LIVE BLOG | România – Lituania 3-0. Tricolorii au defilat la Ploiești. Pușcaș a marcat primul gol pentru naționala mare, Ianis Hagi a debutat în repriza secundă

LIVE BLOG | România - Lituania 3-0. Tricolorii au defilat la Ploiești. Pușcaș a marcat primul gol pentru naționala mare, Ianis Hagi a debutat în repriza secundă
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Lituania 3-0 (Pușcaș 7, Keșeru 47, Stanciu 65)
Arbitru: Marco Guida (Italia). Asistenți: Matteo Passeri și Filippo Meli
Stadion: Ilie Oană (Ploiești)
H2H: 11 victorii pentru România, zero remize și un succes pentru Lituania

â–ºRomânia: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru (cpt.), Moți, Bancus – Chipciu (C. Deacs 65), Antons, Stanciu (Cicâldău 72), Maxim – Keșeru (I. Hagi 68), Pușcașs
Rezerve neutilizate: Pantilimon, F. Niță – Toșca, C. Manea, T. Băluță, Nedelcearu, Pașcanu, Mitriță, Țucudean

Selecționer: Cosmin Contra

â–ºLituania: Setkus – Vatikunas, Girdvainiss, Zulpa, Baravykas – Simkus (Slivka 65), Vorobjovas – Petravicius (Kazlauskas 80), Sirgedas, Novikovass – Cernych (cpt.) (Sernas 74)
Rezerve neutilizate: Zubas, Bartkus – Klimavicius, Janusevskis, A. Jankauskas, Beneta, Matulevicius, Slavickas, Romanovskij
Selecționer: Edgaras Jankauskas

â–ºMinutul 90+3 Fluier final! România învinge fără emoții Lituania, scor 3-0, astfel că păstrează șanse pentru câștigarea grupei. Avem nevoie de un rezultat mai bun decât cel al Serbiei în ultima rundă. Tricolorii merg în Muntenegru, în timp ce Serbia primește vizita Lituaniei. George Pușcaș a reușit să înscrie astăzi primul său gol pentru naționala de seniori, în timp ce Ianis Hagi a debutat pentru prima reprezentativă, la 35 de ani distanță de la debutul tatălui său.


â–ºMinutul 89 Eliminare! Novikovas a primit al doilea cartonaș galben după ce l-a faultat pe Nicușor Bancu, astfel că balticii vor termina partida în zece oameni.


â–ºMinutul 80 Ianis Hagi a trimis din lovitură liberă la bara a doua, însă Setkus a boxat centrarea mijlocașului aflat la debutul în echipa națională de seniori.


â–ºMinutul 68 Ianis Hagi debutează în echipa de seniori! Cosmin Contra profită de scorul de 3-0 și îl trimite pe Ianis în teren, în locul lui Claudiu Keșeru, cel care a marcat pentru 2-0 în startul reprizei secunde. Mircea Lucescu l-a debutat pe Gică Hagi, în urmă cu 35 de ani. Acum e rândul lui Contra să arunce în teren un Hagi.


â–ºMinutul 65 GOOOL România! Nicolae Stanciu înscrie al zeceal său gol pentru echipa națională. Mijlocașul a trimis la colțul scurt, din partea stângă, iar portarul Setkus nu se aștepta la o asemenea execuție. Setkus n-a mai reușit să respingă, astfel că România se desprinde la 3-0.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 47 GOOOL România! Claudiu Keșeru a împins balonul în plasă după ce Setkus a respins în față șutul expediat de Stanciu. Mijlocașul de la Praga a combinat cu Maxim, care i-a întors cu călcâiul, după care a șutat puternic pe centru. Portarul advers a respins în ultimul moment, dar acolo se afla golgheterul Bulgariei, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.


â–ºMinutul 46 S-a reluat partida dintre România și Lituania. Cei doi selecționeri nu au efectuat modificări la pauză.


â–ºMinutul 45 Pauză la Ploiești! Tricolorii au dominat, au înscris la prima ocazie și după cum decurge jocul nu putem scăpa această victorie. Chipciu continuă să impresioneze la echipa națională, în timp ce George Pușcaș a înscris primul său gol pentru reprezentativa de seniori.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 44 O nouă șansă pentru Maxim. Decarul nostru a reluat milimetric pe lângă poartă din apropiere, spre disperarea lui Cosmin Contra.


â–ºMinutul 39 Replica Lituaniei. Novikovas a căutat vinclul din lovitură liberă, dar mingea a trecut la circa o palmă de poarta apărată de Ciprian Tătărușanu. A fost a doua șansă a balticilor din această seară, după ocazia lui Sirgedas din secunda 29.


â–ºMinutul 35 Încă un cartonaș galben pentru România. George Pușcaș a fost avertizat după un duel cu Zulpa. Cosmin Contra îi reproșează centralului Marco Guida faptul că i-a acordat prea ușor cartonașul galben atacantului care a deschis scorul în această seară.


â–ºMinutul 29 O nouă șansă pentru România. Claudiu Keșeru a șutat pe jos de la 16 metri, dar Setkus s-a întins și a reușit să respingă. Tricolorii domină autoritar și golul de 2-0 pare inevitabil. Lituanienii nu reușesc să mai treacă cu mingea la picior de mijlocul terenului, fiind practic sufocați de trupa lui Contra.


â–ºMinutul 24 Primul cartonaș galben al partidei. Nicușor Bancu a fost avertizat de centralul Marco Guida, după un fault din spate asupra lui Novikovas.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 22 Stanciu a încercat să-l suprindă pe Setkus. Mijlocașul Sparta-ei Praga a trimis cu boltă dintr-o lovitură liberă, la colțul lung, dar mingea a căzut în spatele porții. Tricolorii așteaptau o centrare în preajma porții, dar Stanciu a încercat să-l prindă pe picior greșit pe portarul advers.


â–ºMinutul 14 La un pas de 2-0! După ce a marcat și în tur, Alexandru Maxim a izbit bara din dreapta lui Setkus. Mijlocașul legitimat la Mainz a primit în flancul stâng, a pătruns în centru, după care a șutat pe jos la colțul scurt. Fundașii lui Jankauskas au fost depășiți de minge, iar Setkus a plonjat în gol. Spre norocul balticilor, mingea a lovit bara laterală, după care a ricoșat în partea opusă. Niciun tricolor nu a reușit să reia mai apoi spre poartă.


â–ºMinutul 7 GOOOL România! George Pușcaș a deschis scorul în minutul 7, reușind să înscrie primul lui gol pentru echipa națională de seniori, după ce a impresionat la U21. Alexandru Chipciu s-a distrat cu defensiva adversă, după care i-a scos lui Pușcaș în centrul careului. Atacantul lui Palermo a pus latul pentru 1-0, fără șansă pentru Setkus. Chipciu continuă să impresioneze la echipa națională.


â–ºMinutul 1 Ocazie pentru Lituania. Cernych a primit în flancul drept, a centrat în fața porții, iar Sirgedas a reluat cu capul, pe lângă poartă, din apropiere. Mijlocașul ofensiv al balticilor și-a calculat prost pașii, astfel că a reluat defectuos dintr-o poziție ideală. Chiar dacă selecționerul Cosmin Contra mizează pe o formulă ofensivă, există riscul ca adversarii să ne surprindă pe contraatac, așa cum s-a întâmplat în secunda 29.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 1 A început partida de la Ploiești. Lituanienii au adus 40 de suporteri pe arena „Ilie Oană”. Delegația poate cuprinde, conform UEFA, 75 de persoane, iar balticii au ales să aloce 40 de locuri suporterilor. După ce Serbia a învins Muntenegru, suntem obligați să învingem astăzi pentru a mai păstra șanse teoretice la câștigarea grupei.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–º20:21 Avem echipele de start! Formula României a fost confirmată, în timp ce Edgaras Jankauskas răspunde cu un 4-2-3-1, după ce în tur a mizat pe un sistem 4-3-3.


â–º19:21 Conform zvonurilor existente, Cosmin Contra va începe cu un 4-4-2 în această seară. Anton și Stanciu vor juca la mijloc, Chipciu și Maxim în benzi, iar Keșeru și Pușcaș ar urma să joace în față. Doar doi jucători din Liga 1 Betano ar urma să se află în teren: Romario Benzar (FCSB) și Nicușor Bancu (Craiova). Cosmin Contra ne-a obișnuit să înceapă cu un 4-2-3-1 până acum, dar astăzi pare decis să-și asume mai multe riscuri.


â–º 18:02 Am sperat degeaba! Serbia a învins Muntenegru, scor 2-1, astfel că e aproape sigură de primul loc în grupă. În ultima rundă, vecinii noștri vor primi vizita Lituaniei, care după patru etape are zero puncte.


Lupta pentru supremația grupei continuă, acum când mai sunt două meciuri de jucat. În grupa noastră, a 4 a Serie C, România, Serbia și Muntenegru speră la poziția fruntașă, ceea ce înseamnă o șansă în plus pentru calificarea la EURO 2020.

Elevii lui Contra sunt pe locul trei, cu șase puncte, după patru etape, și ar trebui să învingă Lituania, la Ploiești, și Muntenegru, în deplasare, iar Serbia să obțină cel mult patru puncte în fața acelorași adversari. Astfel, tricolorii și sârbii ar încheia la egalitate, dar noi suntem avantajați de întâlnirile directe, 2-2 la Belgrad și 0-0 acasă.

Dacă Serbia va triumfa în ambele runde, cu Lituania și Muntenegru, atunci România nu mai are nicio șansă pentru locul întâi, dar se poate lupta pentru poziția secundă a grupei, de asemenea importantă. Au explicat cel mai bine „tricolorii”: „Dacă nu vom câștiga grupa, să fim pe locul 2, sperând că Serbia se va califica din grupa lor preliminară și jucăm noi barajul pentur Euro, dacă nu ne vom califica”.

Ar fi și varianta, una extrem de dificilă, ca românii să se claseze în fruntea grupei și-n cazul unei remize sau a unui eșec cu Lituania. Dar, ar trebui ca Serbia să nu triumfe acasă cu Muntenegru, noi ar trebui să-i batem pe muntenegreni, iar Lituania totodată să nu cunoască eșecul la Belgrad. În aceste condiții s-ar ajunge la egalitate între noi și sârbi sau cei din Muntenegru, dar am avea din nou avantajul rezultatelor directe.

Lotul pe care mizează Contra diseară contra Lituaniei:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes), Costel Pantilimon (Nottingham Forest), Florin Niță (Sparta Praga);
Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Cosmin Moți (Ludogoreț Razgrad), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Alin Toșca (PAOK Salonic), Nicușor Bancu (U Craiova);
Mijlocași: Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Răzvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krîlia Sovetov Samara), Tudor Băluță (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Sparta Praga), Alexandru Cicâldău (U Craiova), Alexandru Mitriță (U Craiova), Ianis Hagi (FC Viitorul), Alexandru Maxim (Mainz), Ciprian Deac (CFR Cluj);
Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț), George Pușcaș (US Palermo), George Țucudean (CFR Cluj)

Meciul va fi arbitrat de italianul Marco Guida, ajutat de Matteo Passeri și Filippo Meli, în timp ce asistenți adiționali vor fi Daniele Doveri și Marco Di Bello. Rezervă va fi Ciro Carbone.

Meciurile jucate până acum:

7 septembrie | România – Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadic 38-pen.)
10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrovic 26, 63 / Stanciu 48-pen., Țucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savic 34-pen., Jankovic 35)
11 octombrie | Lituania – România 1-2 (Zulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4), Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrovic 18-pen., 81)
14 octombrie | România – Serbia 0-0, Lituania – Muntenegru 1-4 (Baravykas 88 / Mugosa 10, 45+1-pen., Kopitovic 35, Zoric 86)

Clasament:

Serbia     4     2     2     0     5-2     8
Muntenegru     4     2     1     1     6-3     7
România    4     1     3     0     4-3     6
Lituania     4     0     0     4     2-9     0

Programul meciurilor care mai sunt de disputat în grupa noastră:

Serbia-Muntenegru, 17.11.2018, 16:00
România-Lituania, 17.11.2018, 21:45
Muntenegru-România, 20.11.2018, 21:45
Serbia-Lituania, 20.11.2018, 21:45

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen