CUTREMURĂ‚TOR! Ca în „Moartea domnului Lăzărescu”!** „Viața lui Cruceru atârnă de un fir de ață!” Refuzat de Spitalul Floreasca, portarul ar putea ajunge la Spitalul Militar

Redactor:
Bitescu Wili
Redactor:
Daniel Remes
CUTREMURĂ‚TOR! Ca în
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE O informație de ultimă oră anunță că s-a găsit o soluție pentru portarul Posadei Perișani, acesta urmând să fie transportat cel mai probabil la Spitalul Militar. Cruceru va fi supus unor investigații suplimentare pentru problemele cardiace apărute. Medicii de la Spitalul Floreasca au refuzat să îl primească pe jucător.


UPDATE Scene incredibile petrecute în România secolului XXI. Deși viața tânărului Cruceru atârnă de un fir de ață, medicii de la Floreasca au refuzat să îl primească, scenele fiind de un ridicol maxim, desprinse parcă din filmul „Moartea domnului Lăzărescu”. Fotbalistul de 29 de ani nu poate primi la Baltazar Arseni, spitalul la care este acum, tratamentul de care are nevoie.

În acest moment Cruceru se află la Baltazar Arseni, dar aici ni s-a spus că trebuie transportat urgent la un spital unde să i se ofere tratament specializat. Ni s-a recomandat spitalul Floreasca, dar acolo nu vor să îl primească; domnul doctor de la Baltazar a vorbit acolo și ne-a zis că nu vor să îl primească. În acest moment viața lui atârnă de un fir de păr.„, a spus Daniel Duroi, președintele Posada Perișani.


UPDATE Alexandru Cruceru a ieșit din comă, dar i s-au descoperit probleme cardiace. Portarul celor de la Posada Perișani va fi transportat la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Cruceru a ieșit din comă, dar are probleme cu inima, nu s-a găsit o ambulanță care să îl transporte la alt spital”, a spus antrenorul celor de la Posada, C. Gaiță.

Daniel Duroi, președinte Posada Perișani, a declarat că a reușit să rezolve problema ambulanței: „Jucătorului i s-au descoperit probleme la inimă. Va fi transportat la Spitalul Floreasca. Nu ne-a ajutat nimeni. Cine suntem noi să-l deranjăm pe Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir? Suntem prea mici”, a spus Duroi la Sport.ro


UPDATE Șansele ca Alexandru Cruceru, portarul intrat în comă după meciul de baraj dintre campioanele Vâlcei și Doljului, să își revină au crescut simțitor. Doctorul jucătorului a declarat că este mult mai optimist în privința însănătoșirii pacientului său. Corneliu Toader spune că portarul nu mai este intubat și nu a avut niciodată sânge pe creier, așa cum se vehicula ieri.

„Șansele sunt foarte mari de a-și reveni, răspunde la stimuli, nu are sânge pe creier și nici nu a avut vreodată. Sunt mult mai optimist cu privire la șansele de recuperare. Nu mai e intubat, nu mai e ventilat artificial și a început să și articuleze primele cuvinte”, a declarat, acum câteva minute pentru liga2.ro, doctorul jucătorului de la Posada Perișani, Corneliu Toader.


12:05 Cu toate că primarul comunei Perișani și cumnatul fotbalistului campioanei județului Vâlcea ne-au declarat că Alexandru Cruceru se simțea mai bine astăzi, chiar că ar fi conștient, se pare că adevărul ar fi altul. Conform medicilor Spitalului 9 starea portarului e în continuare neschimbată, adică gravă, jucătorul căzut pe teren în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a fiind în continuare conectat la aparate.


10.50 Vești de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”! Cumnatul lui Alexandru Cruceru ne-a declarat că fotbalistul este conștient în aceste momente și se simte mai bine. Momentan, el refuză să mănânce. În altă ordine de idei, Cruceru va fi supus în următoarea jumătate de oră unor noi teste medicale.


Partida de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, dintre Apă Craiova (Dolj) și Posada Perișani (Vâlcea), scor 3-2, s-a terminat cu o dramă. Portarul formației vâlcene, Alexandru Cruceru (29 de ani) s-a prăbușit pe teren în minutul 119 din cauza căldurii, iar aseară se afla în stare critică la Spitalul Bagdasar-Arseni din București cu diagnosticul de atac cerebral produs de un anevrism.

Imediat după ce Cruceru s-a prăbușit, medicii celor două formații și cei de pe ambulanță au intervenit și i-au acordat primul ajutor. Interesant este faptul că, spre finalul jocului, Cruceru a cerut schimbare, dar nimeni nu l-a auzit, după cum susține primarul din Perișani, Ion Sandu: „Finalul a fost unul încins, noi atacam cu aproape toată echipa, era mult zgomot în tribune și nimeni nu l-a auzit când a cerut ajutor. L-am văzut dintr-o dată prăbușit, cu mâinile desfăcute, ca și cum ar fi fost răstignit!”

„Arbitrul nu a permis pauză de apă!”
Președintele formației Posada, Daniel Duroi, spune că necazul s-a petrecut deoarece centralul Cătălin Botaș, din Timișoara, nu a vrut să acorde pauze de hidratare, motivând faptul că a primit ordine clare în acest sens de la CCA: „Arbitrul nu a permis pauze de apă. S-a jucat la o oră total nepotrivită (n.r. – 17:30), când la nivelul gazonului erau 40 de grade. Mai știu că Alex este credincios, ține post miercurea și vinerea. Nu a mâncat ieri (n.r. – miercuri) și de la căldură i-a venit rău”.

„Șanse spre zero!”

Alexandru a ajuns la spitalul din Târgu Jiu, unde la ora 21:00 intrase în comă. Peste alte trei ore, portarul și-a revenit, era perfect conștient și îi recunoștea pe cei din jur. Din păcate, ieri dimineață, la ora 11:00, Alexandru a intrat din nou în comă, iar medicii au decis să-l trimită cu un elicopter la București. La ora 18:15 a ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar medicii l-au luat rapid în primire. I-au făcut teste, analize, dar, din păcate, șansele portarului vâlcean de supraviețuire nu sunt prea mari, mai ales că el nu poate fi operat. „Suferă de anevrism cerebral. Am avut doi pacienți care au murit în somn din această cauză. Are semne neurologice care-mi arată că starea lui nu e deloc bună. Dacă treburile au stat așa de la început, era același lucru pentru că noi nu putem să-i facem arteriografie cerebrală acum. Trebuie să-i vizualizăm vasele de sânge, să vedem malformația, iar în starea asta e dificil. Șansele lui tind aproape de zero! Creierul arată niște probleme de funcționalitate foarte serioase. Noi cu creierul nostru vorbim, facem o mulțime de lucruri, iar el nici măcar nu mai respiră singur”, a declarat Corneliu Toader, doctor la ecția de neurologie a Spitalului Bagdasar-Arseni.

Trei întrebări
După toată această dramă, se nasc cel puțin trei întrebări la care vom încerca să găsim răspunsuri zilele care urmează. De ce nu l-a auzit nimeni pe Cruceru? De ce tocmai portarul, care se presupune că nu face efort mare, s-a deshidratat? De ce FRF a organizat barajul la ora 17:30, când afară erau 38 de grade, în condițiile în care miercuri a fost a doua cea mai lungă zi din an?

Alte cazuri

Pe 24 iulie 1999, în minutul 68 al meciului Rapid – Astra, Vrăbioru s-a prăbușit pe gazon și a murit în drum spre spital din cauza unei hemoragii interne și a problemelor cardiace. Un an mai târziu, Hâldan a suferit un accident vascular cerebral, chiar în timpul meciului amical Ș.N. Oltenița – Dinamo. Același destin l-au avut și Neamțu (2002) și Iatan (2009)

„Noi nu mai avem voie să dăm pauză de hidratare în timpul reprizelor. Am primit o circulară în acest sens. Jucătorii au băut totuși apă și după prima repriză și după cele 90 de minute”, Cătălin Botaș, arbitrul meciului

„Nu am interzis hidratarea. Eu le-am spus că pot pune bidoane pe margine din care fotbaliștii să bea apă, dar fără a opri meciul”, Ion Crăciunescu, președinte CCA

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen