Viorel Duru îi răspunde acuzaţiilor lui Zăvăleanu. Argumentele FRF în disputa cu CFR Cluj

12 feb 2016 2571 afişări Comentează şi tu Liga 1
Viorel Duru îi răspunde acuzaţiilor lui Zăvăleanu. Argumentele FRF în disputa cu CFR Cluj
  • Oficialul FRF a ţinut să infirmă acuzele aduse de Răzvan Zăvăleanu, privind posibilele nereguli din timpul procesului de la TAS.
  • Duru spune că ultimele două procese ale CFR-ului, de la TAS, nu au speţe identice, şi spune că nu a încălcat cu nimic regulamentele.

Administratorul judiciar al CFR, Răzvan Zăvăleanu, a vorbit despre neregulile considerate de el că au fost făcute de FRF şi de Viorel Duru, în timpul procesului pe care clubul clujean l-a intentat la TAS, împotriva deciziei de depuctare a comisiilor FRF. Viorel Duru a ţinut să contrazică părerile acestuia, care loveau direct Comisia pec area acesta o conduce. Acesta spune că Zăvăleanu greşeşte când afirmă că speţa a fost identică cu cea în care CFR şi-a recâştigat 24 de puncte, tot la TAS. “Părerea domnului Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, că nu este respectată legea insolvenţei, a fost invalidată de Decizia TAS. Dânsul crede că sunt speţe identice, în vreme ce noi considerăm că sunt chestiuni total distincte. Deşi domnul Zăvăleanu susţine că ar putea fi sancţionat clubul de două ori pentru aceeaşi faptă, adevărul este că termenele şi condiţiile din cele două regulamente sunt diferite, iar încălcarea regulamentului de monitorizare financiară a fost constatată la alt termen de raportare, respectiv 30 iunie 2015, faţă de cel stabilit în regulamentul de licenţiere, respectiv 31 decembrie 2014”, spune Viorel Duru.

“Pură întâmplare că citarea clubului s-a făcut în ziua anunţării soluţiei de către TAS”

Oficialul FRF a comentat şi afirmaţiile lui Zăvăleanu privind posibilitatea ca FRF să fi ştiut răspunsul tas înaintea CFR-ului: “Domnul Zăvăleanu presupune o conspiraţie împotriva clubului CFR Cluj la care ar fi parte chiar TAS. Adevărul este că TAS a amânat de trei ori termenul de pronunţare. Văzând comunicarea TAS, din data de 28 ianuarie a.c. (n.r. anul curent) prin care se amâna pentru data de 29 februarie emiterea Deciziei, am formulat, în data de 29 ianuarie a.c. cererea de repunere pe rol a cauzei suspendate din luna noiembrie 2015. Este o pură întâmplare că citarea clubului s-a făcut în ziua anunţării soluţiei de către TAS în procedura de licenţiere a clubului”.

“Am cerut sprijin la UEFA”

Răzvan Zăvăleanu s-a întrebat, în interviul Prosport, dacă discuţiile lui Viorel Duru la UEFA nu a influenţat decizia TAS. Viorel Duru spune că nu a încălcat regulamentul. “Cât priveşte insinuările privind ”presiuni la UEFA, care să facă presiuni la TAS”, personal, având obligaţii regulamentare faţă de Administraţia UEFA, conform art. 5, coroborat cu art. 6 alin. lit. d) din Regulamentul UEFA, ediţia 2012, am informat despre plângerile depuse la TAS de Petrolul şi CFR Cluj şi am cerut sprijin de specialitate pentru a formula apărări cât mai solide. Este practica UEFA de a sprijini departamentele de licenţiere ale asociaţiilor membre, conform prevederilor lit. e) a aceluiaşi articol din Regulamentul mai sus menţionat. Fiecare licenţiator naţional, în cazul nostru FRF, este responsabil pentru deciziile luate în privinţa licenţierii cluburilor pentru competiţiile europene. Dacă UEFA ar constata o încălcare a regulamentului pentru obţinerea licenţei de participare în competiţiile pe care le organizează, ar putea fi sanctionaţi atât clubul cât şi licenţiatorul. Asigur toate cluburile solicitante de licenţă şi cluburile din Liga I monitorizate financiar că Administraţia FRF de licenţiere şi monitorizare financiară va trata cu aceeaşi măsură, în spiritul fair play-ului şi echităţii de tratament, toate cererile şi documentele puse la dispoziţie pentru dovedirea îndeplinirii cerinţelor şi condiţiilor regulamentare.”, spune Duru.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.