkmaar / Olanda 1, 8/1)
Nicolae Claudiu STANCIU, n. 07.05.1993 (AC Sparta Praga / Cehia 1, 25/9)
Adrian Marius STOIAN, n. 11.02.1991 (Crotone / Italia 2, 2/0)
Florin Lucian TĂ‚NASE, n. 30.12.1994 (FC Steaua București, 3/0)
Atacanți
Denis Mihai DRĂ‚GUȘ, n. 06.07.1999 (FC Viitorul, 1/0)
Claudiu Andrei KESERÃœ, n. 02.12.1986 (PFK Ludogoreț Razgrad / Bulgaria 1, 26/6)
Marius George ȚUCUDEAN, n.30.04.1991 (FC CFR 1907 Cluj, 7/2)
Selecționer
Cosmin Marius CONTRA, n. 15.12.1975, bilanț 11. 7. 3. 1. 18-11.

SERBIA
Portari
Marko DMITROVIÆ, n. 24.01.1992 (SD Eibar / Spania1, 5/0)
Aleksandar JOVANOVIÆ, n. 06.12.1992 (SD Huesca / Spania 1, 1/0)
Predrag RAJKOVIÆ, n. 31.10.1995 (Maccabi Tel-Aviv / Israel 1, 8/0)
Fundași
Nikola MILENKOVIÆ, n. 12.10.1997 (Fiorentina ACF / Italia 1, 8/0)
Nemanja MILETIÆ, n. 26.07.1991 (FK Partizan, 2/0)
Milan RODIÆ, n. 02.04.1991 (FK Crvena Zvezda / Serbia 1, 3/0)
Antonio RUKAVINA, n. 26.01.1984 (FK Astana / Kazahstan 1, 51/0)
UroÅ¡ SPAJIÆ, n. 13.02.1993 (FK Krasnodar / Rusia 1, 6/0)
MiloÅ¡ VELJKOVIÆ, n. 26.09.1995 (SV Werder Bremen / Germania 1, 6/0)
JagoÅ¡ VUKOVIÆ, n. 10.06.1988 (Olympiakos Peiraias FC / Grecia 1, 8/0)
Mijlocași
Mijat GAÆINOVIÆ, n. 08.02.1995 (Eintracht Frankfurt/Main / Germania 1, 7/2)
Branko JOVIĂŒIÆ, n. 18.03.1993 (FK Crvena Zvezda, 1/0)
SaÅ¡a LUKIÆ, n. 13.08.1996 (Torino FC / Italia 1, 3/0)
Nemanja MAKSIMOVIÆ, n. 26.01.1995 (Getafe FC / Spania 1, 8/0)
Nemanja MATIÆ, n. 01.08.1988 (Manchester United / Anglia 1, 43/2)
Sergej MILINKOVIÆ-SAVIÆ, n. 27.02.1995 (Lazio SS / Italia 1, 9/0)
Andrija ŽIVKOVIÆ, n. 11.07.1996 (SL Benfica / Portugalia 1, 13/0)
Atacanți
Filip KOSTIÆ, n. 01.11.1992 (Eintracht Frankfurt/Main / Germania 1, 28/2)
Aleksandar MITROVIÆ, n. 16.09.1994 (Fulham FC / Anglia 1, 42/21)
Aleksandar PRIJOVIÆ, 21.04.1990 (PAOK ThessalonikÓ / Grecia 1, 11/1)
Nemanja RADONJIÆ, n. 15.02.1996 (Olympique Marseille / Franța 1, 7/0)
DuÅ¡an TADIÆ, n. 20.11.1988 (AFC Ajax / Olanda 1, 58/14)
Selecționer
Mladen KRSTAJIÆ, n. 04.03.1974, bilanț 12. 6. 2. 4. 18-11

CELE TREI CONFRUNTĂ‚RI DE PÂNĂ‚ ACUM

28.03.2009 Constanța: ROMÂNIA – SERBIA 2-3 (0-2) prel.CM
Stadion: Farul. Spectatori: 14.000. Marcatori: Marica (50), D.Stoica (73) – M.JovanoviÇ (17), D.Stoica (43a), B.IvanoviÇ (58). Arbitru: Trefoloni (Italia).
ROMÂNIA: Lobonț – Contra, Tamaș, D.Stoica, Raț – Cociș (75 M.Niculae), Rădoi, Codrea (46 Cr.Tănase) – Fl.Costea (62 Bucur), Marica, Mutu / cpt. Antrenor: Victor Pițurcă.
SERBIA: V.StojkoviÇ – B.IvanoviÇ, VidiÇ, DragutinoviÇ, I.ObradoviÇ – KrasiÇ, D.StankoviÇ, MilijaÅ¡, M.JovanoviÇ (61 B.JankoviÇ) – ŽigiÇ, Ma.PanteliÇ (65 SubotiÇ). Antrenor: Radomir AntiÇ.

10.10.2009 Beograd: SERBIA – ROMÂNIA 5-0 (1-0) prel.CM
Stadion: Crvena Zvezda. Spectatori: 39.939. Marcatori: ŽigiÇ (37), Ma.PanteliÇ (50), KuzmanoviÇ (77), M.JovanoviÇ (86, 90). Arbitru: KapĂ“tanĂ“s (Cipru). C.R.: Chivu (82).
SERBIA: V.StojkoviÇ – B.IvanoviÇ, VidiÇ (73 SubotiÇ), LukoviÇ (46 DragutinoviÇ), Kolarov – D.StankoviÇ, MilijaÅ¡ (64 KuzmanoviÇ), KrasiÇ – M.JovanoviÇ, ŽigiÇ, Ma.PanteliÇ. Antrenor: Radomir AntiÇ.
ROMÂNIA: D.Coman – Maftei, Rădoi, Chivu / cpt, Raț – D.Varga, Iul.Apostol, Ghioane (59 Bucur), Ad.Cristea – Marica (59 Goian), Mutu (74 A.Cristea). Antrenor: Răzvan Lucescu.

10.09.2018, Beograd: SERBIA – ROMÂNIA 2-2 (1-0) Liga Națiunilor UEFA
Stadion: Partizan. Spectatori: 15.496. Marcatori: A.MitroviÇ (26, 63) – N.Stanciu (48p), Țucudean (68). Arbitru: Bezborodov (Rusia).
SERBIA: DmitroviÇ – Rukavina, SpajiÇ, VeljkoviÇ, Kolarov – Ne.MaksimoviÇ, LukiÇ (71 MatiÇ) – TadiÇ, MilinkoviÇ-SaviÇ (64 KostiÇ), LjajiÇ (77 PrijoviÇ) – A.MitoviÇ. Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
ROMÂNIA: Tătărușanu – Cr.Manea, Bălașa, Săpunaru / cpt, Bancu – Chipciu (90+4 D.Rotariu), P.Anton, R.Marin – N.Stanciu, Țucudean (82 Keserü), Drăguș (61 Al.Mitriță). Antrenor: Cosmin Contra.

MECIUL 693
Partida contra Serbiei va fi a 693-a din istoria echipei noastre naționale. Bilanțul la zi este următorul: 307 victorii, 178 egaluri, 207 înfrângeri, 1139-992 golaveraj

MECIURILE SERBIEI DIN ACEST AN

23.03; Torino: SERBIA – MAROC 1-2 (1-2) amical
Spectatori: 15.700. Marcatori: TadiÇ (37) – Ziyech (29p), Boutaïb (40). Arbitru: Guida (Italia). C.G.: Ni.MaksimoviÇ – Belhanda, Boussoufa.
SERBIA: DmitroviÇ – BaÅ¡ta, Ni.MaksimoviÇ (73 B.IvanoviÇ), D.ToÅ¡iÇ, Kolarov (78 I.ObradoviÇ) – A.ŽivkoviÇ (46 MilivojeviÇ), MatiÇ (67 GrujiÇ), LjajiÇ (62 PrijoviÇ) – TadiÇ (70 GaÇinoviÇ), A.MitroviÇ, KostiÇ. Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
27.03; Londra: SERBIA – NIGERIA 2-0 (0-0) amical
Spectatori: 3.500. Marcator: A.MitroviÇ (68, 81). Arbitru: Pawson (Anglia). C.G.: A.MitroviÇ – Ogu.
SERBIA: V.StojkoviÇ – Rukavina, B.IvanoviÇ, NastasiÇ, Kolarov – MilivojeviÇ, MatiÇ (65 GrujiÇ) – LjajiÇ (80 A.ŽivkoviÇ), TadiÇ, KostiÇ (88 GaÇinoviÇ) – A.MitroviÇ (90 Ne.MaksimoviÇ). Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
04.06; Graz: SERBIA – CHILE 0-1 (0-0) amical
Spectatori: 2.000. Marcator: Maripán (88). Arbitru: Harkam (Austria). C.G.: Rukavina, D.ToÅ¡iÇ – L.Reyes.
SERBIA: V.StojkoviÇ – Rukavina, MilenkoviÇ, D.ToÅ¡iÇ, Kolarov (80 RodiÇ) – MilivojeviÇ (46 MatiÇ), GrujiÇ – LjajiÇ (46 MilinkoviÇ-SaviÇ), RadonjiÇ (64 TadiÇ), A.ŽivkoviÇ (64 KostiÇ) – A.MitroviÇ (84 JoviÇ). Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
09.06; Graz: SERBIA – BOLIVIA 5-1 (4-0) amical
Spectatori: 2.000. Marcatori: A.MitroviÇ (4, 23, 68), LjajiÇ (19), B.IvanoviÇ (42) – J.Campos (48). Arbitru: Jäger (Austria). C.G.: MilenkoviÇ – Áñez.
SERBIA: V.StojkoviÇ (80 P.RajkoviÇ) – B.IvanoviÇ, MilenkoviÇ, D.ToÅ¡iÇ (67 Rukavina), Kolarov – MatiÇ (46 MilivojeviÇ), MilinkoviÇ-SaviÇ (63 GrujiÇ) – TadiÇ (85 RadonjiÇ), LjajiÇ, KostiÇ – A.MitroviÇ (70 PrijoviÇ). Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
17.06; Samara: COSTA RICA – SERBIA 0-1 (0-0) t.f.CM
Spectatori: 41.432. Marcator: Kolarov (56). Arbitru: Diédhiou (Senegal). C.G.: F.Calvo, D.Guzmán – B.IvanoviÇ, PrijoviÇ.
SERBIA: V.StojkoviÇ – B.IvanoviÇ, MilenkoviÇ, D.ToÅ¡iÇ, Kolarov – MatiÇ, MilivojeviÇ – TadiÇ (82 Rukavina), LjajiÇ (70 KostiÇ), MilinkoviÇ-SaviÇ – A.MitroviÇ (89 PrijoviÇ). Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
22.06; Kaliningrad: SERBIA – ELVEȚIA 1-2 (1-0) t.f.CM
Spectatori: 33.167. Marcatori: A.MitroviÇ (5) – Xhaka (52), Shaqiri (90). Arbitru: Brych (Germania). C.G.: MilinkoviÇ-SaviÇ, MilivojeviÇ, MatiÇ, A.MitroviÇ – Shaqiri.
SERBIA: V.StojkoviÇ – B.IvanoviÇ, MilenkoviÇ, D.ToÅ¡iÇ, Kolarov – MatiÇ, MilivojeviÇ (81 RadonjiÇ) – TadiÇ, KostiÇ (64 LjajiÇ), MilinkoviÇ-SaviÇ – A.MitroviÇ. Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
27.06; Moskva: SERBIA – BRAZILIA 0-2 (0-1) t.f.CM
Spectatori: 44.190. Marcatori: Paulinho (36), Thiago Silva (68). Arbitru: Faghani (Iran). C.G.: LjajiÇ, MatiÇ, A.MitroviÇ.
SERBIA: V.StojkoviÇ – Rukavina, MilenkoviÇ, VeljkoviÇ, Kolarov – MatiÇ, MilinkoviÇ-SaviÇ – TadiÇ, KostiÇ (82 RadonjiÇ), LjajiÇ (75 A.ŽivkoviÇ) – A.MitroviÇ (89 JoviÇ). Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
07.09; Vilnius: LITUANIA – SERBIA 0-1 (0-1) Liga Națiunilor UEFA Liga C
Spectatori: 4.378. Marcator: TadiÇ (38p). Arbitru: Madden (Scoția). C.G.: A.Novikovas – RodiÇ, Ne.MaksimoviÇ.
SERBIA: DmitroviÇ – Rukavina, VeljkoviÇ, MilenkoviÇ, RodiÇ (77 Kolarov) – Ne.MaksimoviÇ, MatiÇ (82 LukiÇ) – A.ŽivkoviÇ, TadiÇ, KostiÇ (90 RadonjiÇ) – A.MitroviÇ. Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
10.09.2018, Beograd: SERBIA – ROMÂNIA 2-2 (1-0) Liga Națiunilor UEFA
Spectatori: 15.496. Marcatori: A.MitroviÇ (26, 63) – N.Stanciu (48p), Țucudean (68). Arbitru: Bezborodov (Rusia). C.G.: Kolarov – Chipciu, Tătărușanu.
SERBIA: DmitroviÇ – Rukavina, SpajiÇ, VeljkoviÇ, Kolarov – Ne.MaksimoviÇ, LukiÇ (71 MatiÇ) – TadiÇ, MilinkoviÇ-SaviÇ (64 KostiÇ), LjajiÇ (77 PrijoviÇ) – A.MitoviÇ. Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
11.10.2018; Podgorica: LITUANIA – SERBIA 0-2 (0-1) Liga Națiunilor UEFA Liga C
Spectatori: 10.000. Marcator: A.MitroviÇ (18p, 81). Arbitru: Rocchi (Italia). C.G.: StojkoviÇ, N.S.VukÍeviÇ, JankoviÇ – LukiÇ, TadiÇ.
SERBIA: DmitroviÇ – Rukavina, VeljkoviÇ, MilenkoviÇ, RodiÇ – Ne.MaksimoviÇ, LukiÇ (72 JoviÍiÇ) – GaÇinoviÇ (79 MilinkoviÇ-SaviÇ), TadiÇ, A.ŽivkoviÇ – A.MitroviÇ (90+3 RadonjiÇ). Antrenor: Mladen KrstajiÇ.
Bilanț: 10 jocuri, 5 victorii, 1 egal, 4 înfrângeri, 15-10 golaveraj

CU BLOM „STELISTUL” LA CENTRU

Brigada olandeză care va arbitra meciul cu Serbia are următoarea compoziție: Kevin Blom (centru) – Rob van de Ven, Charles Schaap (asistenți) – Allard Lindhout, Siemen Mulder (adiționali) – Bas van Dongen (rezervă). Va fi a 23-a noastră partidă arbitrată de un olandez, Blom devenind al 18-lea arbitru din Țara Lalelelor care ne conduce. Bilanțul cu ei la centru ne este unul favorabil, având 11 victorii, 4 egaluri și 7 înfrângeri.
Bernie Raymond Blom căruia i se spune Kevin s-a născut la 21.02.1974, în localitatea Gouda. Este un arbitru rutinat, debutând la un meci oficial de anvergură la 17.10.2003, Go Ahead Eagles – Helmond Sport. Peste un an a ajuns pe lista FIFA. În 2007 a fost declarat cel mai bun arbitru al țării sale. Este angajat al Federației Olandeze de Fotbal (KNVB). Nu a mai arbitrat vreodată nici naționala noastră, nici pe cea a Serbiei. S-a intersectat cu fotbalul românesc doar în cupele europene, însă în destule meciuri, 6, din care 4 de-ale Stelei: 16.12.2009, PanathĂ“naïkos – Dinamo 3-0 C3 faza grupelor; 03.11.2011, Steaua – Maccabi Haifa 4-2 C3 faza grupelor; 02.08.2012, Steaua – Spartak Trnava 0-1 C3 tur de calificare 1; 22.08.2013, Maccabi Haifa – Astra 2-0 C3 play-off; 29.07.2015, Steaua – Partizan Beograd 1-1 C1 tur de calificare 3; 19.10.2017, Hapoel Beer-Sheva – Steaua 1-2 C3 faza grupelor.

Meciuri interțări conduse de Blom
22.08.2007, G̦teborg: Suedia РSUA 1-0 (0-0) amical
24.05.2008, Budapesta: Ungaria – Grecia 3-2 (0-1) amical
06.09.2008, Attard: Malta – Portugalia 0-4 (0-1) prel.CM
06.06.2009, Pisa: Italia – Irlanda de Nord 3-0 (1-0) amical
09.09.2009, Utrecht: Japonia – Ghana 4-3 (0-1) amical
10.10.2009, Ramat-Gan: Israel – Moldova 3-1 (1-0) prel.CM
19.05.2010, Klagenfurt: Austria – Croația 0-1 (0-0) amical
02.06.2010, Oslo: Norvegia – Ucraina 0-1 (0-0) amical
08.10.2010, Dublin: Irlanda – Rusia 2-3 (0-2) prel.CE
27.03.2011, Leiria: Portugalia – Chile 1-1 (1-1) amical
07.06.2011, Zenica: Bosnia-Herțegovina – Albania 2-0 (0-0) prel.CE
03.09.2011, Glasgow: Scoția – Cehia 2-2 (1-0) prel.CE
29.02.2012, Larnaca: Cipru – Serbia 0-0 amical
25.05.2012, Moscova: Rusia – Uruguay 1-1 (0-0) amical
31.05.2012, Leipzig: Germania – Israel 2-0 (1-0) amical
22.03.2013, Oslo: Norvegia – Albania 0-1 (0-0) prel.CM
05.03.2014, Londra: Anglia – Danemarca 1-0 (0-0) amical
31.05.2014, Lisabona: Portugalia – Grecia 0-0 amical
07.09.2014, Tbilisi: Georgia – Irlanda 1-2 (1-1) prel.CE
13.10.2015, Cardiff: Țara Galilor – Andorra 2-0 (1-0) prel.CE
09.10.2016, Cracovia: Ucraina – Kosovo 3-0 (1-0) prel.CM
15.11.2016, Viena: Austria – Slovacia 0-0 amical
10.06.2017, Podgorica: Muntenegru – Armenia 4-1 (2-0) prel.CM
12.06.2018, Varșovia: Polonia – Lituania 4-0 (2-0) amical

24 meciuri, din care 14 amicale, 10 în preliminarii (câte 5 de CM și CE), de 11 ori au învins gazdele, de 6 ori a fost egal, de alte 6 ori au învins oaspeții, un meci fiind teren neutru.


 

Răzvan Toma / Autor
De peste 35 de ani în presa sportivă. A debutat în 1986, pe când era student, devenind colaborator la cotidianul „Sportul”.La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. De-a lungul timpului a activat la diverse publicații: ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup