LIVE BLOG | România – Chile 3-2. Experiența și-a spus cuvântul. Budescu, Deac și Chipciu l-au salvat pe Contra de o umilință la Graz. Sud-americanii au preluat conducerea, în 10 oameni, dar tricolorii au obținut victoria pe final

LIVE BLOG | România - Chile 3-2. Experiența și-a spus cuvântul. Budescu, Deac și Chipciu l-au salvat pe Contra de o umilință la Graz. Sud-americanii au preluat conducerea, în 10 oameni, dar tricolorii au obținut victoria pe final
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Chile 3-2 (Stanciu 13, C. Deac 66, Budescu 84 / G. Maripan 31, L. Reyes 52)

România: Tătărușanu – Benzars, Nedelcearu (M. Bălașa 59), Săpunarus, Toșca – Cicâldău (Budescu 64), Nedelcus (T. Băluță 70) Stanciu – Rotariu (C. Deac 54), Grozav (Chipciu 54), Țucudean (G. Pușcaș 75)
Rezerve: Lung, Niță, C. Manea, Bancu, A. Băluță, Anton, Stoian, Man, A. Mitriță

Chile: Gonzalo Callao – Paulo Diaz (Bizama 77), Igor Lichnovsky, Guillermo Maripan, Sebastian Vegas (Albornoz 46) – Gary Medel (Felipe Mora 73), Lorenzo Reyes – Martin Rodriguez (Angelo Henriquezs 41), Diego Valdes (J. Martinez 85), Nicolas Castillos – Angelo Sagal
Rezerve: Toselli, Gabriel Arias, Roco, Serralta, Junior Fernandez, Araos, Victor Davila, Kuscevic, Cuevas

Naționala României a avut un început timorat în Austria, dar Stanciu a reușit să deschidă scorul după doar 13 minute, la capătul unei acțiuni personale. A urmat eliminarea lui Castillo, care l-a lovit cu cotul în figură pe Alin Toșca și a fost trimis la cabine. În zece oameni, sud-americanii au reușit să egaleze dintr-o fază fixă. Fundașul Maripan a trimis în plasă cu o lovitură de cap, după ce Nedelcearu l-a scăpat din marcaj în interiorul careului. Cu un om în plus, tricolorii n-au reușit să impresioneze după pauză, iar Reyes a dus scorul la 2-1, după o serie de gafe în defensiva României. Nedelcearu a pierdut balonul în margine, Salda i-a trimis lui Reyes, care a profitat de o intervenție greșită a lui Cicâldău, iar apoi a șutat pe jos. Mingea a trecut pe sub mâna lui Tătărușanu.

Contra a reacționat imediat și i-a trimis în teren pe Chipciu, Budescu și Deac. Cei trei au colaborat la golul de 2-2, iar Budescu a înscris pe final pentru 3-2, după o pasă decisivă a lui Pușcaș, care l-a lăsat singur cu portarul Gonzalo Callao, debutant în naționala de seniori. Experimentele lui Contra nu au dat roade, iar jucătorii cu experiență și-au pus imediat amprenat pe jocul naționalei.


Minutul 90: Final la Graz! România s-a impus pentru a treia oară în istorie în fața naționalei statului Chile, cu același scor, 3-2. Suporterii au invadat terenul după fluierul de final pentru a putea face o poză cu jucătorii favoriți.


Captură Digi Sport


Minutul 84: GOOOL România! Budescu l-a învins pe Callo pentru 3-2, scor similar cu cel înregistrat anul trecut pe Cluj Arena. Pușcaș i-a pasat în adâncime lui „Budi”, care a scăpat singur cu portarul advers, pe care l-a păcălit cu un șut pe jos. Mingea s-a scurs agonizant pentru sud-americani spre poarta goală, iar tricolorii reușesc în cele din urmă să preia conducerea partidei. Jocul s-a chimbat complet după ce Budescu, Deac și Chipciu au fost introduși pe teren.


Minutul 77: Budescu a trimis puțin peste bara transversală din lovitură liberă. Mijlocașul FCSB-ului a executat în stilul său caracteristic, dar mingea a căzut prea târziu, astfel că scorul rămâne egal, 2-2. Budescu a adus patru puncte FCSB-ului în playoff, reușind să transforme superb două lovituri libere. La prima în partida cu CSM Poli Iași a adus victoria după ce a transformat pe final, iar la Ovidiu a egalat la 2, cu o execuție imparabilă pentru Valentin Cojocaru.


Minutul 68: Ocazie Chipciu! Mijlocașul lui Anderlecht a reluat din cădere sub bara transversală, dar balonul l-a izbit în cap pe portarul Gonzalo Callo, după care a ricoșat în afara terenului.


Minutul 66: GOOOL România! Deac a restabilit egalitatea la Graz, la capătul unei acțiuni colective. Chipciu a recuperat la mijlocul terenului, a combinat cu Budescu, care i-a pasat cu călcâiul, după care i-a pasat în partea dreaptă lui Deac. Mijlocașul CFR-ului a trimis cu sânge rece la colțul lung, iar debutantul Callo nu a mai putut face nimic.


Minutul 60: Gary Medel reușește să tragă întreaga națională după el, așa cum ar trebui să se întâmple cu orice căpitan de echipă. Mijlocașul lui Beșiktaș recuperează la foc automat și acoperă excelent mijlocul terenului. Tricolorii sunt la pământ în această repriză secundă, chiar dacă beneficiază de avantaj numeric din minutul 30.


Minutul 52: GOOOL Chile! Defensiva României s-a întrecut în gafe, iar Lorenzo Reyes a înscris pentru 2-1. Nedelcearu a pierdut balonul în marginea terenului după ce a încercat să paseze cu călcâiul, iar Sagal a recuperat și i-a trimis lui Reyes. Mijlocașul chilian a profitat de o intervenție hazardată a lui Cicâldău, a ajuns în careu, după care a șutat pe jos la colțul scurt. Mingea a trecut pe sub mâna lui Tătărușanu, iar tabela indică 2-1 în favoarea sud-americanilor, chiar dacă adversarii tricolorilor evoluează în 10 oameni.


Captură ProTV


Minutul 47: Tricolorii au reclamant o lovitură de pedeapsă. Țucudean a șutat de la 16 metri, mingea l-a lovit în mână pe Maripan, dar acesta avea brațul lipit de corp, astfel că arbitrul Jager a lăsat jocul să meargă.


Minutul 46: S-a reluat partida dintre România și Chile. Cosmin Contra n-a efectuat nicio modificare la pauză, în timp ce Reinaldo Rueda l-a introdus pe Albornoz în locul lui Sebastian Vegas.


Minutul 45: Pauză la Graz! Scorul este 1-1 după primele 45 de minute. Sud-americanii vor evolua în zece oameni în repriza a doua, după ce Nicolas Castillo a fost eliminat direct pentru că l-a lovit cu cotul în figură pe Toșca.


Minutul 43: Lorenzo Reyes, mijlocașul legitimat la Universidad de Chile, a trimis o adevărată „torpilă” spre poarta apărată de Tătărușanu, dar execuția sa a trecut la o palmă de bară. Un suporter român se afla pe direcția balonului, dar a reușit să pareze cu antebrațul șutul violent al lui Reyes.


Minutul 40: Chiar dacă evoluează în superioritate numerică, tricolorii nu reușesc să-i subordoneze pe chilieni. Rămâne de văzut ce schimbări va efectua Cosmin Contra la pauză și cum vor aborda jucătorii români repriza secundă.


Minutul 31: GOOOL Chile! Guillermo Maripan a deviat în poartă, după ce Castillo a fost eliminat. Lovitura liberă în urma căreia adversarii tricolorilor au rămas în 10 oameni s-a repetat, iar defensiva noastră a fost învinsă. Tătărușanu a rămas pe linia porții, Maripan a plecat dintre Nedelcearu și Rotariu, după care a trimis cu capul la colțul lung.


Minutul 30: Eliminare! Nicolas Castillo a fost eliminat direct de centralul Jager după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Alin Toșca. Sud-americanii aveau de executat o lovitură liberă din partea stângă, dar arbitrul austriac a întrerupt jocul și l-a eliminat pe Castillo, după care a cerut ca lovitura să fie repetată.


Captură ProTV


Minutul 22: Paulo Diaz a centrat în gura porții din flancul drept, dar Ciprian Tătărușanu a ieșit în timp util și a reținut fără probleme. Posesia e de partea sud-americanilor, dar defensiva tricolorilor s-a prezentat impecabil.


Minutul 13: GOOOL România! Nicolae Stanciu a deschis scorul cu un șut la colțul lung din partea dreaptă. Romario Benzar a aruncat de la margine, Stanciu a preluat în marginea careului, a pătruns în careu, după care a șutat la semi-înălțime la colțul lung. Debutantul Gonzalo Callo a rămas țintuit pe centrul porții și a privit cum balonul s-a oprit în plasa laterală.


Captură ProTV


Minutul 5: Sud-americanii s-au instalat în jumătatea României în acest debut de partidă. Elevii lui Cosmin Contra au trecut cu greu de jumătatea terenului, dar n-au reușit să ajungă în zona careului advers. Tricolorii au parte de o susținere importantă din partea românilor care au umplut arena din Graz.


Minutul 1: A început partida de la Graz! Micuțul stadion Sportzentrum Graz-Weinzodl a răsunat în momentul în care a fost difuzat imnul României.


Captură ProTV


16:43 Tricolorii vor avea parte de o susținere importantă în această după-amiază, la Graz, pe arena Sportzentrum Graz-Weinzodl.


16:30 Avem echipa sud-americanilor. Selecționerul Reinaldo Rueda va începe cu o formulă experimentală, așa cum era de așteptat. Singurul nume sonor în reprezintă Gary Medel, mijlocașul celor de la Beșiktaș.Căpitan în această după-amiază, Medel a jucat de-a lungul carierei pentru Internazionale Milano și FC Sevilla. Portarul Gonzalo Callao și fundașul Sebastian Vegas se vor afla la primul meci în tricoul echipei naționale.



La Roja” cu 11 debutanți
 
La aproape un an distanță ne întâlnim din nou amical cu Chile. Cei din FRF care au acceptat acest nou joc cu sud-americanii au fost ghidați probabil de una din puținele amintiri neapăsătoare pe care le au în ultimii ani despre echipa națională. În iunie 2017, România a învins Chile, după cinci partide consecutive nefaste, care au dus la ieșirea prematură din calculele calificării pentru turneul final al Mondialului ce stă curând să înceapă.
 
Dar și acea victorie a fost una foarte chinuită, în prima repriză ai noștri fiind knockdown. De aceea la finalul celor 90 de minute, noi românii eram mai mirați decât chilienii de rezultatul în scris pe tabelă. Eliminarea lui Medel din minutul 33 (deci am avut o superioritate numerică de aproape o oră), mulțimea de înlocuiri din partea secundă din cele două tabere ca și o relaxare prematură a chilienilor au facilitat nesperata izbândă românească.
 
Ca și noi, însă, chilienii vor privi la TV turneul final din Rusia. Diferența a fost că dacă noi n-am contat în preliminarii, ei au fost aproape de calificare până în ultima serie de meciuri din Conmebol, eșecul lor fiind considerat o surpriză. Evident, una neplăcută, căci prin prisma valorii lotului de care dispunea, La Roja, cum i se mai spune reprezentativei chiliene, nu avea voie să rateze Rusia. Finalul însă a fost inexplicabil de slab, pierzând copilărește puncte foarte importante la adversare inferior cotate. De aceea, logic, selecționerul hispano-argentinian Pizzi a fost îndepărtat (azi conducând reprezentativa Arabiei Saudite). În locul lui a fost adus columbianul Reinaldo Rueda, care va încerca o reconstrucție. Cu siguranță însă nu are cum să lase deoparte niște vedete internaționale precum Sánchez, Vidal sau Vargas, chiar dacă în primele două partide ale anului și în cea cu România aceștia ca și alți fotbaliști ai generației lor nu au fost convocați. De altfel, în lotul pentru meciul cu România sunt nu mai puțin de 11 debutanți! Doar P. Diaz, Medel, Roco și M.V. Rodriguez mai sunt dintre cei care au fost prezenți anul trecut la Cluj.
 
Cei de la federația chiliană lasă impresia că ar dori trasee turistice pe zone din punctele cardinale ale Europei. După ce a început 2018 cu nordul, adică Scandinavia, când La Roja a jucat cu Suedia și Danemarca, acum continuă cu estul, după România urmând să întâlnească, în decursul unei săptămâni, Serbia și Polonia.
 
Loturi
 
ROMÂNIA
 
Portari
Florin Constantin NIȚĂ‚, n. 03.07.1987 (AC Sparta Praha / Cehia 1) – 2 jocuri/0 goluri
Silviu LUNG jr., n. 04.06.1989 (Kayserispor K / Turcia 1) – 3/0
Anton Ciprian TĂ‚TĂ‚RUȘANU, n. 09.02.1986 (FC Nantes / Franța 1) – 50/0
Fundași
Nicușor Silviu BANCU, n. 18.09.1992 (CS U Craiova) – 2/0
Mihai Alexandru BĂ‚LAȘA, n. 14.01.1995 (FC Steaua București) – 2/0
Romario BENZAR, n. 26.03.1992 (FC Steaua București) – 11/0
Vlad Iulian CHIRICHEȘ, n. 14.11.1989 (Napoli SSC / Italia 1) – 54/0
Cristian Marian MANEA, n. 09.08.1997 (FC CFR 1907 Cluj-Napoca) – 2/0
Ionuț NEDELCEARU, n. 25.04.1996 (FK Ufa / Rusia 1) – 1/0
Cristian Ionuț SĂ‚PUNARU, n. 05.04.1984 (Kayserispor K / Turcia 1) – 25/0
Alin Dorel TOȘCA, n. 14.02.1992 (Benevento Calcio / Italia 1) – 11/0
Mijlocași
Paul Viorel ANTON, n. 10.05.1991 (Anji Mahacikala / Rusia 1) – 2/0
Constantin Valentin BUDESCU, n. 19.02.1989 (FC Steaua București) – 9/4
Alexandru Mihăiță CHIPCIU, n. 18.05.1989 (RSC Anderlecht / Belgia 1) – 35/4
Alexandru CICÂLDĂ‚U, n. 08.07.1997 (FC Viitorul Constanța) – 1/0
Ciprian Ioan DEAC, n. 16.02.1986 (FC CFR 1907 Cluj-Napoca) – 14/1
Gheorghe Teodor GROZAV, n. 29.09.1990 (Bursaspor K / Turcia 1) – 26/5
Dennis MAN, n. 26.08.1998 (FC Steaua București) – 1/0
Ionuț Alexandru MITRIȚĂ‚, n. 08.02.1995 (CS U Craiova) – 2/0
Dragoș Ionuț NEDELCU, n. 16.02.1997 (FC Steaua București) – 1/0
Doru Mihai PINTILII, n. 09.11.1984 (FC Steaua București) – 43/1
Dorin ROTARIU, n. 29.07.1995 (Royal Mouscron-P̩ruwelz / Belgia 1) Р5/1
Nicolae Claudiu STANCIU, n. 07.05.1993 (AC Sparta Praha / Cehia 1) – 21/7
Adrian Marius STOIAN, n. 11.02.1991 (FC Crotone / Italia 1) – 1/0
Atacanți
Alexandru Mihail BĂ‚LUȚĂ‚, n. 13.09.1993 (CS U Craiova) – 4/1
George Alexandru PUȘCAȘ, n. 08.04.1996 (Novara Calcio / Italia 2) – debutant
Marius George ȚUCUDEAN, n. 30.04.1991 (FC CFR 1907 Cluj-Napoca) – 4/1
Selecționer
Cosmin Marius CONTRA, n. 15.12.1975 – 6. 4. 1. 1. 9-6
 
CHILE
 
Portari
Gabriel ARIAS Arroyo, n. 13.09.1987 (CD Unión La Calera) – debutant
Gonzalo COLLAO Villegas, n. 09.09.1997 (CD Cobreloa) – debutant
Cristopher Benjamin TOSELLI Rios, n. 15.06.1988 (CSYD Atlas Guadalajara / Mexic 1) – 9 jocuri/0 goluri
Fundași
Miiko Martin ALBORNOZ Inola, n. 30.11.1991 (Hannover 96 / Germania 1) – 9/1
Jos̩ Carlos BIZAMA Venegas, n. 25.06.1994 (CD Huachipato) Рdebutant
Paulo C̩sar DIAZ Huincales, n. 25.08.1994 (CA San Lorenzo de Almagro / Argentina 1) Р11/0
Benjamin KUSCEVIC Jaramillo, 02.05.1996 (CD Universidad Católica) – debutant
Igor LICHNOVSKY Osorio, n. 07.03.1994 (C Necaxa / Mexic 1) – 2/0
Guillermo Alfonso MARIPÁN Loaysa, n. 06.05.1994 (CD Alavés / Spania 1) – 5/0
Gary Alexis MEDEL Soto, n. 03.08.1987 (Beșiktaș JK / Turcia 1) – 110 / 7
Erick Antonio PULGAR Farfán, n. 15.01.1994 (Bologna FC / Italia 1) – 8/0
Enzo Pablo Andia ROCO, n. 16.08.1992 (CD Cruz Azul / Mexic 1) – 19/1
Francisco SIERRALTA Carvallo, n. 06.05.1997 (Parma FC / Italia 2) – debutant
Sebastián Ignacio VEGAS Orellana, n. 04.12.1996 (CA Monarcas Morelia / Mexic 1) – debutant
Mijlocași
Ángelo Giovanni ARAOS Llanos, n. 06.01.1997 (CFP Universidad de Chile) – debutant
Cristián Alejandro CUEVAS Jara, n. 02.04.1995 (FC Twente Enschede / Olanda 1) – debutant
Victor Alejandro DÁVILA Zavala, n. 04.11.1997 (C Necaxa / Mexic 1) – debutant
Pablo Ignacio GALDAMES Millán, n. 30.12.1996  (Unión Española) – 2/0
Jimmy Antonio MARTINEZ, n. 26.01.1997 (CD Huachipato) – debutant
Lorenzo Enrique REYES Vicencio, n. 13.06.1991 (CFP Universidad de Chile) – 4/0
Martin Vladimir RODRIGUEZ Torrejón, n. 05.08.1994 (CD Cruz Azul / Mexic 1) – 9/1
Diego Alfonso VALDÉS Contreras, n.  30.01.1994 (CA Monarcas Morelia / Mexic 1) – 3/0
Atacanți
Nicolás Ignacio CASTILLO Mora, n. 14.02.1993 (UNAM Pumas / Mexic 1) – 12/1
Antenor Junior FERNÁNDEZ DA SILVA Vitoria, n. 04.10.1988 (Alanyaspor / Turcia 1) – 11/0
Ángelo José HENRIQUEZ Iturra, n. 13.04.1994 (CSYD Atlas Guadalajara / Mexic 1) – 9/2
Felipe Andr̩s MORA Aliaga, n. 02.08.1993 (CD Cruz Azul / Mexic 1) Рdebutant
Ángelo Nicolás SAGAL Tapia, n. 18.04.1993 (CF Pachuca / Mexic 1) – 8/2
Selecționer
Reinaldo RUEDA Rivera, n. 16.04.1957 – 2. 1. 1. 0. 2-1
 
 
CELE DOUĂ‚ MECIURI DIN ACEST AN ALE REPREZENTATIVEI CHILE
 
24.03; Solna: SUEDIA – CHILE 1-2 (1-1) amical
Spectatori: 48.134. Marcatori: Toivonen (23) – A.Vidal (22), Bolados (90). Arbitru: Taylor (Anglia). C.G.: Lustig – Isla, A.Vidal.
CHILE: J.Herrera – Isla (79 P.Diaz), Roco, Maripán, Beausejour – P.Hernández (61 D.Valdés), Aránguiz, A.Vidal – Sagal (71 Bolados), E.Vargas (61 N.Castillo), Al.Sánchez. Antr. Reinaldo Rueda Rivera.
27.03; Aalborg: DANEMARCA – CHILE 0-0 amical
Spectatori: 11.527. Arbitru: Beaton (Scoția). C.G.: M.Jensen – Roco.
CHILE: J.Herrera – P.Diaz (90 Lichnovsky), Roco, Maripán, Beausejour (64 Albornoz) – G.Medel, P.Hernández (64 Pulgar), A.Vidal (82 Bolados) – Sagal (64 D.Valdés), N.Castillo, Al.Sánchez (75 M.V.Rodriguez). Antr. Reinaldo Rueda Rivera.
 
CELE DOUĂ‚ MECIURI ROMÂNO-CHILIENE, CU DUBLA NOASTRĂ‚ VICTORIE LA ACELAȘI SCOR, 3-2
 
18.05.1982 Santiago de Chile: CHILE – ROMÂNIA 2-3 (0-3) amical
Stadion: Nacional. Spectatori: 28.000. Marcatori: Bigorra (55), Caszely (62) – Klein (8, 25), Augustin (28). Arbitru: Budge Aguirre (Chile).
CHILE: Osben – Garrido, Valenzuela, Figueroa / cpt, Bigorra – Mondaca (Ormeño), Alarcón (Bonvallet), O.Rojas (Neira) – Caszely, Gamboa, Moscoso. Antr. Luis Alberto Santibáñez Diaz.
ROMÂNIA: Moraru – Rednic, Iorgulescu, Bölöni, Bogdan – Țicleanu (46 Andone), Augustin, Klein (46 Balint), Balaci / cpt – Geolgău (46 Turcu), Cămătaru. Antr. Mircea Lucescu.
 
13.06.2017, Cluj-Napoca: ROMÂNIA – CHILE 3-2 (1-2) amical
Stadion: Cluj Arena. Spectatori: 10.000. Marcatori: B.Stancu (31), N.Stanciu (60), Băluță (83) – E.Vargas (8), L.Valencia (18). Arbitru: Nijhuis (Olanda). C.R.: G.Medel (33).
ROMÂNIA: Pantilimon – Benzar (46 A.Ivan), Chiricheș / cpt, Toșca, Cr.Ganea (70 Țîru) – Pintilii – Hanca, R.Marin (46 D.Rotariu), N.Stanciu (86 Bicfalvi), B.Stancu (66 Băluță) – Fl.Andone (46 Grozav). Antr. Christoph Daum.
CHILE: J.Herrera – P.Diaz, G.Medel / cpt, Roco, E.Mena (89 M.V.Rodriguez) – Aránguiz (54 A.Vidal), M.Diaz (55 F.Silva), F.Gutiérrez (83 Fuenzalida) – L.Valencia (46 Isla), E.Vargas (65 Puch), Al.Sánchez. Antr. Juan Antonio Pizzi Torroja.
 
MECIUL 688
 
Partida cu Chile va fi a 688-a din palmaresul echipei noastre naționale. Bilanțul la zi este: 304 victorii, 176 egaluri, 207 înfrângeri, golaveraj 1130-877. Iar pe teren neutru, bilanțul este următorul: 74 meciuri, 27 victorii, 21 egaluri, 26 înfrângeri, golaveraj 108-101.
 
AUSTRIA: UN OBIȘNUIT TEREN NEUTRU PENTRU AMICALELE NOASTRE
 
Reprezentativa noastră dispută un meci pe teren neutru la doi ani distanță de ultimul, diferența principală fiind că de această dată avem un „amical”. Atunci, la 19.06.2016, echipa noastră pierdea surprinzător și neplăcut în fața Albaniei, 0-1, la Lyon, în ultimul ei joc de la Euro din Franța. De această, gazdă va fi orașul austriac Graz, care găzduiește în premieră un meci al naționalei noastre, devenind a 198-a localitate unde a jucat aceasta de-a lungul istorie sale. Cu toate acestea, Austria este pentru reprezentativa României un loc destul de obișnuit pentru cantonamente și chiar pentru partide inter-țări de pregătire. Ea mai jucat în ultimul deceniu încă 4 asemenea partide:
02.06.2010 Villach: ROMÂNIA – MACEDONIA 0-1 (0-1)
05.06.2010 Sankt Veit an der Glan: ROMÂNIA – HONDURAS 3-0 (2-0)
17.11.2010 Klagenfurt: ITALIA – ROMÂNIA 1-1 (0-1)
15.11.2011 Altach: ROMÂNIA – GRECIA 3-1 (1-1)
 
Ca pe… Roată
 
Noul selecționer al reprezentativei Chile este un columbian, care din 2011 are și cetățenie honduriană, Reinaldo Rueda Rivera. Rueda în limba spaniolă înseamnă Roată, așa cum speră cei care l-au investit să meargă din nou La Roja, campioana en titre a continentului său. Născut la 16.04.1957, la Cali, a fost modest ca fotbalist. Ca antrenor însă, a absolvit celebra școală de antrenori de la Köln, urmând apoi mai multe specializări UEFA și FIFA. A predat la Școala de Antrenori din Columbia.
 
Debutul ca antrenor și l-a făcut la echipa de club din țara sa natală, Cortuluá, între 1994-1997. Au urmat Deportivo Cali (1997-1998) și Deportivo Independiente Medellin (2002). Apoi s-a specializat în echipe reprezentative latino-americane. Mai întâi a fost la reprezentativele juvenile ale țării sale (2002-2004), iar cu cea U20 s-a clasat pe locul 3 la turneul final al CM din 2003. A urmat apoi echipa mare a Columbiei (2004-2006), apoi Honduras (2007-2010), Ecuador (2010-2014). După o scurtă pauză în care a trecut la echipe de club, Atlético Nacional Medellin (2015-2017) și celebra Flamengo (2017-2018), iată-l din nou la cârma unei echipe naționale latino-americane, Chile.
 
Va fi pentru a treia oară când se va confrunta cu România. Mai întâi a remizat, 0-0, pe când era la cârma Columbiei, la 27.05.2006, în acel turneu nord-american al reprezentativei noastre. Apoi, peste patru ani, tot în Austria, la 05.06.2010, a pierdut cu Hondurasul, 0-3.
 
Un debutant austriac
 
Logic, arbitrul întâlnirii va fi un reprezentant al țării gazdă, Austria. Numele său este Christopher Jäger. S-a născut la 23.01.1985, este din Salzburg și este funcționar de bancă. Are un frate, Florian, care este de asemenea arbitru. A condus în total 42 de partide în prima ligă din țara sa, din care 15 în recent încheiatul sezon (când a acordat 3 penalty-uri și 5 cartonașe roșii, din care 2 directe). Nu are experiență internațională, mai conducând până acum doar două meciuri interțări în preliminariile CE U17. Așadar, acesta este primul său meci interțări de seniori.
 
Până acum, România a fost arbitrată de 25 de austrieci în 31 de partide, din care 13 oficiale. Bilanțul cu ei la centru ne este favorabil, 10 victorii, 8 egaluri și 7 înfrângeri. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Octavian Vasilescu / Redactor
Răzvan Toma / Autor
De peste 35 de ani în presa sportivă. A debutat în 1986, pe când era student, devenind colaborator la cotidianul „Sportul”.La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. De-a lungul timpului a activat la diverse publicații: ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă