LIVE BLOG | Kazahstan – România 0-0. Lăsăm două puncte la Astana după un arbitraj controversat și o abordare prudentă a lui Daum

LIVE BLOG | Kazahstan - România 0-0. Lăsăm două puncte la Astana după un arbitraj controversat și o abordare prudentă a lui Daum
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Kazahstan 0-0

  • Kazahstan: Pokatilov – Besebekov, Akhmetov, Maliy, Logvinenko,   Shomko – Muzhikov, Smakov,   Kuat (Tagybergen 86) – Bayzhanov (Nurgaliyev 66), Khizhnichenko (Murtazayev 82)
  • România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore (Moți 26), Toșca –  Hoban – Chipciu (Enache 46), R. Marin, N. Stanciu, A. Popa (Fl. Andone 84) – B. Stancu

20:55 Final de meci! Pierdem două puncte în Kazahstan, după minute în care adversarii ne-au înghesuit în propriul teren. Facem cinci puncte, dar sentimentul e că se putea obține mai mult, cu ceva noroc și cu mai multă inspirație din partea lui Daum. 


20:52 Patru minute de prelungire. Atât mai avem la dispoziție să nu ne încurcăm în Kazahstan.


20:50 Cea mai mare ocazie a reprizei! Stancu creaază o fază frumoasă în banda stângă, intră în careu, centrarea sa e respinsă cu greu de portar, dar Enache alunecă în cel mai nepotrivit moment, întârzie o secundă și îi dă timp portarului să revină și să-i scoată mingea de pe frunte. Avem și ghinion!


20:45 Cronometrul arată minutul 85 și facem și noi ultima schimbare și prima ofensivă. Iese Adi Popa, intră Florin Andone, iar Stancu va juca probabil în flancul stâng. Târziu, foarte târziu, herr Daum!


20:41 Moment rar. Arbitrul portughez scoate al doilea cartonaș galben, la cam al zecelea fault periculos al adversarilor. Îl vede Kuat, pentru o intrare cu cotul sus la Stanciu. Rămânem mai mult decât modești în atac, iar timpul trece și nu iartă. 


20:36 Jocul e foarte fragmentat, iar asta nu ne ajută deloc. Săpunaru se ciocnește de un adversar și are și el nevoie de minute bune de îngrijiri medicale. Am intrat deja în minutul 75 și s-a jucat foarte puțin fotbal în repriza a doua.


20:28.Ne-am păcălit puțin. A fost doar un moment bun, iar acum am revenit la jocul steril din începutul reprizei a doua. Nu putem produce mai nimic din punct de vedere ofensiv, iar rolul lui Bogdan Stancu în teren e destul de greu de găsit. Nu are nicio șansă la duelurile aeriene, nu intră în combinații cu mijlocașii și nici nu iese în lateral să primească mingi. Daum nu pare, însă, deranjat de felul în care merge meciul.


20:22 Se repetă scenariul din prima repriză. Începem greu, dar reușim să mutăm jocul în jumătatea adversă. Adi Popa are o nouă ocazie, dar șutul său din marginea careului e reținut de Pokatilov de la colțul scurt. Stanciu a cam dispărut din joc, iar vestea proastă e că Daum are o singură schimbare la dispoziție. Cel mai probabil Florin Andone va fi opțiunea ofensivă a selecționerului.


20:15 Arbitrajul lui De Sousa e ceva de speriat. Benzar e și el atacat dur, dar arbitrul portughez ezită pur și simplu să scoată cartonașele cuvenite. Enache și-a luat locul în banda dreaptă, unde jucăm practic cu doi fundași. Nu e de mirare că nu suntem periculoși în startul reprizei secunde. Mai mult, kazahii au prins curaj și sunt mai ofensivi decât în prima parte. Vom vedea la final dacă alegerea lui Daum, cu Enache în locul lui Chipciu, a fost una inspirată. Primele semne par să ne spună că nu.


20:05 A început repriza a doua. Alegere surprinzătoare făcută de Daum, care-l introduce pe Enache în locul accidentatului Chipciu.


19:49 Pauză la Astana, după un final de repriză plin de evenimente. Chipciu e busculat în careu de un adversar, dar Manuel de Sousa continuă maniera cel puțin discutabilă și nu fluieră nimic. Imediat, Chipciu rămâne pe gazon și face schimb că trebuie și el schimbat. Intrăm la vestiare cu 0-0, după ce am avut mai multe ocazii și, probabil, am fi meritat și un penalty. 


19:43 Un kazah face henț intenționat chiar sub ochii arbitrului portughez, dar e și el iertat de un cartonaș galben. Facem rost de o lovitură liberă, dar Stanciu bate modest, deși poziția era foarte bună. 


19:38 Dominăm meciul de minute bune. Stanciu prinde un culoar de șut, nu stă pe gânduri și trimite cu dreptul de la distanță, dar execuția sa e respinsă de Pokatilov. Ducem din nou mingea în careu, Stancu are timp pentru preluare și șut, dar trimite puțin pe lângă poartă.


19:30 Avem două ocazii într-un minut! Marin recuperează o minge în apropierea careului advers și șutează cu dreptul, dar Pokatilov e atent și respinge. Din cornerul rezultat, Moți apare la prima bară, reîntoarce mingea în careu, Hoban reia cu capul, dar Adi Popa, aflat pe direcția mingii, scoate un gol ca și făcut. Începem să punem presiune.


19:27 Prima mare ocazie a meciului! Shomko aruncă o minge în careu, Hoban ratează intervenția, iar Alin Toșca e aproape de un autogol, dar are noroc cu intervenția foarte bună a lui Tătărușanu. Momentan nu putem lega jocul, iar Stanciu și Marin, oameni icreativi de la mijlocul terenului, nu găsesc soluțiile. Moți e și el faultat dur la chiar prima atingere de minge. 


19:22 Problemele sunt din ce în ce mai mari pentru Dragos Grigore. Căpitanul naționalei are nasul spart și nu se simte prea bine. Dă pe lângă minge în propriul careu, dar avem noroc și Khizhnichenko nu e atent, deși se află într-o poziție foarte bună. După minute bune se ia decizia că Grigore nu mai poate continua meciul și iese cu targa de pe teren. Va intra Cosmin Moți.


19:17 Trec primele 15 minute și ajungem la concluzia că avertismentele primite înaintea meciului erau întemeiate. Terenul aproape că nu are nimic în comun cu unul obișnuit, iar viteza mingii e cu totul și cu totul alta. Se vede asta din plin la o situație periculoasă creată de o pasă foarte bună a lui Răzvan Marin, la care Adi Popa nu ajunge.


19:10 Bogdan Stancu ratează prima ocazie de gol a partidei! A fost un corner respins inițial de fundașii gazdelor, Hoban a retrimis în careu și l-a găsit pe atacantul lui Genclerbirligi, care a avut timp să preia și a tras, din păcate pe lângă poartă. Și prima veste proastă: Dragoș Grigore e lovit cu cotul în nas de un adversar și are nevoie de minute bune de îngrijiri medicale.


19:08 Început de meci fără ocazii la cele două porți. Jucătorii lui Daum par încă incomplet adaptați la suprafața de joc.


19:00 „Deșteaptă-te, române!” a răsunat la Astana, s-a cântat și imnul Kazahstanului, iar portughezul Manuel de Sousa a fluierat pentru prima dată. A început Kazahstan – România!


18:50 Suntem din nou favoriți la casele de pariuri. Dacă bookmakerii ne ofereau cote între 1.90 și 2 pentru o victorie în Armenia, prestația de la Erevan pare că i-a convins și pe ei. În această seară suntem „și mai favoriți”.


 


18:35 Surpriză pentru tricolori. În momentul în care au ajuns la stadionul din Astana, jucătorii naționalei au avut surpriza să vadă că stadionul e luminat în culorile României. În altă ordine de idei, kazahii au încercat să ude terenul sintetic cu puțin timp înaintea meciului pentru a avea un mic avantaj, dar reprezentanții FRF s-au opus și au avut câștig de cauză.


18:20 Căutăm al 15-lea meci de preliminarii fără înfrângere! Nu am mai pierdut în campaniile de calificare de 14 meciuri, iar singura înfrângere a venit în fața Greciei, în barajul pentru CM 2014. De atunci am câștigat opt partide și am remizat în șase,


18:03 Am pus mâna și pe echipa kazahilor. Adversarii de astăzi joacă cu cinci fundași, cel puțin așa susține site-ul UEFA.


 

 


17:50 Avem echipa de start a lui Christoph Daum. O singură schimbare făcută de tehnicianul german în primul 11, după victoria clară obținută în Armenia, scor 5-0. Stelistul Alin Toșca îi ia locul lui Iasmin Latovlevici în flancul stâng al defensivei.

17:35 Ciprian Deac, „spionul” nostru în Kazahstan, a vorbit despre ceea ce ne așteaptă la Astana. Vă invit să citiți un interviu cu fostul mijlocaș ofensiv de la Rapid și CFR.


17:20 17:15 Stadionul pe care se va juca meciul e o adevărată bijuterie. Astana Arena are o capacitate de 30.000 de locuri, dar organizatorii așteaptă aproximativ 15.000 de fani la ora partidei. Construirea sa a costat nu mai puțin de 185 de milioane de dolari, iar inaugurarea a avut loc pe 3 iulie 2009. Stadionul e dotat cu un acoperiș care va fi tras la ora meciului, la care temperatura resimțită pe teren va fi de 12-15 grade Celsius.


16:55 Astana Arena, stadionul pe care se va juca meciul din această seară, a fost supus unui control organizat de Departamentul Antitero din Kazahstan. Din fericire, trupele nu au găsit elemente care să le facă să creadă că cineva este în pericol.


16:30 Două ore și 30 de minute ne despart de meciul cu Kazahstan, al treilea al lui Daum pe banca naționalei, motiv să începem și noi live blog-ul dedicat partidei de la Astana. Neamțul va face, cel mai probabil, o singură modificare în echipa care a spulberat Armenia, iar stelistul Toșca îi va lua locul unui fost stelist, Latovlevici.


România va juca în această seară la Astana, ora locală 22:00 (19:00 ora României) meciul cu Kazahstan, cea de-a treia partidă din campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018.

„Tricolorii” au început preliminariile cu o remiză, 1-1 la Cluj cu Muntenegru, apoi a urmat o victorie categorică la Erevan, scor 5-0 cu Armenia. Statistica spune că naționala României s-a calificat de fiecare la un turneu final atunci când a început preliminariile cu o remiză și o victorie.


Echipamentele de joc pentru meciul de diseară / FOTO: frf.ro

Meciul cu Kazahstan din această seară va fi special din mai multe puncte de vedere. În primul rând, meciul se va juca pe arena din Astana, stadion ce are gazon artificial. „Tricolorii” au efectuat un antrenament pe gazonul artificial din complexul de la Buftea și o altă ședință de pregătire în Kazahstan pentru a se acomoda cu suprafața de joc. Temperatura din Kazhastan ar putea reprezenta, de asemenea, o problemă ținând cont că în această dimineață a nins la Astana. Nu în ultimul rând, Kazahstan a început campania de calificare cu un egal contra Poloniei, dar vine după un 0-5 cu Muntenegru.

Christoph Daum a efectuat o singură modificare în lotul pentru acest meci față de partida cu Armenia. Alexandru Maxim, revenit după accidentare, va fi în lot și va prelua tricoul cu numărul 10 de la Rotariu. Sunt șanse destul de mici totuși ca jucătorul lui Stuttgart să înceapă meciul din primul minut. Maxim îi va lua locul în lot lui Valerică Găman, iar Steliano Filip este în continuare accidentat și nu figurează pe listă.

Kazahstan – România, meciul 674 pentru tricolori

Partida de la Astana va fi cea de-a 674-a din palmaresul echipei noastre naționale. Bilanțul la zi arată în felul următor: 298 victorii, 173 egaluri, 202 înfrângeri, golaveraj 1116-861.

65 de victorii, 24 de remize și 31 de eșecuri a strâns până acum selecționata României în istoria meciurilor de calificare la Campionatul Mondial

6 meciuri oficiale consecutive în deplasare fără înfrângere a strâns echipa națională: ultimul eșec a fost în Grecia, în noiembrie 2013, la barajul pentru CM 2014

Kazahstan – România, în preliminariile CM 2018. Al 15-lea meci jucat de tricolori cu un portughez la centru

Arbitrul întâlnirii va fi portughezul Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa. Născut la 18.06.1975 la Porto, are ecusonul FIFA din 2006. S-a intersectat cu fotbalul românesc doar la nivel de cluburi, la meciurile SC Heerenveen – Rapid 4-0, Steaua – FC Twente 1-1 și Inter Milano – SC Vaslui 2-2.
Bratislava,

16.05.1971: CEHOSLOVACIA – ROMÂNIA 1-0 (0-0) prel.CE / Fernando Nunes dos Santos Leite
Berna, 11.11.1981: ELVEȚIA – ROMÂNIA 0-0 prel.CM / César Correia Diaz da Luz
București, 25.03.1987: ROMÂNIA – ALBANIA 5-1 (3-1) prel.CE / José Rosa dos Santos
Napoli, 18.06.1990: ROMÂNIA – ARGENTINA 1-1 (0-0) t.f. CM / Carlos Alberto da Silva Valente
București, 17.10.1990: ROMÂNIA – BULGARIA 0-3 (0-1) prel.CE / José Rosa dos Santos
Cáceres, 17.04.1991: SPANIA – ROMÂNIA 0-2 (0-0) amical / João Martins Pinto Correira
Bruxelles, 24.06.2000: ITALIA – ROMÂNIA 2-0 (2-0) t.f. CE / Vitor Manuel Melo Pereira
Sarajevo, 07.09.2002: BOSNIA-HERȚEGOVINA – ROMÂNIA 0-3 (0-3) prel.CE / Lucilio Cardoso Cortes Baptista
Tiranë, 06.09.2006: ALBANIA – ROMÂNIA 0-2 (0-0) prel.CE / Olegario Manuel Bartolo Faustino Benquerença
Ramat-Gan, 06.02.2008: ISRAEL – ROMÂNIA 1-0 (1-0) amical / Duarte Nuno Pereira Gomes
Saint-Denis, 09.10.2010: FRANȚA – ROMÂNIA 2-0 (0-0) prel.CE / Pedro Proença Oliveira Alves Garcia
Peiraias, 15.11.2013: GRECIA – ROMÂNIA 3-1 (2-1) baraj prel.CM / Pedro Proença Oliveira Alves Garcia
Ploiești, 29.03.2015: ROMÂNIA – FEROE 1-0 (1-0) prel.CE / Artur Manuel Ribeiro Soares Dias
București, 03.06.2016: ROMÂNIA – GEORGIA 5-1 (2-0) amical / Artur Manuel Ribeiro Soares Dias

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup