IMAGINEA ZILEI | Cine i-a fascinat pe Belo, Oneaţă, Nea Ţiţi şi Stoichiţă. "Surprinzător, deşi sunt foarte tineri, ne cunosc"

30 iul 2017 2732 afişări Comentează şi tu Nationala
IMAGINEA ZILEI | Cine i-a fascinat pe Belo, Oneaţă, Nea Ţiţi şi Stoichiţă. "Surprinzător, deşi sunt foarte tineri, ne cunosc"

La Tărlungeni are loc în aceste zile tabăra de selecţie pentru naţionala Under 15, scrie siteul FRF. La acţiunea organizată de şefii de la Casa Fotbalului, puştii cu potenţial de selecţie sunt puşi sub lupă de Miodrag Belodedici, Ionel Augustin, Dumitru Dumitriu şi Mihai Stoichiţă, cei patru oameni cu greutate oferind şi o imagine cât o mie de cuvinte, fotografie publicată de siteul www.frf.ro.

Potrivit paginii electronice a FRF, Adrian Văsâi este noul selecţioner al naţionalei U15 a României, echipă care va fi formată din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 2003.
Tehnicianul în vârstă de 52 de ani a fost în sezonul 2016-2017 antrenorul principal al echipei U17 a Centrului de Excelenţă de la Timişoara, formaţie cu care s-a clasat pe poziţia secundă în Seria de Vest. Văsâi este ultimul selecţioner care a calificat o echipă naţională de juniori la un turneu final. Acest lucru s-a petrecut în anul 2011, atunci când a participat împreună cu naţionala U17 la Campionatul European.

Sursa mai sus menţionată a publicat şi un interviu cu dublul câştigător al Cupei Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici (53 de ani). Iată interviul integral.

Domnule Belodedici, o primă acţiune importantă pentru viitoarea echipă naţională U15, cum vi se pare nivelul arătat de copii veniţi la selecţie?
- E un nivel bun, o dovadă că avem copii foarte talentaţi. Să nu uităm faptul că aceşti juniori testaţi acum la Tărlungeni sunt cei rămaşi după o acţiune mult mai amplă de scouting prin toată ţara. Practic, acum, aici au ajuns cei mai buni 130 din peste 1.000 de fotbalişti născuţi în anul 2003 pe care i-am văzut la foarte multe meciuri.

- Dumnevoastră cum eraţi la vârsta lor?
- Eu nu eram aşa talentat, eu aşa cred. I-am văzut determinaţi, dornici să arate că sunt foarte buni şi pot juca la echipa naţională. Acum, misiunea noastră este să-i vedem pe cei mai buni, care să facă pe viitor parte din lotul care va fi formată viitoarea naţională U15. Sunt copii talentaţi individual, ei trebuie formaţi să poată arăta şi ca o echipă.

- Vă cer sfatul, sunt interesaţi de cele le spuneţi?
- Suprinzător, deşi sunt foarte tineri, ne cunosc. Şi pe mine, şi pe Ionel Augustin şi pe Ţiţi Dumitriu. Şi sunt mereu atenţi la ce le comunicăm, la ce mesaje le transmitem. Le-am şi spus să nu fie dezamăgiţi pentru că unii vor pleca acasă, dar la această vârstă ei trebuie să continue să joace, să se dezvolte şi toţi vor fi în atenţia noastră.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.