Franța, Croația și Portugalia s-au calificat la turneul final! Ronaldo a făcut spectacol total la Solna. Rezultatele și marcatorii

Franța, Croația și Portugalia s-au calificat la turneul final! Ronaldo a făcut spectacol total la Solna. Rezultatele și marcatorii
  • Publicat:
  • Actualizat:

MagnifiCR7! Duelul dintre Ronaldo și Ibrahimovic a fost unul pasionant câștigat de portughez. Starul lui Real a marcat o triplă

Ronaldo a ajuns la cota 47 în tricoul Portugaliei, fiind lider all-time în topul marcatorilor, alături de Pauleta

Superstarul lui Real Madrid a marcat golurile 2 și 3 ale Portugaliei la interval de 111 secunde

„Opriți-l pe Ronaldo cu orice preț”. Acesta era mesajul presei suedeze către echipa lui Erik Hamren înaintea returului cu Portugalia de aseară. Unul pe care nordicii l-au luat în serios. Iar ieri dimineață, la ora 7:15, DJ-ii unui radio suedez au mers la hotelul Portugaliei, unde au dat „trezirea”. Dar acțiunile adversarilor și strigătele din tribune care îl invocau pe Messi nu numai că nu l-au enervat pe Ronaldo. Ci l-au motivat enorm! Suficient cât să fie din nou decisiv, în fața unui duel cu un alt mare jucător, Zlatan Ibrahimovic.

În minutul 72, Suedia spera
Aflată la al treilea baraj consecutiv pentru calificarea la un turneu final, Portugalia n-a clipit niciun moment, experiența spunându-și cuvântul. Mai ales după ce Ronaldo a „dublat” golul din tur, aducându-i în avantaj pe portughezi și în returul de pe „Friends Arena” din Stockholm. Însă Portugalia nu a avut deloc un meci ușor. Pentru că „monstrul” Ibra s-a trezit. Mai întâi cu o reușită cu capul (68), care l-a lăsat spectator pe Rui Patricio. Și, peste doar patru minute, cu o lovitură liberă executată puternic, pe jos, fără speranțe pentru portarul lusitan.

Imediat, suedezii s-au năpustit cu toate forțele în atac. Mare greșeală! Pentru că Ronaldo s-a simțit ca peștele în apă pe contraatac. Și a reușit „tripla” cu două finalizări perfecte, la doar 111 secunde diferență între ele, în urma unor pase perfecte pe culoar, care au exploatat golurile din defensiva nordică. Care au dus Portugalia pentru a patra oară consecutiv la Mondial. Și l-au propulsat pe Ronaldo în topul marcatorilor all-time din naționala portugheză, la egalitate cu Pauleta, cu 47 de goluri.

Reacția comentatorului portughez la hat-trick-ul lui Ronaldo


Miracol în Paris

84% dintre francezii care au răspuns unui sondaj privind calificarea Franței la Mondial în „Le Parisien” nu mai credeau în „Les Bleus”

Suporterii Franței nu mai credeau în calificarea la CM 2014 după eșecul din turul de la Kiev, scor 0-2, dar au umplut „Stade de France”. Și au cântat încă din primul minut, impulsionați de cele cinci schimbări făcute în „11″-le de start de selecționerul Didier Deschamps. Iar jocul s-a schimbat total!

Cu o poftă de joc remarcabilă, Benzema și Valbuena au fost periculoși încă din startul partidei. Și golurile au început să curgă! Primul, marcat de fundașul central al lui Liverpool, Mamadou Sakho, după o fază fixă (22). A urmat un gol anulat incorect al lui Benzema pe motiv de ofsaid! „S-a făcut dreptate după reușita cu mâna a lui Henry din barajul cu Irlanda de acum patru ani”, au comentat mulți. Doar că nu a fost așa! Brigada slovenă a greșit incredibil în minutul 34, când același Benzema a marcat în poarta lui Piatov. De data aceasta,  dintr-un ofsaid mare, nesancționat (foto mic)!

Iar de aici, francezii nu au mai avut emoții. După eliminarea lui Haceridi pentru două galbene (48), „cocoșii” au dominat clar. Posesie 60%, 19 șuturi la poartă și golul decisiv, venit după ce Gusev și-a introdus balonul în proprie poartă (73) sub presiunea lui Sakho.

Berile n-au contat

Opt croați, printre care marcatorii Mandzukic și Srna, au fost acuzați că au băut 70 de beri după tur

Scandalul celor 70 de beri băute după meciul tur al barajului cu Islanda de opt jucători ai Croației i-a ambiționat pe jucătorii lui Niko Kovac. Care au intrat pe teren mult mai deciși în returul de pe „Maksimir”. Chiar dacă stadionul nu a fost plin – suporterii protestând împotriva Federației conduse de Davor Suker – ex-iugoslavii au câștigat profitând de lipsa de experiență a islandezilor, care puteau deveni cea mai mică țară din istorie care a participat la Mondial. Mandzukic (27) și Srna (47) au punctat în urma unor faze fixe și au dus Croația pentru a patra oară la CM. Iar Kovac, cu doar două meciuri pe banca naționalei are șansa de a conduce echipa și în Brazilia.


Echipele de start:

FINAL – CROAȚIA – ISLANDA 2-0 (Mandzukic ’27, Srna ’47) (2-0 la general)
CROAȚIA: Pletikosa – Corluka, Simunic, Perisic, Pranjic – Srna, Rakitic, Kovacic, Modric – Olic, Mandzukic

ISLANDA: Halldorsson – R. Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarson, Bjarnason – Finnbogasson, Gudjohnsen

FINAL – SUEDIA – PORTUGALIA 2-3 (Ibrahimovic ’67, ’72 / Ronaldo ’51, ’77, 79) (2-4 la general)

SUEDIA: Isaksson – Lustig, Nilsson, Antonsson, M. Olsson – Larsson, Kallstrom, Elm, Kakaniklic – Elmander, Ibrahimovic

PORTUGALIA: Rui Patricio РJọo Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao РVeloso, Jọo Moutinho, Raul Meireles РNani, Hugo Almeida, Ronaldo

FRANȚA – UCRAINA 3-0 (Sakho ’22, Benzema ’34, Gusev ’72 – autogol) (3-2 la general)

FRANȚA: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Cabaye, Matuidi, Pogba – Valbuena, Benzema, Ribery

UCRAINA: Pyatov – Mandzyuk, Rakițki, Khacheridi, Șevciuk – Rotan, Bezus – Iarmolenko, Edmar, Konoplianka – Zozulia


Ultimele patru echipe din Europa își vor asigura, în urma retururilor barajelor din această seară, biletele pentru Rio. Portugalia, Grecia, Croația și Ucraina sunt favorite, după manșele tur.

Inamicul public numărul 7

În tur, Ronaldo a marcat singurul gol, al victoriei Portugaliei

Superstarul lui Real Madrid a fost decisiv pentru Portugalia în baraje, atât la naționala Under 21, cât și la cea mare

„Opriți-l pe Ronaldo”, e campania inițiată de tabloidul suedez „Aftonbladet” după ce superstarul portughez a marcat unicul gol al partidei-tur de baraj dintre Portugalia și Suedia. O campanie în care ziariștii i-au invitat pe cititori să propună metode prin care CR7 ar putea fi deranjat înainte și în timpul partidei retur de diseară (ora 21:45, în direct pe DigiSport 2). Iar trucurile inventate au fost dintre cele mai haioase! Echipa Portugaliei a fost așteptată ieri de o orchestră care a interpretat cântece tradiționale chiar la hotel, fanii au promis că îi vor striga numele lui Messi, în timp ce staff-ul hotelului la care e cazată naționala lusitană a promis, în glumă, că va mări temperatura din camere până la 35-40 de grade Celsius.

S-a remarcat mereu în baraje

Însă Ronaldo nu a fost deloc impresionat de micile trucuri ale suedezilor. Nici nu are de ce. Evoluează excelent sub presiune chiar și la națională, acolo unde a fost decisiv deja în două baraje. Primul, acum exact 11 ani! Când Portugalia a întors duelul cu Franța pentru calificarea la Euro Under 21 din 2004, după ce pierduse acasă cu 2-1. Atunci el a deschis scorul în victoria cu 2-1 și a marcat penalty‑ul decisiv, care a dus naționala lusitană la turneul final din Germania. Nouă ani mai târziu, CR7 a fost din nou indispensabil pentru portughezi. A marcat o „dublă” în returul barajului cu Bosnia, câștigat de Portugalia, cu 6-2, care i-a dus pe lusitani la Euro 2012. Iar acum, poate fi din nou omul-orchestră. În turul cu Suedia a înscris deja, iar presa portugheză se așteaptă la un nou meci mare diseară.

44 de goluri a marcat Ronaldo pentru naționala Portugaliei, cu trei mai puține decât Pauleta, care rămâne cel mai bun marcator al lusitanilor

Dacă fanii vor să strige „Messi”, nu am nimic împotrivă. Important e să ne calificăm
Johan Elmander, atacant Suedia

Francezii și-au pierdut speranța

Meciul este în direct pe DigiSport 3, de la ora 22:00

Eșecul din Ucraina i-a făcut pe francezi să își ia gândul de la Campionatul Mondial. Golurile marcate de Zozulia și Iarmolenko au creat în Hexagon un pesimism care nu se regăsește nici măcar în România. Deși au o echipă din care fac parte Ribery, Nasri sau Benzema, suporterii „albaștrilor” sunt resemnați. Într-un sondaj realizat de L”Equipe, care a avut întrebarea „Se califică Franța la Mondial?”, 61% dintre respondenți au ales „Nu”. Aceeași întrebare au pus‑o și jurnaliștii de la Le Parisien, iar rezultatele sunt și mai pesimiste, 84% fiind de părere că jucătorii lui Deschamps vor vedea Mondialul din fotoliu.

Cea mai mare problemă pentru fotbalul din Franța este că aceia care îmbrăcau tricoul albastru și scandau celebra „Allez les bleus” nu mai doresc să susțină echipa națională. Chiar dacă nu au mai câștigat de șapte ani cu o echipă care este peste ei în clasamentul FIFA, francezii se agață de faptul că, în ultimele două meciuri de pe teren propriu, n-au primit gol, cu Finlanda și Australia.

Islanda are portar regizor!

Meciul Croația – Islanda este la ora 21:15

După ce a făcut un meci mare în turul barajului contra Croației, despre portarul Islandei, Hannes Thor Haldorsson, s-a aflat un lucru inedit. Pasiunea acestuia nu este doar fotbalul, mai ales că în Islanda acest sport nu trezește sentimente puternice ca în alte țări.

Atunci când nu este ocupat să apere poarta Islandei de cei mai buni atacanți din Europa, goalkeeper-ul lui KR Reykjavik este regizor de videoclipuri pentru cântăreții din Islanda, un job la care se pricepe foarte bine. Cel mai cunoscut proiect al său este chiar melodia pe care Islanda a avut-o la Eurovision în 2012, „Never forget”, cântată de Greta Salome și Jonsi, care a terminat concursul pe locul 20.

17 selecții are Haldorsson la națională

150 de mii de euro este valoarea portarului islandez conform transfermarkt.de

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…