LIVE BLOG | Mergem la EURO 2019! România – Liechtenstein 4-0. Calificare superbă la Ploiești: Ianis Hagi a înscris un gol de generic, Pușcaș a reușit o „dublă”, Adrian Petre a închis tabela

LIVE BLOG | Mergem la EURO 2019! România - Liechtenstein 4-0. Calificare superbă la Ploiești: Ianis Hagi a înscris un gol de generic, Pușcaș a reușit o
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Campionatul European U21 va fi organizat între 16-30 iunie 2019. Șase orașe vor găzdui meciurile: Reggio nell”Emilia, Cesena, Bologna, Udine, Trieste și San Marino.
  • Câștigătoarele celor nouă grupe preliminare merg automat la Campionatul European. Cele mai bune patru echipe de pe locurile secunde merg la baraj, iar cele două câștigătoare își asigură biletele pentru Italia și San Marino.
  • Grupele de la EURO 2019 vor fi stabilite pe 23 noiembrie 2018. Cele 12 echipe vor fi împărțite în trei grupe a câte patru echipe.
  • AICI găsești toate echipele calificate la Campionatul European.

România U21 – Liechtenstein U21 4-0 (Pușcaș 14, 40, I. Hagi 25, A. Petre 78)

  • România: I. Radu – M. Butean, V. Ghiță, Pașcanu, F. Ștefan – Nedelcu, Cicâldău – Man (Mățan 57), Hagi (Moruțans 65), Ivans (A. Petre 74) – Pușcaș
  • Rezerve: Căbuz – F. Coman, A. Rus, Ciobanu
  • Liechtenstein: A. Majer – Seemann, Unterrainer, Haas – L. Graber, Frommelts, N. Frick, N. Grabers, (Kardesoglu 83) – Virets (Vogt 66), Y. Frick, Wolfinger (Rittler 87)
  • Rezerve: C. Majer – Koller, J. Hilti, A. Salanovic

Minutul 90+4: Fluier final! România merge la Campionatul European, după o pauză de 20 de ani. În Italia și San Marino s-au mai calificat: Croația, Italia, Spania, Anglia, Serbia, Germania, Belgia, Danemarca și Franța. La baraj vor merge Grecia, Polonia, Austria și Portugalia. După cele zece etape, România se poate mândri cu cea mai bună defensivă. Tricolorii mici au încasat doar patru goluri în actuala campanie. Cinci echipe naționale vor merge fără înfrângere la EURO: Anglia, Belgia, Serbia, Franța și România. Ar mai fi și Polonia, care însă va merge la baraj, astfel că poate rata prezența la turneul final.


Minutul 80: Recordul de la Cluj rămâne în picioare. Crainicul stadionului a anunțat că la meci asistă 12.108 spectatori. La Cluj-Napoca, la meciul cu Țara Galilor, au asistat 12.588 de spectatori.


Minutul 78: GOOOL România! Adrian Petre înscrie pentru 4-0, la scurt timp de la intrarea pe teren. Omul care mereu își face datoria, chiar dacă e lăsat mai mereu me bancă, a reușit să înscrie cu un șut din apropiere. Balonul a fost deviat pe lângă portarul Majer de un fundaș advers, dar mingea ar fi intrat oricum în poartă, astfel că reușita în aparține atacantului legitimat la Esbjerg.


Minutul 75: AMR 15 minute! Încă un sfert de oră și putem spune oficial că România merge la Campionatul European. Cu gândul la petrecerea de la final, tricolorii au luat piciorul de pe accelerație și se pregătesc să sărbătorească un meci istoric. După meci, tricolorii vor merge la un restaurant din București, unde vor petrece până dimineață calificarea la turneul final din Italia și San Marino.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 63: Reține Majer! Andrei Ivan a încercat să-l lase pe Ianis Hagi singur cu poarta goală, dar portarul advers a reușit să rețină pasa atacantului legitimat la Rapid Viena. Decisiv în partida din deplasare cu Portugalia, Ivan a fost ieșit din formă la meciul cu Țara Galilor, când a ratat două ocazii uriașe, dar și astăzi, la Ploiești. Portugalia a reușit să revină la conducere cu Bosnia, ba chiar s-a desprins pe tabelă. Lusitanii conduc cu 3-1 și sunt 90% siguri de prezența la baraj.


Minutul 57: Prima noastră schimbare. Mirel Rădoi schimbă și îl trimite în teren pe Alenxandru Mățan. Ca la meciul cu Țara Galilor, Dennis Man este cel înlocuit. Feblețea lui Becali a fost înlocuită la Cluj în minutul 77, de colegul de la club, Olimpiu Moruțan.


Minutul 50: Atmosferă superbă la Ploiești. După recordul stabilit la Cluj și episodul România – Serbia, suporterii români sunt din nou la înălțime. Circa 12.000 de oameni au venit în această seară pe „Ilie Oană”, pentru a împinge echipa lui Rădoi spre turneul final. Echipele naționale au reușit în aceste două săptămâni să se apropie din nou de suporteri, iar acest lucru nu poate decât să ajute enorm fotbalul nostru, aflat și așa într-o degrindoladă totală. La meci este prezentă și galeria Petrolului, care a avut câteva sute de bilete rezervate pentru jocul din această seară.


Uniți sub tricolor. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 46: S-a reluat partida. Nu s-au efectuat modificări la pauză. Între timp s-a terminat și meciul din Țara Galilor, în care gazdele au învins Elveția, scor 3-1. Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla în Portugalia, între lusitani și Bosnia. Demirovic a egalat în finalul primei părți, iar dacă oaspeții reușesc să întoarcă scorul în partea secundă, vor merge la baraj.


Minutul 45: Pauză la Ploiești. România a dominat, a făcut spectacol, suporterii sunt de-a dreptul încântați, iar la final vom sărbători prima calificare la EURO, după o pauză de 20 de ani.

Cu 45 de minute înaintea finalului de campanie, naționala României se poate mândri cu două performanțe. Tricolorii au încasat numai patru goluri, cele mai puține dintre toate echipele, astfel că avem cea mai bună apărare din Europa la U21. Cinci echipe naționale vor merge fără înfrângere la EURO: Anglia, Belgia, Serbia, Franța și România. Ar mai fi și Polonia, care însă va merge la baraj, astfel că poate rata prezența la turneul final.


Minutul 40: GOOOL România! Florin Ștefan a centrat din flancul stâng, George Pușcaș s-a înâlțat din gura porții și a plasat balonul în plasă, pentru 3-0. Atacantul lui Palermo a ajuns la patru goluri marcate contra ultimei clasate, în această campanie. Este golul cu numărul 40 încasat de Liechtenstein în cele zece jocuri din campania de calificare. Lanterna roșie a marcat de două ori.

Au reușit și galezii să înscrie, pentru 3-1, astfel că situația în grupă este destul de clară. Clasamentul va fi, mai mult ca sigur, următorul: 1. România 24p. – 2. Portugalia 20p. – 3. Bosnia și Herțegovina 19p. – 4. Țara Galilor 13p. – 5. Elveția 10p. – 6. Liechtenstein 0p.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 38: Antrenament cu public. Tricolorii domină, pasează în ultimii 25 de metri ai oaspeților, iar jucătorii din Liechtenstein reușesc cu greu să controleze balonul în anumite momente. E doar o chestie de minute până vom asista la golul de 3-0.


Minutul 30: La un pas de 3-0! În urma unei lovituri de colț, mingea s-a scurs spre poarta goală a oaspeților, ca urmare a unei ieșiri hazardate a lui Majer. Un fundaș advers a reușit să degajeze balonul în ultimul moment, astfel că scorul rămâne 2-0. Între timp, Elveția a redus din diferență în Țara Galilor, astfel că insularii conduc cu 2-1 cu un sfert de oră înainte de final.


Minutul 25: GOOOL România! Ianis Hagi își trece în cont și un gol, după ce în urmă cu zece minute l-a servit ideal pe George Pușcaș, care a deschis scorul. Fiul „Regelui” a executat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri. Decarul echipei naționale a trimis direct sub transversală, iar mingea a mușcat bara, după care a picat în poartă. 2-0, iar calificarea e deja asigurată.


Minutul 20: Portugalia rămâne în urma noastră. Lusitanii au deschis scorul în partida cu Bosnia și Herțegovina, grație lui Horta, iar lucrurile par destul de clare în acest moment. Dacă România și Portugalia își câștig meciurile, tricolorii merg alături de Croația, Italia, Spania, Anglia, Serbia, Germania, Belgia, Danemarca și Franța. De partea cealaltă, ibericii ar urma să meargă la baraj, alături de Grecia, Polonia și Austria.


Minutul 14: GOOOL România! George Pușcaș înscrie al doilea gol consecutiv pentru echipa națională U21 și al treilea gol contra reprezentativei din Liechtenstein, din actuala campanie. Ianis Hagi a centrat în fața porții, Pașcanu a plonjat, a ratat întâlnirea cu balonul, dar Pușcaș a fost acolo și a împins mingea în plasă pentru 1-0. În victoria cu 2-0 din tur, Pușcaș a fost cel care a marcat ambele goluri ale tricolorilor.


Minutul 1: Start la Ploiești! România U21 evoluează în tradiționalul echipament galben, în timp ce oaspeții joacă într-un echipament albastru complet, oferit de Macron, firma care sponsorizează și Dinamo. Lovitura de începere le-a aparținut elevilor lui Mirel Rădoi. Brigada din Kosovo care conduce partida: Besfort Kasumi (la centru), Edmond Zeqiri și Fatmir Sekiraqa (asistenți) și Genc Nuza (rezervă).


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


20:45 AMR 15 minute! Să nu uităm că în urmă cu câteva zile, Portugalia s-a impus cu 9-0 în Liechtenstein. Tavares cu un „poker”, Goncalves cu o dublă, Dias, Filipe și Diogo Jota au marcat pentru lusitani, care astăzi au meciul decisiv pentru calificarea la baraj, cu Bosnia și Herțegovina, cu teren propriu. Click aici pentru rezumatul partidei Liechtenstein – Portugalia 0-9.


20:38 Se marchează la foc automat în Țara Galilor. În meciul decisiv pentru locul 4, Țara Galilor înfruntă Elveția pe teren propriu. Partida a început la ora 20:00, iar britanicii au reușit să se desprindă la 2-0, grație golurilor marcate de Morrell și Lemonheigh-Evans în minutele 36 și 38. AICI găsiți clasamentele și rezultatele din ultima etapă a preliminariilor pentru Campionatul European din 2019.


20:30 Ce discurs are Ionuț Radu atunci când sora lui are o zi mai proastă? Reporterii ProTV au stat de vorbă cu Anastasia Radu, înaintea meciului România – Liechtenstein: „Mă înțeleg foarte bine (n.r cu portarul Radu), eu consider că este cel mai bun frate din lume. Diferența între noi este de 11 ani. Da, are grijă de mine, extraordinar de multă. Îmi face cadouri de fiecare dată când vine în România, și după meciuri, niciodată nu vine cu mâna goală. Îmi da sfaturi la handbal, la atletism, cum să fiu cea mai bună mereu. Consider că sunt cea mai norocoasă fată și îi mulțumesc că este un frate așa bun. Îl văd și la națională mare pentru că este unul dintre cei mai buni jucători”.


20:00 Boboc sau Butean? Cei de la UEFA i-au încurcat pe fundașii care evoluează în flancul drept al compartimentului defensiv. În final trebuie să vă informăm că titular va fi Mihai Butean, singurul jucător trimis de Astra Giurgiu la loturile naționale pentru acțiunea din această perioadă. În primă fază, Butean era anunțat titular, conform Sport.ro. În momentul în care au publicat echipele de start, cei de la UEFA l-au anunțat pe Radu Boboc titular. Acum a venit momentul ca FRF să intervină și să anunțe că Butean va fi titular, nu Boboc. UEFA a remediat rapid eroarea apărută pe site-ul oficial.


19:36 Avem echipele oficiale de start. Chiar dacă Mihai Butean era anunțat titular, Mirel Rădoi va miza în continuare pe Radu Boboc. Ivan și Pușcaș încep din primul minut, în timp ce vedeta oaspeților, Denis Salanovic, e doar rezervă. Mirel Rădoi are multe opțiuni și pe bancă: Florinel Coman, Adi Petre, Olimpiu Moruțan sau Alexandru Mățan.

De remarcat și faptul că selecționerul Heinz Fuchsbichler va miza pe un sistem 3-4-3 în aceasstă seară, care însă e destul de probabil să se transforme în 5-3-2 pe faza desfensivă. Altfel, cei din Liechtenstein vor avea mari probleme cu Man, Hagi, Ivan și Pușcaș. În ultimul meci, acel 0-9 cu Portugalia, oaspeții de astăzi au evoluat într-un 4-3-3.


19:30 Tricolorii au ajuns la stadion. Pușcaș, Radu și compania inspectează în acest moment gazonul de pe „Ilie Oană” (video aici). A mai rămas o oră și jumătate până la fluierul de start al centralului Besfort Kasumi, din Kosovo. Va fi pentru prima oară în istorie când un arbitru din Kosovo va conduce la centru un meci al unei reprezentative din țara noastră.


Captură FRF TV


19:20 Laude pentru băieții lui Rădoi. Ionel Ganea a prefațat partida din această seară și întregul parcurs al reprezentativei U21, în fața stadionului din Ploiești: „Eu cred că această generație a început foarte bine acest parcurs de calificări, sub comanda lui Isăilă. Mirel a avut o misiune destul de grea și a reușit să ducă la capăt această campanie. Mă bucur pentru ei.

Mă bucur pentru Mirel, cred că experiența pe care a avut-o la Steaua (n.r FCSB) i-a prins foarte bine. Vreau să-l felicit și sper să meargă mai departe. Aș merge pe echipă, sunt jucători tineri, toți au calități foarte bune. Merg pe jucătorii de atac”, a spus Ionel Ganea, pentru DigiSport.


19:15 Vestiarul e pregătit. Tricolorii vor evolua în tradiționalul echipament galben în această seară. Căpitan va fi Ionuț Andrei Radu, portarul cedat de Internazionale Milano la Genoa.


18:53 Echipa de start a României! Conform Sport.ro, Mirel Rădoi a decis să efectueze câteva schimbări în primul 11, dar formula de start arată oricum destul de solidă. Din primul minut vor intra Mihai Butean și Virgil Ghiță, care n-au evoluat cu Țara Galilor. George Pușcaș și Andrei Ivan joacă împreună. Omul care a marcat pentru 2-0 cu Țara Galilor e vârf, iar atacantul legitimat la Rapid Viena începe în stânga, în locul lui Florinel Coman.


18:09 Erată! Revenim cu o scurtă precizare privind biletele vândute. Până la ora 18:00 s-au vândut 11.313 de bilete, lucru confirmat de FRF pentru ProSport. Organizatorii au scos la vânzare 13.500 de bilete, dar 682 au fost blocate, deoarece existau șanse ca bannerele sponsorilor să fie acoperite. Cum acest lucru ar fi dus la un conflict între departamentul de marketing al FRF și sponsorii echipei naționale, s-a decis la retragerea a 682 de bilete din zone „cheie”.

Așadar, în această seară vor putea fi prezenți maxim 12.818 suporteri în tribunele arenei „Ilie Oană”. Dacă s-ar aduna atât de mulți oameni, recordul de 12.588 de spectatori de la meciul cu Țara Galilor ar fi doborât.


17:35 Pe aici nu se trece. România U21 are cea mai bună defensivă din Europa! Tricolorii au primit doar patru goluri până astăzi, când joacă ultimul meci din campanie, cu Liechtenstein.


16:48 De la ei vine pericolul! Majoritatea jucătorilor pe care selecționerul austriac Heinz Fuchsbichler îi are la dispoziție evoluează în ligile inferioare ale Elveției sau la echipa secundă a celor de la FC Vaduz. Toate speranțele ultimei clasate din grupa noastră se leagă de Yanik Frick și Denis Salanovic. Primul este un atacant în vârstă de 20 de ani, legitimat la Livorno.

Denis Salanovic este cel mai valoros internațional de tineret din lotul lui Fuchsbichler, fiind cotat la 350.000 de euro. Cu mai multe prezențe în tricoul primei reprezentative, Salanovic a ajuns la 22 de ani și astăzi va evolua pentru ultima oară în tricoul formației de tineret. Prezentarea completă a celor doi o găsiți AICI.


Denis Salanovic


16:00 Alături de generația viitoare. Din informațiile reporterilor ProSport aflați la Ploiești, până la această oră s-au vândut în jur de 12.000 de bilete. Reprezentanții FRF susțin că e posibil că mulți spectatori să-și achiziționeze tichetele cu puțin timp înainte de startul partidei, astfel că mai mult ca sigur partida se va disputa cu casa închisă. Puțin peste 13.000 de bilete au fost tipărite pentru jocul din această seară, astfel că recordul stabilit la Cluj (12.588 de spectatori) are șanse mari să fie doborât.


Oamenii continuă să se înghesuie la casele de bilete. Foto: Alexandru Stănilă / ProSport


15:20 Sold out? Suporterii echipei naționale au luat cu asalt casele de bilete din jurul arenei „Ilie Oană”, din Ploiești. Ne putem aștepta ca 15.000 de oameni să fie alături de elevii lui Mirel Rădoi în această seară. 12.588 de spectatori au fost prezenți la meciul preedent, cel cu Țara Galilor, disputat pe arena campioanei CFR Cluj. A fost cea mai mare audiență înregistrată la un meci al reprezentativei U21, în ultimii 30 de ani. Există șansa ca astăzi să fie stabilit un nou record, în ultimul meci din preliminarii.


Iată că ceea ce părea imposibil este aproape de un final fericit; echipa noastră U21 mai are doar un foarte mic pas până la mult așteptatul turneu final. La epilog, o va avea în față pe cea mai slabă echipă din grupă și poate cea mai slabă, la categoria ei de vârstă, de pe întregul nostru continent, dacă îi privim cifrele: 0 victorii, 0 egaluri, numai înfrângeri! Și, culmea, la noi acasă, nici măcar nu trebuie s-o batem, ci doar să facem egal! Există însă destule alte motive care ne obligă să o învingem. Ele pot fi ușor intuite. Așa că șampania e deja la rece și așteaptă să fie desfăcută.

Unica întâlnire cu Liechtenstein la U21

Aceasta s-a produs în actualele preliminarii

ROMÂNIA – LIECHTENSTEIN 2-0 (1-0)

Eschen, 13.06.2017. Preliminariile CE.

A marcat: Pușcaș (45, 71). Arbitru: Zaven Hovhannisian (Armenia).

ROMÂNIA: Ionuț Andrei RADU (Internazionale Milano FC / Italia) – Cristian Marian MANEA (Royal Mouscron-Péruwelz / Belgia), Ionuț NEDELCEARU (Dinamo București), Alexandru Ștefan PAȘCANU (Leicester City / Anglia), Andrei RADU (Aris Limassol / Cipru) – Marco DULCA (Swansea City / Anglia), Roberto Carlo CASAP (Viitorul Constanța) din min.76 Răzvan Constantin OAIDĂ‚ (Brescia Calcio / Italia) – Olimpiu Vasile MORUȚAN (FC Botoșani) din min.46 Andrei Virgil CIOBANU (Viitorul Constanța), Ianis HAGI (Fiorentina ACF / Italia) din min.68 Florinel Teodor COMAN (Viitorul Constanța), Alexandru Irinel MĂ‚ȚAN (Viitorul Constanța) – George Alexandru PUȘCAȘ (Benevento Calcio / Italia). Antrenor: Daniel ISĂ‚ILĂ‚.

LIECHTENSTEIN: Claudio MAJER – Philip SEEMANN, Elias QUADERER, Jens HOFER, Manuel MIKUS – Colin HAAS, Livio MEIER (89 Moritz EIDENBENZ), Luca RITTER, Fabio WOLFINGER (89 Benjamin VOGT) – Ridvan KARDESOGLU (76 Pascal KOLLER), Aron SELE. Antrenor: Heinz FUCHSBICHLER.

Cu prilejul acestui meci, la noi au debutat patru jucători: Ionuț Radu, Carlo Casap, Alexandru Mățan și Răzvan Oaidă.

MECIUL 365

Va fi meciul 365 din istoria echipei naționale U21. Bilanțul la zi este următorul: 159 victorii, 85 egaluri, 120 înfrângeri, 510-418 golaveraj

Pentru a 14-a oară la Ploiești

După patru ani, naționala noastră U21 revine la Ploiești, unde va juca pentru a 14-a oară un meci inter-țări cu o echipă similară.

Cele 13 întâniri de până acum

20.10.1976: cu POLONIA 2-1 (1-0) amical

08.10.1977: cu POLONIA 4-1 (1-0) amical

10.09.1980: cu BULGARIA 3-0 (0-0) amical

24.09.1980: cu RDG 2-0 (1-0) amical

14.10.1980: cu ANGLIA 4-0 (0-0) prel. CE

09.10.1981: cu ELVEȚIA 1-1 (0-0) prel. CE

07.09.1983: cu POLONIA 0-0 amical

03.06.1986: cu NORVEGIA 3-3 (3-0) amical

09.09.1986: cu AUSTRIA 1-0 (1-0) prel. CE

26.09.1990: cu POLONIA 2-0 (2-0) amical

16.10.1990: cu BULGARIA 0-1 (0-1) prel. TO și CE

29.02.2012: cu CEHIA 0-3 (0-3) amical

14.08.2014: cu ITALIA 2-1 (2-1) amical

Bilanț: 8 victorii, 3 egaluri, 2 înfrângeri

Meciurile noastre din grupă:

13.06.2017: Liechtenstein – România 0-2 (Pușcaș 45, 71)

01.09.2017: Bosnia-Herțegovina – România 1-3 (Nedelcu 23a / Pușcaș 32, Coman 54, Man 90+5)

05.09.2017: România – Elveția 1-1 (Pușcaș 22 / Oberlin 19)

06.10.2017: Elveția – România 0-2 (Dobre 24, Cicâldău 87)

10.11.2017: România – Portugalia 1-1 (Man 66 / Diogo Gonçalves 16)

14.11.2017: Țara Galilor – România 0-0

07.09.2018: Portugalia – România 1-2 (João Carvalho 85 / Cicâldău 52, Ivan 59)

11.09.2018: România – Bosnia-Herțegovina 2-0 (Petre 17, Hagi 70)

12.10.2018: România – Țara Galilor 2-0 (Man 55, Pușcaș 71)

Meciurile celor din Liechtenstein din grupă:

28.03.2017: Bosnia-Herțegovina – Liechtenstein 6-0

13.06.2017: Liechtenstein – România 0-2

05.10.2017: Liechtenstein – Țara Galilor 1-3 (gol Kardesoglu)

10.10.2017: Liechtenstein – Elveția 0-2

23.03.2018: Portugalia – Liechtenstein 7-0

27.03.2018: Liechtenstein – Bosnia-Herțegovina 0-4

07.09.2018: Țara Galilor – Liechtenstein 2-1 (gol Graber)

11.09.2018: Elveția – Liechtenstein 3-0

11.10.2018: Liechtenstein – Portugalia 0-9

Participarea Liechtensteinului la campionatul european U21

A început să ia parte la competiție începând cu ediția 2007

2007: a fost eliminată în runda preliminară după o dublă înfrângere cu Irlanda de Nord, 1-4 și 0-4

2009: 8 înfrângeri din 8 posibile (partenere de grupă: Turcia, Ucraina, Cehia, Armenia)

2011: 8 înfrângeri din 8 posibile (partenere de grupă: Olanda, Spania, Finlanda, Polonia)

2013: 8 înfrângeri din 8 posibile (partenere de grupă: Italia, Turcia, Irlanda, Ungaria)

2015: 8 înfrângeri din 8 posibile (partenere de grupă: Croația, Ucraina, Elveția, Letonia)

2017: 10 înfrângeri din 10 posibile (partenere de grupă: Portugalia, Israel, Grecia, Albania, Ungaria)

Adăugând și cele 9 eșecuri din actualele preliminarii, participarea Liechtensteinulului la această competiție a însemnat un total de 53 de înfrângeri, fără vreun altfel de rezultat! De Guinness Book…

Patru la naționala mare

Câțiva jucători, mai exact patru, din actualul lot de tineret a Liechtensteinului au jucat deja și pentru naționala mare. Este vorba de Dennis Salanovic care are deja 28 selecții și un gol (debutând în 2014, pe când avea 18 ani ), Yanik Frick 6, Livio Meier și Fabio Wolfinger câte una. Yanik Frick este fiul cel mare al lui Mario Frick, omul cu cele mai multe selecții și goluri, 125 / 16, și totodată cel mai cunoscut fotbalist din istoria principatului, astăzi manager al lui FC Vaduz (cel mai important club din Liechtenstein care participă în campionatul Elveției, știut fiind faptul că acest microstat nu are campionat) și mulți susțin că are calitățile de a călca pe urmele tatălui. Omonimul lui Ianis Hagi din echipa noastră.

În premieră, brigadă din Kosovo

Pentru prima oară fotbalul românesc, la nivel de seniori, va avea parte de arbitrii din Kosovo. Situația este este una destul de delicată, deoarece România nu recunoaște această regiune autonomă din Serbia ca stat independent. Este adevărat, politica n-ar trebui să aibă de-a face cu sportul. Cu toate acestea, ar fi putut și UEFA să fie mai atentă, așa cum ea are pretenția de la suporteri să fie atenți la ceea ce scandează, și să nu trimită arbitrii din Kosovo în țările care nu-l recunosc, căci România nu este singura în această situație. Cei patru care vor menține ordinea pe gazonul de la „Ilie Oană” vor fi: Besfort Kasumi, la centru – Edmond Zeqiri, Fatmir Sekiraqa, la linii – Genc Nuza rezervă.

LOTUL ROMÂNIEI U21

Portari

  • Cătălin Vasile CĂ‚BUZ, n. 18.06.1996 (AFC Hermannstadt Sibiu, 1 joc/0 goluri la U21)
  • Ionuț Andrei RADU, n. 28.05.1997 (Genoa CFC / Italia 1, 10/0)
  • Andrei Daniel VLAD, n. 15.04.1999 (FCSB, 0/0)

Fundași

  • Radu Ștefăniță BOBOC, n. 24.04.1999 (FC Viitorul Constanța, 3/0)
  • Mihai Ionuț BUTEAN, n. 14.09.1996 (AFC Astra Giurgiu, 1/0)
  • Virgil Eugen GHIȚĂ‚, n. 04.06.1998 (FC Viitorul Constanța, 3/1)
  • Ricardo Florin GRIGORE, n. 07.04.1999 (FC Dinamo 1948 București, 0/0)
  • Alexandru Ștefan PAȘCANU, n. 28.09.1998 (Leicester City U23 / Anglia tineret, 12/0)
  • Adrian RUS, n. 18.03.1996 (ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 3/0)
  • Florin Bogdan ȘTEFAN, n. 09.05.1996 (Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 5/0)

Mijlocași

  • Alexandru CICÂLDĂ‚U, n. 08.07.1997 (U Craiova 1948 CS, 10/2)
  • Andrei Virgil CIOBANU, n. 18.01.1998 (FC Viitorul Constanța, 7/0)
  • Ianis HAGI, n. 22.10.1998 (FC Viitorul Constanța, 11/1)
  • Dennis MAN, n. 26.08.1998 (FCSB, 7/3)
  • Alexandru Irinel MĂ‚ȚAN, n. 29.08.1999 (FC Viitorul Constanța, 2/0)
  • Olimpiu Vasile MORUȚAN, n. 25.04.1999 (FCSB, 4/0)
  • Dragoș Ionuț NEDELCU, n. 16.02.1997 (FCSB, 21/0)
  • Răzvan Constantin OAIDĂ‚, n. 02.03.1998 (FC Botoșani, 4/0)

Atacanți

  • Florinel Teodor COMAN, n. 10.04.1998 (FCSB, 11/1)
  • Virgil Andrei IVAN, n. 04.01.1997 (SK Rapid Wien / Austria 1, 7/1)
  • Adrian Tabarcea PETRE, n. 11.02.1998 (Esjberg fB / Danemarca 1, 4/1)
  • George Alexandru PUȘCAȘ, n. 08.04.1996 (US de la Cita Palermo / Italia 2, 20/12)

Antrenor

  • Matei Mirel RĂ‚DOI, n. 22.03.1981, bilanț 3. 3. 0. 0.

LOTUL LIECHTENSTEINULUI U21

Portari

  • Raffael LOOSLI, n. 31.08.2000 (FC Triesenberg, 0/0)
  • Armando MAJER, n. 12.05.1999 (USV Eschen-Mauren, 3/0)
  • Claudio MAJER, n. 23.03.1996 (Chur 97 / Elveția 5, 15/0)
  • Justin OSPELT, n. 07.09.1999 (FC Vaduz, 1/0)

Fundași

  • Lukas BÃœCHEL, n. 12.09.2001 (FC Vaduz, 0/0)
  • Lukas GRABER, n. 03.05.2001 (FC Vaduz, 3/1)
  • Jonas HILTI, n. 22.03.2000 (FC Vaduz, 0/0)
  • Jens HOFER, n. 01.10.1997 (FC Münsingen / Elveția 3, 22/0)
  • Aaron SALANOVIC, n. 30.08.2001 (FC Vaduz, 2/0)
  • Philip SEEMANN, n. 23.03.1999 (FC Ruggell, 7/0)
  • Fabian UNTERRAINER, n. 05.06.2001 (FC BW Feldkirch / Austria 4, 2/0)

Mijlocași

  • Noah FROMMELT, n. 18.12.2000 (FC Balzers, 2/0)
  • Noah GRABER, n. 03.05.2001 (FC Vaduz, 3/0)
  • Rafael GRÃœNENFELDER, n. 20.03.1999 (FC Balzers, 3/0)
  • Colin HAAS, n. 30.05.1996 (FC Ruggell, 13/0)
  • Livio MEIER, n. 10.01.1998 (USV Eschen-Mauren, 13/0)
  • Luca RITTER, n. 29.10.1997 (FC Ruggell, 10/0)
  • Sebastian TSCHUPP, n. 04.10.1999 (FC Küssnacht am Rigi / Elveția 5, 1/0)
  • Basil VIRET, n. 03.11.1997 (FC Genolier-Begnins / Elveția 5, 1/0)

Atacanți

  • Menderes CAGLAR, n. 20.07.1999 (FC Vaduz, 1/0)
  • Noah FRICK, n. 16.10.2001 (FC Vaduz, 5/0)
  • Yanik FRICK, n. 27.05.1998 (AS Livorno Calcio / Italia 2, 6/0)
  • Ridvan KARDESOGLU, n. 12.10.1996 (USV Eschen-Mauren, 7/1)
  • Pascal KOLLER, n. 30.04.1999 (FC Vaduz, 3/0)
  • Dennis SALANOVIC, n. 26.02.1996 (FC Thun / Elveția 1, 9/1)
  • Benjamin VOGT, n. 28.06.1999 (FC Vaduz, 7/0)
  • Fabio WOLFINGER, n. 11.05.1996 (FC Ostermundigen / Elveția 5, 18/0)

Antrenor

  • Heinz FUCHSBICHLER, n. 07.11.1967
Octavian Vasilescu / Redactor
Răzvan Toma / Autor
De peste 35 de ani în presa sportivă. A debutat în 1986, pe când era student, devenind colaborator la cotidianul „Sportul”.La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. De-a lungul timpului a activat la diverse publicații: ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup