Viceprimarul din Târgu Mureş şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului ASA Târgu-Mureş, Claudiu Maior, demisionează după ce a pierdut procesul cu A.N.I.

2 mar 2016 4376 afişări Comentează şi tu Liga 1
Viceprimarul din Târgu Mureş şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului ASA Târgu-Mureş, Claudiu Maior, demisionează după ce a pierdut procesul cu A.N.I.

Viceprimarul din Târgu Mureş şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului ASA Târgu-Mureş, Claudiu Maior, a anunţat că demisionează din funcţie după ce a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), care l-a acuzat de conflict de interese.

Marţi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul intentat de Agenţia Naţională de Integritate, care l-a acuzat pe Claudiu Maior de conflict de interese.

"Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.389 din 30 decembrie 2013 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Maior Claudiu Sergiu, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, 1 martie 2016.", se arată în decizia instanţei.

În urma acestei decizii a instanţei, viceprimarul din Târgu Mureş a anunţat că îşi va înainta demisia atât de la Primărie, cât şi de la Consiliul Local.

Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Claudiu Maior că "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2013 - aprilie 2014, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureş (mandatul 2012 - 2016), a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare de 23.040 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş, prin P.F.A. MAIOR SERGIU CLAUDIU, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art 75, alin. (1) din Legea nr. 393/2004."

Totodată, reprezentanţii A.N.I. au transmis că, la data de 6 septembrie 2013, au mai constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Claudiu Maior întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local, a mai încheiat un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş, prin P.F.A. MAIOR SERGIU CLAUDIU.

Mediafax

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.