LIVE BLOG | Muntenegru – România 1-0. Tricolorii au tocit iarba din propria jumătate într-un meci care trebuia câștigat! Jovetic a adus trei puncte la Podgorica de lângă Chiricheș

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | Muntenegru - România 1-0. Tricolorii au tocit iarba din propria jumătate într-un meci care trebuia câștigat! Jovetic a adus trei puncte la Podgorica de lângă Chiricheș
  • Publicat:
  • Actualizat:

Muntenegru – România 1-0 (75)

Echipele de start:

  • Muntenegru: D. Petkovic – A. Marusic, Savic, Tomasevic, F. Stojkovic – M. Ivanic (Mugosa 70), N. Vukcevic – M. Jankovic (Jovovic 84), S. Jovetic, M. Vesovic – F. Beciraj (Zverotic 90+2)
  • Rezerve: M. Bozovic, M. Mijatovic, N. Mijuskovic, L. Djordjevic, S. Haksabanovic, N. Kosovic, E. Klimenta, V. Savicevic
  • România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Moți, Toșca – Găman (Hanca 81), R. Marin (Stanciu 64) – Chipciu, Maxim, Stancu – Fl. Andone (Băluță 64)
  • Rezerve: Pantilimon, Niță, Țîru, Popa, Ivan, Deac, Ganea, S. Filip


23:34 FINAL! Muntenegru – România 1-0


23:27 Pare imposibil să marcăm în această seară. Tricolorii au căzut total, sunt pasați de muntenegreni în propria jumătate, de acolo de unde nu au mai ieșit de minute bune.


23:22 Ultima schimbare în echipa României. Găman i-a cedat locul de pe teren lui Sergiu Hanca, cel care nu a prins niciun minut cu Armenia.


23:15 GOOOOOOOOL Muntenegru! Meciul aproape că e gata, iar cele trei puncte se apropie mai mult de Podgorica, decât de București. Jankovic a urcat pe partea dreaptă și a centrat în careu, Chiricheș l-a scăpat din marcaj pe Jovetic, care s-a înălțat de lângă fundașul lui Napoli și a plasat mingea la colțul lung pentru 1-0. Din păcate, am primit gol în 10 oameni, după ce Găman e de mai bine de două minute pe margine, acolo unde primește îngrijiri medicale.


23:05 Găman rămâne pe teren, în timp ce Andone și Răzvan Marin au luat loc pe banca de rezerve. Băluță și Stanciu au fost introduși pentru o ofensivă totală? Între timp, la poarta noastră, gazdele au cerut penalty la un presupus henț al lui Moți, din centrarea lui Jankovic, dar Thompson a acordat corner. 


23:00 Jocul slab al naționalei continuă, iar dacă nu am ști cât e scorul, am putea intui că România joacă la conservarea rezultatului. Pasele tricolorilor sunt mereu orientate înapoi, iar fazele de poartă lipsesc cu desăvârșire. Tricolorii au rămas cu un singur șut pe poartă, cel al lui Chipciu din prima repriză. 


22:53 Am început mai hotărâți actul secund, iar după două încercări ale muntenegrenilor de a amenința poarta lui Tătărușanu, Maxim, cel care dirijează jocul de la mijlocul terenului, a deschis în dreapta la Chipciu, dar fotbalistul de la Anderlecht a pasat către nimeni în careu, iar faza s-a stins. A urmat un nou șir de pase ale tricolorilor, dar și de această dată gazdele au menținut pozițiile. 


22:45 A început repriza secundă, iar din acest moment mai avem 45 de minute pentru a demonstra că nu merităm să vedem de acasă Campionatul Mondial din 2018. 


22:30 Pauză! Muntenegru – România 0-0


FOTO: www.frf.ro


22:23 Am început să îndrăznim puțin mai mult la Podgorica, iar după o pasă perfectă a lui Maxim pentru Chipciu, jucătorul lui Anderlecht a făcut câțiva pași în față și a șutat la colțul scurt din marginea careului. Petkovic a fost atent și a respins în corner de lângă bară.


22:20 Am revenit și noi în atac, din păcate destul de timid. Maxim a recuperat la mijlocul terenului și a pornit spre poarta adversă. Cum doi tricolori erau marcați în partea stângă, Maxim a pătruns până în marginea careului, a întors un adversar și a trimis spre poartă, dar mingea a fost deviată de un adversar. Din cornerul rezultat, tricolorii nu au obținut nimic. 


22:14 GOOOOL Muntenegru, dar acesta este anulat pentru offside. Decizia nu a fost bine primită de tribunele din Podgorica, dar reluările au arătat că Thompson a luat decizia corectă. Toșca nu l-a putut opri pe Jankovic, i-a dat acestuia spațiu de avansare, muntenegreanul a pasat în voie până în mijlocul careului, acolo unde a apărut Jovetic. Atacantul a șutut plasat la colțul lung, dar Beciraj, cel care se afla în spatele fundașilor României, a atins mingea, astfel că golul a fost anulat.


22:11 Meciul a redevenit foarte echilibrat, după pătrunderea lui Chipciu în careul advers și șutul lui Beciraj. Totuși, muntenegrenii se află în posesia mingii, deși tricolorii sunt obligați să câștige, iar elevii lui Tumbakovic au amenințat din nou poarta lui Tătărușani. Marusic a prins puțin teren și a șutut cu stângul la colțul scurt din marginea careului, dar portarul lui Nantes a citit faza foarte bine și a respins în corner. 


22:02 Ce ocazie a ratat Muntenegru! Jovetic a pătruns foarte ușor pe partea stângă, după care a urmat un duel doi contra doi sub privirile lui Tătărușanu. Atacantul lui Monaco i-a pasat lui Beciraj, acesta a driblat din fentă un tricolor și a șutat din interiorul careului puțin pe lângă poartă. 


21:58 Ambele echipe au reușit să desfacă apărările adverse. În urma unui unu-doi între Chipciu și Benzar, fostul jucător al FCSB-ului a pătruns în careu din partea dreaptă și a urmat un duel corp la corp cu un adversar din care tricolorul a căzut. Imediat, acesta a cerut penalty, dar Thompson a lăsat jocul să continue. Faza următoare s-a desfășurat în jumătatea României, dar șutul Muntenegrului a fost pe mijlocul porții, iar Tătărușanu a reținut în doi timpi. 


21:54 Tocmai au avut loc primele momente de panică în apărarea tricolorilor, după ce Chiricheș a sărit pe sub minge la un duel aerian, iar Jovetic a pornit spre poartă. Din fericire, Moți nu s-a aruncat și a stat la tatonare, în timp ce Benzar a recuperat terenul și l-a înschis pe atacantul celor de la Monaco. 


21:49 Ambele echipe au început agale partida, ambele echipe sunt în faza de tatonare și nimeni nu riscă vreo ieșire din dispozitiv. Moți a avut de suferit serios, după ce Ivanic l-a călcat pe gleznă. Thompson nu a scos cartonașul din buzunar. 


21:45 Scoțianul Craig Thompson a fluierat startul partidei din care tricolorii nu au voie să se întoarcă la București fără cel trei puncte. În caz contrar, naționala României pierde o nouă calificare la Campionatul Mondial. 


Foto: www.frf.ro


20:45 Tricolorii au ieșit la inspecția gazonului de pe stadionul „Gradski” din Podgorica, cu o oră înainte de startul partidei cu Muntenegru. 

Sursa foto: FRF



19:49 Au început să curgă reacțiile, după ce Christoph Daum a ales primul „11” pentru partida cu Armenia. Fostul atacant al naționalei, Adrian Mutu, a analizat echipa cu care ne prezentăm la Podgorica: „E o echipă defensivă, foarte defensivă. Toșca mai juca fundaș central, iar după un an de zile foarte bun în Spania…. cred că e o echipă defensivă. Chipciu, Maxim pot inventa ceva. Stancu, chiar dacă a ratat 11 metri, e un jucător periculos. Florin Andone, nu știu ce să spun, avem nevoie de un golgheter. Noi nu avem un marcator. Cu tot respectul, dar nu-l văd golgheter”, a declarat Mutu la DigiSport. 


18:54 Surprize mari pregătite de Christoph Daum! Selecționerul neamț are de gând să înceapă meciul de la Podgorica cu Valerică Găman pe postul de mijlocaș central, în locul lui Nicolae Stanciu! De asemenea, Toșca va juca în flancul stâng al apărării, Moți va intra lângă Chiricheș, în centru, Răzvan Marin îl va înlocui pe Pintilii, iar Alex Maxim va fi răsplătit cu un post de titular pentru golul contra Armeniei, conform gsp.ro

Așa arată primul 11 pregătit de Daum: Tătărușanu – Benzar, Moți, Chiricheș, Toșca – Marin, Găman – Chipciu, Maxim, Stancu – Fl. Andone.


18:50 Decizie de ultimă oră luată de organizatori. Conform DigiSport, din motive de securitate, organizatorii au luat decizia de a închide o peluză, astfel că la meci nu vor fi mai mult de 11.000 de spectatori. 


18:28 Trei componenți ai Universității Craiova, Rodion Cămătaru, Ion Geolgău și Aurel Țicleanu l-au încurajat pe Alexandru Băluță în ceea ce poate fi al treilea meci la națională pentru „Mertens” de România, iar în partida cu Armenia a fost titular în premieră.


18:15 La ședința tehnică din această dimineață s-au decis culorile echipamentelor în care vor evolua cele două echipe în această seară. Gazdele vor juca în roșu, în timp ce nou jucăm în culoarea tradițională. Nuanțele au rămas neschimbate față de întâlnirea de pe Cluj Arena, scor 0-0, în primul meci al preliminariilor. 


14:05 Jucătorii echipei naționale au efectuat, în această dimineață, o ședință de stretching în hotelul în care sunt cazați. România și Muntenegru se întâlnesc diseară, de la 21:45, la Podgorica. Elevii lui Daum sunt obligați să câștige pentru a mai spera la locul de baraj.


România întâlnește azi, de la 21:45, Muntenegru, naționala cotată cu cele mai mici șanse de calificare, la începutul campaniei, din grupul de patru echipe care au emis pretenții: Polonia, Danemarca, România, Muntenegru. La ora meciului de la Podgorica se vor alinia două tabere, una cu un moral ridicat și cu șanse reale chiar la primul loc în grupă, alta fără vlagă și confuză, după ce Armenia a reușit să o țină în șah timp de 90 de minute în urmă cu câteva zile.

Să vedem cum ne mai putem califica

Eternele șanse matematice încă există pentru naționala antrenată de Christoph Daum, cel care a stat sub umbrela pregătirii viitorului în aceste preliminarii de calificare la Campionatul Mondial. Într-o grupă în care ar fi trebuit să ne luăm de gât cu Danemarca pentru locul secund, cel care poate duce la barajul de calificare, noi am petrecut mai mult timp pe locul patru, după ce și adversarii noștri de azi ne-au întrecut pe parcurs. Acum, Muntenegru ocupă locul doi, la egalitate de puncte cu Danemarca, iar Daum are de pregătit primul meci din pachetul de trei partide din care ar trebuie să iasă cu maximum de puncte.

Orice rezultat înafară de victorie la Podgorica ne oferă încă o vară în care să ne uităm la TV, în timpul schimbului de sezoane din Liga 1, Premier League, Serie A sau La Liga. Ne vom uita la alții, așa cum o facem din 1998 încoace. Trebuie să batem tot până la final!

„Nu trebuie doar să fiți ofensivi, trebuie să fiți și inteligenți”, ne-a transmis selecționerul adversarilor, Ljubisa Tumbakovic. Rămâne de văzut cum va administra Daum această inteligență, pe care ar fi trebuit s-o arate în partida din Polonia, când deja naționala intrase în criză de puncte. În casa leșilor nu am demonstrat nimic, acum germanul are șansa să arate că a învățat din prima greșeală fiind forțat să combine ofensiva cu inteligența pe un teren de unde se iese cu greu cu maximum de puncte.

Daum nu va putea conta pe cel în jurul căruia și-ar fi dorit să reconstruiască naționala. Mihai Pintilii este supendat, iar în locul acestuia va intra mai mult ca sigur Răzvan Marin. Față de partida cu Armenia, Daum l-ar putea introduce în echipa de start pe Alexandru Maxim, cel care a adus victoria și a arătat o prestație bună pe Arena Națională. Tătărușanu rămâne în poartă, linia de fundași nu se schimbă, mijlocul echipei ar putea suferi mici modificări, iar Andone ocupă locul din atac.

Moralul e sub nivelul mării

„Dacă am fi fost aproape de calificare, am fi simțit ceva” sau „nimeni nu mai speră în calificare, suntem realiști. E normal să intervină o anumită lejeritate în joc” sunt câteva dintre declarațiile tricolorilor înainte de meciul cu Muntenegru și pe bună dreptate, în condițiile în care România are mai puțin de jumătate din golurile înscrise de adversarii de azi. Însă nu naționala lui Tumbakovic i-a demoralizat pe tricolori, ci jocul echipei, penuria de șanse de a marca și desincronizările de pe faza de atac, așa cum ne-au demonstrat Benzar și Chipciu în faza din a doua repriză cu Armenia, când s-au invitat unul pe altul pentru posesia balonului.

4 septembrie:

Armenia – Danemarca (ora 19:00)

Muntenegru – România (ora 21:45)

Polonia – Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie:

Armenia – Polonia (ora 19:00)

Muntenegru – Danemarca (ora 21:45)

România – Kazahstan (ora 21:45)

8 octombrie 2017

Danemarca – România (ora 21:45)

Kazahstan – Armenia (ora 21:45)

Polonia – Muntenegru (ora 19:00)

 

  

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…