Dinu, atac sub centură pentru Daum: "Este «ars»! Un escroc!" Măsura la care nu apelase nici în luptele cu marii rivali de la Steaua: "Asta voi face din acest moment"

15 iun 2017 9608 afişări Comentează şi tu Nationala
Dinu, atac sub centură pentru Daum: "Este «ars»! Un escroc!" Măsura la care nu apelase nici în luptele cu marii rivali de la Steaua: "Asta voi face din acest moment"

Cornel Dinu a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai germanului Christoph Daum, încă din momentul instalării acestuia în funcţia de selecţioner al României, iar fostul internaţional român îşi păstrează virulenţa şi după victoria cu Chile.

Învinsă fără drept de apel în Polonia, scor 1-3, selecţionata României mai are doar şanse teoretice să prindă barajul pentru CM 2018, iar victoria din amicalul cu Chile reprezintă un "plus" prea mic pentru a fi luat în seamă.

Dinu spune că Daum este un "escroc" şi spune că a decis să nu mai pronunţe numele tehnicianului german, dar nici pe cel al conducătorilor FRF. O măsură la care "Mister" nu a apelat nici în războaiele mediatice purtate la baionetă, în trecut, cu marii rivali de la Steaua, Victor Piţurcă şi Mihai Stoica.

"Noi am luat un antrenor care a venit din ipostaza de scrum. Vom culege cu el doar cenuşă. El era un tehnician fără nicio şansă în Germania, ştie toată lumea acest lucru. Este ars.

Nu mai ştie nimic despre fotbal, este un escroc. Din momentul acesta eu nu-i mai rostesc numele, nici lui şi nici celor care conduc Federaţia Română de Fotbal.

Nu ştiu dacă are cineva capacitatea să îl înţeleagă pe Daum. Noi am jucat într-o partidă pe care trebuia să o câştigăm, în Polonia, cu 7 jucători de apărare şi 3 de atac. Şi în meciul cu Chile acest arendaş al fotbalului a greşit, dar i s-a luminat cerul în repriza secundă.

De voie de nevoie a băgat jucători de atac, a trecut în extrema cealaltă. Noi aşa trebuia să jucăm şi la Varşovia, ofensiv, pentru că doar victoria ne ajuta. Polonia era în vacanţă, Daum trebuia să gândească - dacă avea vreo preocupare pentru fotbal - că mijlocul şi apărarea poloneză sunt deficitare. Dacă juca acolo cu fotbalişti rapizi - Băluţă, Hanca, Stanciu - era altceva.

Nici publicul nu îi spunea nimic, chiar dacă pierdea. Pentru că vedea spirit ofensiv. Dar acest Daum nu are nimic în comun cu fotbalul şi spune enormităţi. Orice om realist, conectat cât de cât la realitatea fotbalului, înţelegea că noi trebuia să marcăm în Polonia. Noi ne-am aşezat pe două linii, fără nicio logică"
, a declarat Cornel Dinu la Digi Sport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.