"Aspectul rezultatelor e negativ, DAR..." Cum e salvat Daum de "prezenţa la campanii sociale", şi de cele "peste 100 de meciuri văzute live"! Explicaţiile lui Burleanu şi cât timp mai are la dispoziţie selecţionerul

1 aug 2017 1978 afişări Comentează şi tu Nationala
"Aspectul rezultatelor e negativ, DAR..." Cum e salvat Daum de "prezenţa la campanii sociale", şi de cele "peste 100 de meciuri văzute live"! Explicaţiile lui Burleanu şi cât timp mai are la dispoziţie selecţionerul

Selecţionerul Christoph Daum şi-a prezentat astăzi raportul de activitate în faţa Comitetului Executiv, iar preşedintele FRF a ţinut ulterior o conferinţă de presă în care a explicat că antrenorul german a " punctat negativ" la un singur capitol: rezultate.

Deşi s-a declarat în general mulţumit de munca depusă de Daum în anult petrecut de acesta pe banca naţionalei, preşedintele FRF a lăsat să se înţeleagă clar că germanul nu mai poate fi atât de sigur de o prelungire a contractului. Mai exact, Burleanu a precizat că meciurile jucate în toamnă de echipa naţională vor fi decisive în luarea deciziei şi că naţionala e aşteptată să confirme prestaţia din amicalul cu Chile, câştigat cu 3-2.

Burleanu i-a invitat însă pe fanii naţionalei să judece calităţile lui Daum nu numai prin prisma modului în care evoluează naţionala României, ci şi prin ceea ce face acesta în afara terenului: prezenţa la meciurile din Liga 1, faptul că nu poate fi acuzat de prietenii cu oamenii din fotbal sau faptul că ajută la "implementarea celor mai noi metode de antrenament" şi că a participat la numeroase campanii sociale.

"Sigur, sigur (n.r. prelungirea contractului lui Daum va presupune şi o renegociere a salariului). Cred că nici el (n.r. Daum) nu-şi doreşte să stea la o echipă naţională unde nu poate să facă performanţă.

În această toamnă vom vedea dacă speranţa pe care o avem astăzi în echipa noastră, aşa cum a arătat în meciul cu Chile, dacă reprezintă un semnal puternic de încredere sau rămânem la statutul de speranţă.

Dincolo de rezultate treubie să luăm în calcul şi alte criterii pe care le-am avut în vedere. În primul rând, integritatea. Cred că ştiţi mai bine decât mine toate subiectele de scandal ce au planat asupra indiferent cine a fost selecţionerul echipei naţionale. Astfel încât ne-am dorit un secţioner la echipa naţională care să fie integru şi să nu poată fi suspectat de nicio înţelegere sau de nicio relaţie de prietenie. N-am dorit în acelaşi timp un selecţioner care să fie prezent pe stadioane şi cred că puteţi confirma asta. Avem peste 100 de meciuri la care Christoph Daum a fost prezent în această perioadă de timp, iar întreg staff-ul tehnic a ajuns la aproape 300 de meciuri urmărite live. Acesta e un aspect care s-a discutat în Comitetul Executiv de astăzi.

Un alt aspect foarte important care, pe noi ca Federaţie, şi Comisie Tehnică, ne-a interesat a fost să realizăm o legătură cât mai puternică între reprezentativă şi naţionala de tineret.

Un alt argument a fost să putem lucra cu cele mai noi tehnologii şi metode de pregătire, iar după ce vor fi implementate la echipa de seniori să le putem regăsi şi la loturile de juniori. De aceea, o altă solicitare a noastră către Christoph Daum a fost de a avea o relaţie foarte bună, de colaborare, cu antrenorii loturilor naţionale. Şi pot continua...

Prezenţa lui (n.r. Daum) foarte multe campanii sociale în care suntem angrenaţi ca Federaţie. Pentru că avem şi această misiune, de a vedea fotbalul ca un fenomen social.

Bineînţeles, ultimul aspect, cel legat de rezultate, e un aspect negativ"
, a declarat Răzvan Burleanu în conferinţa de presă.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.