Teixeira suferă de sindromul Steaua. Simptome: se vede cu George Becali în mall, ia galbene sau e eliminat stupid și, apoi, stă în meciurile din Liga 1 cu campioana. „Dacă eram manager, îi reziliam contractul”

Teixeira suferă de sindromul Steaua. Simptome: se vede cu George Becali în mall, ia galbene sau e eliminat stupid și, apoi, stă în meciurile din Liga 1 cu campioana.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Filipe Teixeira pare a fi omul coincidențelor nefericite. După ce a ratat un penalty în meciul cu CSU Craiova, echipă despre care s-a zvonit că l-a convins să semneze din vară, Teixeira s-a întâlnit cu Gigi Becali, chiar înainte de o „dublă” cu Steaua. În returul semifinalei Cupei României, Teixeira a avut o evoluție ștearsă, în timp ce în meciul din campionat, programat joi (ora 20:30), portughezul va lipsi, fiind suspendat. Coincidență sau nu, starul Petrolului a ratat și meciul tur, fiind suspendat, după o eliminare în meciul cu CFR Cluj

  • Teixeira își încheie contractul cu Petrolul în vară și este, astfel, liber să negocieze cu orice echipă dorește, putând semna fără vreo pretenție financiară din partea echipei sale
  • Portughezul a fost schimbat la pauză în meciul cu CFR Cluj, de acum două etape, după ce a primit un cartonaș galben și a făcut trei faulturi, Rednic motivându-și decizia prin nervozitatea jucătorului
  • Mircea Dridea, gloria Petrolului, care împlinește azi 77 de ani, consideră că Teixeira este unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Petrolului, dar e dezamăgit de evoluția portughezului din ultima vreme : „Poate are emoții să joace cu Steaua”

Calitățile tehnice ale lui Filipe Teixeira l-au transformat pe portughez într-unul dintre cei mai buni fotbaliști din Liga 1. În primele meciuri din retur, Teixeira a fost jucătorul care a ținut Petrolul în spate, reușind să marcheze trei goluri, aducând, practic, nouă puncte echipei ploieștene în victoriile la limită cu FC Brașov, FC Botoșani și CFR Cluj. Doar că vârsta înaintată pare să își spună cuvântul. La 34 de ani, Teixeira – un adevărat profesionist, așa cum susțin colegii săi – pare că nu poate să ducă un ritm alert, cu serii lungi de meciuri consecutive.

10 goluri în 28 de meciuri a marcat Teixeira în acest sezon pentru Petrolul, fiind al doilea cel mai bun marcator 

Însă pe lângă limitările fizice, evidente în acest moment, surse din apropierea clubului ploieștean susțin că forma slabă a mijlocașului portughez, venită în cel mai dificil moment pentru Petrolul, e „stimulată” și de factori externi. Imediat după penalty-ul ratat în meciul cu CSU Craiova, pierdut de Petrolul cu 2-1, surse din vestiarul ploieștean au susținut pentru ProSport că Teixeira s-a înțeles deja cu echipa olteană pentru a juca din vară la Craiova. Managerul general al Craiovei, Felix Grigore, a declarat că Teixeira nu a semnat cu Craiova, însă a lăsat de înțeles că portughezul este o țintă a echipei craiovene.


Teixeira s-a întâlnit cu Becali într-un mall din București, dar a declarat pentru ProSport că nu a discutat despre transfer sau despre meciurile directe

Întâlnirea cu Becali l-a „motivat” pe Teixeira în retur?

Pe fir a intrat, însă, și Steaua. Cum Gigi Becali este un mare admirator al lui Teixeira, portughezul a fost aproape să ajungă la campioana României încă din iarnă, după plecarea lui Sânmărtean, Steaua fiind una dintre puținele echipe care pot satisface pretențiile financiare ale fotbalistului portughez. Până la urmă, Petrolul s-a opus plecării, după ce tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României a adus un duel între Steaua și ploieșteni. Dar asta nu l-a oprit pe Gigi Becali să continue negocierile cu Teixeira. Cei doi au fost fotografiați la aceeași masă, într-un mall, cu ocazia unei permisii primite de Becali din închisoare, cu doar câteva zile de returul semifinalei, în care Teixeira a jucat slab.

Teixeira are nouă meciuri jucate contra Stelei pentru FC Brașov, Rapid și Petrolul. Echipele portughezului nu au decât o singură victorie, înregistrând 5 egaluri și trei eșecuri. Mijlocașul a marcat o singură dată, chiar în primul meci, când juca pentru Brașov. Ulterior, a primit patru cartonașe galbene și un roșu, eliminarea fiind într-o semifinală de Cupă, pe când evolua la Brașov, în 2011


Imaginile cu Becali întâlnindu-se cu Teixeira cu cinci zile înainte de returul semifinalei de Cupă dintre Steaua și Petrolul au făcut înconjurul presei românești, în timp ce fanii Petrolului au început să-l conteste din ce în ce mai dur pe Teixeira. Coincidență sau nu, Steaua a câștigat returul semifinalei cât se poate de clar, scor 3-1, iar Teixeira a făcut, din nou, un meci slab.


În retur, Petrolul a câștigat trei meciuri, toate cu scorul de 1-0. Teixeira a marcat fiecare gol

Suspendat doar cu Steaua

Coincidențele din fotbalul românesc trebuie, întotdeauna, puse în context și analizate cât mai atent. Una dintre ele îl privește, acum, chiar pe Teixeira. Iar tema e chiar duelurile pe care portughezul le-a avut contra Stelei în acest sezon de Liga 1. De fapt, nu le-a avut! Pentru că și în meciul tur, câștigat de Steaua cu 3-2, portughezul a lipsit, fiind suspendat, în urma cartonașului roșu primit în eșecul cu CFR Cluj. Atunci, Teixeira a fost eliminat de Sebastian Colțescu pentru cumul de cartonașe galbene, primul pentru proteste, iar al doilea pentru că a executat înaintea fluierului arbitrului o lovitură liberă. Nervos, portughezul a protestat vehement, iar Comisia de Disciplină l-a pedepsit cu trei etape de suspendare, față de o singură etapă, cât se stă în mod normal pentru o astfel de eliminare.

Poate are emoții să joace cu Steaua. Eu îi apreciez foarte tare pe băieții ăștia, Pecanha, Geraldo, Teixeira pentru ce au făcut pentru Petrolul până acum jumătate de an, dar sunt și ei oameni ca toți fotbaliștii din lumea asta. 
Mircea Dridea, fost jucător Petrolul Ploiești


Momentul în care Teixeira a primit roșu în turul cu CFR Cluj, după ce a executat o lovitură liberă înainte de fluierul arbitrului. Era minutul 81, iar portughezul urma să rateze turul cu Steaua, după ce a reacționat nervos

Un episod nepovestit până acum a avut loc pe 22 martie, cu o săptămână înaintea întâlnirii cu Gigi Becali, la meciul Petrolului din deplasare, cu CFR Cluj. După ce a primit roșu în tur, Teixeira a fost pe punctul de a repeta povestea și la Cluj. În prima repriză, portughezul a văzut galben după un henț total inutil, după care a căutat al doilea galben până la finalul primei reprize. În cele din urmă, Rednic l-a schimbat la pauză, însă portughezul, un jucător cu personalitate, temperamental, a avut o răbufnire în vestiar, fiind nemulțumit de decizia Puriului. „A intrat și a început să-l înjure pe Rednic, că de ce l-a scos. Era foarte nervos, părea ca un om căruia i-au fost date planurile peste cap”, a povestit pentru ProSport un jucător din vestiarul Petrolului sub protecția anonimatului. Următorul meci al Petrolului după partida de la Cluj a fost returul semifinalei de Cupa României cu Steaua. Dacă Teixeira ar fi fost eliminat cu CFR, stătea automat în tribune la jocul cu liderul din  Liga 1.

„Felipe, mai joci, mă, cu Steaua?”

Vorbeam de coincidențe. După ce a fost suspendat în tur, Teixeira va rata și returul cu Steaua din campionat. Motivul? O nouă suspendare (a doua din acest sezon, după cea de după eliminarea cu CFR) pentru patru cartonașe galbene, pe care portughezul de 34 de ani le-a primit de-a lungul sezonului. Ultimul avertisment? Chiar luni seară, cu Pandurii. Motivul? O lovitură liberă executată de două ori înaintea fluierului arbitrului, în minutul 62. Prima dată, Iulian Dima l-a avertizat pe Teixeira. Portughezul nu a ascultat, însă, și a bătut din nou repede. Logic, a văzut cartonașul galben! Lucru de neînțeles pentru un jucător cu o asemenea experiență și care e considerat de apropiați drept unul dintre cei mai profesioniști  din România. „La experiența lui Teixeira, putea să evite acest cartonaș. Păcat, pentru că am fi avut nevoie de el. I-am pierdut și pe ceilalți doi, dar vor fi alți băieți care vor juca„, a încercat să îl disculpe tehnicianul Mircea Rednic pe jucătorul său.

Degeaba însă! Fanii, care foloseau deja un ton critic la adresa portughezului, l-au huiduit în momentul în care a ieșit de pe teren. Și l-au așteptat la vestiare pentru a-i cere socoteală, fiind conștienți că Teixeira va rata din nou un meci cu Steaua. Sport.ro a relatat momentul în care Teixeira pleca de la stadion, în apostrofările suporterilor: 

Teixeira: Ce vrei să-ți spun?
Suporter: Felipe, joci cu Steaua, mă? Mai joci cu Steaua? Felipe, pentru galbenul ăsta mai joci cu Steaua, mă?

Teixeira tace, lumea comentează: Ți-ai căutat al 4-lea galben ca să nu joci cu Steaua…
Intervine alt suporter: Nu e frumos, bă!

Teixeira nu spune nimic, se urcă în mașină și pleacă. 

Contactat de ProSport, fostul manager al Petrolului și câștigător al Cupei României cu echipa ploieșteană în 1995, Valeriu Răchită, spune că, dacă ar fi fost în locul lui Rednic, ar fi renunțat la Teixeira și la ceilalți jucători străini trecuți de 30 de ani înainte ca Petrolul să rateze obiectivele din acest sezon: „Eu, dacă eram manager la Petrolul, aș fi luat în acest final de sezon mai multe decizii radicale, dar care ar fi avut scopul de a salva viitorul acestui club. Aș fi reziliat unilateral contractele jucătorilor de 34 de ani, care au salarii de peste 15.000 de euro pe lună. Făceam o economie de 80-90.000 de euro pe lună, dar asiguram viitorul clubului”.


Geraldo și Teixeira, doi dintre cei mai importanți jucători ai Petrolului, vor absenta contra Stelei

Geraldo și Astafei, și ei suspendați

Rednic a încercat, oarecum, să îl acopere pe Teixeira, însă surse din vestiarul Petrolului susțin că tehnicianul este dezamăgit de evoluția portughezului în ultimele meciuri. Însă Teixeira ar putea fi ultimul lucru la care se gândește Rednic în acest moment. Tehnicianul Petrolului va trebui să pregătească meciul cu Steaua fără alți doi titulari: Astafei și Geraldo. Ambii jucători au văzut cartonaș galben în meciul contra gorjenilor și vor fi suspendați contra Stelei. Coincidență sau nu, Geraldo a lipsit și în returul semifinalei Cupei, din cauza unei accidentări, o problemă musculară care s-a vindecat în timp patru zile mai târziu, pentru meciul cu Pandurii.

Adrian Costeiu / Redactor
Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen