Viceprimarul din Târgu Mureş şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului ASA Târgu-Mureş, Claudiu Maior, demisionează după ce a pierdut procesul cu A.N.I.

2 mar 2016 4364 afişări Comentează şi tu Liga 1
Viceprimarul din Târgu Mureş şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului ASA Târgu-Mureş, Claudiu Maior, demisionează după ce a pierdut procesul cu A.N.I.

Viceprimarul din Târgu Mureş şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului ASA Târgu-Mureş, Claudiu Maior, a anunţat că demisionează din funcţie după ce a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), care l-a acuzat de conflict de interese.

Marţi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul intentat de Agenţia Naţională de Integritate, care l-a acuzat pe Claudiu Maior de conflict de interese.

"Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.389 din 30 decembrie 2013 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Maior Claudiu Sergiu, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, 1 martie 2016.", se arată în decizia instanţei.

În urma acestei decizii a instanţei, viceprimarul din Târgu Mureş a anunţat că îşi va înainta demisia atât de la Primărie, cât şi de la Consiliul Local.

Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Claudiu Maior că "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2013 - aprilie 2014, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureş (mandatul 2012 - 2016), a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare de 23.040 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş, prin P.F.A. MAIOR SERGIU CLAUDIU, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art 75, alin. (1) din Legea nr. 393/2004."

Totodată, reprezentanţii A.N.I. au transmis că, la data de 6 septembrie 2013, au mai constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Claudiu Maior întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local, a mai încheiat un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş, prin P.F.A. MAIOR SERGIU CLAUDIU.

Mediafax

 

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/viceprimarul-din-targu-mures-si-vicepresedintele-consiliului-de-administratie-al-clubului-asa-targu-mures-claudiu-maior-demisioneaza-dupa-ce-a-pierdut-procesul-cu-a-n-i-15093900
15093900
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Începutul sfârşitului. LOVITURA DE PALAT este inevitabilă. Planul pus la cale ÎN SECRET chiar sub nasul lui Dragnea