Viitorul - FCSB 3-1. Nepricepuţii văd blaturi, puştii lui Hagi văd doar fotbal. Viitorul câştigă clar după un joc cu o eliminare, cu erori de arbitraj şi cu gafe uriaşe ale lui Niţă

18 mar 2017 25338 afişări Comentează şi tu Liga 1
Viitorul - FCSB 3-1. Nepricepuţii văd blaturi, puştii lui Hagi văd doar fotbal. Viitorul câştigă clar după un joc cu o eliminare, cu erori de arbitraj şi cu gafe uriaşe ale lui Niţă foto: HEPTA

Dintre toate greşelile care i-au fost imputate în 2017 lui Reghecampf, antrenorul vicecampioanei corectează doar una. Îl lasă în afara primului ”11” pe William De Amorim, mână moartă aproape în fiecare joc. În plus, Reghe simte nevoia să schimbe sistemul, astfel că la Ovidiu intră pe teren o echipă cu o ofensivă de speriat: Jakolis, Alibec, Tănase. Dincolo, Hagi e mulţumit de meciul cu Dinamo, motiv pentru care trimite pe teren aceeaşi formulă de echipă. Istoria pe care antrenorul Viitorului vreau să o dea uitării e reţinută de elevii săi. Ştiţi voi, istoria pe care fiecare român o comentează în notă proprie, verdictele de ”blat” fiind aruncate lejer, din încheietură, fără niciun argument real. FCSB începe mai bine, are mingea şi pasează în faţa unor constănţeni temători. Totuşi, posesia e ca la handbal înainte ca arbitrul să anunţe ameninţare de joc pasiv. Nu se întâmplă nimic, jocul se termină în momentul în care mingea pleacă de la mijlocaşi pentru că pleacă înalt, spre un Alibec înconjurat în permanenţă de adversari. 

Avântul FCSB se opreşte brusc. Şi dureros, dar doar pentru Purece, cel care e lovit cu talpa de Tamaş. Deşi fără o intensitate deosebită, lovitura a existat şi Ovidiu Haţegan îl elimină pe fundaşul vicecampioanei încă din minutul 17. Avantajul nu e bine gestionat de ai lui Hagi. Viitorul se vede în postura de a ataca în faţa unui FCSB cantonat în apărare, însă lipsa unui atacant adevărat face demersul imposibil. Mingea se plimbă de pe dreapta pe stânga, de la Benzar şi Ganea la Roşu şi Florinel Coman, dar degeaba. Şi atunci când Viitorul poate, nu vrea Haţegan. În minutul 43, Bălaşa îl ţine clar de tricou pe Florinel Coman în propriul careu, tricoul albastru se întinde vizibil de la Ovidiu la Mamaia şi până în Eforie Sud, însă cel numit ”cel mai bun arbitru român” face un gest arogant prin care anunţă că nu e nimic în neregulă. Uimiţi, constănţenii sunt aproape să îşi piardă capul şi suferă la ultima fază, însă doar Reghecampf nu a aflat încă faptul că Denis Alibec nu se pricepe să joace mingea cu capul.

Niţă, portar îmbătat de aburii convocării

Deşi joacă în 10 oameni de câmp, Reghecampf îl lasă pe Hagi să mute primul. Roşu şi Vînă ies, intră Casap şi Morar. Schimbarea se vede imediat. Benzar, omul cu centrări de manual, trimite perfect pentru Florinel Coman. Enache sare pe vârfuri, precum un elev de gimnaziu prins într-un meci la Cupa Liceelor, iar Florinel Coman preia şi îl execută pe Niţă! Reghecampf izbucneşte şi face schimbări. La nervi. Iese Muniru şi intră Moke, iese Tănase şi intră Amorim. Degeaba! Lucrurile merg tot mai prost. Enache e scos din joc cu o lovitură în figură, Haţegan doarme iar, Morar scapă singur pe stânga şi intră în unghi. Moke e relaxat, însă Morar trimite spre poartă de pe linia de fund şi Niţă, îmbătat de aburii convocării la lotul naţional, se uită cum mingea intră în poartă. 

Bucuria dăunează grav sănătăţii. Lui Hagi. Antrenorului îi creşte tensiunea pentru că puştii lui se relaxează. Bizonul Gnohere e în două rânduri aproape de gol, însă e prea amorţit de la statul pe bancă. Hagi ţipă, ai lui îşi revin. Casap vine la un corner la care echipa lui Reghecampf nu ştie să stea tactic, incredibil pentru acest nivel, iar şutul puştiului se duce în poartă cu largul concurs al lui Niţă. 3-0 şi Viitorul pică iar, suficient pentru Alibec. Atacantul execută bine o lovitură liberă de la marginea careului şi face 3-1.  Coman îl ridiculizează din nou pe Bălaşa, dar mingea se loveşte de coastele lui Niţă. Meciul se termină cu victoria clară a Viitorului, iar elevii lui Hagi au trei puncte în fruntea Ligii 1.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.