Daum s-a lămurit cu sistemul la naţională. "Sunt de acord că trebuie să renunţăm la sistemul cu 3 fundaşi. Vom juca de acum cu 4 apărători!"

14 iun 2017 4275 afişări Comentează şi tu Nationala
Daum s-a lămurit cu sistemul la naţională. "Sunt de acord că trebuie să renunţăm la sistemul cu 3 fundaşi. Vom juca de acum cu 4 apărători!"

Tehnicianul spune că nu va mai juca cu 3 fundaşi centrali la echipa naţională, cum s-a întâmplat la meciul din Polonia.

Cristoph Daum a avut două tentative de a folosi un sistem cu 3 fundaşi centrali, cu Danemarca şi Polonia, dar a obţinut un singur punct din aceste jocuri. După 3-2 cu Chile spune că de acum încolo va juca doar cu 4 fundaşi.

“Sunt de acord că trebuie să renunţăm la sistemul cu 3 fundaşi. Vom juca de acum cu 4 fundaşi. Dacă este să discutăm strict de meciul cu Polonia, am analizat foarte bine meciul, am discutat cu jucătorii şi de comun acord am stabilit să jucăm cu 3 fundaşi. A venit acel penalty şi acel corner, pe care îl consider un cadou. Chiar dacă nu-mi place sistemul cu 3 fundaşi, poate fi unul de succes. Sunt situaţii în care se impune. Astăzi am început cu un sistem 4-1-4-1 şi nu a mers, Marin şi Stanciu jucau foarte sus şi se creau multe linii la mijloc, apoi Marin a coborât şi am jucat un 4-2-3-1”, a spus Daum, care spune că a simţit pentru prima dată că are o echipă.

“Am simţit pentru prima oară că am în spate o echipă în adevăratul sens, au fost uniţi şi s-au bucurat ca nişte copii. Sunt fericit pentru că la conferinţă mi-aţi spus că 12.000 de români vor scanda împotriva noastră şi nu a fost aşa. Oameni simt că vrem să facem ceva mai bun şi nu mai nou”, a încheiat Daum.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.